Mallorca 2013
aké máte skusenosti s letnými pobytmi na Mallorce? kde sú tie najkrajšie miesta a čomu sa tam treba vyhnúť? Boli ste spokojný s cestovkami ? dakujem 🙂
este pre vsetkych pocasie:
je to spanielska meteo sluzba
momentalne je v palme zimaaaaaaaaaaa, vcera bola burka dnes je 20C ale v noci bolo okolo 10C
@lucik194 ahoj, chcem sa spytat ci tam je aj nejake delfinarium lebo malorka ma strasneee laka len by som chcela trochu viac aj pre deti.dik za info
@kvietocek7 my tam ideme presne kvoli tomu ze je tam vela aktivit pre deti..a navyse krasne plaze pieskove..na marineland sa tesime najviac..uz sme boli na costa brave v marinelande,preto sem bereme aj malú.je to krasny zazitok! 😉
@kikina84 a idete cez cestovku alebo si to vsetko zabezpecujete sami? a konkretne to delfinarium mas na to neaku stranku?dik
@kvietocek7 ked sme nemali dceru boli sme na vlastnu past v spanielsku,ale to sme boli mlady studenti,co nam den priniesol to bolo,,ale s nou si netrufam ist,nakolko sa nedorozumieme,predsa ten delegat je na nezaplatenie,,v pripade ze sa nieco stane,vie poradit,pomoct a navyse aj sama Mallorca je dost velka,nepoznam konkretne tento ostrov vobec,takze aby sme postihali vsetko co chceme s malou vidiet za tych par dni,urcite sme zvoli delegata,aspom nam ukrati hladane vsetkeho 🙂
tu je stranka na marineland,je to zoo,aquapark a predtavenie delfinov,tulenov a papagajov,,je to vsetko v jednom areali,,je to vemi velke,,cize na jeden den minimalne je tam co pozerat,, 😎
http://www.marineland.es/mallorca/
@kvietocek7 este som chcela k tej cestovke..konkretne s tou co ideme robia aj vylety vsade tam kde chceme ist,,kazdy vylet ktory ponukaju v ramci Mallorca je vhodny pre deti..je tam este v ponuke okruzna jazda vlacikom,az hore k sadom,kamoska tam bola s deckami a hovorila ze je to krasny zazitok, ze sa aj detom velmi pacilo..Dalej je v ponuke plavba lodkou s presklenym dnom okolo ostrova s navstevou dracich jaskyn,tam je tiez krasne co baby hovorili,vela ludi si to chvali.a este kade co tam je..tu som nasla aj stranku kde su vylety 🙂
http://www.blue-style.cz/spanelsko/mallorca/kam...
odporúčam výlet na pláž Formentor a na Mys Formentor - najvyšší bod na Mallorce, neuveriteľný výhľad, proste krása 🙂
@kikina84 si uuuzasnaaa 🙂 veeelice pekne ti dakujeeem 🙂 🙂 🙂 toto je to co potrebujem -overene info lebo presne ako pises ako studaci to je sum a fuk ale s detmi to uz je uplne ine. Popozeram to -dik za linky. Chystate sa v kratkom case?
@kikina84 no my sme boli na slepo bez cestovky, takze ceny fakultativnych vyletov neeviem....
marineland je fajn pre deti, pisala som o tom na predchadzajucej strane, zalezi na tom ake stare mas deti....
formentor je nadherny aj plaz pod nim, oplati sa vidiet....
a este urcite trhy v pollenca sa oplatia navstivit, urcite nakupite krasne veci 🙂, napis mi do IP co chces vediet, pokial budem vediet odpoviem 🙂 teda mozete hocikto napisat, nejaky cas som na mallorke posobila .....
@keiperka formentor je najsevernejsi bod na mallorke, nie najvyssi 🙂
@kikina84 este ma napadlo ked som videla tvoje "hladanie plaveckych kurzov" jedna rada - plavanie ako kruzok (aby sa dieta naucilo plavat) je realne az od 5 rokov, to nam nezavisle potvrdilo niekolko instruktorov plavania, skor to nema vyznam, preto aj plavecke kurzy pre deti su az od 5 rokov, vynimocne zoberu 4 rocne
jeden kurz je napr. v hoteli baronka, ale tiez az od 5 rokov, ale je tam studena voda v tom bazene (teda podla mna)
@lucik194 ako ste si zabezpecovali hotel alebo appartman teda nejake byvanicko-priamo tam alebo ste to riesili cez net?a ako je to v takomto pripade zo stravou treba si vsetko zabezpecit alebo su miesta napr aj tipu bed&breakfast?
@kvietocek7 ano mi uz mame kupeny zajazd ..v polke juna ideme 🙂
@betkavlcekova aj mna by zaujimali recenzie na tento hotel,tiez nad nim uvazujeme))))
@kikina84 tak nech vam to vyjde 🙂 a odkial budete odlietat uz asi viete ci?
@kvietocek7 dakujeme,letime z BA..a vy uz mate nieco vybrate? 🙂
@kikina84 tak zatial som v stave rozhodovania sa ci Turecko alebo Malorca, ale ta ma viac laka. Preberam hladam ako popoluska 😀 😅 aspon nieco overene. Tak sa tesim na vase referencie a idete na 11+? Nam by tiez vyhovovalo odlet z Ba.
@kvietocek7 my ideme na 8 dni iba..nedali muzovi viac dovolenky..a aj financne je to menej narocne,,Mallorca je dost drahy špás,radsej sme zvyšok odložili na tie vylety,aby sme videli co najviac tam.. 🙂
nad Tureckom sme tiez rozmyslali..ale manzel je cudzinec a nema uz platny pas..tak sme zvolili nieco v ramci EU 😉 ,aby sme nemuseli vybavovat zbytocne na poslednu chvilu vsetko
@kikina84 no moj muz tiez somre,ze to je vela a bla bla teda ked by sme isli dlhsie napr tych 11dni ratam ze prakticky dne tam a spat sa cestuje, teda zalezi od casu kedy lietadlo odchadza takze to je uz minus dni.Ale pravda,ze tie vylety su plus dalsie peniaze. Nam dospelakom staci aj plaz a slnit sa ale deti to po chvili omrzi preto treba program pre nich. No moj muz je slovak ale nie a nie najst cas dat si ist urobit pas takze sme na tom podobne 😒 a ak sa mozem spytat ako stare mas deticky?
@kvietocek7 dcerka ma 2,5 roka 🙂
@kvietocek7 no u mna znamena ist na malorku ist ku kamaratom.... takze ziaden hotel ani ubytovanie zhanat nepotrebujem, inak niekto tu spominal ze ide do palmanova - uf no v lete je to dost rusne miesto, hlavne tym ze palma nova a magaluf su oblubene destinacie mladych anglanov.....
a detom na plaz vacsinou staci lopta a kyblik a formicky.... 🙂
a marineland nie je na cely den, tak na 3/4 dna 🙂
@lucik194 dik za info, no to je o inom ist k znamym ako byt total turista 🙂 to je rozdiel a kde okrem tychto dvoch miest co spominas by si mohla odporucit?a este ma napadlo ci je prenajom aut draha zalezitost?
@kvietocek7 idete s detmi? ci len dospele osoby?
a auto je lepsie zajednat skor, este z domu, cez net su lepsie ceny a je vacsi vyber, urcite netreba ist do najvacsich spolocnosti (hertz....) aj mensie maju na malorke vela aut ale pri tom mnozstve turistov sa vsetko rychlo rozchyta. my sme auto pozicane nemali, takze neviem odporucit spolocnost, ked som tam bola sama jazdila som mestskou / primestskou dopravou (link niekde hore) a ked sme tam boli ako rodina tak sme mali pozicane auto od kamaratov.
@lucik194 a chodite tam za kamaratmi casto? uaau aj ja chcem kamosov na Mallorce 😀
akurat teraz tam to počko nejako nepraje..voda ma len 20stupnov..no neviem ci je to uz na kupanie s detmi 😒
viem ze tam je podnebie ine ako u nas,ale myslim ze celkovo je tam pocasie slabe na tuto dobu ☹
@kikina84 ved to, ze fakultativne su vzdy drahe. my sme byvali nedaloko porto cristo, ako su tie dracie jaskyne. autobusom sme sa tam odviezli mozno za 1 euro a potom vstup bol drahsi, stal 8 eur na osobu. ale stale je to menej, ako 40 eur. jediny fakultativny zajazd, ktory sme vyuzili bol do hlavneho mesta, to bola obhliadka katedraly+nakupy. vysiel tusim 60 eur na osobu, ale cesta do mesta bola dlhsia. a ten vyklad stal za to. no a cas na nakupy sme vyuzili tak,z e sme zabehli do muzea moderneho umenia a presli sme sa po nabrezi 🙂

My ideme, začiatkom júla na Mallorcu - Palmanova, hotel delfin playa neboli ste niektora?