icon

Mallorca 2013

kikina84
26. nov 2012

aké máte skusenosti s letnými pobytmi na Mallorce? kde sú tie najkrajšie miesta a čomu sa tam treba vyhnúť? Boli ste spokojný s cestovkami ? dakujem 🙂

mishellka87
26. jún 2013

@kacusik69 tak ste potom asi neboli minuly rok 🙂 a kde chodite? my sme bohuzial este na sukromie nenatrafili nikdy. Mallorca je celorocne preplnena nemecky hovoriacimi turistami 🙂

angua27
26. jún 2013

@mishellka87, neboj, nebrala som to odstrašujúco. 🙂

na dovolenku sa so synom tešíme a myslím, že ani horšie počasie nám to neskazí. zatiaľ som pozerala, že je na Mallorce veľa možností na výlety.
v Tunise sme boli minulý rok v strede augusta a bolo fajn. ale tam mi chýbala možnosť ísť mimo hotela, sama som sa bála a hromadné výlety ja moc nemusím. 😉

mishellka87
26. jún 2013

@angua27 je uplne super, ak mate moznost prenajat si auto, pozicovne su na kazdom kroku...vtedy by som odporucala ist pozriet Formentor, je z tadial nadherny vyhlad. Ja teda kulturne pamiatky nejak nevyhladavam, ale Palma je nadherna a mam rada aj obchody v nej vzdy odchadzam s plnymi kuframi oblecka... 🙂 no na Mallorcu je najlepsie ist minimalne n 2 tyzdne, ja sa jej nikdy neviem nabazit 🙂

pralinkaaa
27. jún 2013

a ktoru časť odporučate s deckami - mame radšej kľud a dcrea sa veľkych vln boji - Calas de Mallorca?

mishellka87
27. jún 2013

@pralinkaaa jednoznacne Alcudia...je tam pokojne more a vela atrakcii aj pre deti...

pralinkaaa
27. jún 2013

@mishellka87 vy ste tam teraz boli? ešte som to až tak nepozerala ale myslela som že tie calas sú pokojné..

fra
27. jún 2013

@pralinkaaa tie Calas su stopercentne pokojné, boli sme hned vedľa v Porto Cristo, cele toto vychodne pobrežie sú skoro samé veľmi hlboké zátočiny, kde nie sú vlny ani keď inde sú - lebo to nedovolí tvar pobrežia, obyčajne sú tak do esíčka zahnuté takže než príde voda k pláži, je už kľudná a bez vĺn ... my sme okolo Alcudie len prechazdali, ale to bolo mnohonasobne vačšie letovisko ako tieto malé mestečká na východnom pobreží, boli tam stovky aut a dosť dlho sme tam trčali v zápche, tam boli skutočne masy ľudí, tak v centre mesta ako aj na pobreží pri hoteloch ... ale more vyzeralo krásne, to je pravda ... na vychodnom pobreží prešlo auto len sem - tam a určite tam bolo menej rušno ako v Alcudii... "atrakcií pre deti " v Calas pravdepodobne nebude veľa, ale more je tam pokojné a je tam všade kľud

pralinkaaa
27. jún 2013

@fra dakujem za info. myslela som si skôr by som šla do niečoho maleho..ale je tam kde večer sa prejsť nejaka promeda,par obchodikov, reštiky na kavu?

mishellka87
28. jún 2013

@pralinkaaa my sme tam teraz neboli, ale boli sme tam uz 4 krat s detmi 🙂 uplne nam to tam vyhovuje koli dlhej sirokej a nadhernej plazi a teda hlavne plytkej. 🙂

mishellka87
28. jún 2013

@pralinkaaa vobec to nieje pravda, Alcudia je pokojnejsia ako napr. Arenal, ktory je preplneny vacsinou spolocensky unavenymi Nemcami...a vobec, na Mallorce sa nenajde miesto alebo plaz, ktore by bola pokojnejsie, bohuzial Mallorca je v lete nafukovacia, je preplnena turistami. My mame skoro cely vychod Mallorcy obehany cez Cala Mandia az po Cala es Trenc, mimochodom, tu odporucam je naaadherna, ale tiez dost casto preplnena...A ako som pisala, pokial idete s detmi urcite neodporucam Arenal skor Cala Millor, Sa coma alebo spominanu Playa de Muro 😉 A kedy sa chystate ist?

pralinkaaa
28. jún 2013

@mishellka87 ja ešte len pozeram a halvne to ak by bol nejaký dobrý last minute...no vyzerá to na sept. až

pralinkaaa
28. jún 2013

a ešte som zistila že cestovky tam robia vždy iba tyždeň?? čo je nam malo alebo potom dva čo je zas už moc ☹ my chodievam 11dni a to nejak absentuje☹

mishellka87
28. jún 2013

to neviem, my nechodime cez cestovky, chodime do apartmanov, ktore prenajimaju domaci 🙂 vyjde nas to lacnejsie a je to aj vacsie sukromie ako v hoteloch 🙂

peggy589
28. jún 2013

@pralinkaaa pozri TUI,airstop,settour...tam je na kolko dni chceš

pralinkaaa
28. jún 2013

@mishellka87 jj to by som možno aj ja volila ale už je asi neskoro..nabuduce 🙂

pralinkaaa
28. jún 2013

@mishellka87 ubytovanie hladate klasicky cez net?

namornicka
29. jún 2013

Pridávam sa do klubu milovníkov Mallorky. My chodíme tiež na vlastnú päsť, ubytovanie u domácich. Tento rok ideme na Playa de Muro, minulý rok sa nám tá pláž páčila. To je vedľa Alcudie, je pravda že je tam veľa ľudí, ale tá pláž je taká široká že nie je problém zložiť sa tam. Deťom sa tam páčilo, aj ten ruch a život okolo toho. Čisté more, biely piesok, dlho plytká voda (čiže pre deti nad 10 rokov možno nuda). Mne sa veľmi páči aj pláž v dedinke Mal Pas, poznáte to niekto? Je to blízko Alcudie, má svoje čaro. Toľko ospevovaný Es Trenc ma až tak nenadchol. Ako samotná pláž je krásna, aj more a piesok čistučké, ale to prostredie okolo a príjazdová cesta nič moc, nie je to podľa mňa vsadené v takej peknej krajine ako ostatné časti Mallorky. Na východe v Calas sme ešte neboli, možno si tam tento rok odskočíme z Playa de muro a vyhliadneme si pekné miesto na budúci rok. Poraďte mi baby nejakú konkrétnu "Cala", aby som išla na takmer istotu.

betkavlcekova
3. júl 2013

Baby tak nam sa to uz krati, letime dnes 18.25 drzte nam palcoky nech sa mame dobre 😉

betkavlcekova
3. júl 2013

@kikina84 my ideme do palmanova

sarin
3. júl 2013

ahojte nebol niekto z vas v hoteli Sumba/Borneo ? poprípade nemáte niekto skúsenosti s cestovkou FIRO tour? my rozmýšľame nad last minute 🙂 tak zháňam na rýchlo nejaké infosky. Budem vďačná za každú skúsenosť 🙂

kika97
3. júl 2013

@sarin ja som bola v tomto hoteli aj cez túto cestovku dokonca dvakrát po sebe. Pýtaj sa 🙂

sarin
3. júl 2013

@kika97 no najprv 😀 sumba/borneo na googli su to dva hoteli pri com jeden vyzera krajsie 😀 nevies ktory konkretne cestovka ponuka? A tá pláž vyzerá voda dosť plytko tak po pás asi 50m je to tak? 🙂) a celkovo Tvoje dojmy (asi dobre ked dva krat 🙂) Kolko cca trva let a transfer ku hotelu? 🙂

angua27
4. júl 2013

@sarin, ja idem tento rok práve do toho hotela Sumba/Borneo cez Firo tour. ale prvýkrát, tak som tiež zvedavá, čo a ako. v akom termíne sa chystáte?

sarin
4. júl 2013

@angua27 asi 19.7 🙂

angua27
8. júl 2013

babuľky napadla ma ešte otázka. počas dovolenky by som si rada požičala auto a prešla s malým miesta, ktoré nás zaujímajú. autosedačky, resp. podsedáky pre deti sa dajú požičať v autopožičovni, alebo sa mám pýtať v hotely? alebo rovno kúpiť podsedák tam?
dík.

barcelona94901
8. júl 2013

@pralinkaaa pozri si rakuske a česke cestovky,robia na viac dní,dokonca lacnejšie a vačší výber ubytovania ,to len u nás sa ešte spí

sarin
10. júl 2013

@angua27 ahoj ty ides kedy?

angua27
10. júl 2013

@sarin, prvý septembrový týždeň až. 😉

sarin
10. júl 2013

@angua27 ahaa 🙂 tak to ti potom napíšem ako bolo 🙂

mishellka87
16. júl 2013

my sme sa minuly tyzden vratili z Mallorcy. musim povedat, ze bolo fantasticky, aj ked more zo zaciatku ladove ale posledne tri dni teplejsie. pocasie nam vyslo celych osem dni svietilo slniecko. skoro kazdy den sme navstivili inu plaz, dokonca na es trenc sme boli dva krat, jednoducho Karibik, aj ked parkovisko vyslo na 6 eur ale oplatilo sa. sme s mm oddychnuti a plny sil 🙂