Ako je to s batožinou v spoločnosti Ryanair?

cutty
9. sep 2019

Ahojte, mozno pre niekoho banalna otazka ale budem 1.krat letiet. Konkretne cez Ryanair. Ideme dvaja s manzelom. Ako je to s batozinou? Chapem tomu spravne, ze v cene je jedna mala prirucna batozina pre kazdeho do 5kg,ktora sa vojde pod sedadlo. A plus som manzelovi dokupila priority boarding, cize on si moze vziat este navyse jednu prirucnu batozinu, ktora sa vojde nad hlavu do 10kg ? Kontroluje sa ta batozina ozaj tak prisne? Hlavne tie rozmery co su uvedene. Prosim Vas tie co ste s nimi uz leteli o vase skusenosti. Dakujem velmi pekne.

katren
9. sep 2019

@cutty rozmery moc nekontrolovali, ale ked mas 1 batozinu, tak len 1 batozinu....ziadna kabelka navyse...nic...toto davali potom tym, co tak mali na priplatok....osobna skusenost z letiska v BA

amelie2017
9. sep 2019

Ano, ak si neprikupos priority, mozes mat len kabelku pripadne mensi batoh. S priority mozes mat aj kufor/ cestovnu tasku/ ruksak a rozmery treba dodrzat. Niekedy ludia musia vkladat batozinu do tych rozmerovych stojanov, ci sa zmesti.

tiwahe
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cutty
autor
9. sep 2019

@tiwahe a da sa este prikupit ten priority boarding? Keby som chcela aj pre seba. Lebo manzelovi som kupila.

cutty
autor
9. sep 2019

A este sa opytam- mam vytvoreny ucet na ryanair. Check- in urobim tiez online? A az po check-in viem vytlacit letenky? Lebo ked sa prihlasim na ryanair a najdem svoj let, a ked na neho klikne odkaze ma na prihlasenie do myryanair. To si musim este tam urobit registraciu?

galioska
9. sep 2019

@cutty akurát pokiaľ si nezaplatis priority tá taška pôjde do palubovky, pri sebe Max malú kabelku popripade menšiu igelitku s jedlom

tiwahe
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
amelie2017
9. sep 2019

Mozes si dokupit priority, 10kg batozinu alebo 20kg batozinu do podpalubia aj tesne pred urobenim checkinu.

cutty
autor
9. sep 2019

@amelie2017 viem dokupit priority ale check-in este nerobit? A check- in urobim naraz mne aj manzelovi naraz alebo ked cestujeme dvaja tak osobitne sa to robi.

cutty
autor
9. sep 2019

@tiwahe ano citala som o tych rozmeroch a aj vaha do 5kg je ta prirucna v cene.

cutty
autor
9. sep 2019

A este aku mate skusenost so zakupenim sedadiel? Ak nezakupim konkretne miesta tak nas nedaju sediet spolu?

rainbow82
9. sep 2019

@cutty áno dá sa to dokúpiť on-line ako aj batožina na vyše.Ich viac zaujíma veľkosť kufra,mne nikdy nevazili malú batožinu a to som mavala pekne nad 😜

tiwahe
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cutty
autor
9. sep 2019

@tiwahe cize nie je to tak ze oni mi urcia kde budeme sediet? Sadneme si na volne sedadla? A su nejak oznacene tie, ktore ma niekto rezervovane?

mondolina
9. sep 2019

@cutty
Presne číslo sedadla si môžeš priplatiť, minulý rok to bolo 5€ za sedadlo( pri kúpe letenky)

tiwahe
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
amelie2017
9. sep 2019

Mozes kupit batozinu aj dnes a urobit checkin aj o mesiac.

tiwahe
9. sep 2019

@rainbow82 to aj ja občas, to mi prehliadli, ale napr. pleťovú vodu mi vyhodili 😄 neviem, ako teraz, odvtedy som už neskúšala niečo také strčiť do príručnej

17alisha
9. sep 2019

s batozinaou je to tak, ako pisu baby hore, mozes si pred check inom dokupit priority a rovnako aj batozinu do podpalubia...velkost batoziny kontroluju namatkovo, ak je vela ludi na lete a nestihaju, tak idu rad radom ludia do lietadla...ak je letuska drbnuta, tak bude kazdu vacsiu batozinu kontrolovat.
so sedadlami ti tu niektori napisali dezinformacie, tak uvediem na pravu mieru. ak si nezakupis sedadlo, tak pri check ine ti automatiky vygeneruje miesto, na ktore si sadnes. nie je to tak ako vo vlaku alebo v autobuse, ze na mieste si sadnes, kde je volne. system ti automaticky priradi jedno z miest, ktore nie je rezervovane. ak chcete sediet spolu, tak mate dve moznosti, bud to si zaplatite miesta a mate istotu alebo jednoducho v lietadle poprosite cloveka, ktory bude mat miesto vedla teba, ci by bol tky ochotny a vymenil si miesto s tvojim manzelom, ze by ste chceli sediet spolu ako psychicka podpora pri prvom lete. vacsinou su ludia ochotni a miesto si vymenia, ja sama som takto pustila uz xkrat cloveka, ked som letela sama a bolo mi jedno, kde sedim. stastny let 🙂

sissy27
9. sep 2019

@cutty nie je tam hmotnostný limit (do 5kg) ale je tam limit na rozmery. Ty bez priority boarding môžeš mať "kabelku" s max rozmermi 40x20x25cm - pokiaľ máš ruksak alebo mäkkú tašku, tak nie je problém, ak nebude dodržaný presný rozmer (ale neodporúčam prekračovať o veľa), ak máš pevný kufrík, tak to môže (ale nemusí byť problém). Majú na gate tzv. sizer, pevnú "klietku", do ktorej ti môžu strčiť batožinu - ak sa nezmestí, tak doplatíš, ruksak tam v pohode stlačíš, pevný kufrík nie.
Nespoliehala by som sa na info typu "mňa nekontrolovali, v pohode môžeš aj ty" - lebo je xy ďalších, ktorých kontrolovali a museli doplatiť a buď si istá, že tá osoba, ktorá ti dobre poradila, to za teba platiť nebude. Všetko závisí od toho, ako sa vyspí zodpovedná osoba, ako majú naplnené lietadlo, koľko je priority pasažierov atď.
Tvoj manžel si môže okrem spomínanej malej "kabelky" zobrať aj kufrík s max rozmermi 55x40x20cm, tam je aj hmotnostný limit 10kg.
Ešte teda priority pasažieri nastupujú do lietadla ako prví, ostatní až po nich a budete stáť každý v inej rade.
Check-in je potrebné spraviť online, pre non-priority pasažierov najskôr 48hod pre odletom, pre priority pasažierov je otvorený skôr. Keď si spravíš check-in, tak "letenku", resp. boarding pass budeš mať v appke alebo ti príde na mail, väčšinou nie je potrebné ho tlačiť, ale istota je istota. Pokiaľ si nespravíš check-in online sama ale chceš si to nechať na letisko k prepážke, tak si za to zaplatíš okolo 60€ na osobu.
Pokiaľ si sedadlá nevyberieš za poplatok, tak s najväčšou pravdepodobnosťou budete sedieť každý inde (toto robia nízkonákladovky, lebo potrebujú za niečo peniaze od pasažierov vytiahnuť). Mne osobne je to jedno, je to lietadlo, nie je kde zle vystúpiť alebo kam ujsť 🙂

missdiva
9. sep 2019

@cutty so sedenim je to tak,ze bud si zaplatis alebo budes sediet tam kde ta system priradi po check ine.
My si vzdy za sedadlo priplacame aby sme sedeli spolu (na nejake vymeny by som sa nepospoliehala lebo ludi co si to zaplatia byva podla mna dost).

e1i
9. sep 2019

@cutty checkin sa da urobit od dvoch dni do dvoch hodin pred odletom,ak nemate zakupene sedadla. Ak mate,tak uz 60 dni pred odletom. Priority sa da dokupit do 40 min pred odletom,ak je volna kapacita (priority moze byt 90 ludi). Rozmery prirucnych batozin musia sediet,mozu byt namatkovo skontrolovane ak by sa vizualne zdali vacsie. Sedadlo je pridelene pocas online checkinu,ak ho nemate zakupene,nemusi vas usadit vedla seba. Free seating uz nie je.

tiwahe
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anna_maria1
9. sep 2019

Ano, prirucnu batozinu mas do 5kg a je potrebne mat aj taky rozmer. Ryanair si na tom dost potrpi. Teda aspon my ked sme cez nich leteli, tak mali taku maketu, kde kazdy kufor davali a ked bol vacsi, tak musel ist dole do lietadla a to si uz clovek musel zaplatit. Takze si na to daj pozor.

cuculiatko88
9. sep 2019

s tymi sedadlami to nieje tak ze si sadnes kde je volne ale musis si sadnut na to miesto ktore ti urci system, pokial si nekupis sedadla a priority je obmedzene poctom, nie kazdy si ho moze kupit, ti co ho nemaju tym idu 10kg kufre automaticky do podpalubia

cutty
autor
9. sep 2019

Tak som si nakoniec dokupila aj ja priority a hotovo. Pojdeme tym padom spolu a hotovo. Nebudem ani kvoli batozine tym padom stresovat.

abbey1
9. sep 2019

Prosím vás, kde ste prišli na tu hmotnosť 5 kg?

cutty
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
rainbow82
9. sep 2019

@tiwahe mne môj parfém od priateľa nový som ho zabudla dať do veľkého kufra.Nech som prosila ako chcela nedali mi ho späť.Mal viac ako bolo povolené 😕

cutty
autor
9. sep 2019

@abbey1 ked pozeram cez pelikan tak je to tam vypisane tych 5kg. Ale priamo na ryanair stranke sa neviem docitat toto.