icon

Maurícius alebo Maledivy s deťmi

silvia765
30. mar 2025

Ahojte dievcata, chcela by som sa poradiť kam viacej odporúčate ísť v zostave s troma deťmi (2, 5 a 11) podľa vašich skusenosti z daných krajín? Maledivy sa trosku obávame okliestenosti malého ostrova nakoľko sme viac akčnejší a radi chodíme aj mimo rezortu.. pri diskusiách o Mauritius som tu narazila skôr na sklamanie, že plaze a voda sú skôr katalógové ako realita po príchode , chceli sme ísť rezort sugarbeach flicenflac pláž október november … ďakujem za každý názor a odporučenie 🙂

len_nig
30. mar 2025

Boli sme aj aj a jednoznačne z pohľadu pláži sú krajšie Maldivy. Veľmi bohatý podmorský svet a nikdy sme sa nenudili (ale boli sme bez detí). Viete ísť aj na rôzne výlety tak snáď by ste sa nenudili 😊
Čo sa týka Mauriciusu pre nádherná krajiny prešli sme celý ostrov a jednoznačne je tam viac čo robiť, ale súhlasím že tie pláže sú oničom, popravde viac ma bavili bazény 😁

lula3108
31. mar 2025

@silvia765 za mna s vacsimi detmi je lepsi Mauricius ale urcite nie oblast flicenflac - je to oblast kde su vacsie mesta plne domacich, tie plaze tam nie su vobec take pekne ako na zvysku ostrova. Mne sa velmi paci juhozapad - oblast le morne alebo potom severovychod okoloe trou aux biches. Maledivy su super ale s vacsimi detmi a este ked pises ze ste akcnejsi si to uplne neviem predstavit bez nejakych vyletov a tie su teda na maledivach dost drahe

silvia765
autor
31. mar 2025

@len_nig ďakujem pekne, vyberala som to aj z pohladu najstaršieho z deti keďže v puberte potrebuje rozmanitý program 🙂)) ale z pohladu malých potrebujem naozaj dobrú peknú pláž more a bazen, ceny sa už približovali lebo tie naozaj najlepšie hotely na Mauritius sa cenovo približujú maledivam za takúto skupinu no ale dať takú palku a čo čítam more plaze iba obrázkové niekde veterno a treba dávať pozit na sopečné kamene no neviem teda …. Ďakujem za radu ;)

silvia765
autor
31. mar 2025

@lula3108 ďakujem za radu, čiže flicenflac nie je taky biely biely ako uvádzajú tie hotely? Le norme nebolo veľmi veterné? Ktoré hotely odporucas? A vôbec čo by si teda volila radšej pri dvoch malých detoch a jednom väčším? Boli ste s deťmi? Ďakujem veľmi pekne za radu

lula3108
31. mar 2025

@silvia765 veterno podla mna nebolo vobec, ja som bola pred viac rokmi este bez deti a pocestovali sme cely ostrov a teda fukalo len na tej hore, inak vobec. Plaze su krasne ale urcite by som radsej pozrela fotky od cestovatelov na tripadvisor alebo nejake realne na instagrame, lebo hotel si samozrejme fotky mierne upravi. Hotel konkretny asi neporadim, by sme boli v Beachcomber trou aux bitches a druhykrat v Lux Le morne a teda obidva velmi pekne a kvalitne hoteli s krasnymi plazami ale neviem ci by sa tam vacsie deti nenudili. Nie su tam ani detske bazeny ani nejake ihriska si nepamatam.

lula3108
31. mar 2025

@silvia765 ked si pozries aj mapu tak ta oblast flicenflac je velmi osidlena, su okolo vacsie mesta, cize aj viac spiny v okoli a teda mne sa v tych mestach vobec nepacilo, je to stale afrika. Na juhu su len velke hoteli vzdialene dost km od seba cize v podstate mate krasne dlhe plaze sami pre seba. Ale teda nie som expetrka, bola som len dvakrat a teda bez deti 🙂 maledivy su co sa tyka plazi urcite krajsie

silvia765
autor
31. mar 2025

@lula3108 ďakujem pekne , určite mi to zase o niečo pomohlo viac v rozhodovaní ;)

drobcek8
20. apr 2025

@silvia765 My sme boli tento rok na Maldivách, na väčsom ostrove a mali sme bazén s tobogánom. Malý (6 ročný) sa nám tam teda nenudil. Plaze, laguna, snorchlovanie nadhera (treba si riadne vybrať rezort - nie každý ma živý koral, lagunu atd.). Ale úprimne…pre 2 ročne dieťa to podľa mňa moc nie je. Pre to staršie, ak vie plávať a šnorchlovať super 👍 To 5 ročne bude mať zážitok so žralokov, raji a pod. - hodnotím podľa nášho malého 🤗 Na Mauriciuse bola známa - požičali si auto a pochodili veľa pláži. Je to ostrov, kde sú miestny. Maldivy (pokiaľ ides do rezortu) je celý ostrov rezort.

silvia765
autor
22. apr 2025

@drobcek8 ďakujem veľmi pekne , na ako ostrove ste boli? No my sme cestovatelia aj napriek trom deťom ti najmenšom sme boli v omane keď mal pól roka a mame nato uzasne spomienky… nakoniec ideme dominikanska cez zimné prázdniny … zobrali sme to tak že najstaršia 13 ročná má rada život ľudí komunikáciu a zábavu, 5,5 ročný je tiež na fun 🙂 sú to živí blizenci a ten najmenší jemu je jedno hlavne nech hra hudba a je tepla voda čiže nám z toho vyšiel naj pobyt na Dominike v zime na Silvestra ten Maurícius odložíme kvôli možnostiam výletov keď budú chalani starší a Maledivy spojíme opäť keď budú starší s dubajom …

drobcek8
22. apr 2025

@silvia765 My sme boli v Hideaway beach rezort a spa, ale dajú sa nájsť aj lacnejšie rezorty s takou ponukou 🤗 Ak máš Instagram, tak si pozri anezka_travel. Ona tam dáva vela toho - bola už asi v 53 rezortoch. Tá moja známa zase v Decembri spojili Maurícius s Dubajom 🤗 My sa na Maurícius chystáme budúci rok, tak to budem vedieť porovnať (ak nám to teda vyjde). No ti, čo boli s nami na Maledivy boli už asi všade a vraveli, že na Maledivy sa iba vracajú 🥰

silvia765
autor
23. apr 2025
@drobcek8

@silvia765 My sme boli v Hideaway beach rezort a spa, ale dajú sa nájsť aj lacnejšie rezorty s takou ponukou 🤗 Ak máš Instagram, tak si pozri anezka_travel. Ona tam dáva vela toho - bola už asi v 53 rezortoch. Tá moja známa zase v Decembri spojili Maurícius s Dubajom 🤗 My sa na Maurícius chystáme budúci rok, tak to budem vedieť porovnať (ak nám to teda vyjde). No ti, čo boli s nami na Maledivy boli už asi všade a vraveli, že na Maledivy sa iba vracajú 🥰

@drobcek8 no môj muž je veľmi skepticky čo sa týka Maledivy bol tam tri týždne na rôznych ostrovoch a za neho veľmi nie práve kvôli tomu že skôr rad spoznáva krajiny behá aj mimo rezortov, čiže preto to chceme spojiť, Maurícius bol mesiac ten si zas zamiloval asi kvôli tej rozmanitosti

silvia765
autor
23. apr 2025
@drobcek8

@drobcek8 ale jasne každé je nádherne… či už Karibik , Maledivy alebo Mauritius. Ten Mauritius mame vyhliadnuté sugarbeach alebo beachcomber..

drobcek8
23. apr 2025
@silvia765

@drobcek8 ale jasne každé je nádherne… či už Karibik , Maledivy alebo Mauritius. Ten Mauritius mame vyhliadnuté sugarbeach alebo beachcomber..

@silvia765 Áno jasne…ak rad spoznáva krajiny, tak určite radšej Maurícius 🤗 My tam tiež chceme ísť kvôli tomu, že pobehame viac pláži a proste rôzne vsetko, čo tam je chceme poobzerať 😃 My ale pozeráme vilu, nie hotel. Požičiame si auto a budeme chodiť 🤗

silvia765
autor
24. apr 2025
@drobcek8

@silvia765 Áno jasne…ak rad spoznáva krajiny, tak určite radšej Maurícius 🤗 My tam tiež chceme ísť kvôli tomu, že pobehame viac pláži a proste rôzne vsetko, čo tam je chceme poobzerať 😃 My ale pozeráme vilu, nie hotel. Požičiame si auto a budeme chodiť 🤗

@drobcek8 to budete mat ešte lepšie 🙂 vy už ale asi máte väčšie deti ..?

drobcek8
25. apr 2025
@silvia765

@drobcek8 to budete mat ešte lepšie 🙂 vy už ale asi máte väčšie deti ..?

@silvia765 Dcéra bude mať budúci rok 16 a malý 7. Známi ale idú so 4 ročnou 🤗

silvia765
autor
25. apr 2025
@drobcek8

@silvia765 Dcéra bude mať budúci rok 16 a malý 7. Známi ale idú so 4 ročnou 🤗

@drobcek8 to už ste za vodou 😂😂😂 my 2,5,13

drobcek8
27. apr 2025
@silvia765

@drobcek8 to už ste za vodou 😂😂😂 my 2,5,13

@silvia765 Tak skoro rovnako - okrem toho 2 ročného dieťatka 🤗

silvia765
autor
28. apr 2025
@drobcek8

@drobcek8 no hlavne kvôli nemu nakoniec pôjdeme tu Dominiku lebo let z Ba ale tak aspoň chalanov pocka Maurícius keď budú väčší 🙂

silvia765
autor
28. apr 2025
@drobcek8

@drobcek8 teraz už sa nevieme dočkať leta 🙂 to sme skoro celé prec