Lacná letná dovolenka pri teplom mori
ahojte,
ja by som chcela, ist na jun jul august niekde za lacno -
do lacnej krajiny....
na sukromie-si vaerit a tak na dva tri mesiace
kde je teple more 27 a 28 stupnove v okoli europy, maroko tunis egypt? neviem, kde je lacnejsie, albansko, cierna hora, bulharsko? mate skusenosti?
ale fakt ze pekne krasne pocaise 35 st a teplunke more bez vln vacsinou
a najma lacnejsie ako slovensko prosim...mate odporucanai?
a samotna zena som. 40
dakujem
chces ist akurat cez sezonu, cize ubytka extra lacne mat nebudes. akoze da sa najst, ale zas neviem, aka to bude kvalita. otvor si booking alebo airbnb a pozri si presne tie krajiny, co si vypisala. da sa vychytat kludne aj nejaky ITA/GRE ostrov, ked najdes dobre ubytko, potraviny stoja cca ako u nas.
Tak napriklad sicilia? Lacne letenky. Ak byvas v meste, tak aj ubytko - ak ti nevadi dochadzat napr busom na plaz
My sme boli v auguste 3tyz čierna Hora autom ja a 2 deti vyšlo nás to cca 1300eur vrátane výletov, PH, strava (dosť často sme jedávali vonku v restike), vreckové, ubytko proste na kompletku. Boli sme v ulcnij iba kúsoček od albanskej hranice teplo teda bolo cez deň aj do 40'C, more skoro ako polievka, pieskové plaze XY km dlhé a ľudí toľko co zratas na prstoch. Ale bez auta sa tu žiaľ nepohnes keďže nič ako MHD tu proste nie je aspoň v tých prímorských mestách nie... Takže ak chceš kuk ubytko na airbnb alebo booking ja som bookovala začiatkom roka na august. Ak ta omzi teplo tak cca 3hod autom na sever v horách je cca 15'C ale nádherná príroda... Nam sa páčilo ale to si musí vyskúšať každý sám...
Momentálne sme v Maroku tiež lacné momentálne je tu cca okolo 25'C v Agadire pri mori, ubytko lacné, obed ci večera v restike cca 5eur osoba ale veľké vlny možno v lete je to lepšie..
Veľa ubytiek na airbnb ak si booknes na mesiac ci viac ma aj 50% zľavu.....
Pripadne skus Gruzínsko lacné ubytko nádherná krajina....
Teplé more skoro bez vĺn to máš v Egypte.
My ideme v júli do Marsa Alam. V 2023 sme boli v Tabe a super.
Ak by som isla po cene, tak by som si na tento ucel zo spominanych krajin vybrala Maroko. Trochu by som sa obavala toho kulturneho soku lebo predsalen je ine ist do Afriky na tyzden do all inc hotela a ine niekde byvat 2 mesiace. Mna tam ocarila surferska dedina Taghazout. Chodi tam vela Europanov sufovat, tak aj vybavenie bolo celkom postacujuce na to, ze je to dedina. Pripadne po pobrezi mas dost moznosti. A inak suhlasim so @kulumulu123 Gruzinsko je nadherne a lacne. More sice nie je ako v Grecku ale je to more.
@kulumulu123 vy ste super cestovatelia.
More malo kolko st v auguste v ulcinji? Mas aj nejaky kontakt na to.?
Neviem ako by som sa tam dopravila lebo len letecky mozem.auto nemam
Ro myslis vazne ze 1300 e na tolke tyzdne ajns benzinom aj so vsetkym? Platene plaze ci nie?
Bolo tam bezpecne? Znie to strasne lakavo a ta cena je super podla mna kes aj sp vsetkym ubytkpm strava vylety sialena cena zo ako ste sa cez sezonu zmes tili do takej ceny som ostala vyvalena
@deedol
@queen_mary sicilia nie je draha na ubytko a jedlo? Tiez mi napadla ale asi je draha
@bludna maroko je fajn mne napadol agadir lenze nikdy som uprimne sama nebola v arabskej krajine.
A obavam sa trosku kedze som blondina s modrymi ocami a budem tam sama no neviem
No teda my sme boli tiež v lete v Čiernej Hore a dostala som preplesk, lebo všetci mi hovorili, že aké to tam je lacné. Ceny boli brutál. Spina, restauracie nemali ponatie o slusnom jedle. Budva.
A coho konkretne sa obavas? Mne sa velke mesta nezdali uplne bezpecne, bola som aj sama. Preto som spomenula prave ten Taghazout. Inak co sa tyka Ciernej hory, tak to za mna urcite nie je lacna dovolenkova destinacia. Detto Taliansko. Planujes odtial aj pracovat? Ci len dovolenkovat? To Gruzinsko sa ti nepozdava?
no pozri si ubytka, ved to su tri kliky 🙂 ja neviem, co je pre teba lacne a co drahe 🙂 kolko eur za noc si ochotna dat?
Áno čierna Hora je nádherná je jedno ci na horách parkoch alebo pri mori.. No letecky sa síce dostaneš ale ďalej neviem ako keďže v prímorských mestách nefunguje ani MHD ani taxíky tak jedine autopozicovna.. Tie plaze sú cca 5-10km od mesta s autom si tam do 10 min, peši je to na ďaleko... V centre síce je pláž ale tam je to totálna nasivka pomaly sa nemáš medzi ľuďmi ani kde postaviť nie to sadnúť... Plaze sú zadarmo, more mega teplé fakt ani vo vani nemám takú teplú vodu 🫣 veľmi pozvoľný vstup do mora co je super pre deti pomaly som nedovidela na breh a voda po pás ale potom začne rýchlo klesať dno takže dá sa aj plávať... Ja som bola sama s 2 deťmi vo veku 3r a 8r cítila som sa mega bezpečné nemala som žiadne problémy s nikým ľudia sú super. Ubytko som našla cez airbnb hlavne sledujem recenzie...
Čierna Hora vie byť ozaj lacná destinácia ak si vieš zorganizovať výlety aj sama a neplatí drahé CK ci tu alebo tam... Je tam kopec miest kam môžeš ísť sólo napr na lanovku vieš prísť v pihode s autom a zaplatíš iba cenu za lanovku nemusíš platiť CK ktorá má x-krat navýšenie ceny... To isté jaskyne platíš iba vstup vždy sa ide so sprievodcom sama tam ísť nemôžeš ale nemusíš platiť CK zájazd...
Národné parky sú super môžeš ísť sólo zaplatíš iba vstup do NP tuším to bolo okolo 5eur ak si dobre pamätám CK majú premrstene ceny... Bez auta sa tam ale ozaj ďaleko nedostaneš 😨
@dharmasanata ahoj chces niekam na p a r mesiacov do tepla a nemas s kym a za lacnejsie? Kebyze sme dve.. Bola by to pecka uprimne
@kulumulu123 len ked nemam auto a ani vodicak. Ja chcem letiet tam. Taxi si objednat nech ma dovezie na ubytko a potom plaz blizko tam niekde
Je dávali sme vonku ale zasa nemám problém zájsť ráno do miestnej pekárne po čerstvé pečivo (inak je ozaj výborne) a urobiť na raňajky rýchlu omeletu co trvá cca 5min žiadne mega varenie...
Tak potom skus hľadať niekde inde lebo tam to bude asi dosť ťažké s taxíkmi je to dosť veľa km od letiska netrúfam si odhadnúť cenu 🫣
Alebo ísť s niekym s autom je ďalšia moznost
@kulumulu123 a to preco v tej krajine neexistuju taxiky ? :(
@kulumulu123 akoze bez taxikov v krajine a ani len z letiska nejdu, nechapem to a ta podgorica aspon ma taxiky akoi hlavne mesto ci
tak nemaju mhd a nemaju taxiky, ako sa tam ludia maju prepravit ? :D to us taki zaostali tam ci
V podgorici taxíky sú v rámci mesta predpokladám ze aj MHD ale nebola som tam ale z podgorici do ulcnij je to 80km neviem koľko stojí taxík nepoužila som ani raz. Ľudia v 18 majú všetci vodiča a auto nie luxusné aké majú aby sa vedeli presúvať... Rob ako myslíš ale potom sa nesťažuje že týždeň dovolenky vás stojí takmer 2000eur lebo chodíte všade taxíkmi tie nikoho za pekne oči ani za ďakujem voziť nebudú... Pláž v centre síce je ale ako píšem buses mat problém nájsť miesto na sojaka boli sme tam 1x a ani do vody sme sa nedokázali medzi ľuďmi pretlačiť zatiaľ čo prvá pláž za mestom bola totálne prázdna ale je to 5-10km ak máš chuť ísť peši môžeš skúsiť je to na tebe... Ja som ti iba napísala ako to tam je ale ak máš pocit ze s MHD a taxíkom sa tam vieš presúvať tak nič ti v tom nebráni ja som za 3 týž nevidela ani jediný autobus okrem organizovaných zájazdov sorry píšem ako to je... Možno sa to medzitym zmenilo neviem vyskúšaj a daj vedieť 🤷
My sme platili za taxík letisko - Becici 60 E v r.2023 , zaistil nám ho hotel
Boli sme v Čiernej Hore pred 2 rokmi. Vtedy tam chodili diaľkové autobusy. Bezproblémov si kúpiš lístok a vieš pobehat všetko. 😀 Z Budvy sme takto boli v Kotore, Cetinje, Podgorici a nestálo to vôbec veľa.
Rodos má nádherné počasie a pláží na výber. Môžem ponúknuť apartmán ak by bol záujem priamo v centre a 3 min pešo na najbližšiu pláž 😉
@kulumulu123 Ty si bola asi v inej Ciernej Hore ako ja. Presli sme od Ulcinj po Kotor a teda za mna sialenci tam ziju. Divoky balkan a k sposobu ich jazdenia sa ani nevyjadrujem. Za mna nikdy viac. Krajina nadherna,ale tam ist jedine maj,jun a potom na jesen. Lebo tie sialene zapchy absolvovat v lete,to je masaker. Voda sa mi tiez nezdala ako polievka.
Z letiska sa v pohode taxíkom dostanes. Tam sa ti sami ponukaju na odvoz. Mhd netusim ako funguje,my sme tam mali pozicane auto. A po dvoch dnoch sme ho vratili a rozhodli sa,ze ostaneme na nasej kludnej plazi. V lete je tam ozaj masaker.
Autorka, na margo Maroka: nejde tam až tak veľmi o vzhľad. Z mojej skúsenosti robí najväčší rozdiel to, či vieš s domácimi hovoriť. Takže ak hovoríš (takmer) plynule po francúzsky alebo arabsky, tvoj pobyt medzi domácimi bude jednoznačne príjemnejší, ako keď sa nebudete vedieť dohovoriť. Ľudia sú to milí a pohostinní, žiaľ, majú predsudky - čo v praxi znamená, že majú podľa nich "západné" ženy ľahké mravy 😁 a jedine schopnosť komunikovať v ich jazyku ťa môže v turistických mestách zachrániť pred tým predsudkom.
Počítaj ale s tým, že Maroko obmýva oceán, a to nie je ako čľapkať sa v teplom mori.
Grecko

Podla mňa nikde,radsej chod v septembri do Egypta