icon

Ktorý ostrov a ubytovanie sú najlepšie na Maldivách?

31. jan 2025

Ahojte. Chceli by sme ísť s manželom na vytúženú svadobnú cestu na Maledivy, ale nevieme aký ostrov si vybrať taktiež aj ubytovanie. Lákajú ma tie chatky na vode, ale rada by som vedela aj vašu osobnú skúsenosť, ak teda máte 🙂 Vopred ďakujem za odpoveď.

martinmmartin
31. jan 2025

V akej ste faze vztahu? Cerstvo zalubeni? Taka chatka na vode moze skoncit aj rozvodom 🙂
Ak pojdete daj prosim vediet ako tam bol rieseny odtok z wc, dufam ze nie len tak pod chatku, fakt ma to zaujima

amelia89
31. jan 2025

my sme boli na atole Ba a na atole Ra, asi 30-40 min hydroplanom z Male.
Ja osobne preferujem beach villu lebo proste som rada hned na plazi, ale ak mate sen tie chatky na vode tak chodte do chatky hlavne podla seba si to urobit 😊

weronika171717
31. jan 2025

@martinmmartin prečo rozvodom?????

autor
31. jan 2025

@martinmmartin sme už 5 rokov manželia a mame 2 deti :D 3. na ceste takze toto môže byt asi posledná dovolenka pre nás dvoch

autor
31. jan 2025

@amelia89 ďakujem idem to mrknut 🙂 Nemám nič proti beach vile tak zvážime obe alternatívy. Ďakujem veľmi pekne 🙂

lenka188
31. jan 2025

Ostrovov je tam velmi vela. Zalezi od toho, co preferujes. Ci klud a oddych, alebo radsej nieco akcnejsie a nevadi ti ak bude na ostrove viac rezortov. My sme chceli klud, takze sme isli na mini ostrov kde bol iba 1 hotel a ostrov sme presli za 30-40 minut.
Ale ak mam poradit ohladom chatiek, tak ja osobne by som na tie nad vodou nesla. Vyzera to super, ale ja mam rada plaz a tam prirodzene chyba. Ides do vody po rebriku a priamo do hlbokej vody. My sme mali beach villu a to bolo pre mna uplne top. Boli sme priamo na plazi, 5 metrov od villy sme mali vlastne 2 lehatka. Vyzeralo to, ze plaz je iba pre nas.

mamina7070
31. jan 2025

boli sme tento rok vo watter villa (to su tie chatky nad morom

martinmmartin
31. jan 2025

@weronika171717 lebo ponorka na stracej nozke. Ak nieco pomalicky buble u nich niekde tak sa to v chatke ukaze s plnou silou vulkanu

lenka188
31. jan 2025

@martinmmartin preco by tam mala byt ponorka? Ved nie su v tej chatke ako vo vazeni, normalne mozu vyjst aj von 😄

mamina7070
31. jan 2025

@martinmmartin si vedla jak ta jedla

guudy
31. jan 2025

Osobne tiez preferujem plazovy domcek pred water villou. Kvoli zeleni a plazi. Taktiez ked ides do a z water villa, tak ides po slnku, ja skor vyhladavam tien. Boli sme napr na ostrove Kuramathi, je to nedaleko Male a na Maledivy velky ostrov. Ale uz je to nejaky rok spat teda…

kiki68
31. jan 2025

Mne sa velmi pacilo Kuredu, daju sa tam robit aj rozne sporty, za mna to bolo super.

len_nig
31. jan 2025

My sme boli na Embudu, bol tam kľud, ostrov prejdený za 20 min pešo 😊 za mňa spokojnosť, videli sme veľa zvierat,. morských tvorov a aj svietiaci plankton pri nočnom kúpaní 😊 a tiež sme mali beach villu, od vody pár krokov 👌

kristinka92
31. jan 2025

beach villa jednoznačne. tie chatky síce vyzerajú krásne, ale nechcela by som tam byvat ani omylom. v noci stále pocut bitie vĺn o drevené stožiare, cez deň sa ten chodník k ním tak rozpali, že bez slapiek neprejdes ani meter, cez deň v podstate nemáte kde byt- iba sa hýbete na izbe v chatke alebo na malej teraske a spat. pri beach ville sa normálne pohybuješ po väčšom kúsku zeme, mozes si premiestniť lehatko kde chceš, aj pod palmu do tieňa. na chatke tak akurát pod slnečník alebo zaliezt spat do tej jednej izby..

lylyjana
31. jan 2025

Vybrala by som momentalne inu destinaciu. Minule hovorili v rozhovore s cestovatelom, ze teraz na Maldivy su lacnejsie pobyty lebo je velmi rozsirena horucka Dengue. Minimalne to prezistite.
My sme boli s manzelom na malinkom rezorte, kde neboli aji chatky, ani bazen, len minimum ludi ale bohaty podmorsky zivot lebo tam neboli vlnolamy (take betonove steny v mori). Isla by som hned naspat, nic by som nemenila 🙂 odporucam inak ist do rezortu a cez cestovku resp agenturu. Vyjde to lacnejsie ako kupovat vsetko zvlast.
Ak chces viac info, napis ss

mamina7070
31. jan 2025

az teraz citam ze si tehotna tak to neviem ci by som sla bala by som sa zika

kiki68
31. jan 2025

@lylyjana kde to presne bolo? Lebo ja ako potapac nieco take hladam. Mne je nejaka virivka na dve veci

tenerifka
1. feb 2025

@lylyjana pobavilo, ze su Maldivy lacne.idem stvrtykrat a su predrazene, mam s cim porovnat.
Autorka, ak ides na 2 tyzdne, alebo aspoñ na 10 dni, doporucujem skombinovat 2 rozne ostrovy, prvy trebars na atolone Male nort (transfer lodou), a dalsi na nejakom vzdialenom, kam letis hydroplanom. Prvy rezort napr. vacsi s roznymi moznostami zabavy s ubytovanim vo vilke na vode a druhy mensi so samostatnym bw na plazi.
Budes mat pocit, ze dovolenka trva dlhsie, bude to zmena a nebudes sa nudit

kristinka92
1. feb 2025

autorka ak si tehotná, odporúčam len take ostrovy na ktoré sa dopravuje hydroplanom (to malé lietadielko) - ja som bola tiež takto tehotná a veru mala som dost aj v tom lietadle, transfer z letiska so speedboat by som veru nedala, stacilo mi lietadielko

mamina7070
1. feb 2025

@kristinka92 to je inak pravda tehotna so speedboatom ked chytia vlny konecna tie skoky

lylyjana
1. feb 2025

@kiki68 Biyadhoo

lylyjana
1. feb 2025

@tenerifka nie lacne, ale “lacnejsie” ako mozno bezne v tom istom obdobi. Nesledujem aktualne ceny kedze sa nechystam, len posuvam info

tenerifka
1. feb 2025

@lylyjana nie, rezorty vobec nie su lacnejsie, su lacne len lokalne ostrovy s hostelmi, kde by isiel len zufalec, lebo za mesiac zacina ramadan a oni cez deñ nic nerobia, pri troche stastia sa cez deñ budu moct niekde najest. V rezortoch dengue nehrozi (stale tam vydymuju proti hmyzu) , len na velkych preplnenych ostrovoch kde su aj domaci, vratane Male, a hlavne pocas monzunu (v letnych mesiacoch). Turista nema na Maldivoch sancu chytit dengue. Ceny isli rapidne hore, ja som bola poslednykrat v 2018 a je to naozaj hrozne, ale tak nikde mi nebolo tak dobre ako na Maldivoch (okrem Fiji)

marcaurel
3. feb 2025

@weronika171717 lebo tam budete len sami, otočení k moru, bez bielej pláže . Budete ležať iba na drevenej podlahe a do vody buď po schodíkoch alebo skákať. Ak mi napíšete správu, rada poradím. Bola som v 19 rezortoch .

orisker
7. feb 2025

Tie chatky nad vodou naozaj nie sú pre každého. Treba si starostlivo vybrať termín.
Keď príde horšie počasie a trochu silnejší vietor zdvihne vlny, tak potom to tam začne plieskať, tak ten zvuk môže byť pre niekoho aj frustrujúci. Podobne aj výhľad na otvorený oceán za búrky.
Našťastie som mal búrku len jeden deň, potom už ustálené fajn počasie.
Najlepšou voľbou pre manželskú dvojicu je asi bungalov na pláži, kde je blízko na mólo. "Blízko" je tam teda dosť neurčitý pojem, keďže mnoho atolov má rozmery ako futbalový štadión FC Barcelona. 🙂