icon

Mallorca 2013

kikina84
26. nov 2012

aké máte skusenosti s letnými pobytmi na Mallorce? kde sú tie najkrajšie miesta a čomu sa tam treba vyhnúť? Boli ste spokojný s cestovkami ? dakujem 🙂

pragmaticka
26. júl 2013

@happyfrog80 noo ja tiez ked bookujem cez net a zadavam cislo kreditky, tiez mi nie je vsetko jedno..no nastastie vacsinou natrafim na overenych a znamych ponukatelov. u nejakej no name by som sa asi aj ja trosku bala..zatial ale vsetko dopadlo v poriadku 🙂

inak ja som sa vratila minulu sobotu z Mallorcy a bolo uuuplne super. Krasny ostrov s koopec moznostami..je skoda zostavat na jednom mieste..a to prenajatie aut tam tiez nie je az take drahe.. jaaaj, hned by som isla znovu.. 🙂

danim
26. júl 2013

@pragmaticka ale kdeze.... je to tak ako som pisala... cez cestovku, ale cez internet 😉 uz chapes...

ja mam narocne podmienky- 4* hotel na plazi, piesok, pozvolny vstup do mora, all incl, blizko letiska, 12 dni a to vsetko zaroven za dobru cenu....+ ok recenzie.... to by sa veru v cestovke nahladali, kym by mi toto nasli 😀 😀 😀 tento rok teda Turecko Side- http://www.travel.sk/hotely/turecko/side/kumkoy...
mame uz 2 platiace deti... a cena nam na 11 dni vysla 2323 e, co cez ine cestovky dtto min 2580 e,

napr aeolus- uz v tom hoteli pre 4 vobec nemal volnu izbu, ostatne cestovky ten isty termin ovela vacsie ceny... fifo bolo ok, a posledna izba pre 4 ludi - tak som rada. aeolus mi cez telefon ponukli 2 alternativy.. ale ked som cez net popozerala.. tak bud 100 km z letiska, co neberiem ani nahodou.. alebo strkopiesok s kamennym podlozim--- tam pisali.. tak to nie..neprosim...
preto vravim, ze kym by v cestovke nasli to co hladam.. to by bol tazky vyber 😀 😀 😀 viac menej nemozny...

ked sme deti este nemali, tak sme na Lefkade, Peloponeze boli aj tak ze vsetko sami.. ale teraz s detmi je to ozaj ine.. a hlavne to jedlo " nepusti"... animacie su tiez vzdy fajn

turecko mi kazdy vychvaluje... ja som sa branila kvoli tomu, ze tam je aj 100 km z letiska... a naco si zivot komplikovat, ked idete s 2 malymi detmi.. vsak ano...

my mame radi Grecko ( stale chodime na iny ostrov, a celkovo na ine miesta dovoleniek- to taka zasada 😉 radi spoznavame ), a ked som hladala tento rok Grecko ( uz obe deti su nad 2roky, cize platiace )... tak som sa v mojich podmienkach dostala k cene 3000 e len taky fukot... tak nie aby sme ich nemali, ale za dobru cenu povazujem cosi ine 😀 , ked som znizila naroky a dala 3* hotel.. tak hrozne recenz- ako " dalo sa" , pre nenarocnych a pod... a cena 2400 e... a dalo sa ?? tak som hladala Turecko, nasla vsetko co chcem a aj cenu 2323 e, jedine, ze 55 km od letiska... ale tak to nejak zvladneme ( min rok sme mali z letiska 7 min 😀 😀 ale to mensia dcera mala len 1r +4 mesiace )

mishellka87
29. júl 2013

@danim ako vidis tato diskusia ma nazov Mallorca... 😝

danim
30. júl 2013

@mishellka87 vidim, vidim.... a ako si vies pozriet- ja som sa pytala len na cestovku FIFO, lebo podla vyhladavaca som ju nasla v tejto teme a aj som sa hned dozvedela odpoved- ostatnu diskusiu- na mna reagovali 2 baby a davali mi otazky... ja viem, ze je to v inej teme, no co som mala neopovedat ? 😉

danim
30. júl 2013

neodpovedat ( opravujem )

zuzkakach
1. aug 2013

Baby ideme koncom sept. zaciatkom okt. do Calas de Mallorca dufam, ze tam bude este pekne pocasie. Mate skusenosti?

fra
1. aug 2013

@zuzkakach my sme boli na tej strane Malorky koncom septembra a bolo krásne, voda úplne, úplne teplučká a počasie akurát tak fajn, že nebolo nad 30, tak sa človek aspon neuvaril ... a asi raz alebo 2x v noci pršalo, ale to len prečistilo vzduch, ak by sme šli, opat by sme šli koncom septembra ... navyše už bolo všade menej ľudí, dalšie plus

slavkicek
1. aug 2013

@fra my rozmyslame nad mallorkou v polovici septembra len som sa bala toho pocasia...ci sa bude dat este kupat 🙂 ale tak si ma potesila...vies aj odpourucit nejaky hotel? mame doma 4 rocneho syna tak aby tam bolo aj nieco pre nho. Je tam este v septembri normlana sezona? chceli by sme ist do delfinaria...diiik

jaruska6
10. aug 2013

Ahojte kočky, chcela by som sa opýtať,pokiaľ ste boli niektorá minulý rok na Mallorce, Cala Mirror, hotel Moritto, máme ponuku na termín 23.08. - 30.08.13 aké bolo more?Počula som , veľa chvály, len ma zarazilo, že sa ľudia dosť sťažovali na studené more???Aké máte vy skúsenosti?

jaruska6
12. aug 2013

Kočky, vážne mi mi nik neporadí, či je na Mallorce chladné more v tomto období???Moc by mi to pomohlo pri rozhodovaní.... PROSÍM 😉 🙂 😀

emee
12. aug 2013

@jaruska6 ja som si nevsimla ze bolo studenejsie ako inde...

jaruska6
12. aug 2013

Ďakujem, ja si tiež myslím, že však boli horúčavy, more by malo byť vyhriate, len stále nás niekto odhovára, že bude chladné more.....Podľa mňa však teplota vody 26 st. musí byť ok....

ejanka
14. aug 2013

@jaruska6 Žijem na Malorce, síce hore na severe, ale môžem ti napísať, že more je krásne teplučké. Pár dní tu boli vlny a trošku bolo špinavé, ale čo sa týka teploty je fakt v pohode.

lenusiatko
16. aug 2013

Ahojte, my sme sa prave vratili z dvojtyzdnovky na Mallorke, boli sme tam 4. x a mozem povedat, ze opatovna ma tato krajina v nicom nesklamala. Boli sme v oblasti Sa Coma, blizko je aj Cala Millor a S´Illot. More je teple podla toho, ako fuka vietor, ked je jasna obloha bez mrakov, more je krasne tyrkysove a teple, ked fuka a su mraky, pri brehoch su silnejsie vlny a aj voda je studensia. Vtedy aj nanosi z mora rastliny a listie a voda sa zakali, ale nie je to nic, preco by sa nedalo kupat. Z dvoch tyzdnov nam asi dva dni slabo poprsalo a styri dni bolo pod mrakom, ale teplo, az dusno. Sezona byva az do oktobra, ale pri takom premenlivom pocasi sa moze pocasie zmenit zo dna na den.
Pozicali sme si auto a s detmi sme pochodili vychodnu stranu ostrovu, Palmu a delfinarium. Ked su pri brehoch vlny, treba zajst trochu dalej (detom sme radsej dali rukavniky a koleso) a voda je pohodova. Ak sa chcete nieco spytat, rada odpoviem ...

mikymiky
18. aug 2013

@lenusiatko Ahojky, mna by zaujimalo, ako ste si poziciavali auto (ci vopred cez internet, alebo az na mieste) a kolko vas to vyslo. Ako daleko je Sa Coma z Palmy? Tiez rozmyslame nad tou oblastou, ale let naspat mame dost skoro a nechceme sa skoro rano terigat prilis daleko z rozospatym dietatom. Vopred ti dakujem za odpoved.

A macherky na Mallorcu by som poprosila, keby mi napisali, co by si z Mallorcy urcite nenechali ujst. Ideme s dvojrocnym dietatom na desat dni, poziciavame si auto. Delfinarium a Palmu mame urcite v plane, nejake dalsie napady? Mna by napriklad zaujimala, nejaka naj super plaz na Mallorce. Dik za vsetky odpovede!

jaruska6
19. aug 2013

@ejanka Ďakujem, a nemáš nejaké tipy na výlet s 3 ročným dieťatkom?

happyfrog80
19. aug 2013

@mikymiky Torrent de pereis ale to tak s dietatom len mrknut a je lepsie dopoludnia neskor odoludnia uz je tam dost turistov a aj chladok kde sa da kupat ,da sa tam lodou alebo autom 😉 ...mne sa pacia tie skali

happyfrog80
19. aug 2013

@pragmaticka prenajatie aut stoji tak skoro vsade podobne ,aj na Franc.Riviere na tyzden 130
klasicke auto ziadne piplaniny.My sme este na Mallorke nemali pozicane auto ,len v Amerike a v Lanzarote a v Amerike sme mali vzdy uplne nove fasadne 😀 ,ale v Lanzarote zase starsie ale to asi preto ze som chcela vyuzit najlacnejsu pozicovnu .Ake ste mali vy na Mallorke?Vlastne aj na Sk sme raz pozicali a isli do Chorvatska a tiez uplne nove auto.Ale asi vyslo najdrahsie ako to byva na Sk vzdy.

pragmaticka
19. aug 2013

@happyfrog80 cim kratsiu dobu si pozicias, tym to vyjde drahsie a my prave tym ze sme poziciavali len na tri dni (zvysok sme boli na nasej plazi), sme platili tusim 70eciek. My zatial co sme si uplne najlacnejsie pozicali auto , bolo v andaluzii kde sme za dva tyzdne vollkasko zaplatili len tusim 200eciek, co bolo fakt super a tiez sme dostali novucicke auto..ono ale na tej mallorce sme mali starsie auto - ale na tych cestach , nam to vobec nevadilo..hlavne teda ked si isla na nejaku peknu plazicku, niekedy tie prijazdovky na nu, bola katastrofa - som bola rada, ze sme tam neni na nasom aute! 😀 Hlavne ze to ma klimu -to musi byt 😉 a ked je auto starsie a uz ma zopar skrabancov, aspon ti nevadi ze pridas dalsie.. 😀

happyfrog80
19. aug 2013

hej veru naco prepich 😀 hlavne ze klima je ,my ked pojdeme buduci rok na Mallorku tak chceme auto z letiska na letisko cize po celu dobu a kadzy den si vyrazime na ine miesto 😉

pragmaticka
19. aug 2013

@happyfrog80 to urcite...keby som nebola tehotna, tiez by sme ho brali na kazdy den, ale predsa boli dni , kedy som sa chcela proste len vyvalovat na hotelovom lehatku.. 😉 a vy nabuduci rok zase mallorca?? to my chceme buduci rok sardiniu co sa mora a letnej dovolenky tyka..vzdy to tak obmiename, aj ked teda sme sa zhodli, ze na mallorcu sa raz urcite este vratime.. 😉

happyfrog80
19. aug 2013

@pragmaticka no ja to mam sakra tazke 😀 chcem otehotniet ,a chcem ist aj do Santropez a pojazdit Rivieru ale aj na Mallorku bo ta je lacnejsia ...tak uvidime co z toho bude ale obe nebudu lebo v Marci ideme na Floridu a na Silvestra do Lanzarote a uz musime si dat pohov s dovolenkami .Treba aj setrit ☹

lenusiatko
19. aug 2013

@mikymiky
My sme si auto poziciavali priamo v hoteli, pochodili sme si najskor pozicovne v okoli a rozdiel bol +/- nejakych 5-7 eur. Na den nas vyslo 60 eur, mali sme diesel ford fiesta aj s dvoma sedackami, za jednu sedacku sa vsade doplacali 4 eur. Super bolo, ze nam auto pristavili priamo pred hotel na 8.45, zabalili nam jedlo na cely den pre 4 osoby a do 9.00 toho dna sa auto este aj dalo odhlasit. Pred 6 rokmi sme mali auto na den za 30 eur, ale casy sa zmenili. Ja by som do delfinaria s 2-rocnym dietatom nesla, hlavna show zacina o 11.30 (tulene + delfiny) a o 12.45 zacinaju papagaje, treba si v tom upeku vystat frontu a obsadit miesto, moja 5 rocna dcera to zvladla ok ale 3 rocny syn bol uplakany z unavy a nakoniec nam aj tak zaspal na rukach, urcite z toho nic nemal, je to naozaj pre deti, co si to uz budu pamatat, resp. pre dospelych. V Palme sme sa zastavili v Porto Pi, pekny obchodny dom so super zlavami, ale uz to tiez nie je to, co to byvalo, tie typicky spanielske pekne veci /topanky, kabelky, oblecenie/ sa pomaly vytracaju. Super plaze pre deti Cala Mandrago, treba dojst asi 400 m pesi kvoli prirodnej rezervacii a nas favorit Porto Colom (krasny pristav a plaz Cala Marsal), vsetko na vychodnom pobrezi. Nas favorit plaz Cala Brafi, ale len pre dospelakov, hodina pesi po skalach z Cala Marsal. Deti sme zobrali na 3-hodinovy vylet lodou z Cala Millor az do Callas de Mallorca, to sa im pacilo, presklene dno, videli ryby, pofukoval vietor, to bolo ok. Chceli sme ist este aj do Mini Safari ZOO, je to nakladnym autobusom zo Sa Coma asi 20 minut, ale kedze syn este cez obed spi, sme si to tentokrat odpustili.
Super plaze su asi vsetky na vychodnom pobrezi, ale krasne miesto je aj na juhozapade, smerom od Paguery a to Cala Fornells a mestecko San Telmo s ostrovom Isla Dragonera, asi tiez pre vacsie deti, ale inak uplny Karibik. Moja dcera aj tak najviac ocenila hotelovy bazen, ktory bol inak superteply a tak sa tam aj naucila plavat a syn ocenil piesok a vlny v mori. Zo Sa Comy do Palmy je to v plnej premavke tak 70-80 minut autom, aj autobusom. Dialnica krasna, udrziavana, celu cestu lemuju oleandre, benzin a nafta cenovo ako u nas, pumpy su vsade aj s toaletami. Peknu dovku prajem vsetkym, Malorka nesklame 🙂

mikymiky
20. aug 2013

@happyfrog80 krasa, dakujem za tip!

mikymiky
20. aug 2013

@lenusiatko fuuuu, to je dobra palka, nam to vychadzalo tak okolo 230 - 240 eur na desat dni aj s autosedackou, ale teda chceli sme fakt ekononomicke auticko, uvidime, ci to zrealizujeme. My do delfinaria urcite chceme ist, ideme az koncom septembra, to uz taky upek nebude a vyberieme si na to nejaky zamracenejsi den. Nasa dcerka uz poobede spi malokedy, cize v tom problem nevidim. Nakoniec asi pojdeme do Porto Colom, nejak ma to tam laka, nie je to tak daleko od letiska a presne ako ty pises mi pride, ze ta plaz je tam fakt krasna. Dakujem ti za vsetky tipy, urcite potom napisem, ako bolo🙂)

lenusiatko
20. aug 2013

@mikymiky
Mna ta cena za auto tiez nepotesila, na druhej strane sme si povedali, ze sme 4 a platit za nejaky autobus do Palmy a spat, len jedna cesta tam stoji 10 eur, tak to auto sa pri dvoch detoch uz oplati, zda sa mi, ze s poctom pribudajucich dni za pozicanie ta cena klesala, takze za 10 dni to mohlo byt, ako pises. Prajem peknu dovku, daj vediet, ako ste sa mali a co ste pochodili 🙂

momomo65
22. aug 2013

@angua27 ahoj, aj my ideme 31.8.2013 do 10.09. na Mallorcu ale do El arenalu, tiez sa bojim toho pocasia, ci nam vyjde, skoda ze mi nedali inokedy dovolenku 😒

momomo65
22. aug 2013

@mishellka87 ahoj, ja by som sa chcela spytat, ci je v tej Palme draho alebo v poho, ked vravis , ze si si nakupila vela oblecka

mishellka87
22. aug 2013

mango bershka stradivarius zara tam su stale vypredaje a nie ako u nas, ze prides neskoro a uz nic nemaju...treba ale hladat a urcite neist len na hodinu, najlepsie na pol dna

mishellka87
22. aug 2013

@lenusiatko je to uplne normalna cena...neviem ako u vas, ale tu v PD pytaju za pozicanie auta 30 eur...nas to vyslo 40 na den a mali sme nissan juke rv.2013 uplne nove auto 😎