icon

Maska na šnorchlovanie

kikina84
11. aug 2018

Ahojte mate prosim niekto skusenosti s touto maskou? Zaujimalo by ma ako funguje..ak je trubica nad hladinou, v maske mozem dychat nosom aj ustami pod vodou? Pripadne ci je aj pre decka lepsia v porovnani s klasickymi okuliarmi potapacskymi, ak ste vyskusali oboje..dakujem pekne 🙂

Maska na šnorchlovanie
Strana
z2
prevenar
11. aug 2018

funguje tak , ze pri drobnej poruche zacne stupat mnozstvo oxidu uhliciteho v maske , do doby kym dieta / dospely nestrati vedomie a potom sa utopi. tento typ masky zabil dost ludi ..ved si o jej fungovani prebehni youtube.

osobne by som urcite ostal pri klasickych potapacskych okuliaroch a snorchli.

kikina84
autor
11. aug 2018

@prevenar praveze som nasla len same dobre recenzie..a je aj dost draha..tak ma to zaujima, ideme s detmi snorchlovat a myslim ze by lepsie zvladli tento typ snorchlu pri uceni, ako klasika nadych vydych, ale samozrejme nastudujem si toho viac..dakujem

alias313
11. aug 2018

@kikina84 my ju máme,používa ju syn 9 ročný a aj ja s manželom.masky maju aj nasi znami a teda o prípade utopenia s maskou (ako spomína ten pán hore) som ešte nepočula😀
Keď je trubica nad hladinou dýcha sa ústami aj nosom, v prípade potopenia trubice je tam gulicka ktorá zabráni vniknutiu vody do masky.samozrejme,následne sa treba vynoriť a vodu vyfuknut. syn sa dlhodobo potápal s okuliarmi a snorchlom a väčšinou sa nachlipal vody.masku si oproti tomu veľmi pochvaľuje😉

prevenar
11. aug 2018

@kikina84 jasne . urobis, ako myslis.

montemotherone
11. aug 2018

@prevenar odkiaľ sa tam berie oxid uhličitý? Ten hádam vydychuješ von nie? 🤔

montemotherone
11. aug 2018

@alias313 tiež som počula, že je určená hlavne pre ľudí, ktorí majú z ponárania panický strach

prevenar
12. aug 2018

@montemotherone z tvojho dychu. hej, ked vsetko funguje ako ma ..ked nie ..tak mas smolu, kyslicnik uhlicity nijako necitis, len zrazu stratis vedomie a ak si zrovna vo vode, tak ta nie je moc vhodna na dychanie.

v ramci Havajskych ostrovov zomrie priblizne 17 ludi rocne koli tejto maske. statistiku z inych oblasti nepoznam, kedze ma to vlastne nezaujima , kedze moje dieta takuto masku mat nikdy nebude.

ibrunova
12. aug 2018

@kikina84 to jevz Decathlonu?

radusiq
12. aug 2018

Mali sme ich na dovolenke a super, kazdy den sa vyuzili. Ja mam pred morom respekt, s okuliarmi a snorchlom by som si netrufla a neuzila to co s maskou. Ale veru mrknem na to nebezpecenstvo poruchy - nepocula som o tom. My sme mali tie z Decathlonu a kazdy nadych a vydych pocut ako ide cez ventil, nejako si neviem predstavit si nevsimnut ze nevydychujem von z masky (jednak hned sa zahmlieva, jednak ten zvuk) ale nehadam sa, pozriem si to

pribinak
12. aug 2018

Teraz sme sa vrátili z dovolenky, mali ju snad vsetky deti na plazí. Potápať sa s nou neda, ale na take povrchové šnorchlovanie je super
Da sa pripevniť aj mala kamera.

pribinak
12. aug 2018

@prevenar mohol by si dat zdroj svojich tvrdeni? Lebo inak su to len hlupe reci a nic viac

ujaju
12. aug 2018

To je taká hlúposť. Sama som túto masku na dovolenke vyskúšala a poviem len toľko, že je to super vec. Človek, či už dospelák alebo dieťa si samotné šnorchlovanie s ňou užije omnoho viac ako s klasickými okuliarmi so šnorchlom. Mne sa veľmi teda páčila

montemotherone
12. aug 2018

@prevenar Stále nechápem, o čo je nebezpečnejšia ako normálny šnorchel. Všetko fungovať nemusí ani tam. A utopiť sa môžeš aj v lyžičke vody. Takže to už je skôr o miere opatrnosti...

biba12
12. aug 2018

My máme už tretie leto a je vyborna. Sama ju využívam.

jani23
12. aug 2018

@kikina84 Odkedy ju ma moj syn, potapacske okuliare su schovane v sufliku. Velmi dobra vec.

prevenar
12. aug 2018

@pribinak najdi si ak ta to zaujima. je mi dvadsat co si o tom myslis.

nikusiak9
12. aug 2018

@kikina84 my sme mali vynikajucu skusenost..das si ju na hlasinu a pozeras.ta trubica mhsi byt nad vodoy

pribinak
12. aug 2018

@prevenar lebo si di to vymyslel, tak ako vzdy 😂😂😂

belllinka
12. aug 2018

Blbost kupovat toto dietatu. Najprv kup obycajne plavecke okuliare a nauc dieta potapat bez zapchateho nosa. Potom kupuj taketo srandicky lebo ked sa ti najprv nauci na toto, tak uz sa ani plava nenauci normalne.

kikina84
autor
12. aug 2018

@belllinka ona sa potapat vie aj plavat vie,ale snorchlovanie je o inom..tam ked sa potopi a zbada korytnacku ako plava okolo nej ,aby z toho nadsenia nezabudla ze ma mat zastaveny dych..a predsa ked v tej maske moze dychat nauci sa to ako dieta skor regulovat ako si strazit samotny nadych a vydych..

taami
12. aug 2018

@belllinka
Presne. Podla mna by malo byt plavanie povinná výbava každého človeka porovnateľná s tým že vie chodiť. Treba dať dieta na plavecky, naučiť nedýchať nosom, potápať sa, zbierať z dna bazéna male predmety len v plaveckých okuliaroch atd, je xy hier a potom prejsť na šnorchlovanie. Za mna jje lepšia klasika: potápačské okuliare+šnorchel

sisaka
12. aug 2018

Zienky žiadna panika, tento pán je známy tým, že rad číta A vynechá B, do toho si vpletie vlastne ničím nepodložené teórie a slovenské mamičky mu tu žeru aj s navyjakom.

Takze pre tých, ktorí vedia čítať po anglicky, info dostupné na nete - výsledky testovaní, úmrtia na Hawaii - vek, koľkí z nich mali masku atd., vysvetlené fungovania masiek, vysvetlenie v com sú čínske napodobeniny nekvalitne a potenciálne nebezpečne.
Pre ostatných v skratke zhrniem. Na začiatok - K nazbieraniu CO2 môže dôjsť aj v klasických snorkl. trubiciach, Ubezpečte sa, že ste kúpili kvalitný značkový výrobok, tie sú testované. Pri normálnom dýchaní ste schopní výdychom vytlačiť oxid uhličitý von, čím väčšia panika tým rýchlejšie dýchanie a viac toho vytlačíte von. Testovali obidve značky HEAD a Decathlon, obidve namerali pod povolenymi limitmi CO2 koncentrácie. Používajte správne značkové masky(snorklujte, nepotapajte sa) a nesiahajte po lacných čínskych náhradách.
Utopenia na Hawaii neboli spojené s používaním masiek (väčšina tých ľudí ani masku nemala) , čo je ideálne na spustenie konšpiračných teórii a na tie tu mame na MK odborníkov.

kikina84
autor
12. aug 2018

@sisaka cize napr.tie z decathlon su ok? Lebo original stoji okolo 90e..ale napodobeniny som tiez videla..uvazovala som aj nad tou z decathlonu..Ja som napr. velmi dobry plavec aj sa rada potapam,no zvyknuta som na klasika okuliare,ale ked ideme na otvorene more tak to je predsa iny pocit ,ideme za delfinmi do zatoky a aj ked sa dcera potapa a plavat vie s klasika okuliarmi,tak takto na more ide prvy krat snorchlovat a tam je predsa viac podnetov a vacsia sanca ze chyti nejaku paniku tak som uvazovala nad tou maskou,ze to moze byt taka lepsia varianta

sisaka
12. aug 2018

@kikina84 podľa toho, čo som čítala ta decatin maska bola testovaná a je Ok, ja by som napodobeninu neriskovala, nejde tu o kus oblečenia

sisaka
12. aug 2018

@kikina84 decathlon nie decatin

kikina84
autor
12. aug 2018

@sisaka jasne rozumiem..pojdem do toho originalu. Dakujem

pribinak
12. aug 2018

@kikina84 my sme mali 1 z decatlonu a 2. sme kúpili v Chorvátsku

babullka1
12. aug 2018

Ta maska je skvelá voľba na snorchlovanie ,je to s ňou o moc jednoduchšie a to hlavne pre deti.
Samozrejme aj my dospelí sme s ňou spokojní.
My máme tu decathlon

14janula14
22. nov 2020

ahojte chcem sa po dllhom case opytat tie co ste kupili v Decathlone tak aku velkost pre 6 rocne deti? a boli ste spokojny? dakujeeem

zuzzka358
22. nov 2020

Ja som kupila najprv 7 rocnej dcere a teraz ju mame vsetci. Je super. Vodis ovela viac ako s okuliarmi nezahmlieva sa. Pozor, je len na snorchlovanie. Nepotopis sa v nej ako v okuliaroch asi pretoze je tam vela vzduchu. My mame z decathlonu ale predpokladam ze vsetky su plus minus rovnake.

Strana
z2