icon

Kupovali ste letenky cez Pelikán?

bambieblue
20. aug 2023

Kupovali ste letenky z pelikanu? Nie je to podraz,chcem si odtiaľ kúpiť letenku ale neviem ci to nie je klam

muchotrafka298
20. aug 2023

@bambieblue je to bezny sprostredkovatel, nejedna sa o ziadny podvod. Pocitaj ale s tym, ze ak by si mala problemy s letenkou, nemozes kontaktovat priamo letecku spolocnost ale len predajcu.

ajdika
20. aug 2023

@bambieblue podraz nie, ale ak je daky problem, tak je komplikovane to cez nich riesit. Radsej kupit letenky priamo cez letecku spolocnost.

abbey1
20. aug 2023

@bambieblue Kup priamo u leteckej spolocnosti,. K comu zbytocne komplikacie?

huginko
20. aug 2023

@bambieblue áno, viackrát. Zatiaľ všetko ok

bambieblue
autor
20. aug 2023

@huginko a normálne si letela cez nich? Na chekingu o tebe vedeli myslím ze si bola v systéme? Lebo známa vravela ze kupovala raz online a vôbec o nej nevedeli došla na letisko a bum vraj o nej nemajú žiadny zaznam

bambieblue
autor
20. aug 2023

@muchotrafka298
@ajdika
@ajdika práveže sa mi od nich nedá kúpiť, je to zložitejšie a ja som podľa toho kupovala cez cestovku letenku

gejb
20. aug 2023

@bambieblue kúpiš cez nich letenku, spravíš si Check in, dostaneš palubný lístok s miestenkou. Co o tebe majú na letisku vedieť iné? Ci čakala červený koberec a animátora?

bambieblue
autor
20. aug 2023

@gejb ježiš, len ci ti nie je fejk.ja len nechcem prísť na letisko a budú namna pozerať že čo tam chcem,že nie som v systéme

viera
20. aug 2023

Ano kupovala...nikdy viac...odvtedy kupujem priamo cez letecku spolocnost...

abbey1
20. aug 2023

@bambieblue U ktorej leteckej spoločnosti sa ti nedá kúpiť letenka? Ak budú nejaké problémy s letom, cez sprostredkovateľa máš problém uplatniť refundáciu, prebookovanie letu je komplikovanejšie. Vždy vieš lepšie jednať priamo s leteckou spoločnosťou.

gejb
20. aug 2023

@bambieblue je to sprostredkovatel, fungujú roky. Kupovala som cez nich XY krat

juli28
20. aug 2023

za mna zla skusenost, nebolo mozne robit online check in, pretoze zabudli nieco nahlasit u dopravcu, mali sme problemy na letisku a to lietam vela, urcite odporucam ist priamo cez dopravcu

cacianka
20. aug 2023

Mne tiež poradili vynechať pelikan, esky, aj kiwi.
Riešila som priamo Ryanair

pstrosica
20. aug 2023

@bambieblue ja som cez Pelikan kupovala viac krát a vždy vpohode, osobne najradšej kupujem cez ich portál, tiez som napr nedokázala kúpiť letenku cez Ethiopian a cez Pelikan vpohode, ich portál a vyhľadávanie mi príde prehľadne, ceny konečne a nikdy som nemala problém, vždy je s kým sa spojiť. Ak napr kupujem letenku od Ryanair idem priamo cez nich ale napr letenky s dvomi a viac prestupmi cez Pelikan. Držím palce a šťastnú cestu ;)

eleanor2510
20. aug 2023

@bambieblue od každej leteckej spoločnosti sa da kúpiť letenka. Čo to znamená, že je to zložitejšie?

mimi3008
20. aug 2023

@viera mozed prosim konkretizovat, aky bol problem? Lebo tiez som pozerala cez nich letenky.. vdaka😊

viera
20. aug 2023

Bolo to davnejsie...Nieco zle prepisali a zadali, bol tam nejaky problem aj s check-in, ktory sme mali poriesit ale cez sobotu a nedelu nikto nerobil a v pondelok sme uz mali letiet...A zbytocne ta letenka bola preplatena(drahsia)...Lacnejsia by bola priamo cez let.spolocnost...Takze ak je nieco fakt dolezite s let.spolocnostou to lepsie poriesis...Ja ich neodporucam

huginko
20. aug 2023

@bambieblue leteli sme do Írska, Maltu, Skopje. Žiadny problém s ničím. Všetko v najlepšom poriadku.... Pôjdeme s nimi zas

chodec15
21. aug 2023

Pelikan je sprostredkovatel a uctuje si proviziu za nakup tvojej letenky u leteckej spolocnosti. Preco mas nutkanie kupovat cez sprostredkovatela a platit proviziu navyse, ked mozes letenku kupit priamo u leteckej spolocnosti? Ked sa vies doklikat na pelikana, nezvladnes sa doklikat priamo na ryan air, austrian air,...? Nehovoriac o tom, ze ak dojde k technickej chybe a tvoja rezervacia sa neprenesie od pelikana k leteckej spolocnosti, tak si ta budu pohadzovat ako horuci zemiak medzi sebou a ani jeden ti nebude chciet vratit peniaze.

kuboma
9. jan 2025

Ja mam so servisom Pelikana dobre skusenosti. Hlavne je pohodlne, ze vsetko vybavim po Slovensky. V roku 2020 nam zrusili let koli Covidu. Sice sme na vratenie penazi museli cakat (neviem uz presne ako dlho, no bolo to niekolko mesiacov). Nakoniec vsak vsetko prislo naspat a komunikacia bola v poriadku. Ja kupujem letenky skoro vzdy cez Pelikan aj s poistenim a vzdy to bolo vsetko ok.