Malorka 2017
Chceli by sme tento rok skúsiť aj Malorku, ešte nikdy sme neleteli (strach nepustil)....ale povedali sme si, že to dáme...určite chceme cez cestovku...viete prosím poradiť, kam sa tam oplatí ísť...deti 6 a 9r., skôr hľadáme pokojnejšiu časť,ale nie ďaleko od letiska...letenky zabezpečuje cestovka,či my? dík
toto mi nerob, už som taká namotaná na Mallorcu......že až...len neviem, či nám to tento rok už vyjde, ponúk málo, všetko plné..😂...vraj dnes doplával na pobrežie medzi ľudí na Mallorce zranený žralok, panika.......zablúdil asi chudák...
a oplatilo by sa ísť ešte v prvej polovici septembra?
@bridget Ahoj no nam sa tam pacilo velmi, boli sme v hoteli Samoa a aj ked plaz nebola velka vzdy sma nasli miesto a nemala som pocit ze by to bolo moc preplnene. A na vylete sme odtial boli v dracej jaskyni to je tusim porto cristo a uzasny zazitok, odviezli sme sa spred hotela do mesta kupili listky a stihli sme si pozriet mesto a aj dat obed.
Ahoj, ja zijem na Malorke a mozem ti ju len odporucat. Ako uz spominali dievcata, treba sa vyhnut El Arenal- sami mladi ozrati Nemec, Magaluf to iste aj Anglicania. Za mna s detmi naj Playa de Muro- jedno z najnovsich letovisk, Cala Millor, ci mesto kde zijem ja- Puerto Pollensa, je tu klud, len s hotelmi je to horsie, je ich tu malo a dost drahe. Alcudia je fajn, ale je pravda, ze inak krasne cista voda je tento rok plna rias. A ano, ostrov je preplneny, ale da sa to zniest. A v septembri je este skvele pocasie, pravidelne sa kupeme do konca oktobra.
Colonia sant Jordi je úžasné tiché kludne letovisko pre rodiny s deťmi ako stvorené....je tam okolo kopec krásnych pláží....ak chcete mať kľud je dobré neísť na pláž priamo v letovisku ale 5-10min chôdze od centra....tam sa decka vybláznia a budete mať aj kľud. Je tam pekná promenáda a centrum s obchodikmi....nič veľké ale ak hľadáte kľud a pekné pláže tak ideálne. Je to cca hodinku autom od letiska.
Apartmánový hotel Isla dá Cabrera je super 😉
ahoj, bola som na Mallorke 3-krát a zamilovala sa už na prvý pohľad. Plánujem sa tam odsťahovať na dôchodok. 😉
More pokojné, krásne, koncom sezónny teplé. Ak pôjdeš ďalej od hlavného mesta, tak väčšina mestečiek sú kľudné miesta. Z letiska nie je nikde ďaleko, nakoľko cez celý ostrov vedie niečo ako diaľnica. Do 1,5 hodiny si aj na druhom konci ostrova. Požičovní áut je tam celá kopa a odporúčam si auto požičať a ostrov si trošku pobehať. Výborne sa tam jazdí, cesty sú v super stave, keďže tam nejazdia kamióny. 🙂
My sme bývali dva krát v Cala Millor, raz v Alcudii, hotely sú všade fajn. Ja som sa orientovala vždy na hotely pre nemeckú klientelu. Nemci sú puntičkári a vyžadujú vysoký štandart. Zatiaľ sa mi to vždy oplatilo. Tento rok bola Mallorka veľmi rýchlo vypredaná a odradili ma tie štrajky. Pár rôčkov si počkám, aby sa to ukľudnilo a pôjdem znova. 😀
Zaujímavá môže byť inak aj Menorka.
A nemecky, anglicky, rukami-nohami sa tam dohovoríš všade. Moja mama sa dokonca aj slovensky dohovorila. Nenarazila som tam na nijakého zdutého, nepríjemného človeka a to ani v septembri (čo v Almerii boli na každom kroku).
Držím palce, aby si zohnala ešte dobrý hotel.
Inak ja sa najbližšie chystám bez cestovky. Hotel sa dá boknúť cez booking.com, auto sa dá tiež rezervovať cez net a letenky kúpiť čo najskôr, napríklad na Vianoce pod stromček. 😉
My sme boli minuly rok na Malorke. Bola som v roznych exotickych destinaciach, ale Malorka je naozaj krasna a pritom iba 2 hodiny letu vzdialena. Boli sme v letovisku Canyamel vo svajciarskom hoteli. Maximalna spokojnost. Letovisko vhodne pre rodiny s detmi. Ale rataj s tym, ze vzhladom na to, ze Egypt, Tunisko a Turecko isli rapidne dolu s predajom, Malorka sa riadne predrazila. Minuly rok sme platili 2 dospeli a jedno dieta 2300 e za 7 dnovy zajazd s plnou penziou.
@lulu0123 Ahoj, boli sme spokojny aj ked izby musim povedat ze ziadny luxus co sa tyka zariadenia ale my sme nenarocny. Ale co musim vyzdvihnut tak urcite cistotu, stravu ta bola vynikajuca a animacny program tak ten bol skvely. Ja to velmi nemusim ale kvoli detom sme nevynechali ani jeden krat a musim povedat ze sme sa zabavali. Cize v celku to hodnotim velmi dobre.
@rebeca2, nech sa páči. možno pomôže aj niekomu inému. 😉 http://www.rentalcars.com/sk/airport/es/pmi/?af...
My sme sa vratili v pondelok. Boli sme v Playa de muro v detskom hotely Iberostar. Pocasie uzasne. More krasne iba dva dni boli riasy inak ako na foto. Na Mallorku by som s dietatom sla kkudne opat iba hotel by som uz vybrala iny-lepsi. V meste Palma je aj fajne akvarko a mozes sa kupat s delfinmy bolo to super.
@katie233 asi dva kilometre od nasho hotela bola jaskyna, ale myslim, ze nebola Dracia ale ina 😄 Tam sme presli pesi. Pekna jaskyna, ale vstupne bolo dnes myslim ze 14 eur na osobu, osobne by som sa bez toho zaobisla. Ja som bola v piatom mesiaci tehotenstva, tak na fakultativnych vyletoch sme neboli. Peso sme sli aj na velmi pekne golfove ihrisko (muz hra golf) to bolo asi 4km.Plaz bola krasna, posielam par fotiek 😊
Pripajam sa boli sme v auguste minuly rok ...neodporúčam hotel v meste Palmanova volal sa Globales palma nova .....na to ze to bolo all inclu...tak sme nemali na izbe co pit ani si kde napustit vody nesmelo sa bolo to dost daleko od mora a pritom pisane bolo ze je pri pláží ...my sme neboli spokojny celkovo s hotelom ..ale mesto aj lokalita bola super .
@amelie2017 ahoj, chcela by som ťa poprosiť o radu, keď žiješ na Malorke, možno mi budeš vedieť poradiť 🙂 budúci týždeň ideme do dedinky Cala San Vincent, ale mám pocit, že pláže nie su na severe Krety nič moc. Prosím ťa vedela by si mi poradiť nejakú peknú pláž, najlepšie piesočnatú (okrem Cala Formentor) na severe? Ďakujem 😄
Aj my ideme na malorku v juli, oblast calla milor..este som na malorke nebola, tak sa tesim🙂
@sissi2183 a vidno aj nas hotel 🙂. Plaz vyzera naozaj pekne. Po rodose to bude asi zase plazova dovolenka 🙂. No vstupne dost vysoke, uvidime, ci chalani budu tak velmi chciet ist. Alebo ich prehovorime na slovenske jaskyne 😀. A to bolo nejake mestecko, dedinka? Dalo sa ist niekde na prechadzku? A na tom golfovom bol aj nejaky minigolf pre decka?