Náš kočík nespĺňa rozmery batožiny
Ahojte dievcata, ako je to, ak chceme ist s 10 mesacnym babom na dovolenku, ale nas sportiak nema rozmery prirucnej batoziny? Chapem, ze mi ho daju do podpalubia, ale doplaca sa zan ako za odbavenu batozinu? Viem, ze kazda letecka spolocnost to moze mat inak, ale ak mate skusenost potesim sa, lebo este nemame nic kupene, tak aspon takto vseobecne…
Dakujem
vseobecne - za kociar sa nepriplaca, nespada ani do batoziny. Musis skocit na checking - daju ti na nho nalepku a povedia, kedy ho odovzdas. Zalezi od letiska. Vo vacsine pripadov ho nesies az priamo k lietadlu a pred nastupom ho poskladany odovzdas (nechas lezat pri lietadle), oni ti ho nalozia do batozinoveho priestoru. Po prilete - zase podla letiska, bud ta bude cakat pri lietadle, alebo ho poslu spolu so vsetkou batozinou na pas.
Mrkol som este aj ten Ryanair - a maju to tiez samozrejme gratis, dokonca si mozes zobrat gratis na palubu aj autosedacku. A nepoznam europsku spolocnost, ktora by to nemala gratis (pre deti do 2 rokov).
Ako pise @wade - pri check in povies, ze kociar ide ako "Drop at gate" alebo tak nejak.
Jedina podmienka je, aby sa zlozil DO JEDNEHO KUSU.
Nechas pri dverach lietadla (povedia ti, kde) a oni to nalozia ako posledne.
Ja som si dal pre istotu este pas ako na kufor, aby sa im pri manipulacii nahodou neotvoril.
Podla cieloveho letisk ta bude cakat pri dverach lietadla pri vystupovani, alebo az s kuframi na pase - takze si pripadne vezmi aj nosic, aby sa ti dieta lahsie nieslo a drzalo, kym budes cakat na kufor a na presun ku pasom s kuframi.
P.S. kociar mi nikdy neposkodili 😉
Nie kocik ak mas so sebou dieta neplatis odovzdas ho pri nastupe do lietadla a vyzdvihnes si ho bud pri vystupovani vedla lietadla alebo spolu s batozinou...

My sme kupovali pre malú normálne letenku typ Infant, kde bol v cene kočík do podpalubia + mala taska do kabíny. Myslím že sme sli Ryanair