Najlacnejšia dovolenka mimo Slovenska
Ahojte, chcem sa spýtať. Na akej najlacnejšej dovolenke ste boli? Mimo Slovenska. Ako najlacnejšie ste cestovali (rátajme len dopravu a ubytovanie)
neber to zle .neviem ci si dobre formulovala otazku, pretoze dovolenka je na to aby si si oddychla a dovolila si trosku uzit. a ked uz som niekde mimo domova, tak chcem nieco vidiet a zazit a to stoji aj peniaze
neber to zle .neviem ci si dobre formulovala otazku, pretoze dovolenka je na to aby si si oddychla a dovolila si trosku uzit. a ked uz som niekde mimo domova, tak chcem nieco vidiet a zazit a to stoji aj peniaze
@frflos_nespokojny prave preto sa pytam ze ubytko a doprava najlacnejsia ktoru kto kedy mal nasiel aby bolo viac penazi na ine veci 🙂 nepotrebujem 5 hviezd. hotel alebo limuzinou tam ist
Ved najlacnejsia moze byt vlastnym autom a do stanu, samozrejme, mimo kempov.
Najlepsie sa cestovalo cez covid. To sme si fakt uzivali - malo ludi, letenky lacne, ubytka lacne...
Uplne najlacnejsie (to bolo este davno, pred covidom) bolo Chorvatsko, ostrov Vir - to bola ale katastrofa, ubytko otrasne a tam som aj zistila, ze Chorvatsko asi nie je pre mna. Najlacnesie, kde sme aj boli spokojni, to bolo asi Nemecko, v NP Eifel. Prvykrat sme skusili len tak, ze nic sme od toho necakali a odvtedy sa pravidelne vraciame. Najlepsia dovolenka pomer cena/vykon bola v Slovinsku, kde sme len tak z nudy vecer pozerali booking a nasli sme 5 hviezdickovy hotel za totalne smiesnu cenu, tak sme hned bookli a rano sme cestovali.
Úplne najlacnejšie sme ešte pred Covidom boli v Bulharsku. Ubytovanie v apartmáne 250 eur na 8 nocí, veľký 2 izbový + veľká terasa. Bolo nás 5.p.
Najlacnejšie asi Benátky, cesta vlakom, ubytko v Padove
Ale cenu neviem, neviediem kalkuláciu o dovolenkach
Autobusom do Grécka last minute za 220€ na 16 dní 🤣 bolo to už 10 rokov dozadu ale aj vtedy to bola luxusná cena. Za 14 noci pýtalo ubytovanie 45€
Ešte si spomínam na jún 2018, týždeň v Kalábrii, letecky, dvaja dospelí a dieťa 980 eur, 4* ai hotel. Nič navyše sme nemuseli minúť. Lietadlo bolo poloprazdne, hotel tiež.
Napr Maroko pre 3 osoby, letenky, ubytovanie v apartmáne v hoteli s raňajkami a bazénom, s výhľadom na oceán 800 eur. Malaga letenky, ubytovanie s bazénmi 700.Egupt 15 dní letenky, ubytovanie v hoteli s bazénmi, priamo pri mori 1200.
Minulý rok a vlastne aj tento (ale iný hotel) Turecko do 1100€ pre 2 osoby. Čisto ubytovanie a strava all inclusiv. Netvrdím, že to bol luxus, ale zas nič nám nechýbalo (možno nápoje na pláži v cene). Ale radšej sme si dopriali nákupy, výlety, zážitky.
kemp v Chorvatsku, prenajaty zariadeny stan, cesta autobsom, strava vo vlastnej rezii
Bosna
moja najlacnejšia dovolenka pri mori bola Tunisko,rok 2019,all inclusive,400€ na 8dni/7noci komplet so všetkým cez CK TUI 😀 ak rátam dovolenku na vlastnú päsť tak Bari,4 dni, doprava (letenky plus autobus do Viedne/z Viedne) a ubytko cca 180€ už si presne nepamätám,ale komplet za 4 dni v Bari už so všetkým aj so stravou,nejaké múzeum,darčeky atď. som dala nejakých 350€
Tak 9 rokov dozadu sme s kamoškou chytili ultra last minute (ráno sme platili, večer išli) autobusom do Bulharska s all inclusive za asi 280€/osoba, pekný 3* hotel a skvelý nočný život na Sunny Beach 😂 pre čerstvé maturantky neuveriteľná dovolenka, aj napriek tej nekonečnej ceste 😄
Najlacnejsiu letenku som mala za 5€ do Madridu, najlacnejsie ubytko 52€ /noc / 2 osoby za 4* hotel v Albansku (a bolo fakt super). Teda ubytka sa daju vzdy aj lacnejsie, napr v hosteloch alebo turistickych ubytovniach, ale tak ja mam rada svoj komfort.
Najlacnejsi all inclusiv som mala v egypte, za 400€ / tyzden / osoba, ale to bol fakt last minute ze odlet na druhy den.
Ono vela zavisi od tvojich narokov, casovej flexibility, trosku stastia aby si sa dostala k takymto ponukam, resp stihla ich vyuzit.
Rok 2019 ,Tunisko, ostrov Djerba, 900€ / 2 osoby, all inclusive, hotel 4*
Najlacnejsie asi ked sme vychytali 5 hviezd all in zajazd cez tour de svet a nejaku nemecku cestovku. Bolo to na 8 dni za nejakych 350 na osobu
ked iba doprava a ubytko - dva tyzdne cierna hora pre 3 osoby 920 eur pred dvoma rokmi letecky
1. Kodaň - letenky cca 20€ a ubytovanie zadarmo cez couchsurfing.
2. Mallorka - letenky + ubytovanie na 3 noci cca 60€.
Bonus - letenky na Sardíniu za 1 cent každým smerom. Lietadlo omeškané o 3 hodiny a 5 minút a 250€ na osobu odškodnenie za meškanie na mojom účte ✌🏻
11r dozadu,bulharsko cesta autobusom plus ubytovanie na 11noci aj s poistenim 229€ na osobu
Ale napr minule mi na fb vyskocilo z jednej cestovky Grecko,7noci ultra AL odlet z KE 4* hotel za 353€ na osobu
Najlacnejšia bola tak, ktorú som vyhrala. Nič ma nestalo ani ubytko ani doprava, len to co som si tam dopriala a kúpila co tiež nebolo drahé, lebo strava bola v cene.
Najlacnejšia bola tak, ktorú som vyhrala. Nič ma nestalo ani ubytko ani doprava, len to co som si tam dopriala a kúpila co tiež nebolo drahé, lebo strava bola v cene.
@nelka93 kde to bolo?
@anonym_autor Chorvátsko cez jednu nitriansku cestovku bez stravy. Apartmán s kuchynkou. Nákupy v miestnom supermarkete, sem tam nejaké jedlo na pláži, prípadne u mäsiara kúpiť fantastické grilované kurča a k tomu z pekárne chlebík a miestne calamady. Domáci pohostinní ubytovanie jednoduché ale čisté. More krásne. Trajektom po ostrovoch a do Šibeniku. Pekné spomienky a išla by som zase.
Najlacnejsia -grecko, apartman 15e/noc, cesta tam a spat vlastnym autom vtedy 120e aj s trajektom z talianska. Plus sme mali zastavky v taliansku. Strava v restikach. Dokopy na 8 dni, 2dosp +1 dieta sme minuli okolo 500e.
Balaton. Bolo tam super

My sme pár rokov cestovali veľa a vážne lacno. Napr týždeň st morizt 970 eur, týždeň potulky holandskom okolo tisícky, týždeň livigno 700 eur, týždeň Taliansku treviso plus dolomity 700 eur, Švajčiarsko- vaud 670 eur, dlhé víkendy v alpach pár stoviek.
Mali sme svoj karavan, do kempov sme chodili len vtedy, ak sa inak nedalo. Jedli sme normálne buď reštaurácie, fast foody plus sme občas, hlavne vo Švajčiarsku varili, aj na drinky, zákusky, zmrzliny apod sme chodili, samozrejme kúpaliská, múzeá, lanovky a také tie veci sme si platili...
Najprv sme mali jeden karavan tri roky, ten sme predali so stratou 2500, druhý sme mali tiež tri roky a predali o skoro 6000 drahšie, ako sme kúpili, takže náklady na karavan nerátam do výdavkov na dovolenky...