icon

Môže byť cestovanie na Cyprus bezpečné v čase nepokojov?

tana1211
22. jún 2025

Dobrý deň, o mesiac cestujeme na južný Cyprus .
Je tu niekto kto ide tiez v podobnom termíne ? Či rozmýšľate nad zmenou dovolenky a podobne . Kvôli nepokojom , ktoré tam sú zaznamenané . Ďakujem .

adusik0542
22. jún 2025
@leni1977

@adusik0542 veľa šťastia a ak nezabudneš, mohla by si dať potom informáciu čo a ako

@leni1977 napíšem samozrejme počas dovolenky ale verím že to nebude eskalovať ideme aj s malým dieťaťom takže mám aj dosť veľký strach

leni1977
22. jún 2025

Písala som pred chvíľou jednému kamarátovi z Cypru, je domáci a na Cypre je kľud a o žiadnej rakete nič nevedia. Ja som to aj googlila, ale našla som len informáciu z roku 2019, vtedy sa stala taká vec s raketou.

marca12
22. jún 2025

Na Cypre aj v Egypte je zatial pokoj. Sledujem na IG ludi,ktori tam ziju vraj sa nie je coho obavat. Ale chapem,ja by som mala tiez strach. Ziadna raketa na ich uzemi nebola ako tu niekto pisal.

tara42
23. jún 2025

Znamy odtialto (Larnaka) odlietali teraz 21.6. v sobotu a pisala som im ci bolo vsetko OK a ze vsetko uplne v poriadku, prileteli v poriadku domov, ziadne meskanie (okrem toho ze v Ba cakali na kufre hodinu a pol ale to je u nas klasika).
My sme leteli do Larnaky 16.6. a tiez sme nic nezaregistrovali ani na letisku ani v okoli ze by malo byt zle, ziadne rakety na oblohe ani chaos tu neni. Odlietame teraz vo stvrtok tak budeme verit ze to tak aj ostane. Ludia tu stale prichadzaju z kazdeho kuta sveta takze momentalne netreba robit paniku.

luciq1
23. jún 2025

Čím ďalej sa nám termín dovolenky blíži tým viac začínam mám obavy...snáď sa to nejako upokojí a dovolenku si užijeme.

libusak
23. jún 2025

V tomto kontexte by bolo nebezpecne ist na vylet do kosic 🤔
Lietadla predsa ovladaju pojem "bezpecny vzdusny priestor" 🤔

nikki165
23. jún 2025
@adusik0542

@leni1977 napíšem samozrejme počas dovolenky ale verím že to nebude eskalovať ideme aj s malým dieťaťom takže mám aj dosť veľký strach

@adusik0542 tiež poprosím , napíšte potom ako to tam vyzeralo

namina
23. jún 2025
@lubmar

S tou bezpečnostou ohľadom cestoviek by som sa až tak nespoliehala,im je nejaka bezpecnost turistov ukradnuta,oni chcu ryzovat do posledneho centa,vyvazat turistov do poslednej chvile .Vid poziare na greckych ostrovoch pred rokom, kde vozili turistov do poslednej chvíle, keď uz ine krajiny mali zakaz, slovenske cestovky nutili ludi nastupit na turnus aj ked uz horeli okolite rezorty,vsade dym,popol,smrad.A kto odmietol nastupit vyhrazali sa prepadnutim zajazdu! Cestovke je uplne ukradnuta tvoja bezpecnost,hlavne ze zarobia!

@lubmar ale cestovka neurcuje ci sa bude letiet alebo nebude

malorca7474
23. jún 2025
@leni1977

@mircalla nie sú, sledujem to, mne v pondelok písala kamarátka, že aby som Cyprus zrušila a nešla tam. No ale ja ho nechcem rušiť a ani nemám na základe čoho. V poistení je len zrušenie zo zdravotných dôvodov. Ak to bude nebezpečné, zájazdy sa zrušia, informovala som sa aj v CK. Ja som zaplatila 8200 € za tento Cyprus a keby som to rušila aktuálne z dôvodu, že by som sa len ja bála, o tie peniaze prídem. Zatiaľ sa nechcem kvôli tomu stresovať, odlet je o 24 dní, dovtedy uvidíme čo bude.

@leni1977 radšej príde o život peniaze boli aj budu

leni1977
23. jún 2025
@malorca7474

@leni1977 radšej príde o život peniaze boli aj budu

@malorca7474 ja nikomu nekážem čo má robiť, hovorím za seba, kto sa bojí, nech zruší aj hneď, to je každého osobná vec, za mňa to je zatiaľ predčasné, možno nakoniec nepôjdem ani ja, uvidíme aká bude situácia dovtedy. A vieš, na základe mojich skúseností ti poviem, že stať sa ti môže niečo aj doma alebo len kúsok od domu alebo stačí, že sadneš do auta. Ak by sa konflikt rozšíril extrémne a bude to nebezpečné, jasné, že nepôjde nikto. Ja len nechcem panikáriť 3 týždne pred odletom.

adusik0542
23. jún 2025

Momentálne sa situácia mení ozaj z hodiny na hodinu takže nikto nevieme čo z toho bude ale verím tomu, že ak by sa situácia zhoršovala tak cestovky budú mať toľko rozumu aby tam dovolenkárov neposielali

maranco
23. jún 2025

Wizz Air zmenil dnešný let z Budapešti do Dubaja, pristáli 1000 km od Dubaja v meste Rijád.
V Dubaji je aj GPS rušené.

ckristina0
23. jún 2025

Ahojte my máme odlet 20.7 do Paphos ... pridávam sa k Vám lebo aj ja začínam mať zmiešané pocity ...ak budete niekto vedieť viac tak nás informujte. Ďakujem

abbey1
23. jún 2025

Na Cypre je problém ten, že sú tam vojenské základne, Izraelské obyvateľstvo. I včera či predvčerom som zachytila info, že vraj Izrael zabránil teroristické u útoku na jeho obyvateľov na Cypre.
Áno, riziko je vždy a všade. Človek nevie, čo sa môže zvrtnúť z minúty na minútu. Len tu je Izrael priamo vo vojne a tam už ide zdravý rozum bokom. Bohužiaľ.

renetak
23. jún 2025

Ahojte...my mame letiet 17.7 ale sme cim dalej presvedceni, ze stornujeme dovolenku nakolko mame na to poistenie,vratia nam peniaze alebo si mozme vybrat inu destinaciu. Citali sme nemecke noviny a pozeram nemecke spravy, a az take ok sa mi to nezda. Myslim,ze zatial je Cyprus bezpecny skor sa obavame letu, aby sa nieco nestalo. Pisu,ze vidiet letiet rakety z Iranu a Izraela.Na letiskach je okolo 7000 utecencov, zmarili utok na izraelcanov na letisku, domaci sa boja, aby sa nestali tercom,kedze su tam britske zakladne. Su zvysene opatrenia, nejaka appka,ktoru si mas stiahnut keby sa nieco stalo a ukaze ti kde maju bunkre. Kazdy den mysliet na dovolenke ci odletime domov nie je oddych a v noci pozorovat padajuce rakety tiez nic moc.

namina
24. jún 2025
@renetak

Ahojte...my mame letiet 17.7 ale sme cim dalej presvedceni, ze stornujeme dovolenku nakolko mame na to poistenie,vratia nam peniaze alebo si mozme vybrat inu destinaciu. Citali sme nemecke noviny a pozeram nemecke spravy, a az take ok sa mi to nezda. Myslim,ze zatial je Cyprus bezpecny skor sa obavame letu, aby sa nieco nestalo. Pisu,ze vidiet letiet rakety z Iranu a Izraela.Na letiskach je okolo 7000 utecencov, zmarili utok na izraelcanov na letisku, domaci sa boja, aby sa nestali tercom,kedze su tam britske zakladne. Su zvysene opatrenia, nejaka appka,ktoru si mas stiahnut keby sa nieco stalo a ukaze ti kde maju bunkre. Kazdy den mysliet na dovolenke ci odletime domov nie je oddych a v noci pozorovat padajuce rakety tiez nic moc.

@renetak ale toto co popisujes tam nikto z dovolenkujúcich nevidel , tak neviem

luciq1
24. jún 2025
@renetak

@renetak určite kvôli obávam poistenie nemáte,,takže pochybujem ze by vám vrátili peniaze..

renetak
24. jún 2025

Skuste ci precitat a pozriet aj ine ako slovenske zdroje, len som napisala co pisu v inej krajine.Ideme cez Satur a pri platbe 100% a mas ich poistenie maju aj to ze ak sa nieco stane ochories napriklad tak ti este 20-25 dni do odletu vratia peniaze alebo vymenis dovolenku. Kazdy sa musi rozhodnut sam.

luciq1
24. jún 2025
@renetak

Skuste ci precitat a pozriet aj ine ako slovenske zdroje, len som napisala co pisu v inej krajine.Ideme cez Satur a pri platbe 100% a mas ich poistenie maju aj to ze ak sa nieco stane ochories napriklad tak ti este 20-25 dni do odletu vratia peniaze alebo vymenis dovolenku. Kazdy sa musi rozhodnut sam.

@renetak áno choroba je úplne niečo iné, ako vaše obavy...Vy si prečítajte Cyprus news a situácia je úplne bezpečná, nesirte tu prosím paniku

renetak
24. jún 2025
@luciq1

@renetak áno choroba je úplne niečo iné, ako vaše obavy...Vy si prečítajte Cyprus news a situácia je úplne bezpečná, nesirte tu prosím paniku

@luciq1 nesirim paniku...aj ja sa upokojujem ze je to ok nic hrozne, ale keby sme vsetci uz dovolenky nezaplatili ani jeden z nas by tam uz momentalne na dovolenku nesiel.

renetak
24. jún 2025
@luciq1

@luciq1 ved je netvrdim ze je nebezpecna

sonkam
24. jún 2025

My sme boli na južnom Cypre od 11 - 21.6 a všetko tam bolo úplne v pohode. Na letisku sa taktiež nič nedialo, okrem toho že majú všetci na všetko čas tak sme nemali žiaden problém a meškanie letu cca 40minut bolo len kôli tomu že vybavenie trvalo dlhšie ako málo inak nič. V stredisku to nikto neriešil, v hoteli už vôbec nie. Áno lietal tam posledné 2 dni policajný vrtuľník ale nik to nespájal s tým čo sa deje na blízkom východe.

ktobytobolpovedal
24. jún 2025

Pridavam aj sem- Izrael a Iran uzavreli mier.
Uzite si dovolenku

https://svet.sme.sk/c/23508665/izrael-iran-usa-...

luciq1
24. jún 2025
@ktobytobolpovedal

Uzite si dovolenku

@ktobytobolpovedal Irán stým nesúhlasil

katka22a11
Autor odpoveď zmazal
ktobytobolpovedal
24. jún 2025
@luciq1

@ktobytobolpovedal Irán stým nesúhlasil

@luciq1 ten clanok nieco take nespomina

katka22a11
Autor odpoveď zmazal
alica110
24. jún 2025
@ktobytobolpovedal

Uzite si dovolenku

@ktobytobolpovedal Irán stale ostreľuje Izrael.

ktobytobolpovedal
24. jún 2025
@alica110

@ktobytobolpovedal Irán stale ostreľuje Izrael.

@alica110 toto uvadza clanok

alica110
24. jún 2025
@ktobytobolpovedal

@alica110 toto uvadza clanok

@ktobytobolpovedal No keď to povedal Irán tak to bude určite pravda 😅