icon

Najlepšie dovolenkové destinácie v hlavnej sezóne

20. mar 2025

Ahojte, s ohladom na okolnosti sme nuteni absolvovat jednu z tohtorocnych dovoleniek v hlavnej sezone, cize v juli alebo auguste. Je mi jasne, ze plno bude uplne vsade, no zaujima ma v ktorej destinacii by to mohlo byt lepsie co sa tyka turistov. Zvazujem Ciernu horu kvoli rozmanitosti krajiny, no rada by som mala na vyber. Rovno sme vylucili Taliansko, Spanielsko aj Portugalsko. Tieto krajiny sme uz navstivili a nejak vyrazne nas nelakaju. Nepreferujeme AI ani lezanie na plazi. Chceme si prenajat auto a chodit po krajine a 2-3 dni stravit pri mori. Pokojne aj dve krajiny, pokial sa da bez problemov prejst. Z moznosti co som pozerala vychadza fakt najlepsie ta Cierna hora, ale nie som o tom uplne presvedcena. Nemate nejake odporucania, kde sa vam pacilo a zaroven by to bola aktivna dovolenka len pre dospelych? Nejaka krajina, ktora vas vyslovene pozitivne prekvapila?

Strana
z2
biba_18
20. mar 2025

haha, ani v v tých krajinách čo si vymenovala nemusíte mať AI a môžete jazdiť autom a sú rozmanité... nič okrem AI si nešpecifikovala. pamiatky? hory? kultúra?

autor
20. mar 2025

@biba_18 to samozrejme viem, ze nemusime mat AI 😀 Ale ako som pisala, uz sme ich navstivili. Viacnasobne. Mala by to byt dobrodruznejsia dovolenka, pokojne nejaky rafting, lahsia turistika, klastory, pamiatky, cokolvek. Minuly rok sme boli v Azerbajdzane a bolo super. Taktiez Gruzinsko. Zabudla som dodat, ze podmienka je tak do 5h letu z Viedne.

nattyond
20. mar 2025

Ja som počula dobre ohlasy na Albánsko a Slovinsko.

tiezjedna
20. mar 2025

Monaco - Nice - Švajčiarsko napríklad?

hori
20. mar 2025

Napadlo mi Bulharsko - ma nádherne vnútrozemie.

btus
20. mar 2025

Slovinsko je super. Ešte aj Sardínia, Sicília, Švajčiarsko, Rumunsko, Albánsko sa začína pekne rozvíjať, Bulharsko a keby bolo na mne - Nórsko, Švédsko, Litva, Lotyšsko, Estónsko.

autor
20. mar 2025

Albansko zvazim. Raz som tam bola sama ale bolo to uz davno. Zachytila som, ze je to teraz dost trending destinacia. Bulharsko som hned vylucila, to ani nema poriadne more. Aj ked uznavam, ze vnutrozemie moze byt fajn. Slovinsko sme ani nezvazovali, zda sa mi byt nudne. Ale mozno len moja nevedomost. 🤷‍♀️ Svajciarsko je uplne out of topic 😀 Platim to sama pre 4 dospelych. Rovnako ako Skandinavia. A co sa tyka Litvy, Lotysska a Estonska mas osobnu skusenost @btus? Tam som este nebola ale ani ma nenapadlo to pozerat popravde.

chastity
20. mar 2025

Za mňa je Čierna Hora náááádherná a raz sa tam určite vrátim 🙂

autor
20. mar 2025

A v Rumunsku som bola na 2 tyzdnovom road tripe a este som nezazila nezazivnejsiu krajinu 😀

klara351
20. mar 2025

Pozri madeiru

kiki68
20. mar 2025

Nemecko a ich more? To ma tiez svoj povab

oceanahory
20. mar 2025

K tomu Rumunsku a Slovinsku (co su moje srdcovky!) 😱. Rumunsko bolo jedno z mojich naj road tripov autom! Vsade sme chodili po turistikach a nikde nebolo ani nohy pocas sezony, iba krasna nedotknutelna priroda, dokonca sme boli aj medvede sledovat, kde sme prespali v chate v lese...no proste mega zazitky! Pamatam sa, ze v sezone sme velakrat isli lanovkou iba dvaja s manzelom. Slovinsko a krasne pohoria ani nejdem komentovat, za "mlada" sme sa tam chodili aj raftovat a stanovat s partiou, kupali sme sa v kristalovej Soci a smykali na prirodnych toboganoch, ci skakali z utesov 😅. S malym synom sme tam boli uz tiez 2x a urcite sa tam este vratime!

Do Talianska sa vraciame kazdy rok, niekedy aj 2x...a teda ak vas neoslovilo ani Spanielsko a ani Portugalsko, tak uz fakt neviem, co vas potom oslovi 🫣.

Pokial ta tieto krajiny neoslovili, tak by som Ciernu horu vobec nezvazovala, lebo ostanes velice sklamana.
Asi by bodlo specifikovat nejako viacej preferencie a podla toho ti radit 🙂.

onedaynick
20. mar 2025

Madeira.. nadherna turistika, ocean, jedlo, mili ludia. Pozorovanie velryb, canyoning.. cenovo ok.

strawberry0797
20. mar 2025

V hlavnej sezóne by som na juh nechodila, skor Poľsko, Nemecko, kúpanie v ich mori na severe.

majlo1234
20. mar 2025

Slovinsko je teda pecka. Ale v hlavnej sezone tam bude miliarda ludi

lucik194
20. mar 2025

Slovinsko, mame pochodeny triglavsky NP zo vsetkych stran ( vodopady, zip line, ferraty, kanoning, ,splavovanie, turistika.... ( aj mimo neho jaskyne a kanony)
ak ste fanúšikovia koni tak smer Lipica
Pobrezie Piran,
nemame pochodene vsetko, ale uz dost ....

ak to platis sama - toto v pohode das, ceny trosku vyssie ako u nas, nieco lacnejsie, ...... nezruinuje Ta to.

sluzby super na urovni

oceanahory
20. mar 2025

@lucik194 Ach tie ich jaskyne! Škocjanské jaskyne bolo fakt jedno z najkrajsich veci, co som kedy videla.

btus
20. mar 2025

áno, v Litve sme boli, žiaľ, len na 2 dni , ak sa zadarí, chcem tam ísť toto leto opäť. my sme bývali vo Vilniuse ( urbihop - hotel https://www.urbihop.com/en/ ). Boli sem pozrieť kaňon Pučkorias ( to je priamo pri Vilniuse https://lt.wikipedia.org/wiki/Pūčkorių_atodanga , najvyšší vrch - Aukštojas (298mnm) a druhý najvyšší Juhozapines ä295mnm). Zastaneš autom cca 50 m od vrcholu 🙂 Hrad Trakaj https://sk.wikipedia.org/wiki/Trakai_(mesto) a Medininky https://en.wikipedia.org/wiki/Medininkai .Viac sme nestihli. Ešte by som šla pozrieť k moru Klaipedia a Kurska kosa https://bubo.sk/blog/klaipeda-a-kursska-kosa-ku...
- je tam najdlhšia piesočná duna v Europe, krásne mesto je aj Kaunas, horu krížov https://sk.wikipedia.org/wiki/Hora_krížov , no je tam toho dosť. Myslím si, že týždeň by bol málo. 🙂 Ja môžem Litvu len odporučiť. Lotyšsko a Estonsko som ešte nebola, ale verím, že aj tam sa dostaneme.

btus
20. mar 2025

@oceanahory mne sa páči aj Postojna. Ten vláčik tam nemá chybu. A Predjamský hrad. My chodíme do Slovinska liezť, je to krásna krajina. 🙂

oceanahory
20. mar 2025

@btus Ano, aj Postojna je prekrasna 👍, ale Skocjanske boli pre mna uplne ako "iny svet"...ako nejaky Mordor z Pana prstenov, viem, ze som z toho bola uplne mimo 😅.

jaja20
20. mar 2025

Sardínia alebo Malta by sa vám mohli páčiť.
Prípadne Kanárske ostrovy, napríklad Lanzarote sa odlieta aj z BA.

autor
20. mar 2025

Baby, dakujem za super tipy!

autor
20. mar 2025

@jaja20 Malta sa mi zda velmi vyprahnuta. Nie je tam zelen a pekna priroda, navyse sme limitovani julom a augustom a vtedy je tam tak 40 stupnov. Navyse sa tam okrem kupania neda velmi co robit. Teda aspon taky som mala dojem ked som tam bola nedavno. V juni sa mi ani tie pamiatky moc nechcelo objavovat v tych horucavach 😀 Maltu si nechavam skor ako tip na neskoru jesen 🙂

autor
20. mar 2025

Este mi napadlo, ze Turecko by mohlo byt fajn, len tam neviem ake to bude s pocasim a bezpecnostou viac vo vnutrozemi. Bola som len v Istanbule a Kappadokii, ak neratam Turecku rivieru. Viem, ze do Dalamanu sa lieta z Bratislavy, len tam neviem ci su moznosti na aktivnu dovolenku. Navyse tam asi bude aj dost teplo.

lucik194
20. mar 2025

za mna tiež Skocjan je brutus zazitok ,,,,❤️❤️❤️ lepsie ako Postojna

lucik194
20. mar 2025

Kanarske v lete ako Ti tu radia rozhodne nie su lacne, kedze budes platit vsetkym styrom

alantroj
20. mar 2025

V hlavnej sezone sa v turecku uvaris. byva kludne dobre cez 40 co nie je ideal na cestovanie. Ja by som sla podla parametrov Slovinsko. My sme tam iba kratko boli ako zastavka karavanom ale bola som fakt prekvapena. Z dialnice krajina ako Slovensko, ale sluzby super, jaskyne, priroda, kadeco. Aj hory aj more. Alebo obetuj more a chod rakusko. Hory aktivity, korutansko jazera cyklocesty. Je to blizko ale krasne. My chodime do schladmingu tam ked si nad 3 noci dostanes vo vela ubytkach summer card. To su zadarmo vstupy od ladovca cez X lanoviek aj prirodne kupacie jazera kupaliska muzea. Takze zaplatis ubytko a mas zazitkovy all inclusive

malalienka85
21. mar 2025

Sardínia, pár dní stráviť tam a potom trajektom na Korziku na ďalšie dni ...

13uzivatelka11
21. mar 2025

Inak ja sa ti čudujem ze chceš v najväčších horúčavách behať niekde po výletoch a horách a objavovať krajinu 😅 ja som mala dosť aj jeden deň v tatrach v lete.. ako ti tu poradili, skúsila by som skôr niečo na sever.. Neviem ci by bolo v tvojich možnostiach dáke Škótsko napríklad

btus
21. mar 2025

ináč, ani Írsko by nebolo zlé. Lietadlom a potom si požičať auto a pobehať celý ostrov. Je tam čo pozerať.

Strana
z2