icon

Magnetky a mušle v lietadle z Bulharska

24. júl 2025

Ahojte smie sa vziať si do lietadla magnetky? Nenapadlo mi keď som to kupovala ako suvenír. Teraz čítam ze pustia ale ohrozuje to navigáciu. Čo je na tom pravdy. Ze ak ich aj vziať tak ich zabaliť do niečoho aby tak nepôsobili. Na Mušle som sa pýtala delegatky a povedala ze áno v kufri. Nie v prirucnej. Len neviem koľko je OK. Aké máte skúsenosti? Aká je pokuta ak by to nedovolili?

isis234
24. júl 2025

@anonym_autor magnetky som dala do kufra, aj pár mušlí. Nie veľa. Kamoška povedala, že tie mušle majú zostať tam... No ja som i pár priniesla

luliu
24. júl 2025

Daj obe do kufra, je to OK

abbey1
24. júl 2025

@anonym_autor Magnetky normálne vezmi, mušle nechaj tam.

guudy
24. júl 2025

@anonym_autor magnetky ohrozuju navigaciu? Prepac, ale prehodnot zdroje svojich informacii.
Musle nechajte pri mori, nebrat domov. Si predstav, ze by brali vsetci turisti…

mirage
24. júl 2025

to ja vasa prva dovolenka pri mori vobec?

hellionka
24. júl 2025

magnetky? ohrozujú navigáciu? V 21 storočí? … prepáč, ale ako toto niekoho napadne …

zalka
24. júl 2025

V pohode v príručnej nosím magnetky domov. A mušle, som minule premýšľala keď kúpiš môžeš keď vylovis nemôžeš? Kto vie odpoveď?

autor
24. júl 2025
@mirage

to ja vasa prva dovolenka pri mori vobec?

@mirage áno je

autor
24. júl 2025
@guudy

@anonym_autor magnetky ohrozuju navigaciu? Prepac, ale prehodnot zdroje svojich informacii.
Musle nechajte pri mori, nebrat domov. Si predstav, ze by brali vsetci turisti…

@guudy jasne ze som sa pozerala najprv na Google. Ale zneistilo ma to tak sa pýtam

thereisabear
24. júl 2025
@anonym_autor

@guudy jasne ze som sa pozerala najprv na Google. Ale zneistilo ma to tak sa pýtam

Lenže magnetka na chladničku nie je silný magnet.
Mušle by sa vo všeobecnosti brať nemali, niekde to neriešia a niekde hrozia veľké pokuty.

luliu
24. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor silné magnety!!!! Žena preboha už nečítaj a nehladaj blbosti na Google

mirage
24. júl 2025

magnet a magnetka je trochen rozdiel

luxus10
24. júl 2025

hlavne tie magnetky nedaj ku platobnej karte,,,,😍

anonym_4c7a53
24. júl 2025

@anonym_autor vies co, nie, nemozes si magnetku brat do lietadla - presne preto ich predavaju na letiskach, aby si si ich tam kupila a nezobrala domov…
Ja nechapem, ako ste sa poniektore vobec dozili dospelosti a este vam aj ponechali volebne pravo a moznost rozmnozovat sa 🤦🏼‍♀️

autor
24. júl 2025
@anonym_4c7a53

@anonym_autor vies co, nie, nemozes si magnetku brat do lietadla - presne preto ich predavaju na letiskach, aby si si ich tam kupila a nezobrala domov…
Ja nechapem, ako ste sa poniektore vobec dozili dospelosti a este vam aj ponechali volebne pravo a moznost rozmnozovat sa 🤦🏼‍♀️

@anonym_4c7a53 dobre chcela som len byť opatrná Stačí? 🤦‍♀️To zo mňa nerobí hlúpeho človeka. Nie každý letel od detstva tak nie každý všetko vie. Mne možno nedošlo ze predávajú magnetky na letiskách a ze si ich môžem vziať do lietadla tak ako mnohým iným ženám nedôjde ze tehu test obsahuje aj návod na použitie a ako správne prečítať výsledok. A aj tak sa pýtajú. Nie sú hlúpe. Len zvedavé nedočkavo chcu si byť isté. Strašne človek aby sa bal čokoľvek opýtať hneď bude za debila. Ty keď niečo robíš prvýkrát asi vieš všetko vždy perfektne. Asi si nikdy nemala veci ktoré si sa potrebovala opýtať a nemala nikoho kto by ti odpovedal. Prajem zažiť až potom súdiť

anonym_64cbe4
25. júl 2025
@anonym_4c7a53

@anonym_4c7a53 sa nerozmnozuj teda ;)

tassyn
25. júl 2025

@anonym_autor Môžeš magnetky a aj mušle môžeš. Vždy si nejaké nazbierame. Len to daj do odbavenej batožiny. Jedniná krajina odkiaľ mušle nemôžeš vynášať je Egypt.

jockey
25. júl 2025
@tassyn

@anonym_autor Môžeš magnetky a aj mušle môžeš. Vždy si nejaké nazbierame. Len to daj do odbavenej batožiny. Jedniná krajina odkiaľ mušle nemôžeš vynášať je Egypt.

@tassyn Nepíš hlúposti.
Veľká väčšina prímorských krajín má legislatívne upravený vývoz mušlí, nielen Egypt.
Autorka: vo všeobecnosti platí pravidlo, že drobné mušle z pláže a v zanedbateľnom množstve by ti malo prejsť bez problémov, ak však si chceš zobrať nejakú vzácnejšiu alebo chránenú, tak na to budeš potrebovať súhlas nejakej miestnej či štátnej autority; ak tento súhlas nebudeš mať, tak za nelegálny vývoz mušlí (ale aj napr. piesku (Kréta, Sardínia)) hrozia vysoké pokuty, niekedy aj väzenie, tak pozor na to

isis234
25. júl 2025
@jockey

@tassyn Nepíš hlúposti.
Veľká väčšina prímorských krajín má legislatívne upravený vývoz mušlí, nielen Egypt.
Autorka: vo všeobecnosti platí pravidlo, že drobné mušle z pláže a v zanedbateľnom množstve by ti malo prejsť bez problémov, ak však si chceš zobrať nejakú vzácnejšiu alebo chránenú, tak na to budeš potrebovať súhlas nejakej miestnej či štátnej autority; ak tento súhlas nebudeš mať, tak za nelegálny vývoz mušlí (ale aj napr. piesku (Kréta, Sardínia)) hrozia vysoké pokuty, niekedy aj väzenie, tak pozor na to

@jockey môžem sa spýtať? Predávajú na pláži veľké mušle. Aj na tie musí byť súhlas?
Ja to nekupujem. Nemám to kde dať, len pre zaujímavosť

jockey
25. júl 2025
@isis234

@jockey môžem sa spýtať? Predávajú na pláži veľké mušle. Aj na tie musí byť súhlas?
Ja to nekupujem. Nemám to kde dať, len pre zaujímavosť

@isis234 Spolu s potvrdením o zaplatení by to malo stačiť, avšak už boli aj také prípady, kedy to nestačilo, turista márne argumentoval, že to kúpil, bola to nejaká chránená vzácnosť a nakoniec bol rád, že dostal iba pokutu.
V tejto súvislosti ešte chcem upozorniť aj na bezpečnostné riziko, keď ostré hrany mušle v príručnej batožine môžu spôsobiť problém na kontrole.

mk1111111111
25. júl 2025

Musle by sa vyvazat nemali, ani piesok. Uz som viackrat zazila, ze museli zaplatit pokutu, ked im ich nasli. Napr.vraj zo Sardinie sa stratilo cca 700ton piesku, musia ho na plaze dovazat. Naposledy, ked sme odtial leteli, veru cesky bratia nepresli s "par muslickami a pieskom" a este sa citili dotknuti

marley30
25. júl 2025

@anonym_autor nedávno sme došli z Bulharska, deti dostali od delegáta mušle ako darček, v príručnej sme ich prevážali, žiaden problém, úplná pohoda.

anonym_904ee0
25. júl 2025
@anonym_4c7a53

@anonym_4c7a53 no hlavne sa ty nerozmnozuj

isis234
25. júl 2025
@jockey

@isis234 Spolu s potvrdením o zaplatení by to malo stačiť, avšak už boli aj také prípady, kedy to nestačilo, turista márne argumentoval, že to kúpil, bola to nejaká chránená vzácnosť a nakoniec bol rád, že dostal iba pokutu.
V tejto súvislosti ešte chcem upozorniť aj na bezpečnostné riziko, keď ostré hrany mušle v príručnej batožine môžu spôsobiť problém na kontrole.

@jockey vďaka. Ja by som mala i obavy, že sa mi to v taške poláme. Na pláži veru žiadne doklady o zaplatení nedával.

evansova
28. júl 2025

Magnetky a mušle? Načo ti budú? Pre spomienku na dovolenku máš iste fotografie, či videá a nakoniec, máš vlastnú pamäť.
Už pred rokmi sme sa v rodine dohodli, že ak sa má niečo z dovolenky priniesť, nesmie to byť nič, čo sa nedá zjesť alebo vypiť.
Zberace prachu nikto z nás nepotrebuje.

isis234
28. júl 2025
@evansova

Magnetky a mušle? Načo ti budú? Pre spomienku na dovolenku máš iste fotografie, či videá a nakoniec, máš vlastnú pamäť.
Už pred rokmi sme sa v rodine dohodli, že ak sa má niečo z dovolenky priniesť, nesmie to byť nič, čo sa nedá zjesť alebo vypiť.
Zberace prachu nikto z nás nepotrebuje.

@evansova máš pravdu. Keď som kupila novú chladničku, všetky magnetky som dala do krabice