icon

Môžem mať príručnú batožinu a kabelku na WizzAir?

katka708
13. feb 2024

Ahojte
Nie som moc zbehla v cestovaní na ľahko. Prvý krát budem letieť len s priručnou batožinou. Môžem mať zo sebou okrem toho malého kufríka aj kabelku alebo malý ruksak miesto kabelky?. Či to by sa rátali ako ďalšia príručná?

bu1bu
16. feb 2024

@kacusik69 je to kabelka obag standard, nieje z tych najpodajnejsich ale nie je pevna ako kufor.
Uvidim zajtra ci prejdem ☺️ mozno budem musiet na seba natiahnut pyzamo 😂🙈.

marcellopn
16. feb 2024

@simsalabim lietavame pomerne často i cez ryanair a nikdy to neriešili, zrejme sme natrafili na dobrí personál… ale samozrejme sa na to nedá spolahnúť.

kacusik69
16. feb 2024

@bu1bu tie sizery maju malicko volu, nevravim ze moc ale maju… myslim si ze problem mat nebudes… ja osobne zmestim ako malu prirucnu cestovnu tasku ktora ma rozmery 45-18-26, samozrejme nikdy ju nemam uplne ze natrepanu, ale zmestim tam toho strasne vela a bez zbytocnej namahy do sizera padne… samozrejme keby som nemala tu istotu tak by som si ju nebravala, takze stale radim ak vedome viem ze nieco mi nesplna rozmery a je mozne ze sa nezmesti, ak si chcem silou-mocou danu tasku/kufor zobrat, beriem aj zodpovednost na seba a znasam pripadne poplatky… ak zodpovednost prebrat nechcem, riesim inu alternativu…

Stale prizvukujem ze ked prejde na jednom letisku, neznamena to ze prejde aj na inom… argumenty “stale lietam s tymto kufrom/taskou” su uplne zbytocne. To nenarazam teraz na teba 🙂

hihuha22
25. feb 2024

Ahojte , máme kufrík na kolieskach ( má len dve kolieska a je vo veľkosti 40x30x20 aj s kolieskami)
Už som na nervy z týchto príspevkov , lebo vôbec neviem či si môžeme v tejto veľkosti zobrať kufrík alebo to proste musí byť ruksak. Je tu niekto kto mal kufrík vo veľkosti 40x30x20 a normálne s ním prešiel bez toho aby za neho zaplatil niečo naviac ??

Ďakujem moc za kazdu odpoveď ♥️

kacusik69
25. feb 2024

@hihuha22 moze to byt cokolvek ak to splna dany rozmer… ci igelitka, ci ruksak, kabelka, kufrik, vrece…

mona21
10. mar 2024

@hihuha22 Podľa mojich skúseností akýkoľvek ruksak prejde

oblecenieavecicky
22. máj 2024

Ahojte, pripnem sa, riešime letenky na Island a tiež nám odporučili len príručnú batožinu (podľa všetkého tých 10 kg a spomínaných rozmerov), nakoľko to je taký road trip a nebude miesta na kufre v aute potom. Nikdy som takto neletela, tak ma napadlo - čo také lieky? Nevyhodia mi ich? Jox mi asi neprejde...alebo taká žiletka 🙈 A tiež som včera pozerala, že ak chceme 10 kg kufor na kolieskach na palubu, to sa pripláca - čiže tá príručná má byť len taška. Už som z toho debil. Prípadne, ak máte nejaké rady, ako sa zbaliť 😀, uvítam 🙂

mclissa
22. máj 2024

@oblecenieavecicky lieky nevyhodia, maj ich v original v obale aby bolo jasne co tam je. Vzdy mavam ziletku na holenie v prirucnej. Neviem co je Jox.

lienka875
22. máj 2024

@oblecenieavecicky ja a kamoška sme nedávno leteli len takto s prirucnou batožinou s wizzair. V Budapešti nám prešli lieky, jedlo aj jednorázová žiletka 🤦‍♀️ (kamoška ju zabudla z predchádzajúcej cesty). Avšak v Madride sme vyhadzovali všetko, neprešlo vôbec nič, ani lieky, ale to už nám bolo vlastne jedno...

oblecenieavecicky
22. máj 2024

@mclissa Ďakujem, vyskúšam. Prinajhoršom si kúpim žiletku tam 🙈 Jox, je sprej na bolesť hrdla, ten jediný mi zaberá a keď počúvam ako tam fúka...bojím sa, že ma hneď chytí hrdlo :/

mclissa
22. máj 2024

@oblecenieavecicky ano mozes vziat Jox ak je do 100ml.

oblecenieavecicky
22. máj 2024

@lienka875 aj lieky? Preboha. Ja potrebujem aj lieky na spanie, bez nich to nedám. Porazí ma

lasona
22. máj 2024

@lienka875 kvôli čomu vám vyhodili lieky, nechápem?

lienka875
22. máj 2024

Mala ich len v tých placatych obaloch bez krabičky, pýtali potvrdenie od lekára ze berie lieky, nemala ho. Ale my sme asi trafili na nejakú smenu ktorá bola papezskejsia ako pápež, zaradom vyhadzovali, vážili, merali tašky, ja som sa vyzut musela, kamoška brali akoby ster z rúk...ručným skenermi nás prešli. A neboli sme jedine...

mclissa
22. máj 2024

@lienka875 vyzuvanie, stery z ruk, kocarov, oblecenia, batoziny, meranie tasiek, rucne skenovanie, vazenie a pozeranie tekutin atd. Je bezna cinnost pri kontrole. Neviem preco to hadzes na smenu. Taktiez rucne prehladavanie tela. Preprava bezne dostupnych liekov ma byt v original obale. Kupila ich bez krabicky? Nekupila. Specialne lieky na predpis, aj s potvrdenim od lekara. Aj lieky kt. presahuju 100ml napr. a musi ich clovek brat.

oblecenieavecicky
22. máj 2024

@mclissa A to potvrdenie od lekára musí byť aj preložené do angličtiny? Alebo overené? Neviem si predstaviť ako to budú vo Viedni čítať..

mclissa
22. máj 2024

@oblecenieavecicky nemam skusenost s potvrdenim od lekara. Este som nepotrebovala. Ale logicky bude musiet byt asi v AJ. Mozno je aj nejaky univerzalny formular.

lienka875
22. máj 2024

@mclissa ja netvrdim ze robili niečo na čo nemali právo a úplne chápem ze si robili len svoju prácu, mňa skôr zaráža ze v Budapešti to bolo akoby sme ani nešli cez letiskovu kontrolu a v Madride nás kontrolovali ako paserakov. Proste ten rozdielny prístup ma prekvapil, nič viac.

mclissa
22. máj 2024

@lienka875 moji rodicia leteli na Madeiru z Viedne a ani raz im nik neskontroloval pas. No clovek by ani neveril, keby to nezazil 😂 ani tam ani naspat. Nechapem ako mohli. Vsak keby chceli uniest nejake dieta, kludne bez problemov. Akokeby ides z jednej dediny do druhej. Nechapala som.

mimca77
Autor odpoveď zmazal
lusyyy36
22. máj 2024

@mclissa pretože v rámci eu nieje žiadna pasova kontrola. Jedine pri boardingu skontroluju ci sedi meno na letenke s menom v pase.

mclissa
22. máj 2024

@lusyyy36 lenze oni ani tam 😂

kristinkajulika
11. aug 2024

@lucik194 zdravim. Nemate nahodou foto ako vyzera ten ruksak z Decathlonu? Dakujem

kristinkajulika
11. aug 2024

Ahojte. A da sa zobrat do tej prirucnej batoziny aj mlieko pre deti ako napriklad ( Nutrilon) alebo ako ste to riesili? Dakujem

kacusik69
11. aug 2024
kristinkajulika
11. aug 2024

@kacusik69 treba to rozdelovat do 100 ml alebo da sa zobrat cela krabica?

mclissa
11. aug 2024

@kristinkajulika pre deti nemusis nic rozdelovat. Mlieka mozes kolko chces, ale dieta musi byt pritomne.

kristinkajulika
11. aug 2024

@mclissa dakujem

lucik194
12. aug 2024

@kristinkajulika ake upozornujen, ze je vacsi ako su predpisane velkosti

NH 100 aprenaz 30 litrov
s nim sme vzdy presli, nikdy ho nemam uplne natlaceny, aby som ho dokazala vtlačiť do priehradky

mclissa
12. aug 2024

@kristinkajulika ja som mu nabrala aj tie presnidavky v tych kapsickach mal nabalene vela, kedze sme leteli mimo civilizacie 😂 mal 12 mes. Mala som aj UM, aj take to hotove UM. Pri detoch to neni obmedzene, ani voda.