Ktorá letecká spoločnosť ponúka najlepší komfort?
Ahojte, akou spoločnosťou je najlepšie letieť? Nemyslím teraz cenovo. Pohodlím a hlavne bez strachu. Ešte som neletel a dosť sa obávam😄 Poradíte prosím? Ďakujem
Pre mňa sú top Qatar, Emirates a Saudia. Z európskych Air France. Záleží ale, odkiaľ a kam letíš. Vyššie menované ťa určite nezoberú zo Slovenska, jedine z Viedne. A z nej ťa určite ani jedna z nich nezoberie do Grécka či Španielska. A teda ak ti ide o pohodlie, tak odporúčam aspoň business class, my lietame vždy minimálne ňou. Ale rovnako bezpečne poletíš aj s Ryanair či Wizzair. Bezpečné sú rovnako. Ak máš strach, budeš mať aj v Ryanair aj v Emirates vo first class. Akurát v tej lepšej si dáš šampanské a 4 chodové menu.
@melanta ja som bol spokojny aj s economy v EVA Air, lietadlo bolo obsadene cik-cak, takze miesta az-az a s jedlom a pitim doslova otravovali po cely let, som sa tolko prejedol, ze ked som vystupil v destinacii na jedlo som uz ani nepomyslel 😁😁
A inak jedlo bolo chutne, co ma moc prekvapilo.
Záleží kam letíš. Ale nemusis sa bát, podla mna sem tam padne lietadlo aj tej najlepsej spolocnosti ale to uz musí byt naozaj súhrn nestastných okolnosti, lebo tých lietadiel padá menej a menej. Treba to brať ako osud.
Ono ak sa máš zabiť v lietadle a ukončiť svoj život tak lepšie v biznise s natiahnutými nôžkami ako v ekonomy natisnutý na sedani :D Správne rozmýšľaš.
V economy to budeš mať všade nepohodlné. A záleží aj od typu lietadla.
Všeobecne sa hovorí, že najlepšie služby majú ázijské spoločnosti a tie americké sú slabšie, ale my sme teraz nedávno leteli deltou, mali sme premium economy a ja som bola nadšená aj zo služieb, aj pohodlia. V klm to bolo podobné. Sedadlá širšie, oveľa viac priestoru pre nohy, lepšie jedlo aj nápoje servírované v skle.
Ak dlhý let, tak aspoň premium, dajú sa nájsť aj za dobrú cenu a určite sa oplatí. U nás bol rozdiel nejakých 200 eur, čiže skoro nič.
Emirates, Singapore Airlines ... ale aj s KLM som doteraz bola vždy spokojná. Aj keď táto otázka je veľmi zvláštna, zväčša je na danej trase výber spomedzi dvoch alebo troch spoločností.
A na krátke lety je v pohode aj Ryanair. Majú pomerne nové lietadlá, takže bez obáv.
@tilly myslíš ten boeing ktorý má extrémne problémy? :D
@tilly 200 eur rozdiel nie je veľa. Pre teba, pre mňa. Ale pre niekoho, kto hľadá letenku za stovku to je veľa. A presne ako píše @ivka225 bez batožiny. Napríklad pravidelne lietame na Tenerife. Ryanair bez batožiny vyjde samozrejme lacnejšie ako Austrian. Ale ak už chceš batožinu, tak Ryanair bude stáť rovnako ako Austrian a možno dokonca o pár desiatok eur viac.
Pohodlie a let bez strachu sú dve rôzne veci. Pokiaľ ide o pohodlie, tak k tomu sme sa vyjadrili viaceré. Bez strachu môžeš letieť ľubovoľnou spoločnosťou, lebo vo výcviku pilotov, údržbe lietadiel a letových procedúrach platia univerzálne predpisy bez ohľadu na spoločnosť. Ak teda nemáme na mysli nejakú obskúrnu africkú spoločnosť, ale tou ani nemáš šancu letieť, pretože taká má zrejme do európskeho vzdušného priestoru vstup zakázaný.
@laurita285 čítala som tento rok o tom dlhší článok, čo sa v spoločnosti Boeing deje, odkedy, prečo. A teda je to brutál. Ako nový majiteľ začal ísť po nákladoch a zisku, prestali vyrábať, na všetko majú subdodávateľov a oni to lietadlo v podstate iba poskladajú a aj to bez patričnej kontroly, lebo v kontrole kvality úplne zlyhávajú. Bola som veľmi šokovaná tými informáciami.
@laurita285 mal. Veď vychytali muchy a už je v pohode. Okrem toho lietajú aj airbusy
@tilly má, pred pár týždňami odpadla zas nejaká krytka a keby na tom mieste sedeli ľudia(výnimočne tam boli prázdne sedačky) tak je po nich 😀
Je to čítanie na dlhšie, pretože sa tam píše o celej histórii Boeingu až po to, ako manažérsky zlyháva kontrola kvality a štandardy. Zaujímavé čítanie.
https://index.sme.sk/c/23278226/pad-boeingu-pri...
@laurita285 to mi ani nepíš 😅🤣🤣🤣🤣. Ja nemám na výber, iná spoločnosť mi nelieta 🤷♀️🙊😅
@ivka225 Pre mňa to nie sú rôzne veci. Ja nemám dôveru v ľuďoch, takže potrebujem vedieť kde sa najlepšie o to lietadlo postarajú😂
kde sa najlepšie o to lietadlo postarajú - ak pristane lietadlo na Slovensku, tak pred odletom sa o neho starajú Slováci. V Grécku gréci, v Egypte egypťania, v Indii indovia. Mám za sebou stovky letov, stovky letov kedy som sa bála. Ale či som letela 50 eurovou letenkou s Rynairom alebo first class za 5000 eur s Qatar, bojím sa rovnako. Ale práve preto, aby som si zlepšila komfort lietania, ak už mám strach, si vyberám lepšie spoločnosti a vyššiu triedu. Ak teda je tá možnosť, lebo ako sme písali, na mnohé destinácie máš na výber len s 1 či 2 aeroliniek. Takže skús napísať, kam chceš lietať a odkiaľ, skôr ti poradíme.
Takto dokladne zvazujes aj cesty autobusom alebo autom? Lebo tam je riziko neporovnatelne vacsie.
@ivka225 ja som napríklad investovala do kúpy auta viac než do čohokoľvek iného čo sa spotrebného tovaru týka lebo vždy rátam s tým, že minimálne 1-2 šoféri z desiatich sú zaručene ožratí a že môžem mať autonehodu... o prepracovaných šoféroch, neskúsených šoféroch, ktorí nevedia odhadnúť situáciu ani nehovorím. Jednoducho obrovské, kvalitné, vysoké a ťažké auto bolo must have pri tom koľko nehôd denne sa stane, keď má niekto kocápku tak jednoducho riskuje zdravie/život o 100 násobne viac ako keď máš kvalitné auto.
@laurita285 presne tak … z podobnych dovodov mam RAV4 … a je mi zvladtne, kolko ludi si robi tazku hlavu z letu lietadlom a pritom denne bez vahania sadaju do auta
@ivka225 strach je záležitosť, ktorá väčšinou nemá racionálne vysvetlenie. Som aktívny vodič, mám veľké bezpečné auto a som si vedomá, že napriek tomu sa mi skôr niečo stane v aute ako v lietadle. Napriek tomz v aute strach nemám a v lietadle mám. Na druhej strane, neobmedzuje ma ten strach v tom, aby som pravidelne lietala.
@melanta mne strach z lietania pomohlo prekonat pozeranie leteckych katastrof😂. Paradoxne mi pomohlo porozumenie problemom, ktore uz odstranili a o kolko sa zvysila letecka bezpecnost 🙂
A tiez, ze su aj ovela horsie sposoby umrtia ako padnutie lietadla. To je aspon rychle a bezbolestne 🙂

Kam chceš letieť?