Míňanie na luxusné dovolenky
Čítam práve kategória ,,dovolenka ". Fakt je to neskutočné ako sa ľudia delia na vrstvy. Niekto napíše minul som 7 tisíc a k tomu ešte 2 tisíc vreckové. To vychádza 9 tisíc za desať dní ???? Vraj si treba poriadne oddýchnuť. Veď pre niekoho je 9 tisíc ročný príjem ?!!!A to maka od rána do večera. Je to strašné,kde sme dospeli a nie nebude to nešikovnosťou a lenivosťou jedinca.
Jedna sa ma pytala,ze kde robim.Tak ja napisem,ze nie kde ale co.Co robim v praci,no nic.Az mi do placu z toho dnes bolo,chvala bohu posledna pol hodka.Kolega mi vravi,ze tu robotu moc prezivam,moc si to beriem k srdcu.Ano beriem,lebo za to dostavam plat vyse 1600eur v cistom a ja nic nerobim.Robotu urobia chalani,ak co to najdu,co to maju dat mne a ja dalej,tak to daju rovno tam kde to ja mam dat a tak ja nic nerobim.Zakazali mi behat,lietat,zhanat si.Mam len sediet a cakat.A mna to tak ubija,to nic nerobenie.
Autorka tak uz vies aj kolko zarobim ja sama k tomu platu plus rodicak.
Ale to bol skor moj vylev,lebo fakt to moc prezivam.
@vladuska20 tomu, co robis v praci, ani diva svina nerozumie. Co vlastne robis? Len ma to zaujima,.ked uz o tom pises. Dovolenku, ani peniaze a ani deti ti nezavidim, prajem ti. Autorka je leniva, neschopna, zavistliva zena, ktora nikdy nic nedosiahne okrem vylevov na MK. Nic si z nej nerob, takych je tu kazdy den kopec.
Jedna sa ma pytala,ze kde robim.Tak ja napisem,ze nie kde ale co.Co robim v praci,no nic.Az mi do placu z toho dnes bolo,chvala bohu posledna pol hodka.Kolega mi vravi,ze tu robotu moc prezivam,moc si to beriem k srdcu.Ano beriem,lebo za to dostavam plat vyse 1600eur v cistom a ja nic nerobim.Robotu urobia chalani,ak co to najdu,co to maju dat mne a ja dalej,tak to daju rovno tam kde to ja mam dat a tak ja nic nerobim.Zakazali mi behat,lietat,zhanat si.Mam len sediet a cakat.A mna to tak ubija,to nic nerobenie.
@vladuska20 vôbec nič si z toho nerob . Túto sú schopné rozoberať všetko . Závidia aj nos medzi očami 🤣 a to doslova . Minule tu jedna v diskusii úplne mimo témy mi odpovedala ,že si mám dať spraviť ten Krivý veľký nos 🤣🤣🤣
@anonym_59d5c3 stale nechapu,ze je to suma za 2 izby.A teda ako keby za 2 dovolenky,pre 2 dospele osoby a 2 deti.Vidia len tu sumu,a ze Tunisko.
@vladuska20 to je tu bezne, ze ludia necitaju s porozumenim. uzite si aj dalsie dovolenky, skvela cena na ten pocet osob😊
@vladuska20 tomu, co robis v praci, ani diva svina nerozumie. Co vlastne robis? Len ma to zaujima,.ked uz o tom pises. Dovolenku, ani peniaze a ani deti ti nezavidim, prajem ti. Autorka je leniva, neschopna, zavistliva zena, ktora nikdy nic nedosiahne okrem vylevov na MK. Nic si z nej nerob, takych je tu kazdy den kopec.
@anonym_fe3065 nechcem pisat konkretne,aj muz mi vravi,nech si to nic nerobenie uzivam,ale ja mam taky blbi pocit v sebe,ze som tam vlastne taka nepotrebna.A pritom to iste mi robil aj majster,behal,lietal,zhanal a daval tam kde som to mala davat ja.Ale ked neni tak neni.Ani majster nerobi z toho vedu,lebo vie ako to tam chodi.Aj sa mi to stale snazi vysvetlovat,a ja sa fakt citim blbo,nepotrebne,neschopne.
@anonym_fe3065 nechcem pisat konkretne,aj muz mi vravi,nech si to nic nerobenie uzivam,ale ja mam taky blbi pocit v sebe,ze som tam vlastne taka nepotrebna.A pritom to iste mi robil aj majster,behal,lietal,zhanal a daval tam kde som to mala davat ja.Ale ked neni tak neni.Ani majster nerobi z toho vedu,lebo vie ako to tam chodi.Aj sa mi to stale snazi vysvetlovat,a ja sa fakt citim blbo,nepotrebne,neschopne.
@vladuska20 pozri zadarmo určite plat nedostavas,takže niečo robiť musíš. Nerieš 🫶🏼
A potom som tu ja ktorej je srdečne jedno kto kolko minul na dovolenku, kto kde bol, kto má ake auto 😉)) nestaram sa o druhých nech si maju dovolenky aj za 20 tisic eur..
Moja kamoška bola na dovolenku na mesiac v Japonsku, pochodili Japonsko, kade co a dali zato cez 20 tisic a nikdy ma nenapadlo to riesit. Ved sú to každého zarobené peniaze, alebo požičané alebo to je jedno odkiaľ ich ma. Toto ta trápi?
Odhliadnuc od faktu že tu lietajú páky aké v mojom okolí niektorí ľudia nezarobia za celý rok, ma najviac prekvapilo že 17 ročný ešte stále chodí na dovolenku s rodičmi a býva na jednej izbe s 80 ročnou starou mamou
@anonym_b0e91c s nami chodi na vsetky dovolenky dobrovolne nasa 18 rocna a neplanuje zatial prestat.
@vladuska20 pozri zadarmo určite plat nedostavas,takže niečo robiť musíš. Nerieš 🫶🏼
@rebekabeka14 urobim to za 5min,a zase nist.Takto som si odniesla,zase isla zohnat,doniesla.Sla si zapalit,kavu dat a opet take kolecko.Ale mame to zakazane,my nesmieme nic zhanat,lietat len sediet a cakat,ze nam to donesu chalani,my to mame potom dat dalej,a zobrat plne.Takze teraz je moja praca,len sediet a cakat,kym mi to chalani donesu ale oni mi to daju rovno tam,kde som to mala dat ja.Fakt az som skoro plakala,ze nic nerobim.
@vladuska20 užívajte si dovolenky koľko chcete a ake chcete. Su to vaše peniaze a nie cudzích, tak ich je do toho veľké nič. Môj sen je ísť na veľkú vyletnú loď. A tá suma za jednu osobu je cca 4-4,5 tisíc €. Možno trochu viac. Musím sa na to este raz pozrieť. Každopádne nas to vyjde na nejakých 10 az 12 tisíc € spolu so všetkým. A za 2 osoby 🤷♀️ sny by sa mali plniť, takže šetríme.
@anonym_59d5c3 prave som v Taliansku v Lido di Jesolo, je tu naozaj cely tyzden malicko ludi, az ludoprazdne. Noc nas stoji 1300eur s ranajkami, vecera 4 (2 deti) cca 70 eur kazdy den. Taliansko je extremne drahe a je vidno ze su to naozaj iba bohati ludia.
@lianka123 👀 ja som tam bola tiez tento rok a rozhodne tam nie je ludoprazdno a rozhodne tam nechodia len bohati :D svojho casu som tam chodievala pravidelne kazdy rok, vacsiu kravinu som este nepocula :D ceny za ubytko su samozrejme rozne, najdes drahe ale aj lacne
@vladuska20 užívajte si dovolenky koľko chcete a ake chcete. Su to vaše peniaze a nie cudzích, tak ich je do toho veľké nič. Môj sen je ísť na veľkú vyletnú loď. A tá suma za jednu osobu je cca 4-4,5 tisíc €. Možno trochu viac. Musím sa na to este raz pozrieť. Každopádne nas to vyjde na nejakých 10 az 12 tisíc € spolu so všetkým. A za 2 osoby 🤷♀️ sny by sa mali plniť, takže šetríme.
@bessie12 drzim moc palce,nech sa sen uskutocni cim skor.
@anonym_autor aj kebyze mam 100 000 na ucte nedam 7000 za dovolenku. nepusti ma svedomie. na druhu stranu ked si to moze niekto dovolit, preco by nesiel.
@anonym_autor keby ich tam bolo aj 30 za tie peniaze - stale su to peniaze, ktore zarobili, nasetrili a teba ide roztrhat od zlosti, ze ty taka schopna nie si. Takze nie je na mieste aby si sa ty niekomu vysmievala.
@sissy27 To nevypovedá nič o schopnosti.
@anonym_autor aj kebyze mam 100 000 na ucte nedam 7000 za dovolenku. nepusti ma svedomie. na druhu stranu ked si to moze niekto dovolit, preco by nesiel.
@anonym_ad4abf ale to je tvoj problem ze ty nedas, nie kazdy chce len na ucet ukladat, su ludia ktori chcu mat work life balance a k tomu dovolenka patri a nie kazdy chce este aj na dovolenke nakupovat varit atd len aby vela neminul
nechaj ludom slobodu aby si so svojimi peniazmi robili co chcu a relaxovali tak ako chcu
Odhliadnuc od faktu že tu lietajú páky aké v mojom okolí niektorí ľudia nezarobia za celý rok, ma najviac prekvapilo že 17 ročný ešte stále chodí na dovolenku s rodičmi a býva na jednej izbe s 80 ročnou starou mamou
@anonym_b0e91c co je na tom divne? Aj moja 21r ide s nami rada na dovolenku, aj mamu som brala na dovolenku. Sme rodina, mame sa radi, chceme spolu travit cas a mat spolocne zazitky. To nie je ako s 2r pri ktorom si ani na tej dovolenke vlastne neoddychnes a vsetky aktivity musis prisposobit najmensiemu, hoci v skutocnosti by si to chcela inak. Dovolenka so starsimi detmi je uplne iny level a ja som rada, ze mame vztahy ake mame.
@anonym_ad4abf ale to je tvoj problem ze ty nedas, nie kazdy chce len na ucet ukladat, su ludia ktori chcu mat work life balance a k tomu dovolenka patri a nie kazdy chce este aj na dovolenke nakupovat varit atd len aby vela neminul
nechaj ludom slobodu aby si so svojimi peniazmi robili co chcu a relaxovali tak ako chcu
@mamina7070 preco si utocna? napisala som KED SI TO NIEKTO MOZE DOV !OLIT PRECO BY NESIEL. nechapem preco na mna utocis, mas zle rano? mne to neda svedomie, vies co to slovo znamena? mam peniaze ale nedam tolko chapes ma? lebo som na tie peniaze drela. ale to neznamena ze nechodim nikde, tiez som za dva tyzdne u nas zaplatila skoro 2000 euro ale proste je to o tom svedomi. co nerozumies? cely zivot som setrila, tak som taka, zabi ma prosim, za to ze mam svedomie
si dost mimo, ked pises ze mam ludom dat slobodu ale ved ja ziadnu slobodu nikomu neberiem, tak netrep, ja pisem O SEBE
CI UZ TO tu nefunguje tak ze clovek prejavi svoj nazor? aha tak dakujem
Je úplne jedno koľko dá každá za dovolenku. Každá žijeme svoje životy,každá ma iný finančný štandard . Takže to čo je pre jedného veľa,pre druhého je malo.
@anonym_b0e91c co je na tom divne? Aj moja 21r ide s nami rada na dovolenku, aj mamu som brala na dovolenku. Sme rodina, mame sa radi, chceme spolu travit cas a mat spolocne zazitky. To nie je ako s 2r pri ktorom si ani na tej dovolenke vlastne neoddychnes a vsetky aktivity musis prisposobit najmensiemu, hoci v skutocnosti by si to chcela inak. Dovolenka so starsimi detmi je uplne iny level a ja som rada, ze mame vztahy ake mame.
@sissy27 presne tak,deti sa obsluzili same,okrem maleho samozrejme,no na neho sme boli vsetcia.Ja som muzovi povedala,teraz sa opalujem a muz v mori s detmi a ja cele doobedia som sa opalovala,ked sme neboli na vyletoch,ci na trhoch.A po obede zase bazen,takto sme to striedali.
@guudy
@vladuska20
@sissy27
Nejde o rodinné vzťahy. Moje majú 17 a 18, cez leto brigádujú napr aby si mohli spraviť vodičák, a pod. Čochvíľa.pôjde na vš, a tiež bude brigádovať. Rodičia či svokrovci už dávno nemajú taký zdravotný stav aby sa tárali dámam do sveta. Vlastne ani okolia nepoznám nikoho takého.
Nemyslím si že len moja dieťa cez leto brigáduje
@guudy
@vladuska20
@sissy27
Nejde o rodinné vzťahy. Moje majú 17 a 18, cez leto brigádujú napr aby si mohli spraviť vodičák, a pod. Čochvíľa.pôjde na vš, a tiež bude brigádovať. Rodičia či svokrovci už dávno nemajú taký zdravotný stav aby sa tárali dámam do sveta. Vlastne ani okolia nepoznám nikoho takého.
@anonym_b0e91c ja mam dospele deti 20 a 27, a obaja chodia s nami na dovolenky. mladsi studuje, starsi pracuje. nevidim dovod, aby s nami nesli, ked chcu, rozhoduju sa sami. ale my za dovolenky nie sme ochotni dat ani 5000. vacsinou pozerame last minute, alebo chodievami sami. kupime letenku, objedname izbu a ide sa.
@guudy
@vladuska20
@sissy27
@anonym_b0e91c v mojom okolí je zas samozrejmosť, že 17/18r dieťa ide na dovolenku s rodinou. Opak som videla u spolužiakov, ktorí boli z rodičov chronicky otrávení a tešili sa, až vypadnú z domu.
@anonym_b0e91c v mojom okolí je zas samozrejmosť, že 17/18r dieťa ide na dovolenku s rodinou. Opak som videla u spolužiakov, ktorí boli z rodičov chronicky otrávení a tešili sa, až vypadnú z domu.
@kaca222 ved je to normalne. ja som tiez chodila, aj pocas vysky obcas. zacinam mat pocit ze ludom riadne prepina tu uz.
@guudy
@vladuska20
@sissy27
@anonym_b0e91c aj moja brigaduje, celorocne popri vs a brigadovala uz popri ss. To sa predsa nevylucuje s dovolenkou. Ak tvoje deti nepoznaju nic ine len skolu a brigadu, tak mi je ich aj luto, ale na druhej strane ja som v ich veku tiez radsej brigadovala ako ist s rodicmi na dovolenku. O to vdacnejsia som za to, ze dcera s nami travi cas rada.
@anonym_autor uplne zbytocna diskusia. Ked na to maju, nech si idu aj za 20tis.
Naco to rozoberat na MK? Zavidis im?
Len sa tu zeny dourazaju a zbytocne sa rozprudia vasne.
@vladuska20 prosim ta, kasli na to. Nemusis sa tu pred nikym obhajovat… kazdy minieme kolko mozme… vidis, mne pri rozpocte takmer 5000€ napisali, ze sa do toho zmestime tazko 😂 a to sme dvaja dospeli a dve deti…
Tak si potom vyber no… vobec to tu neries
Nerozumiem tejto staznosti, ze kde sme dospeli.
Vsak ludia sa riadia tym, co im je prednejsie a na co maju.
Ked sme kedysi ako mladi mali malo, tak sme chodili na take dovolenky, co nas vela nestali a zmestili sme sa do 1000€ v zahranici, alebo iba do 100€ a chodili sme vlakom/autobusom po Slovensku na turistiku a spali pod sirakom bez stanu. Alebo niekde pod pristreskom, ked prsalo. Nemali sme, tak nemali. Vynasli sme sa.
Nikdy sme nerozmyslali, ze ten ma hento a ten tamto a ide na taku a onaku dovolenku do exotiky.
Proste sme si uzivali to, na co sme mali. A bola to zabava.
Ak si nevies vychutnat to, co mas a horkne ti to na jazyku, lebo sused ma viac, tak si kazis zivot sama.
Teraz uz po rokoch zarabame podstatne viac, tak pod 10-15000€ ani nejdeme. Proste si doprajeme.
Co si mame nechat potom vsetko zahrabat so sebou do hrobu, aby sa ktosi necitil ukrivdeny?
A este jedna vec, ktoru vidim u niektorych znamych. Pozvu nas na grilovacku, nic tam nie je tip-top, kazdy tanier a pohar iny, sedenie z roku pana vyblednute na slnku, medzi naskladnenym drevom na zimu, na pristresku trebars vidiet, ze sa robil a nadstavoval na tri etapy…
A vies aka je tam super zabava? Lebo to je o ludoch a nie o vzhlade.
Takze aj dovolenka za tri grose moze byt super perfektna. Je to hlavne o tebe.
@guudy
@vladuska20
@sissy27
@anonym_b0e91c no moja bola tieto prazdniny na 2 medzinarodnych informatickych olympiadach, na ktore sa prebojovala cez celostatne kolo a nasledne cez vyberove sustredenie, kde o ucast na madzinarodkach sutazilo cca 12 najlepsich SS programatorov na Slovensku. Takze to, ze sa dostala na 2 sutaze, je obrovsky uspech. Z jednej z tych sutazi si doniesla striebro. Brigadovat nemusi, prave naopak, zasluzi si poriadny oddych po narocnom skolskom roku a aj prazdninach. Ona totiz vynecha pocas skolskeho roka cca 300 hodin na sutaze a sustredenia, ktorych ucivo potom musi sama dobehnut, testy dopisat.
Nie, toto nie je zivot bezneho mladeho cloveka, ale aj taki su… ;)
@bessie12 ja som bola na lodi po karibiku. Určite odporúčam. A zas nestojí to až toľko. Mávajú aj lepšie ceny, treba to sledovať.