icon

Ktoré destinácie ste navštívili a neodporúčate?

13. feb 2025

Ahojte, prosím vás, kde ste boli a povedali ste si už nikdy viac a prečo? Môžte menovať kľudne aj slovenské destinácie.
Ja napríklad Tunis, otravni domáci, hnačky ešte pár mesiacov po návrate, nikam sa okrem rezortu nemôžete pohnúť.

sisaka
25. feb 2025

@tilly to už vyzerá lepšie. Diky, ak sa rozhodneme pre Španielsko, tak viac info poteší…
Zatiaľ sme v štádiu rozhodovania - Španielsko/Francuzsko, Japonsko, Taiwan… posledná dovolenka so synom, tak chceme aj jemu vyhovieť …

sisaka
25. feb 2025

@zafir01 ďalšia vec, čo ma odrádza na Francúzsku , tá neochota hovoriť po anglicky, som myslela, že už ich to prešlo, ako čítam, tak nie..

zafir01
25. feb 2025

@sisaka a ešte ... Štrajkujú v najnevhodnejšom čase 😂 . Buď sa nedostaneš do nejakej firmy ,alebo nejdú spoje ,alebo iná prekážka . Oni sa cítia ukrivdení , vezmú lopaty , vlečky hnoja a idú štrajkovať . Muž sa na to už hneval ,keď mali obdobia kedy štrajkovali snáď aj žiaci za dlhšie prázdniny ( srandujem ) .ale vždy sa zdržal lebo niekto si zmyslel štrajkovať . Je super ,že sa vedia za svoje požiadavky takto spojiť , no neviem si to u nás predstaviť 🫣

tiezjedna
25. feb 2025

@zafir01 tak tak... Chceš sa dorozumieť? Nauč sa francúžštinu 😂 Fuck off. Ale Nantes bolo úžasné, tam sa mi fakt páčilo.

janajanajana
25. feb 2025

@jaja20 Jasne, ja som hovorila o klasickych rezortovych dovolenkach..ze strasna nuda a vsetky na jedno kopyto a ked vidim tie analyzy a nekonecne porovnavania tych hotelov, tak sa mi rozum zastava 😀

sisaka
25. feb 2025

@janajanajana keďže chodím raz do roka aj na dovolenku do rezortu tak ti to rada vysvetlim.
Ľudia vyberajú lebo:
nie každý hotel má peknú pláž a čisté more, nie každý má čisté ubytovanie so zachovalym nábytkom, nie každý hotel má veľkú ponuku rôznych jedál v hygienicky nezávadnom prostredi, hygienicky pripravovaných…
Keď niekto zaplatí za osobu 2000 eur, tak bude chcieť za tie peniaze určitý štandard a služby, preto nekúpi prvý hotel, ktorý mu vybehne na monitore, ale chce za svoje peniaze, čo najväčšiu kvalitu. Takže, nie, nie je to jedno v akom hoteli ležím na pláži.

belllinka
25. feb 2025

Prečo sa to stále prezentuje iba ako “ležanie na pláži a pri bazéne”? My vačšinou v tom bazéne plávame a v mori sa kúpeme. 🙂

sisaka
25. feb 2025

@belllinka preto aby ľudia dali najavo, že takou dovolenkou pohŕdajú 🤷‍♀️. Ja osobne si to užívam a nehanbím sa za to

belllinka
25. feb 2025

@sisaka aj my, milujeme vodu a vobec cely den nelezime

sono2
25. feb 2025

Ináč, je podľa mňa veľmi subjektívne v ktorej časti krajiny respektíve hotely sa človek nachádza. Ak človek zaplatí lacný 4 hviezdovy hotel v Egypte alebo niekde inde, samozrejme že aj okolie je na hovno, more taktiež pláž. My sme toho pochodili dosť v chorvátsku sme boli miliónkrat, ale vyberám pekne časti, čiže je to o tom. My sme mali napríklad v Egypte veľmi pekne prostredie mimo hotela, taktiež Tunis Turecko DR Kuba a iné
Vyberám vždy hotely s excelentným hodnotením

janajanajana
26. feb 2025

@sisaka rozumiem ti ale i tak nechapem dat 8000 eur za 4 clennu rodinu za pobyt v 1 hoteli, kde takmer kazdy den vyzera rovnako, nepohrdam vobec ale nechapem tomuto trendu hlavne ako vidim vela rodin ako si cez rok odriekaju pre 8 ci 10 dni v 1 hoteli. Prave naopak, nepohrdam ale skor vidim ze pre mnohe rodiny je to akoby zmysel zivota..pre vacsinu slovakov je to ozaj dost penazi na 10 dni ale i tak tam idu..prave naopak dnes je all inclusive uz brany ako standard. Je to moj nazor, zazila som a mne tie peniaze za to proste nestali. A potom.este ti co prinesu tie fejkove veci..to je slovensky standard no.

katkaseiner
26. feb 2025

@janajanajana vies, ja sa na to pozeram tak ze sny si treba plniť... mozno raz idu na velmi drahu dovcu a potom 2 roky len menšie a lacnejsie.

belllinka
26. feb 2025

@janajanajana každý má iné preferencie, my by sme zas asi nechápali, ako ty tráviš dovolenku a že ťa to baví a oddýchneš si 🤷‍♀️ Akú vlastne dovolenku preferuješ ty?

sono2
26. feb 2025

@janajanajana tak, nemyslím, rodina, čo da 8 tisíc za dovolenku, že si odrieka cez rok. My bežne dáme 15 tisíc na dovolenky ročne

janajanajana
26. feb 2025

@sono2 no bezne all inclusive pre 4 clennu rodinu v turecku tak stoji..ano odriekaju si mnohi, poznam to z okolia lebo turecko musi byt

janajanajana
26. feb 2025

@belllinka vyrastala som v rodine, kde sa chodilo 2x krat rocne na presne ten typ dovolenky..nic sa tam nedalo robit lebo tie hice a vlhkost - teda rano na plaz ev.bazen, obed zasit do tiena, o 4 vyliezt a vecer sa pekne obliect, sadnut na program alebo pozriet ine vysvietene hotely. Vsetky tie dovolenky mi splyvaju v jednu..otazka bola co je nuda? Tak som napisala ze pre mna toto..moja rodina zije inak, aktivne, nema zmysel to tu pisat..ale viem ze za tie peniaze co sa tam prelezali a prejedli, sa dalo vidiet a zazit mnoho ozaj krasnych miest..moji rodicia to tiez nechapu a v ich veku sa uz nedivim ze im vyhovuje rezort ale mnohym ludom zdravym mladym sa cudujem ze toto ozaj ich bavi kazdy rok...ta ista plaz, more, jedla..uz na zaciatku som vedela ako to tam bude

sono2
26. feb 2025

@janajanajana no tak potom ok... ja nepoznám takých, čo by takto rozmýšľali.

Tak. My sme rodina co fakt len leží. Manžel robí manuálne 12 hodín, myslím tým, že je v robote aktívny ja v obzerani v 36tkach tiež nevidím zmysel. Deti sú nonstop vo vode alebo tak. Takže nám to vyhovuje.

andrejka2424
26. feb 2025

@sono2 Ja poznám celkom dosť takých ľudí.Chodíme preto sami, aj keď mi to je ĺúto,ale naj kamoške sa ráta iba dovolenka na jachte v Chorvátsku- takže vždy len poďakujeme za pozvanie,ale to by som nedala.No a sestra zase berie môjho brata.Oni chodia spoznávať hlavne.Grécko,Vietnam,Thajsko,Azory, Madeira,Nepál a pod.Čiste turistika. Nachodení ako kone,ale takto si predstavujù oddych.Ja za 8 hodìn nabehám okolo 15 000 krokov denne v práci a preto sa nebránim oddychovke pri mori,aj s výletmi, aj s dlhými prechádzkami.Stojí to prachy,tak prečo sa prispôsobovať predstavám iných ĺudì.Každý najlepšie vieme,čo potrebujeme k spokojnosti.

belllinka
26. feb 2025

@janajanajana v 80-tych rokoch ste chodili na rezortové dovolenky? To asi ťažko. Alebo hneď po revolúcii, keď sa otvorili hranice?

sisaka
26. feb 2025

@janajanajana tak každý si odrieka nejaké veci pre niečo iné - niekto pre nové auto, niekto pre veľký dom, niekto skratka potrebuje raz za rok vypnúť a nič nerobiť a urobí všetko preto, aby si to splnil. No a ešte sú ľudia, ktorí si neodriekajú, lebo to pre nich nie je veľká suma peňazí. 🤷‍♀️

Ja napríklad potrebujem raz do roka takto úplne vypnúť a nič nerobiť - teda z môjho pohladu nič, pre niekoho to môže byť priveľa, lebo chodím na rezortové dovolenky so synom a teda týždeň tam neležime - plavame, snorklujeme, chodíme na paddle boards, hráme mini golf, Ping pong, tenis. či iné hry, ktoré sú k dispozícii, prejdeme sa po pláži, areáli hotela, (často sú to veľké komplexy), prejdeme susedné hotely, ak sa dá vyjdeme mimo hotela, ak je to nová destinácia zaplatíme si nejaké výlety do okolia - prírodné, archeologické pamiatky… skrátka maximálny relax, pričom fakt nemám potrebu odsudzovať ľudí, čo si tam ľahnú a cely deň ležia na pláži. Prečo nie, ak to ľudia chcú a maximálne si pri tom oddýchnu…

Okrem tejto dovolenky chodíme raz do roka aj na poznávaciu dovolenku, kde treba vopred všetko naplánovať, naštudovať, kde chodíme po horách, mestach, pamiatkach, prírodných krásach atď. celé dni, od rána, do večera, kde spíme zvyčajne na jednom mieste raz a presúvame sa inde. Je to podnetnejšia dovolenka? Je. Mame z nej kopec zážitkov? Máme. Ale chápem, že to nie je pre každého, nie každého to baví, má fyzické sily na to, či iné obmedzenia… a teda táto dovolenka vždy vyjde viac - letenky, požičanie auta, benzín, ubytovanie, celodenná strava, vstupenky, keď sa k tomu pridajú ešte malé deti, tak človek príde z dovolenky unavenejší, ako keď tam išiel.

Ale chápem, že ľuďom stále niekto masíruje mozog - treba chodiť tam, či onam, len aktívna dovolenka je tá naj, ležanie na pláži je fuj, ísť autom je o ničom, variť si na dovolenke je pre socky … potom ľudia musia stále dokola obhajovať svoje rozhodnutia a mnohí zase znevažovať rozhodnutia druhých

katkaseiner
26. feb 2025

@sisaka uplne s tebou suhlasim... dovolenka je odvodena od slova dovolit si a pre kazdeho znamena nieco ine...
pre niekoho rezort, pre niekoho Chorvatsko s pastekami, pre niekoho stan pri jazere... hlavne nech splni ucel... Pride mi neprijemne ak niekto riesi druheho ze travi tyzden v rezorte alebo ze ide 1000 km autom a nie lietadlom.... kazdy nech sa zariadi podla toho ako chce a kolko si moze dovolit...

janajanajana
26. feb 2025

@belllinka
@belllinka nie v 80- tych, ale od cca 95 kazdy rok

kofa77
26. feb 2025

@katkaseiner ano, suhlasim. tiez nemam rada take to ofrnovanie nosom nad ludmi, ktori chodia dovolenky do rezortov, all inclusive, lezat na plazi... no a co. je to ich vec, ich penaize, aj keby nevystrcili nos z rezortu.
svet je velky a pestry, nemusime rozumiet vsetkemu.

jaja20
26. feb 2025

@janajanajana A v ktorých štátoch ste boli na toľkých rezortových dovolenkách ? Lebo mi to dáko nepasuje k tým rokom...nakoľko cestujem od r. 1993 a v tej dobe sa chodievalo do apartmánových domov,hlavne do Grécka a Španielska.

belllinka
26. feb 2025

@jaja20 no ved to, ze v tych rokoch bola pubertacka, konecne sa otvorili hranice a ona hned ohrnala nos, ak ju rodicia zobrali v lete k moru? 😀 Neverim, fakt velke utrpenie.

janajanajana
26. feb 2025

@belllinka neohrnala som nos, tesila som sa lebo sme cely rok nikde nesli aby sme sli k moru..po par dnoch som sa samozrejme nudila, neviem co som tam mala robit na tom lehatku🙂 dnes mi tie dovolenky splyvaju v 1..more plaz hotel jedlo..dokola to iste..ja som pisala na otazku ze kam nie..ze turecko egypt a tunis..je to dovolenka v zlatej klietke..ale kludne maj svoju pravdu 🙂

janajanajana
26. feb 2025

@jaja20 turecko tunisko neskor egypt..ano bolo to v tom case drahe..pri vyssich prijmoch sa dalo nasporit

jaja20
26. feb 2025

@janajanajana V Tunisku a Egypte ste určite nemuseli len ležať na lehátku a nudiť sa, dajú sa tam absolvovať zaujímavé výlety.
Plus v dobrých hoteloch sú počas dňa stále nejaké aktivity pre hostí.
A to ste akože chodili každý rok v júli aj v auguste?

abbey1
26. feb 2025

@janajanajana Prečo si z tej zlatej klietky nevyšla? Tie krajiny sú tak bohaté na históriu a ty sa nepohne š z lehátka?

amelie2017
26. feb 2025

@abbey1 lebo bola dieta a bola tam s rodicmi? Ak rodicia nechcu ist/nezaplatia vylet, tak sama asi nikam nepojde.