Môžem mať príručnú batožinu a kabelku na WizzAir?
Ahojte
Nie som moc zbehla v cestovaní na ľahko. Prvý krát budem letieť len s priručnou batožinou. Môžem mať zo sebou okrem toho malého kufríka aj kabelku alebo malý ruksak miesto kabelky?. Či to by sa rátali ako ďalšia príručná?
@katka708 ono ak je to makky ruksak tak moze byt o nieco vacsi. Kontroluje sa to tak ze na letisku su take klietky do ktorych sa to musi zmestit, takze to mozes kludne stlacit. Skus najst nejaky rukask co cca splna tie rozmery (tak do 5 cm moze byt cez) a nahadzat donho co som ti napisala. Malo by sa to zmestit s prehladom, este ti dost miesta ostane
@katka708 na 4 dní sa zbalis do takej malej tasky, ja mam takú podobne ako majú v decathlon, ta najmensia cestovka, okolo 9e stojí. Ved zober nohavicky, ponozky, podprdu nepotrebujes na tie 4 dní, 4 Tricka, 1 sveter, 1 nohavice, osobne potreby v cestovnom rozmere, pyzamo. Nič viac nepotrebujes. Ale ano, ak chces nakupovat tak to tam nezmestis uz
ja by som osobne tam isla s tou malou prirucnou a tam sa rozhodla aku batozinu prikupit naspet podla toho ci a kolko ponakupujute 😅
@katka708 ono to vyzera malo, ale taska s rozmerom 40x30x20 je celkom velka.... Teraz sme tak boli v lete na 10 dni v Parizi a Londyne, mali sme kazdy tuto tasku plus ja priority boarding 10kg kufor - lebo sme brali deky, decka maju velkost topanky 45 a 46, cize fakt zaberu miesto....do toho velmi vela suvenirov, plus zlozene ruksaky na turistiku a pre mna kozena kabelka ;) zbytocnosti uz vlastne.....
teraz v lete ideme na cyprus, batozinu budeme mat taku istu a stres mi robi akurat moja mama, co ide s nami - tiez som jej vzala priority, ma 10kg na palubu, a uz teraz narieka ako sa ona do takeho maleho kufra na 10 dni zbali 🤦♀️ - to este bude zaujimave 🤣
autorka - tam chodte s priruckou, naspat podla nakupov uvidis...... pripadne si vezmi skladaciu tasku povolenych rozmerov este do prirucky, aby si nemusela pre nakupy kupovat kufor ;)
@tiezjedna tak ale ona nejde do tepla a chce nakupovat. Ano, do tepla sa da zbalit, tiez mam kupenu tasku ako @mclissa, co presne splna rozmery “personal item” a ked chcem, zbalim sa na par dni do nej alebo kupim priority (ale aj tak radsej chodim s aerolinkou, co v najlacnejsej letenke ma v cene aj palubny kufrik aj personal item). Ale autorka je v inej situacii, aj rocnym obdobim aj cielom cesty.
Nechapem preco ludia dookola omielaju ako sa vedia super zbalit. Niekto sa nad tym proste nechce zmyslat a obmedzovat sa a riesit, ci mu o 1cm vacsia taska prejde alebo nie, ci si moze nieco este kupit alebo nie, obzvlast ak necestuje vela.
@katka708 mate viacero moznosti - mozete si dokupit napriklad 1 velky kufor do podpalubia, kam sa zbalite obaja aj s nakupmi, alebo si mozete dokupit priority (pre jedneho, pre oboch) kde mate v cene jeden prirucny kufrik (ma stanovene rozmery, ktore musi byt dodrzane) a bude s vami na palube, teda tekutiny balene do 100ml. Do podpalubia ma wizz tusim 20kg aj 32kg kufre (a asi aj 10kg a nieco medzi), ceny zalezia zrejme od konkretneho letu. Kupujte urcite dopredu, nie na letisku, to vyjde vzdy najdrahsie. Ked si kupite priority, ten kufrik potom uz zadarmo do podpalubia nezoberu keby ste potrebovali, tak na to tiez pozor
@azzflo
Zajednali sme 25kg kufor. Možno bude v cene aj ten prirucny do 10kg 50x40. To zistíme neskôr. (Nechcem šéfa furt bombardovat otázkami...)Plus ja budem mat ruksak 40x30. To sa zmestí aj kopa nákupov. Aj keby nebol v cene ten 10kg tak to dáme v tom 25kg.
Ďakujem všetkým za rady
@lasona pozri nazov spolocnosti. Lebo vacsinou ked som letela so synom dokedy nemal narok na sedadlo, tak aj v nizkonakladovkach bola taska pre dieta. Pre istotu pozri si v tej spolocnosti flying with kids/babies a bola tam vzdy taska takeho rozmeru ako je pod sedadlo niekde bola aj o 5 cm vacsia plus kocar a niekde mali este extra item zdarma, raz som brala aj vajicko do auta (niekde mozes aj odrazadlo, kolobezku, trojkolku ako extra item). Aj nemal narok na sedadlo mal narok na tasku ako dieta.
Pred cca tyzdnom sme sa vracali z Abu dhabi cez wizz air, mali sme zaplatene len prirucnu…. Manzelka mala plus kabelku a vobec to neriesili, cestujuci mali vacsie kabele ako je predpisane a vobec to taktiez neriesili…. Cestou spat sme kvoli nakupom 🙂 kupovali dalsi kufor o velkosti aby sa zmestil do skriniek nad sedadlami v apke wizz som doplatil cca 60 eur a tym som ziskal i priority boarding 🙂 kufor mal mat max 10 kg ale mal 16kg plus vacsieho rozmeru ako oni uvadzali a vobec to neriesili….. len ma skoro seklo ako som ho daval hore 😂 a plus sme mali kopu tasiek z duty free a ani to vobec neriesili 😂
@marcellopn lenze na toto sa vobec neda spolahnut. Osobne som videla, ako Ryanair riesil ludi s vacsou batozinou ci s vacsim mnozstvom tasiek. Zalezi na danom zamestnancovi.
Podla tohto mas 3 batoziny - velky kufor do podpalubia, palubny kufrik na kolieskach a kabelku.
@simsalabim ano hej este aj kufrik.
@katka708 Dufam, ze pokupite pekne veci ked tolko batoziny mas. Kam letite na nakupy?
@mclissa to sme len jednu letenku takto kúpili. Vyjde to cca 300€. Moja bude len ta základná do 100€
Chceme sa slušne nabaliť keďže budeme aj po pamiatkach chodiť aj po nákupoch aj asi wellness v hoteli.
Ideme do Istanbulu. Muž tam chce oblek kúpiť a nejaké oblečenie. Ja hlavne koreniny, čaje ale určite aj nejaké oblecko prikúpim. Rodina miluje tie turecké sladkosti tak tam budu hádam lacnejšie ako v letoviskách. 😁 v živote sme tsm neboli tak ani neviem ci tam bude
@lusyyy36
Tu sa pripnem, vcera som sa splasila a kupila letenku cez wizzair len s prirucnou batozinou ( 40x30x20). Vzdy som doteraz cestovala aj z podpalubnou batozinou takze som taketo veci neriesila.Chcem ist na 3 dnovy citybreak. Mam kabelku rozmerov 42x30x18, zbalit sa do nej na tie 3 dni viem, pytam sa zcestovanejsich, prejde mi to? Tie 2 cm nebudu prekazat? Plus ako to je s zubnou pastou a deodorantom v prirucnej?
@bu1bu zalezi aku mas tu kabelku -- ak je kozena velmi pevna, ze sa neda nejak zmensit - moze to vadit. Zaklad je, ak ta vyzvu, aby si ju natrepala do takych tych kovovych ohradok s ich rozmermi - aby si ju tam realne aj natrepala.
@mclissa no prave to tak nefunguje, ze ved druha strana ma o 2 cm menej.. Tam je proste priestor kde vojde taska max 40x30x20 a do tohto rozmeru ju proste MUSIS stlacit.

@lasona s kym letite? Vzdy som mala pre dieta tasku.