Mallorca 2013
aké máte skusenosti s letnými pobytmi na Mallorce? kde sú tie najkrajšie miesta a čomu sa tam treba vyhnúť? Boli ste spokojný s cestovkami ? dakujem 🙂
@kvietocek7 no cely stred mesta je "zona azul" takze parkovanie povolene akurane platis a pravda je ze parkovanie len tak lahko nenajdes.... vacsina ulic jednosmerka, lahsie je najst parkovaci dom a tam zaparkovat....
ak viete po spanielsky
http://palma-de-mallorca.costasur.com/es/aparca...
su tam adresy parkovacich domov
napr. prenajom auta cez sixt
http://palma-de-mallorca.costasur.com/es/alquil...
no auto je pohodlne, ale pokial sa chcete len niekam odviezt a opat naspat, myslim nepochodit viacere miesta naraz v jeden den (nejaky okruh) tak staci aj miestna doprava, pokial urobit okruh tak je lepsie auto
@kvietocek7 to mi poslali z cestovky s ktorou ideme..ceny myslim
@lucik194 dakujem za linky... 🙂
@kvietocek7 @kikina84 @lucik194 ak by ste chceli vidiet I nieco ine ako len plaze - I ked s malymi detmi to bude asi trochu narocnejsie - tak odporucam si urobit vylet autom na druhej strane mallorky - juzna strana. ak by ste boli nedaleko Palma de Mallorca tak ist hore na Bunyola (ak si dobre pamatam tak je tam nejaka botanicka zahrada) a potom smerom Soller, Puig Major, do Lluc (tam maju klastor). potom sa moze ist dole do vnutrozemia na Inca alebo pokracovat dalej po pobrezi do Pollenca a zajst I do Port Pollenca (maju tam majak). je to vsetko vlastne po pobrezi a Puig Major je v horach a tam sa nachadzaju vodne rezervacie ktore su vlastne pitnou vodou pre ostrov. je tiez mozne si urobit par prestavok a pozriet si okolie. potom sa ide do Alcudia kde vlastne vsetko naokolo su plaze - parkovanie kde si najdete a voda je tam cista a piesok nadherny.
kedysi v auguste sa kona nocny pochod z Palma de Mallorca do klastora Lluc. je to super zazitok. ja som ho absolvovala 4 roky ale nie uplne od zaciatku a musim povedat keby som mala sancu to znova robit tak tam idem v tom obdobi.
celkovo Palma de Mallorca je krasne mesto. treba si urobit prechadzku po pobrezi az k pristavu kde mozete najst velke vyletne lode.
este by som odporucila Alaro. za dedinou je velky vrch na ktory sa da vyslapat (deti by ale mali byt v nosici) a je z neho nadherny vyhlad.
je tam I kopec turistickych tras ale to je ozaj ak clovek nechce ist len lezat na plazi.
lepsie ist do Miami abo Saint tropez
@kikina84 nechod cez cestovku ,zbytocne jim priplatis,najdi si sama dobry hotel abo spartman www.booking.com
@kvietocek7 nie, boli sme len v hlavnom meste a potom tie dracie jaskyne pozriet a v porto cristo. inak sme boli velmi lenivi niekam chodit 🙂
@dana_l ahoj, no z tohoto pohladu vyzera Mallorka celkom zaujimavo 🙂
@happyfrog80 mas dobre skusenosti aj takto si booknut hotel ci nejaky apartman?jasne,ze ked cez cestovku tak si plati jej sluzby a ako tu bolo spominane tak ten delegat...
@kvietocek7 hej mam ,cez booking.com mas vzdy 100% istotu ,a ked sa trebars stane ze boiler im tecie a nemozu ta tam ubytovat tak ti sami najdu v rovnakej cene hotel.Ja som isla tak na Malorku a v hoteli nam povedali ze im voda netecie tak nam zavolal taxy,zaplatil ho a odvezol nas do ineho hotela,a myslim ze bol aj lepsi .
V marci som bola na Floride,zabookovala som si hotel v Miami ,Key West a dokonca cez booking.com nic neplatis az na mieste.Bud kesom abo checkom.Ked bukujes hotel s free cancelation tak ho bezproblemov mozes online zrusit ak najdes lepsi .Akorat v Key West je draho a tam si vyzaduju zalohu pri bukovani ale v Miami nie.
Cez vijend som zase bukla na marec letenky do Miami a pol roka pred odletom budem hladat hotele v Naples,Key west a miami .Taktiez auto si bukneme az potom .Hlavne ze letenky uz mame 😀 bo tie sa zo dna na den dvihaju .
Dokonca aj v Turecku som cez booking bukla apartment .Ja nemam rada hotelove ubytko ja radsej ,ked je moznost buknem apartman .V hoteli niekedy ani chladnicku nemas.
Zacinala som cez Hostelworld.com tam su tiez lacne ,jabsom hladala len izby s sukromnym wc a kupelnou.
Aj v Madridecsa nam stalo ze izba bola vytopena ,dali nam adresu na iny hostel.Sice im nikdy neverim v duchu ale co uz.Asi im dakto chcel dlhsie zostat tak si vymysleli bajku.
Jeden krat som bola cez agenturu na svatobnej ceste na Krete a stacilo mi.Okolo mna sami Slovaci ,casnici uz nas poznaju ze tringelty nemigas,sa uplne hnusne k slovakom chovali co nedavali tringelty.Izbu sme mali s balkonom ktory bol v zemi 😀 cize prkny pohlad z balkona na nohy okoloiducich .A stalo nas to 33 000 SK polpenzia.Uz nikdy viac.Ja mam rada s muzom sukromie .V dnesnej dobe si vsetko mozes zistit na nete,kolko ta vide z letiska do hotela,aky transport vyuzit ,ako daleko to je atd.
Ja neodporucam cez cestovku chodit ale ak niekto nema odvahu tak co insie mu zostava.
Na Silvestra mam uz kupenu letenku tiez,bo teraz uz budu mastne 😀 ,este v marci som si to zabookovala.A aartman tiez .Nemam sice ani ranajky ani obed ani vecere ,to mi nikdy nemame ,stravujeme sa v Take aways abo si kupime daco v obchode a urobime v apartmane.Na vsetkom su zbytocne navyseniny.
Niekto uprednostuje all inćlusive,akoze niekedy sa to cenovo da ale my nechceme travit stale v blizkosti hotela aby sme nezmesjái jedlo.My chceme spoznavat okolie.All inclusive je pre tych co si chcu iba oddychnut najest sa dobre a lezat iba v hoteli u bazenu popripade kusok dalej u mora.
Boli sme na lodi a len som sa prejedala a spala a to nie je namna.😉
Inak na Malorke som bola raz cez hostelworld.com a hotel vyzeral pekne ale mali tam tie zvieratka v posteli co stipu neviem ako sa to nazyva,no hold vtedy som chcela usetrit 😀 ,bola som zaciatkom septembra taka burka tam bola jednu noc ze dalsi den bolo more hnusne spinave fuj.Al arenal to bolo,tam by som nesla uz ,vela nemcov s radiami je tam a chlastom.Magaluf je ok tam je viac anglanov ale ak chces nieco kludnejsie tak na sever malorky,tam je biely piesok mi spominal jeden kolega,ja som tam nebola,ja bola len v oblasti kde isiel ten historicky vlacik.Isla by som este na Malorku ale by som si pozicala auto rdsej.😉
U kazdeho hotela mas hodnotenie a kratke spravy ci sa im pavilo abo nie ,reviews,takze takto zistis ktory hotel za to stoji .
www.icmeleronline.com pozri tu ,pre rodinku stvorena dovca v tichej lokalite ,sice 1,5h od letiska Dalaman ale tuna je moznost si zabukovat hned aj tranfer spiatocny pre 2 osoby 30 libier (v eurach to moc rozdiel neni),hotele apartmany najdes uz od £100 na tyzden ,minuly rok som bola v hoteli za 500 tento jul za 200 cez booking ale brachovi som doobjednavala cez icmeler online a o 70 libier lacnejsie to ma.Je to anglicka firma doverihodna.Za £35 na osobu mozes ist na 1 dnovy vylet na Rhodos cez nich.Tam je krasne.Hodina lodou.A este pridu pre teba do hotela a zavezu ta do Marmaris k portu a naspat tiez mas odvoz a v cene.Bola som tam minuly rok a fakt sa mi pacilo.
Viza £10 na letisku platis.Az na letenky,to je problem ze z Blavy tam asi len tak neletia .A z Viedne su niekedy dvojnasobne ceny ako letiet z Uk.No ale stale sa to oplati.
@happyfrog80 velice dik za infosky, no ty si fakt cestovatelsky dobrodruh a to je super! 🙂 vec cim viac clovek cestuje aj na vlastnu past alebo povedzme bez cestovky o to viac skusenosti. Mne by sa tiez videl apartman asi lepsie len ja neviem ako je to potom zo stravou kedze zase sa mi varit nie ze nechce ale jednoducho potrebujem oddych. Vies mi povedat ci su aj nejake moznosti stravy napr half-board a pod. v apartmanoch?
No a ked som to pozerala tak z Londyna by nas letenky 2+2 vysli necelych 670 tam aj spat co je v sezone oproti inym akoze celkom dobra cena. Inde sa mi oci zavracaju. Dalsiu moznost vidim,zeby me isli z Blavy teda by sme to mali aj s pobytom na Sk.
@kvietocek7 tiz si v UK? tak potom niet co riesit ved odtialto su super letenky,mna do turecka vysli cez 400 libier pre dvoch a 350 Do Lanzarote na solvestra ,a apartman 510 na 2 tyzdne 😉
Inak v lanzarote v tych apartmanoch je moznost polpenzia ,uprostred toho apartmanoveho parku 😀 je budova kde sa je a v tejto oblasti su 4 ohrievane bazeny.
Vies co ja akoze apartman hlavne chcem aby som mala sukromie aj s konvicou aj chladnickou ,aby som si mohla dat cerealie kazde rano do tepleho mlieka ,na plaz si namastime bagety s salamou 😀 a potom dame daco bud v take away abo restauracii .Tiez akoze by som nevarila 😀.
Na Mallorkre asi nie je vela moznosti najst spartman ,v Turecku zase prehnane 😀
Apartman je predsa trocha vacsi vzdy nez jedna hotelova izba.
A ked ides do hotela tam asi treba viac hadier aby ta nepomluvali ludia 😀 a v apartmane mas kazdehu vies kde .
Inak ak by si chcela ist niekedy na kanare ti sem dam link na peknu vilu .My sme boli s rodicmi a platili sme za tyzden 600€ .az to najdem to sem dam.
http://www.booking.com/hotel/es/villas-cinco-ca...
maju 5 vil a kazda je rozdielna
@happyfrog80 no a cez aku spolocnost ste kupovali? lebo vies ako to tu je na porazenie,ze letne prazdniny co sa tyka tento rok zacinaju prosim pekne aaaaz 25 jula!! co je teda poriadne neskoro. To pre decka vychadza 5tyzdnov leta co je teda podla mna mizerne malo 😒 a zo skoly ich nechcu pustat koli dochadzkam a bla bla...
Hod teda sem ten link okuknem aj tie kanare 😉 dik
ako pise @happyfrog80 tak nikto prosim nechodte do Arenal - hned pri letisku pri Palma de Mallorca. more je spinave a ani plaze nie su tie najlepsie.
jedine co tam je dobre je taka stavba z lan pre deti po ktorej sa mozu stverat a je to aj akasi trampolina.
@happyfrog80 fíha... no, ak dobre vidím čo píše @dana_l tak píše že s tebou plne súhlasí že nikomu neodporuča isť do Arenal ("ako píše happyfrog80")- čo je pre mna absolutne jasna reč že s tebou súhlasí a chce len podporiť tvoj názor ... preto trochu nechapem prečo si sa na nu takto zlostne vyrútila ... a navyše to s tym 5 dieťaťom bola už absolutna podpásovka , urazila som sa aj za nu... neviem, kto tu potrebuje okuliare
@fra no ani ja nechapem preco sa na mna @happyfrog80 vyrutila. a co s tym maju spolocne deti????
uf teda happyfrog80 to riadne prehnala, neviem ci ma potrebu sa vystatovat alebo co.... ale hold urcite necitala pozorne 😒 a v podstate uplne zmenila super debatu o malorke na osocovanie.....
takze este ak sa aj ja mozem pridat....
cely zaliv kde je hlavne mesto palma je v podstate uz roky "rozdeleny". pred 40 rokmi ked nemci objavili malorku sa na vychod od hlavneho mesta vystavali nove stvrte (el arenal, can pastilla....)v podstate tam chodia nemci uz desatrocia na dovolenky, starsie letovisko, na zapad od palmy chodia anglani (magaluf, palma nova....) a to je novsia vystavba. Plaz v el arenal je vzdy po plazi spinava, lebo vsetky rastliny z celeho zalivu vyplavi v tej oblasti plus more je plne piesku a kamienkov - rozcerene.....
Calas de Mallorca, hotel Samoa - boli ste tu niekto?ak áno, vaše skúsenosti, ako sa Vám páčilo...aké boli služby all inclusive, strava.
@chavierka tu su nejake recenzie http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g187462...
ja som videla ten hotel, ked sme sli okolo a povedala som si, ze dobre, ze sme si ho nevybrali. nerada som ubytovana vo velkej hotelovej izbe, skor mam radsej bungalovy. ale toto bol len moj prvy ocit, ked som videla hotel asi 3 minuty 🙂
baby s tym pocasim to vyzera uz lepsie..tesimeeeeeee 😀
Jasné, plienky na plávanie dostat skoro v kazdom supermarkete a hracky do vody v hociktorom suveníre. Co sa týka jogurtov, urcite nebudes mat problém nájst si podla svojej chuti.
jaska vsetko v pohode kupis, hracky do vody su sice v suvenirovom obchode najdrahsie ale kupis ich aj tam, ina kupis ich vsade 🙂
s plienkami je to obdobne - vo vsetkych supermarketoch, pokial chces podobne pamperskam (info spred 2 rokov) hladaj "Pañal Dodot" du velmi podobne ako nase pampersy
Pañal - plienky, dodot jr znacka (jedna z najdrahsich)
jogurty kupis tiez bez problemov 🙂 akuratne mnohe lacne su dost umelohmotne (necitit mlieko) 🙂
@livi01 su tam drahe plienky? alebo da sa to porovnat s nasimi cenami? lebo rozmyslam ci kupit tu,alebo staci tam..Mozem sa spytat este na pocasie? ak si Vás nemýlim vy ste myslím priamo na Mallorce---ako to tam vyzera s pocasimm? je stale tak chladno? hlasia sice teploty okolo 25 stupnov,no neviem na kolko je to doveryhodne..dakujem pekne 🙂

@pempusik a boli ste pozriet aj v Mariland?