Let s dvoma deťmi bez muža na Floridu?
Dobrý den,
Momentálne som s 2 deťmi sama na Slovensku, muz mal cez sviatky prísť za nami. Pracovne sa však nemôže uvoľniť na tak dlho. Ma tam aj rodicov. Samozrejme každý očakáva že prídeme tým pádom ja s deťmi. Syn ma 13 mesiacov práve sa učí chodiť a dcéra 3 roky. Let by bol na Floridu s prestupom. Pravdupovediac neviem si to predstaviť. Viem že obidve deti by som mala na rukách minimálne 14 hodín plus doklady a príručná batozina pre dve deti tiež niečo váži. Išli by ste do toho? Samozrejme let naspäť by ma čakal tiež samu. Možno ak by ste mali nejaké rady ? Nechcem to okamžite zavrhnúť ale príde mi to ako samovražedná úloha 😅
😁😁😁 akoze blud jak mraky
@madeincssr zatial len s jednym. A netvarme sa, ze cestuje niekam do Kambodze cez Belehrad... na letisku su voziky na kufre, da sa objednat pomoc s batozinou, kufre odk
Hodi hned na checkine a odtanu jej dve deti a prirucak. Velke letiska maju kutik pre deti.
Vsak ak sa boji, ze let bude meskat, ze nestihne (tak nech hlada let s vacsim prestupom), tak nech je doma lebo jej 20 ludi napisalo, ze radsej bude sediet doma v obyvacke nez letiet lebo 2 male deti. Vsak je s nimi sama doma aj teraz
@michaelam2 tak isto ako ked doma chcu 2 deti to iste. Letiska su dnes na deti vybavene. Ved uz si tie deti trochu pozna, zmeni sa len prostredie. Ale ved nech sedi doma. A muz na Floride im moze poslat foto palmy
Choď so sestrou. V škole ju ospravedlňte. To bude najlepšie.
Predstavila som si v tej chvíli nejaký 2 hodinový let sama s dvoma detmi a oblial má studený pot. Potom som prečítala že na Floridu a prišlo mi fakt nevoľno. V žiadnom prípade by som takú diaľku nešla sama.
ja veľmi rada lietam sama, vlani som bola so synom v Londyne a teraz som kupila letenky pre decká, zas ich beriem v marci. je pravda, že už sú väčší ako tvoji... ale ja by som určite išla🙂 určite máš kočík, ktorý ide do lietadla, možno máš rovno dvojkočík, to dáte... atmoška na letisku bude super, vianočná, výzdoba... ak si zvyknutá lietať a prestupovať na veľkých letiskách, nevidím problém... s deťmi si pochodíš po lietadle v uličkách, bežne sa to deje, potom zaspia a vačšinu letu prespia. Tuším som jediná, čo to vidí pozitívne, ale ja proste milujem cestovanie a s deťmi ja teda problém nevidím. ak nemáš dvojkočík, určite máš šatku alebo nosič, druhú do kočíka. budeš síce dopotená, ale budeš so sebou spokojná, ako si to super zvládla🙂
Nemoze muz priletiet aspon na prestupne miesto na letisku,zeby ste uz odtial leteli spolu? Alebo neexistuje nejaka sluzba na letisku,ze ti pomozu so sprievodom? Neviem si predstavit viest dve deti a este aj kufre,mas len 2 ruky.
Neviem ti poradiť ohľadom dlhého letu. Mám len skúsenosť s 10h cestami vlakom s dcérou, ale aj to ma stalo kopec nervov. Je lepšie mať dakoho so sebou. Daj sestre super vianočný darček a vezmi ju so sebou. Aj tak ma prazdniny. A nechaj ju nech vybavuje co budeš potrebovať v angličtine. Bude mať aj super skúsenosti.
A na Floridu? okamžite🙂 zbalená by som bola za 10 min a deti za 20🙂 bez debaty. tu bude len pršať, blato, sychravo, tma... hnus. už len kvôli tomu počasiu by som sa tam trepala, a veľmi rada🙂
@chovancova27 ja v tom tiez nevidim az taky problem, pre mna je napriklad cesta autom o dost horsia s detmi. Vcera som isla iba praha-bratislava sama a to s detmi 3 a 6, prsalo bola namraza na Vysocine a do toho narazova hmla.. 103839101 aut a deti nonstop nieco chceli, furt si chceli povidat, prd som im rozumela, isli sme 4.5 hodiny kvoli doprave.. no fuj. V lietadle sa deti mozu hybat, je to pre nich zazitok, letisko je topka pre nich, navyse kazde normalne letisko ma detske zony. Tie prestupy su predsa uplne to iste ako ked si sama s detmi v obchodaku (letisko je uplne jak Aupark predsa.. obchody, fast food, chill zony..) a zabavit ich v lietadle mi pride jak zabavit ich doma. Navyse ak mladsi este vojde do kosiku, co by 13m mal, tak by ani spanok nemal byt taky problem.
doveruj na zensku intuiciu a vnutorny hlas
ked ti hovori ze ano, tak chod
ak ta vnutorny hlas presviedca ze by si ste sa vsetci traja vytrapili, tak nechod
Vianoce budu aj o rok, a peknych chvil s rodinou mozete mat pocas roka
Ja chodim stale s 2 detmi, tablet sme nemali zo sebou ani raz a ešte sa mi nestalo, že by sme niekoho otravovali. Lety USA, china, latinská Amerika, raz sme išli aj 2 noci v kuse do nejakého odlahleho mesta alebo raz sme išli aj úplne neplánovane… vtedy som sa naučila, že nepotrebuješ žiadnu príručnú, lebo majú v lietadle aj plienky. Myslím, že keď budeš v pohode ty, budú aj deti
Ja by som isla, rada by som videla usa vianoce a este v teple, tak to len tak nezazijem😃 a myslim si, ze si na deti casto sama a spolu fungujete tak, ze by ste to dali. Skus pozriet blog @miadi, ona lieta s detmi z Kanady a tiez s malickymi a co som u nej citala, tak zazili kadeco a dali to🙂
Nesla veru nikdy tak :D
Dievčatámďakujem za všetky komentáre, či už motivačné, alebo tie menej povzbudivé. Veľmi si vážim, že ste si našli čas a podelili sa o svoje názory a rady. Po zvážení všetkých možností som sa nakoniec rozhodla nasledovať svoje vlastné pocity. Poletíme s deťmi sami, nakoľko moja sestra by si musela vybavovať cestovné povolenie ESTA, čo sa žiaľ nedá vybaviť tak narýchlo
Autorka, daj potom vedieť, ako to dopadlo 🙂 Klobúk dole pred tebou, no a užite si sviatky spoločne 🙂
Autorka drzim ti palce nech vsetko dobre dopadne
nakoľko moja sestra by si musela vybavovať cestovné povolenie ESTA, čo sa žiaľ nedá vybaviť tak narýchlo - to vážne napíšeš takýto blud? Online sa vypíše formulár, čo trvá pár minút a povolenie dostane asi do 2 hodín. Keby si niekedy do USA už letela, tak by si to vedela.
Táto výhovorka len potvrdzuje moje predchádzajúce slová.
@melanta väčšinou, ale nie vždy. Mne to viac krát tak išlo, naposledy mi to prešlo asi za 24 hodín (ktovie, náhodná kontrola alebo som podozrivá?), ale tak ano, pokus nestojí za nič. Ja som si to vybavila len tak, aj keď sa momentálne nechystám do USA, proste neuškodí to mať za tých pár dolárov platne na dlhšie
@melanta mne schválenie netrvalo nikdy kratsie ako 2 - 3 dni a letíme už v nedeľu
Autorka toto som nasla ked som hladala co znamena to Esta povolanie. Ze je to do 72 hodin
@terezkaarthuramax áno ale ona je minor, nemame rovnake priezvisko potrebovala by som aj povolenie rodicov notárom overené. Jasne mohli by sme to risknúť ale to za to nestojí. Dalsia vec je je že s deťmi po prílete ficime cez kontrolu oni majú pasy ja povolenie na pobyt pokial si len turista cakas v ny aj minimalne 3 hodiny na imigracnom
a ides aspon priamym letom ? tak ako ti pisali vezmi bugynu a nosic na mensie
batoztek pre 3 rocnu co si sama odnesie kup jej nalpekovu knizku kapsicky ovocne a drobne snacky, iPad s rozpravkami
sluchadla, cukriky na cmulanie kvoli uskam mas vyhodu ze dojcis
a hlavne ziadaj o pomoc letusky atd uvidis ochotne ti pomozu a niekto nech ta vezme na odbavenie batoziny
a vzala by som aj nejake antihistaminika napr fenistil kvapky pre deti jednak ich to ukludni a jednak na uska atd
a sebe persen forte a hlavne dudle na ukludnenie pri placi a kupila by som miesto letenku obom detom
a kolko tam budete?
Takže v stredu si založila tému, dnes je piatok, už si aj rozhodnutá, aj letenky kúpené a o dva dni už aj letíte.
Aj deti musia mat ESTA inak ti ich nepustia do lietadla . V NY nebudete cakat 3h na immigracnom jednoducho date odtlacky prstov a to sa robi za pochodu .
@marca12 ty tusim nemas deti ? Preto si to nevies predstavit . Prirucnu nepotrebuje velku . Zbytocne si robit zataz . To 3r moze posadit na trunky kufor ( v tvare motorky) sedi a tahas ho po letisku a to 13m v rukach alebo v nosici . Nemusi mat ani kocik. Alebo 13m v kociku a to 3r za ruku ..prirucnu tasku zavesenu na kociku . . Ak by brala 7/8 kufrou ako Niekto tu pisal na letiskach su platene sluzby co by jej tu batozinu za poplatok vyviezli az k vychodu letiska .
3 hodiny na imigračnom? Tento rok som bola v NY 2 krát, zakaždým som absolvovala nie príjemný rozhovor, ale v oboch prípadoch to celé trvalo pár minút. Za posledných 5 rokov som v NY bola asi 15 krát a ani raz to netrvalo dlhšie ako pol hodiny. Môj muž tam lieta viac krát ročne, detto. A ako píše miadi, v NY ak iba prestupujete, bude to šup šup. ESTA 3 dni, imigračný pohovor pri prestupe 3 hodiny - vymýšľaš si jednu blbosť za druhou. Predvčerom si riešila, či vôbec poletíte, že asi nie a zrazu letíte pozajtra.
Ja zase chodím najradšej niekam sama s deťmi, lebo poväčšine mám najviac starostí s mužom, niekedy mám pocit že mám 3 deti😂😂😂. Nieje zlý, ani neviem aký len je chudák pomýlení keď je v strese

Ahoj, sestra mojej kamošky takto bežne lietava s dvomi detmi, no nie až tak zďaleka. Iba z UK.