Máme ísť na poslednú dovolenku?
Ahojte, chcem sa len spýtať na názor niekoho,kto má nepozná.
Aktuálne sa všetko zdražuje, a dosť. Ideme sa brať,chceli sme veľkú svadbu, nakoniec z toho bude len posedenie.
Chceli sme si kúpiť pozemok a postaviť dom, prípadne kúpiť už nejaký postavený, nakoniec budeme buď stavať u rodičov na záhrade,alebo si prerobíme poschodie. Nestačím sa čudovať, ako to za 5rokov tak neskutočne vystrelilo hore.
Nakoľko všade v správach dávajú, že ešte viac pôjde všetko hore, aspoň sme si poslednú dovolenku chceli pred tým zdražovanim dopriať,lebo sa obávam, že potom to už pôjde len z výplaty do výplaty. Je to podľa Vás dobrý nápad, alebo máme tie peniaze ušetriť na energie, stravu, prerábku a podobne?
S budúcim manželom máme aktuálne spolu príjem cca 2000€ (záleží aj sviatky, víkendy atď, ale skoro nikdy to nie je pod 2000€). Dovolenka by nám mala vyjsť okolo 1200€?? Zhruba,nejdeme cez cestovku, iba Grécko cez booking.
Čo vy na to? Ísť, či neísť?
Na dovolenku rozhodne. Nestavať na zahrade rodicov ani nepredstavovať poschodie. 😉😉😉 počkajte so stavbou, nie je vhodný cas.
Da sa v pohode ziskat aj 90% hypo a tych 10% dofinancovat uverom napriklad. Co sa tyka otazky, tak urcite chodte na dovolenku.
Určite choďte na dovolenku!
A radšej si kúpte byt než stavať na záhrade či bývať v spoločnom dome.
Držím palce!
my zijeme 5 clenna rodina z polovice co vy , keby mame taky prijem , tak si vieme najst dovolenku 5ti! i ked samozrejme nie more. Na vasom mieste by som urcite nemala problem ist pre zazitky
Ist urcite!!!
inak preco poslednu dovolenku? prijmy mate fajn, deti neplanujete,aspon nie tak skoro,byvanie z polovice vyriesene a placete nad poslednou dovolenkou.
Ak máš súrodencov, jednoznačne od rodičov nič neber zadarmo. Nech teda pozemok rozparcelujú a prepíšu na každého súrodenca časť alebo si časť od nich odkúpte.. URČITE nestavajte na dobrom slove, ale s kúpnou zmluvou v ruke ☝️
Píšeš poslednú dovolenku ako keby si išla umrieť, čo na rok nebude dovolenka, život a pod. Život treba žiť tu a teraz, znies ako keby ste už nikdy na dovolenku nemali ísť a nikdy si nemohli zariadiť bývanie len zrovna teraz. A nie nadarmo sa hovorí, radšej sama v garzónka ako s rodičmi v dome.
vidíš ako to s tými peniazmi ide co sa týka zdražovania a inflácie , dneska sa neoplati vôbec šetriť , iba míňať alebo investovať. Na dovolenku určite choďte , v dnešnej situácii ozaj nevieš co bude zajtra a do akeho sveta sa zobudíš ráno . Doprajte si kým nie sú deti a iné záväzky , určite nebudete ľutovať
@zmrzlinka2021 za 30tisic svojpomocne postavaju hrubu stavbu a urcite ich nebudu potrebovat hned vsetky naraz. Zaklady, deka, to mas tretinu tej sumy, lez vytuhne, vedia nasetrit zas, lez pojdu do murov.
@tianna vacsinou mladi ostavaju prave v rodinnych domoch pri rodicoch a 90% dopadne zle. Jasne, ze niekomu to vyhovuje, ale to je minimum ludi
Chodte 🙂 my sme to "odlozili" a teraz uz ist "nemozeme" - staviame, babo, ... 🙃
Jednoznačne ísť na dovolenku, pri stavbe a deťoch potom už nebude taký kľud, užite si to a riadne 👍
NA DOVOLENKU urcite chodte. Ano pojde vsetko hore atd. ale treba si aj trosku oddychnut, s novomanzelom uzit jeden druheho, nie stale len setrit a odkladat. Ked pride babatko, zase pridu ine starosti a s tym aj vydavky. Nevahala by som a isla a nelutovala tie peniaze. Prijem mate pekny a 1200e pre dvoch za dovcu nie je az taka horibilna palka, ze by ste to pocitili.
Určite nestávat u svokry na dvore a uz vôbec nie prerábať poschodie... Radšej drahšie ale svoje. Lacnejšíe ako dnes to uz nikdy nebude. A dovolenku si doprajte lebo ist uz nemusíte... 2000e dokopy je kráľovský plat.
Suhlasim s nazormi, ze urcite nestavat u rodicov, o par rokov prejde muza byt pri svokrovcoch, ty si mozno pohadas s rodicmi, ked budu deti, budu zasahovat do vychovy... skus si precitat par diskusii, kde to viedlo az k rozvodu a vtedy clovek zisti, ze radsej teraz dolozit, alebo sa uskromnit
No ja by som šla bez váhania

@lindusss2016 podľa mňa sa dohodnúť dá a najmä keď by boli v podstate len susedia.. my by sme tiež radi tak že každý svoj vchod no žiaľ mamina nechce.. ono jasné bývať 2 generácie niekde v panelákovom 3 izbaku je zas iné.. tam to môže byť už problém. No takto podľa mňa úplne super..