Mám strach z lietania
Ahojte ,mám problém . O pár dní ma čaká 2 hodinový let a u mňa sa akosi objavila klaustrofobia. Ako to zvládnuť ? Mate nejaké tipy? Ďakujem.
Ja ju nemám nijak potvrdenú ale keď sme sedeli v lietadle, pozrela som sa pred seba a videla len samé hlavy na kope v malom priestore, tiež som mala všelijaké pocity.. ale pomohlo mi pozerať sa z okna. A sústrediť sa na krajinu, na to ako sa mení, mihá...
Tak bojíš sa lietania alebo máš klaustrofóbiu? Sú to dve odlišné veci. Klaustrofóbia je strach z úzkych, uzavretých priestorov.
@bolarazjedna ale nastúpis a niet úniku🙂)aj to môže vyvolávať stiesneny pocit.
Autorka roky som lietala bez strachu a zrazu sa bojím a lietadlu vyhýbam.Ak máš z toho veľký strach daj si predpísať ukludnovak od obvodnej.Ak len mierny novú knižku, krížovky, magnézium niečo čo Ti odpúta myseľ...držím palce
@drutyn normalne si pred letom daj nejaky drink, uvolnis sa. Mysli na ciel cesty, co budses po prilete robit a sustred sa na to. Ja prave sedim na letisku vo vip saloniku, pijem sampaño a caka ma xyz-ty let v tomto roku, bola som po Kanarskych, po Europe, v Singapure, Malajzii (aj na Borneu), a aj ked mi nie je vsetko jedno, snazim sa z toho vytazit maximum a uzit si to.
Maj stastny a pohodovy let, cim viac budes lietat, tym to budes lepsie zvladat
Na alkohol sa nespoliehaj, radšej si daj predpísať nejaký Lexaurín.
Mám klaustrofóbiu a som letuška. Ak si klaustrofobik, lietania sa neboj. My sme tam inak pekné vzorky. Druhá kolegyňa má strach z výšok. 🤔🤣 Čoho sa bojíš konkrétne?
@mamamasama pre aku spol.pracujes?
Ja sa tiež bojím ale ja viem čoho ja sa bojím či to lietadlo nespadne či pristáneme ale nikde neletíme takže neviem prečo sa bojím
Tiez mam klaustrofobiu a lietam minimalne raz za rok, vzdy to nejak prezijem. V podstate mam strach lenpredtym, ale ako sadnem do lietadla, tak si poviem, ze to bude v pohode a ono to vzdy je 😉
@bolarazjedna klaustrofobia sa prejavu aj v lietadle. Je to pocit,ze si zavreta a nemozes vystupit. Tiez s tym bojujem.
@drutyn trenuj dychove cvicenia a nemysli na to. Odved si pzoornost,trebars hudbou,knihou,cimkokvek. Alkohol by som neodporucala,to moze mat horsi ucinok. Vsetko je to v hlave. Nastav sa na to,ze vdaka letu uvidis krasnu krajinu,zazijes super dovolenku. Ak by na teba prislo zle,zhlboka duchaj a v duchu dookola pocitaj,proste potrebujes odviest mysel od toho,aby si nemyslela na to,kde si a co sa moze stat.
aj ja mam veelky strach, vzdy musim ist na wc pred tym aj viac krat, v bruchu mam krce. je to velmi neprijemne, ked mam transfer na letisko musia kvoli mne zastavit a je to trapne. cim som starsia, tym je to silnejsie. klaustrofobiu mam aj ja, ale v lietadle sa to neprejavuje, skor ma chyta panika, ale netusim preco, jedine co mi pomoze je len a len Lexaurin, aj to uz som teraz som si musela dat 2x 1,5 lebo jeden ako pred 4mi rokmi bol malo.
@drutyn ja sa tiez bojim lietat a tiez mam klaustrofobiu a prejavuje sa aj v lietadle.. uzavrety priestor z ktoreho nemozem uniknut, nedajboze su turbulencie, hroza 😄
Ale vzdy sa premozem, snazim sa na to nemysliet.. milujem cestovanie a nove miesta takze mi to stoji za to
A dve hodiny su nic, to zvladnes 🙂
Co robite,ak niekoho pocas letu chyti panika?
2 kynedril s gin neboj ;) ani si nevsimnes a u, pristanes 😁😁😁😁

Asi si nemala na mysli klaustrofobiu, to je strach z úzkych, uzavretých priestorov, a lietadlo také rozhodne nie je. Skôr nás strach z letu, aby ste v bezpečí pristáli, bez pádu lietadla... Keď pozrieš štatistiky,, letecká doprava je dlhodobo najbezpečnejšia, denne tisícky lietadiel letia po celom svete a sem - tam raz za čas počuť, že niekde sa zrútilo lietadlo - avšak je to tak zriedkavé, že o každom páde informujú v správach.. Havarovať autom je omnoho väčšia pravdepodobnosť. Zober si niečo na čítanie, slúchadlá, pusti si film, aby si odputala pozornosť od letu. Ta hodinka ubehne rýchlo.