icon

Nákupy v Turecku

terezia98
13. apr 2025

Ahojte n další mesiac idem na dovolenku do Turecka a určite každý počul že sa tam da nakúpiť značkové oblecenie za pár € takze to mám aj v pláne ale ako je to potom z letiskom ? Máte niekdo skúsenosti do akej váhy treba nakupovať koľko môže mat max batožina keď pôjdeme na späť aby z tým nebol problém

Strana
z5
luccija
13. apr 2025

@terezia98 značkové ako značkové su to fejky.nadvahu zaplatíš zistí si koľko môžeš mať kg batožinu.

terezia98
autor
13. apr 2025

@luccija aha ďakujem ja tam pôjdem s prázdnim kufrom odtiaľ pôjdem s plným ale poziatim si ďakujem

mamina7070
13. apr 2025

no neviem ako ale velmi sa tam uz oblecko neoplati predrazene fejky drahsie ako originaly v pandorfe

maca1984
13. apr 2025

Kufor môže vážiť toĺko, koĺko ls povoĺuje.
Nadváhu si doplatíš.
Ale teda nejdeš kupovať značkové veci ale fejky.

lynda888
13. apr 2025

@terezia98 neteš sa veľmi, že sú to značkové veci za lacné peniaze. Sú to fake veci za lacné peniaze. Ale áno, nakúpiť sa dá.
My sme to robili tak (3x sme boli v Turecku), že sme si nebrali príručnú batožinu cestou tam a keď sme leteli naspäť normálne sme mali kúpenú cestovnú tašku v maximálnej možnej veľkosti, ktorú si môžeš zobrať na palubu. To sa neváži. Tam ti len rozmer musí sedieť.
Ak by si mala ešte viac, tak to ide do podpalubia q zaplatíš kilá navyše.

terezia98
autor
13. apr 2025

@mamina7070 co som pozerala tak 10 libier prepočte 12€ za fejkove značkové kabelky a stále sú tam dobre ceny neviem no ako to je ale teraz po novom roku

terezia98
autor
13. apr 2025

@lynda888 áno viem že sú to fejky tak to bolo aj myslene a to mi vôbec nevadí 🙂

maca1984
13. apr 2025

Inak..
A potom veľa štastia na príletovom letisku.
Snáď si ťa nevytipujú a neodklonia na kontrolu.

terezia98
autor
13. apr 2025

@maca1984 nesranduj…:D to je môj najväčšia obava

nenne27
13. apr 2025

V turecku nekupis lacne znackove oblecenie, ale lacne napodobeniny znaciek.do pandorfu sa este oplati chodit?ked chcem lacne znackove oblecenie, tak nakupujem jedine na bestsecret

ktobytobolpovedal
13. apr 2025

No takto, ano su to fejky. My sme boli minuly rok a ja som si teda odniesla len magnetku 😂 (ono ja fejky celkovo nenosim, ale neriesim co nosia iny)
Muz asi 2 tricka a starsi syn dres Ronalda, hrozna umelina, ale chcel ho, stal asi 10€, tak si ho vzal 😂…za mna bolo 90% hrozna kolotocarina 🤷‍♀️
Samozrejme, moj subjektivny nazor. Su ludia, co tam kupuju nove kufre na oblecko, pripadne idu s prazdnym jednym kufrom. Ako je to na letiskach potom, netusim

maca1984
13. apr 2025

@terezia98 nesrandujem.
Radšej vopred informujem že i toto môže nastať.

maca1984
13. apr 2025

Inak min.rok ma kamoška poprosila, či jej v Egypte nepozrem jednu kabelku MK, samozrejme fejk.
Našla som ju, tam mi pov.sumu 100 €, ok, možno by som to vyhádala na 80-70
Tu tá kabelka a originál stála 200 €.
Ona čakala sumu tak 50 max.
Ja bych fejk nechcela.
Áno to som ja.
Ale ani ma nezaujíma kto, čo nosí.
Keby vtedy pov.že jej ju mám kúpiť za tú stovku, kúpim jej ju.

mamina7070
13. apr 2025

@terezia98 ja chodievam do turecka na dovcu ale teda oblecko a kabelky tam nekupujem max nosime lieky a ruzovu kozmetiku a taky jablkovy prasok a pre babku mentolove cigarety
handry a kabelky som kupovala len raz a naposledy (otrasna kvalita)

terezia98
autor
13. apr 2025

@maca1984 opýtam sa ešte v cestovke aj tak tam musím ísť a niečo si dozistim ale ďakujem 🙂

terezia98
autor
13. apr 2025

@mamina7070 tak ja s tým počítam že ta kvalita nebude ako u originálu ale nejako mi to nevadí stojí to pár drobných ja si veci dosť šanujem a keby mi to aj nevydržalo tak to stalo pár drobných ono dneska tej nekvality je všade plno či je to new yorker a podobne obchody alebo SHEIN ta kvalita tiež nič moc

maca1984
13. apr 2025

@terezia98 neviem či zrovna ck je na toto tá správna " inštitúcia " 😁
Ale však skús, za to nič nedáš.
Mne kontrolujú kufor takmer pokaždé keď odlietame z Egypta.
A stalo sa mi už aj v Ba, že ma colnici odklonili.
Ja si vozím max kozmetiku, lieky , čaje , korenie, tie ich hubolepky koláčiky.
Takže ja sa neobávam.
Ale kufor plný fejkov, to je iná vec.

mamina7070
13. apr 2025

@terezia98 jaaaj to ides cez cestovku, tak potom sa tam musis informovat aky kufor a kolko kg mas v cene

xrcdny16
13. apr 2025

Prosim co vede ludi kupovat fejky ? (vidno to na km) akoze tam budem mat logo a tvarit sa ze som hviezda ci?:D co je zle na klasickej kabelke/tricku…vela tych fejkoch je taky, ze v originale taka kabelka apod ani neexistuje:D fakt ma to zaujma…

dzt
13. apr 2025

Baby, môže povedať, že si to priniesla z domu nie? 😆😆 dá dole visačky a kto jej dokáže kde to kupila?

maca1984
13. apr 2025

@dzt áno, môže tak.
Ale ani tí colníci nie sú úplne blbí

procrastique
13. apr 2025

@xrcdny16 hej, najlepšie sú tie babenky s dior kabelínkami a potom ide mhdčkou a má blato za pazúrmi

procrastique
13. apr 2025

A vystúpi z mhdčky pri random reštike a potom tam pobehuje ako čašníčka do noci s platom do 1000 eur a má nóbl kabelínku za 4ku.

mk1111111111
13. apr 2025

Inak, vozit fejky je trestne. Nastuduj si colny zakon.
Samozrejme, ak prinesies 2-3ks triciek, tak nic, ale teda fakt nosit fejky?, je teda riadna ostuda. Ak si myslis, ze si nikto nevsimne, tak sa teda velmi mylis.

zic
13. apr 2025

@dzt to, ze si nieco "doniesla z domu" z fejku nespravi original a fejky su protizakonne ci doma ci kde... akurat v EU sa na to dosliapava riadne... takze taka vyhovorka jej neobstoji urcite...

maca1984
13. apr 2025

@zic nevieš ako to tu na mk funguje tie rady ?
" ja som preniesla koral z Egypta, nikto ma nekontroloval "...
O tých možných pokutách atď tu informuje málokto.
A kto informuje je za neprajných blbcov.

dzt
13. apr 2025

@zic už vidím colníkov ako skúmajú či to je fake alebo nie 😆

niekto2hy
13. apr 2025

@dzt Zadrzia tovar a zavolaju si predajcu...

maca1984
13. apr 2025

@dzt buď rada že si to ešte nezažila.
Tí colníci nie sú padnutí na hlavu

Strana
z5