Nápady na svadobnú cestu

radka1232
26. jan 2024

Ahojte, planujeme svadobnu cestu ale nevieme sa rozhodnut kam ist. Chceli by sme nieco exotickejsie, naprikad Thajsko, Bali, Mauricius... atd.. Rada by som sa inspirovala nejakymi navrhmi kde ste boli vy, ako sa vam tam pacilo a tak 🙂 Popripade aj ako to je s cenami, pocula som, ze napr. Thajsko alebo Bali je lacnejsie, viem, ze letenky lacne nie su ale ide nam o to aby sme si uzili nieco kam len tak kedykolvek nepojdeme a mali zazitok a spomienky na cely zivot 🙂

alexandra383
26. jan 2024

@radka1232 ahoj, bola som na vsetkych troch spominanych miestach.. pokial ste neboli este velmi v exotike, tak za mna odporucam Bali. Tam je to take najviac “exoticke” zo spominanych, vela co vidiet, zazit. Ci uz take chramy, priroda, vodopady ryzove polia. A ceny su fajn, lepsie ako na Mauriciu, ale zas take thajsko je porovnatelne alebo lacnejsie. Zalezi, ci chcete len rezort alebo aj cestovat a co to zazit.

martinmmartin
27. jan 2024

Thajsko je real kraina kde zazijes real aziu a ak si ochotna vystupit von z komfort zony tak vies zazit veci co si pamätas cely zivot. Bali je zase taky nerealny "Disneyland" prevalcovany turizmom ale ako recnicka nadomnou hovori , na prvy krat uplne vyhovujuce ale na Bali z komfort zony nevystupis , vsetko je tam "standartizovane" pre turizmus a hlavne Bacha na Tourist traps - kukaj videa na youtube o tom ako Bali z turistov taha prachy roznymi sposobmi - nezmyselne turisticke exkurzie, ak chces vidiet jedno vzdy pojdete do troch obchodov najprv atd, plus podvody s prachami.

zeldia
29. jan 2024

@martinmmartin ja úplne suhlasim a ešte doporučujem pozriet aj na IG tipy od blogerov. Neodradzam vás ale pozri si aj či naše ministerstvo zahraničia neodporúčajú očkovanie do vybranej krajiny lebo to treba vyriešiť skôr. Za mňa Thajsko. Maurícius je nuda a Bali zas komerčný ako písala už predomnou Disneyland. Ale nenapisala si veľmi čo chcete a očakávate ja by som ti odporučila ísť do lepšej CK kde bude šikovný predajca taky co sa ta bude pýtať veľa otázok či chcete klud pekny hotel, veľa vidiet, chcete sa stravovať sami… aj to ti utriedi v hlave vase priority a ukáže aj vybrané rezorty. Nemusíš kupovať cez CK len sa tam pozri.
Možno je pre vás dôležitá aj dĺžka letu. Vsetko toto v CK vedia. Aby ste napr nevystúpili z lietadla wizzar v saudskej arabii kde budete musieť ísť vybrať kufre a znova na checking a zaplatiť pritom víza (budete na letisku ale vlastne chcete vstúpiť do krajiny) tuším 300dolarov každý. Tak sa letenka značne predraží. Užitého len aby ste neboli nakoniec sklamaní, teraz cestuje ponaly jazdy veľa ľudí a preto je aj veľa všelijakých podvodom☹ netreba sa bat ale pripraviť sa treba😉

leniel
29. jan 2024

@radka1232 my sme boli na svadobnej v Thajsku a rok potom Bali. Nadherne krajiny obe, neviem co bolo lepsie. Sli sme na vlastnu past, kazde 3 noci menili miesto/ostrov. Uzili sme si nadhernu prirodu/pamiatky, ale aj plaze a veget, vela som sa inspirovala u roznych travel blogerov.

zeldia
29. jan 2024

@radka1232 ešte mi napadla Kuba ale tam som nebola.