Míňanie na luxusné dovolenky
Čítam práve kategória ,,dovolenka ". Fakt je to neskutočné ako sa ľudia delia na vrstvy. Niekto napíše minul som 7 tisíc a k tomu ešte 2 tisíc vreckové. To vychádza 9 tisíc za desať dní ???? Vraj si treba poriadne oddýchnuť. Veď pre niekoho je 9 tisíc ročný príjem ?!!!A to maka od rána do večera. Je to strašné,kde sme dospeli a nie nebude to nešikovnosťou a lenivosťou jedinca.
@anonym_autor tak kradni aj ty a pôjdeš tiež.😃 Keď teda všetci kradnú a potom idú na dovolenku.
@anonym_autor mňa by naozaj úprimne zaujímalo, čo ťa vytáča na tom, že neznáma osoba napíše, že bola na dovolenke. Ani ju nepoznáš, ani nepoznáš jej finančné zázemie, nevieš o nej nič. Nemáš dosť vlastných starostí?
@anonym_autor Ja nechápem, čo sa tu rozčuľuješ. Žiadne spoločenské rozdiely sa neprehlbujú, len finančná negramotosť, najmä v tomto prípade. Táto spomínaná ženská tu je už minimálne pod 5 prezývkou a píše tu o sebe fakt všetko, keďže je taká jednoduchšia. Poznám ju a je to prípad na zaplakanie. Od narodenia doteraz. Keď pozorne čítaš, zistíš, že sú zaúverovaní po uši. Oni žijú roky z toho, že opravujú starý dom, na ktorý im dala peniaze tá spomenutá babka z predaja svojho bytu, preto býva s nimi a následne refinancujú úver a navýšia ho, čiže reálne nemajú nič, len roky splácajú a dlhy im rastú spolu s cenou toho domu, ktorý je mimochodom v príšernej lokalite na dedine v okrese Púchov. Ak by ho teraz predali, nemajú nič. A takto majú iba vysoký úver až do dôchodku. K tomu vysoké poistky, vysoké splátky na mobily... To všetko tu aj píše a chváli až tým. Zarábajú a všetko hneď pomíňajú ako cigáni. Proste, finančná negramotosť ako z učebnice. A ona má odpracované pár rokov, furt bola doma s deťmi a tie sa tiež moc nevydarili, naozaj im niet čo závidieť. Skôr sa desím tej štvorkolky, čo kúpili. Minule sa tu chválila ako najstarší jazdí po dedine bez vodičáku a ona šoféruje s dvojročným na kolenách, aby si zvykal. Ďalší dvaja chlapci sú mentálne postihnutí a pri predstave, že teraz budú po okolí jazdiť na štvorkolke mi nie je všetko jedno.
Sorry Emília, ale musela som, lebo toto je skôr prípad na výstrahu, nie na závisť. Začni rozmýšľať a viac používaj rozum ako sociálne siete.
@anonym_5405e4 to ta vladuska?No to je ozaj financna gramotnost a este babku obrat o prachy 🤦♀️
@anonym_5405e4 to ta vladuska?No to je ozaj financna gramotnost a este babku obrat o prachy 🤦♀️
@enya00 som zvedavá čo by spravili ak by chúďa 80r babku piclonv 45st horúčavách v Tunisku? Či a ako by ju prevažali domov....
Áno, míňaju sa veľké peniaze na dovolenky, tí, ktorí na to majú, prečo nie.
Príklad.
Môj bratranec má ženu, nemajú deti. On podnikateľ, ona na manažérskej pozícii. Dom, dvor majú tip top. Chodia po dovolenkách veľmi často. Teraz nedávno sa vrátili z jednej, boli 2 týždne na zaoceanskej plavbe loďou. Len lístky stali niekoľko tisíc e.
Môj brat má priateľku, jedno dieta. Tiež podniká, dari sa mu. Žijú v dome, majú dva investičné byty a tiež im nie je problém dat za dovolenku do Dominikánskej za 2 týždne 10 tisíc.
Nech chodia, keď na to majú, prečo nie. Každý na čo má.
Ja sa riadim vetou, dopraj a bude ti dopriate 🩷
@enya00 som zvedavá čo by spravili ak by chúďa 80r babku piclonv 45st horúčavách v Tunisku? Či a ako by ju prevažali domov....
@anonym_b0e91c zas neprehanaj. Moja svokra ma 77 rokov a energie na rozdavanie. Chodi kade tade, okopava v zahrade, vobec nikto by jej 77 netypoval..toto co predvadzate je uz take zachadzanie do bizaru, ze dovi dopo
Takze som sa docitala dokonca,ze zit sa da aj z hypoteky,a vlastne hypoteku daju aj ciganom.Zaujimave citanie.
@anonym_b0e91c na dlh asi, alebo zbierka 🤦♀️ ale tak stat sa tam moze hocico aj mladsim
@enya00 cez ck asi tazko,ze???rozmyslas trosku aj ty,co mu veris,ze???
@anonym_autor takto rozprávajú naši dedinský alkoholici.
Z roboty do krčmy a zahladzat na tých čo okolo prejdú na drahom aute,ohovárať takých ktorý chodia na dovolenky a podobne.
Ale neuvedomujú si že keby neprechcali tak aj ony by mali.
Takže niekde zrejme robíš chybu aj ty!
Poznám ženy ktoré týždeň pred výplatou idú do Laugaricia kúpia za posledné peniaze handry a potom sa po dedine nosia akoze ony sú ,,niekto" lebo majú stále nové handry-pritom si tým len zvyšujú sebavedomie, že ony majú stále niečo nové ale za akú cenu?
Ale poznám aj ľudí,ktorý ako sa hovorí nezbierajú veci ale zážitky.
Na sviatky a Vianoce si nekupujú voloviny,žijú ,,minimalisticky" a radšej si doprajú 4x za rok dovolenku.
@anonym_e81cf9 ,
presne takto to bolo aj v mojom prípade.
Zháňal som partiu ľudí na robotu do Nemecka a Švajčiarska a keď som prišiel u nás v dedine do krčmy, nikto so mnou nechcel.
Vraj "veľa roboty, málo času, nejdem od rodiny (zabudol dodať, že ju vidí len po záverečnej v krčme) a tisíc iných výhovoriek.
Nikoho nezaujímalo, že som na VŠ skúšky odbiehal z Nemecka na otočku domov a že som za celý ten čas vo svojej posteli spal asi päťkrát.
Ale keď som sa vrátil, tak tí istí chlapi, ktorí sedeli v tej istej krčme a mnohí aj za tým istým stolom, nezabudli podpichnúť, že ako mi je fajn, že už som si zarobil a ako sa teraz mám dobre - nie ako oni, chudáci, ktorí majú len málo peňazí a doplácajú na nejakú nerovnomernosť.
🙂
“I have failed more times than you tried”.
Nezavid, ale makaj na sebe.
Ale rozmyslam,ze vlastne preco tu je tolko tem o hypotekach,ako su pre mladych vlastne nedostupne,ked my z hypotek zijeme.Tak,kde je vlastne problem???Prijem tam vlastne ani netreba.
@enya00 cez ck asi tazko,ze???rozmyslas trosku aj ty,co mu veris,ze???
@vladuska20 az tak som necitala, kde ste ako boli, prepac, az take zaujimave to pre mna nebolo..zachytila som tu asi dva tvoje prispevky..a ano, ja rozmyslam 😂
@vladuska20 az tak som necitala, kde ste ako boli, prepac, az take zaujimave to pre mna nebolo..zachytila som tu asi dva tvoje prispevky..a ano, ja rozmyslam 😂
@enya00 preto mala babka vyssie poistenie aj plnenia.a neobrali sme ju o peniaze,neboj.Ani to neni pravda.
@enya00 preto mala babka vyssie poistenie aj plnenia.a neobrali sme ju o peniaze,neboj.Ani to neni pravda.
@vladuska20 nuz, to uz Ty vies 🤷♀️
@misiak7777 tebe príde normálne o niekom koho nepoznáš napísať ze je tupá trúbka len skrz toho, že platila svojimi vlastnými peniazmi niečo na dovolenke?
@lucia13022023 svojimi vlastnými peniazmi si platím 2-3 dovolenky ročne, vlastnými peniazmi si platím vlastný byt, a všetky výdavky 🙂🙂🙂 ale ak dá niekto také peniaze za Tunisko, tak je na pováženie mentálna kapacita 🙂🙂🙂 ale však každého vec, pravdu máš 🙂🙂🙂
@misiak7777 a mate 2izby,hej???
@vladuska20 nie, zbytočné. A skutočne na túto destináciu je to neskutočne premrštená cena aj za dve izby 🙂🙂🙂🙂
@anonym_autor keď dvaja zarobia priemernú mzdu neverím, že nenasetria na dovolenku.Zivot je o prioritach.A nepíš hlúposti časy kedy ťa posadili na stoličku a do ruky razitko a písací stroj a bola si tam 25 r neboli tie časy kedy ľudia podnikali.🤣
Takže každý čo podniká odrbava na daniach?Prave naopak podnikajú ľudia čo sa nechcú sťažovať, že ani letné odmeny nedostali, že kolegyňa je zase doma na OCR, že majú len 25-30 dní dovolenky, ale majú zase iné starosti.Podnika človek, ktorý vie čo chce a vie, že si vlastným usilim vie zarobiť viac ako mu niekde ponúknu chce to mať vo svojich rukách.Podnikanie beriem aj malých živnostníkov čo zamestnávajú samých seba nie veľkopodnikateľov s tovarnami, veľké firmy.Zavistliva hlupana, ktorá tvrdí, že každy čo chodí na lepšie dovolenky nakradol🤣
Ach jaj, to je tu zase výkvet diskusií.
A že "spoločenské rozdiely" ilustrovať dovolenkou za 7000? Tak to si moja milá, ešte naozaj veľké spoločenské rozdiely nevidela, a dovolenka v Tunisku za 7000, to je pri viacerých deťoch len taká slušnejšia stredná trieda...
V ČR/SR je takmer najväčšia príjmová a majetková rovnosť na celom svete (aspoň tak pred 15-20 rokmi bola, keď som o tom čítal).
@anonym_bb48df remeslo ma zlate dno. zachvilu ucnovkari budu lepsie zarabat nez Iteckari. lebo je ich menej a menej...kazdy chce byt ekonom a podnikatel.
@anonym_ad4abf ako za chvíľu. Veď remeselníci už dávno zarábajú lepšie, ako ITčkari
@anonym_ad4abf ako za chvíľu. Veď remeselníci už dávno zarábajú lepšie, ako ITčkari
@tilly to neviem, moj muz nie je zivnostnik. pracuje na TPP a tam to az take terno nie je. dobre zarobi na fuske po znamosti.
To vážne sa tu stále rieši dovolenka a je o tom ďalšia téma? Sorry ženy ale toto choré 🤣
@anonym_ad4abf tak vidíš, dobre si zarobí na fuške. Tam dobre vidíš, že to ide. Prečo je na tpp?
@tilly volili sme si ''jednoduchsiu cestu'' , nie sme moc na papierovacky...ale nehovorim, ze zarobi zle, ma 8 eur na hodinu brutto plus priplatky rozne odmeny...zaraba zatial najlepsie za 35 rokov co pracuje
To vážne sa tu stále rieši dovolenka a je o tom ďalšia téma? Sorry ženy ale toto choré 🤣
@rebekabeka14 posledne mam pocit ze MK je daky velmi zvlastny a utocny, ziadna tema na odlachcenie, strane sa tu posledne utoci a vsetko sa toci len OKOLO PENAZI NIE DETI