icon

Nevydržím dlho na pláži ani kúpalisku

30. júl 2025

Je tu ešte niekto, kto nevydrží dlho ležať na pláži / kúpalisku, nebaví ho to? Ako sa vysporiadavate s tlakom okolia?

Mám pocit že je to také nepísané pravidlo, že pláže a kúpaliská musí mať rád každý a keď nie, tak je divný. Stretla som sa s rôznymi reakciami od okolia, napríklad sa ma snažili presvedčiť že mám depresiu, keď to tak necítim 😃 Celkovo letné horúčavy až tak nemusím. Aktuálne som na dovolenke, mám tu požičané auto, behám po ostrove, pozerám rôzne miesta, výhľady, majáky, prejdem sa po pláži, nejakú 1-3 h denne na pláži strávim, pričom som hlavne vo vode, potom sa chladím na izbe pod klímou, čítam knižku, ochutnávam jedlá, ale tak vonku som možno medzi 10 a 18, inak som na izbe alebo ležím na terase na lehatku a pocuvam sum mora pri kavicke, knihe, krizovkach, mobile. Takto vyzera moja solo dovolenka posledne roky. No písala som si s kamarátkami a nechápu ma, ich reakcie ma dosť zaskočili. Napr. "to si rovno mohla ostat doma... naco si platis drahu dovolenku... lezat si mohla aj u mna na terase, na vylet sa da ist aj na Slovensku" "to by som radsej ostala doma a usetrila, za polovicnu sumu sa da ist na all inclusive dovolenku" a pod. To ozaj keď neležím na pláži 7 dní od rána do večera tak som divná? Mne tá dovolenka dáva zmysel, oddychnem si, o to nejde, skôr ma mrzí že to spoločnosť nechce akceptovať a nemyslím len tieto kamarátky, ale už som sa s tým stretla veľakrát aj predtým. Aj na kúpalisko keď idem s niekým, tak buď idem na vlastnom aute aby som tam bola len chvíľu, alebo keď sme tam celý deň tak ku koncu už som mrzutá lebo mi to tam už vadí a to beriem že nechcem obťažovať okolie svojou zlou náladou, tak som to začala riešiť tak že chodím zvlášť autom a keď sa na to cítim, tak sa zdvihnem a odídem.

Strana
z2
rozculena
30. júl 2025

@anonym_autor aký tlak okolia?? Máš divné okolie.

poisonblu
31. júl 2025

ja to neznasam..a kedze neviem dobre plavat, tak celkovo kupaliska prip. more za mna byt nemusi..tento rok ideme po 14-tich rokoch zase k moru, tak som zvedava, co tam budem robit :D ale primarne ideme za mestskou turistikou, pozriet pamiatky, pomotat sa ulickami, dat si niekde obed, zmrzku, poprechadzat sa po pobrezi....

bambulka224
1. aug 2025

@anonym_autor máš detí?

eeffka
4. aug 2025
@sisaka

Ja som na plaži vždy pod slnečníkom na lehátku a čítam si, lúštim krížovky a sudoku. Cielene sa nikdy neopaľujem, ani nikdy nečinne neležim.
Medzi plávaním a relaxovanim na lehátku niekedy hrávam hry, ak sú k dispozícii - Ping pong, minigolf…
Urobím výlety do okolia, medzi tým jedlá, pitie v reštike, alebo priamo na pláži…
Ak sme na poznavacej dovolenke, záplávame si a ideme ďalej …
Pre mňa je napriklad nepochopiteľné byť na dovolenke na izbe. Na izbu sa chodíme fakt len vyspať a to je jedno, či sme na pobytovej dovolenke, alebo poznavacej.
Čo robia iní ľudia ma netrápi a ani by som nič nemenila len preto, že niekto to robí inak.
Napríklad v teplých krajinách populárne siesty. Nie je šanca, žeby som si poobede ľahla do postele a hodila šlofika, či len tak sa povaľovala na posteli. Nie som ani malé dieťa, ani nejaká starenka, čo nevydrží fungovať od rána do večera, ale je mi jedno, keď ma niekto potrebu spať uprostred dňa, kým ma neprehovára aké je to fantastické a mala by som aj ja tak fungovať

@sisaka vies co ani ja sim nevedela naco je siesta kym sme neboli na cypre, vraj 32, pocitovo 52 🤣 a ked som sa naobedovala ma vyplo. Tak som potom radsej jedavala az 3-4, lebo som sa nevedela rozchodit z poobedneho spanku

vanilka83
4. aug 2025

@anonym_autor presne takto to mam aj ja neopalujm sa vôbec ,keď na plazí tak som furt len v mori,neznášam letné horúčavy a viac by ma bavilo chodiť na poznavacky je to môj sen ísť popozerať všetky velke metropoly lenže mam malé deti a tie chcú len more chodenie ich nebaví

alica110
4. aug 2025

Ani ja to nemám rada a preto som taká biela 😅

daniela232
4. aug 2025

Spolu by sme mali ist 😀😀😀ako by si mi z duše písala

ullala
4. aug 2025

Aky tlak okolia? 😀

zuzu11166
4. aug 2025

@anonym_autor no ja poznam docela dost ludí,co "nemusia" cely den lezat na plazi-takze nie-nie si vobec divna.ja vydrzim dlho na plazi,ale napr.moj brat voobeca ja milujem aj to okolie okukať,ako ty pises,ze po okoli chodis.viem si to uzivat,aj na lehatku,aj mimo🙂
Dolezite je,aby kazdy na tej svojej dovolenke robil to,co sam chce.
Ale napr.na kupalisko-to je pre mna vyslovene trest-mam dceru-ked bola mala,vyslovene som to koli nej pretrpela a som stastna,ze uz nemusim🙂

sense
4. aug 2025

Ani ja nie a myslím si že som úplne v poriadku. Pre mňa sú zas divni čo prelezia celý deň a nič nerobia. Nič si z toho nerob každý sme iny

lllaila
4. aug 2025

@anonym_autor dovolenka pri mori má význam aj bez celodenného opaľovania. Počíta sa zmena prostredia, prímorský vzduch, pohyb, pravidelná strava, spoznávanie. Ja na lehátku ledva dopocitam, že už som sa opaľovala 20 min na jednu stranu, potom znudene počítam, kedy prejde 20 min na druhej strane, a vstávam preč. A to nemám adhd, opaľovanie ma nebaví. Ale beh ráno popri mori, alebo večer, plávanie, to ma baví.

mamiatko
4. aug 2025

Recept je jednoduchý, rob to čo teší Teba a nerieš čo si kto myslí. Ak máš tú možnosť a nemusíš sa starať o niekoho - tak hor sa. 🙂

vlucifuk
4. aug 2025
@daniela232

Spolu by sme mali ist 😀😀😀ako by si mi z duše písala

@daniela232
@anonym_autor Dievčatá, idem s vami.

elisebah91
4. aug 2025

Na kúpaliská nechodím a na plazi ležím Max 2 hodiny -nebavi ma to. Depresiu určite nemám a na druhých z vysoka kašlem. Veď ja potom budem mať ,,výčitky,, že som to mohla využiť aj lepšie ten čas.

lapersefona
4. aug 2025

Nie si divná. Travis dovolenku podľa seba a nemusíš sa nikomu prispôsobovať ani sa vypražať na plazi niekoľko hodín. Každému vyhovuje niečo iné.

Ludia často súdia podľa toho čo im je známe co preferujú a to si určujú za normu a "normalnost"
Mňa vôbec nebaví turistika šliapať hodiny do kopca skratka ma to nudí aj keď prírodu mam rada.
Peknú dovolenku prajem

doda3103
4. aug 2025

Vôbec nie si divná. Na kúpalisku sme boli tak 7rokov dozadu ale odkedy máme vlastný bazén v zemi tak tam nepachneme😆 ležať na pláži sranda boli sme tento rok v Chorvátsku a naše ležanie bolo možno tak 10minut pred odchodom z pláže😂 stále sme boli v mori s deťmi a to chodíme len doobeda tak Max na 3hodiny potom máme program svoj. Vidíš ja si zas poviem,že ako môžu niektorí takto tráviť dovolenku

sfet
4. aug 2025

Povedala by som, že je to každého vec a ostatnych prd po tom. Ja to iste, chystám sa na dovcu do Chorvatska a tesim sa na Paklenicz, na hory a more ani neviem, či sa tam dostanem. Možno muzeum, včera taky názor v rodine, že snad nebudem v nejakej budove, tam sa musí byt vonku a naco. A že k moru sa chodí kupat a tie hory sú také a hentake, no do pr.ele, co koho po tom? Takže nie, nie si cudná, úplne normos baba.
Tiez sa kupat nemusím, plaze nemusím, lezat tam mna nebavi, k moru chodím tam, kde su hory aj pamiatky mna bavia, ostatnych neriesim, nikdy sa nezavdacim vsetkym.

marlene
4. aug 2025

@anonym_autor ja by som sa ocakavanim inych vobec nezaoberala. Moj muz takisto nevydrzi byt necinny na dovolenke, akceptujem to, takisto aj to ze vstava kazdy den rano o 4:00 aj cez vikendy. Ak je tvoj sposob oddychu pohyb, spoznavanie novych miest je to uplne ok.

1_silvia
4. aug 2025

@anonym_autor skôr máš divne kamarátky, hlavne v tom, ze ti nerozumejú. Kazdy ma rad nieco ine. Netreba ich riešiť ani sa s nimi o tom bavit. Vzdy ked na to pride im povedz, ze sa mas skvele a mala si uzasny den.

slovakboy
4. aug 2025

@anonym_autor krásna téma. Koľko ľudí tolko chutí. Každý psychológ ti potvrdí čo už viac krát v rámci osvety o dovolenkách som čítal, že máš robiť na dovolenke to čo ti robí dobre. Niekto ako ja sa chce vypekať. Ja som sa už v júli tešil kedy ujdem z práce kúpili sme lacnú dovolenku v Bulharsku hneď po prílete sme sa tam vyvalili a vyhrievali. Až do bolo únavné. Rano raňajky potom na pláž cestou na ktorú sme si kúpili nejaké šašliky a cacu melón broskyne kukurica. Takto sme tam vydržali do piatej a potom sme šli na večeru vždy do inej reštaurácie alebo sme si kúpili grilované kurča a jedli sme ho s deťmi na terase hotela. Večer prechadzka mestom. Jeden alebo dva dni počas dovolenky keď napríklad bolo horšie počasie, tak sme šli niekde na výlet. Takto sme si maximálne oddýchli. Boli sme aj v drahších destináciach ale Bulharsko sa nám páčilo najviac. Skvelí ľudia, mal som pocit že som na Slovensku. Brali nás tam ako svojich hlavných zahraničných hostí. Ak nevydržíš na pláži, chod na izbu a vylihuj koľko len chceš a nič si nevyčítaj. Na pláž chod rano a večer. Urob si taký svoj vlastný režim dňa. Nesnaž sa stihnúť všetko. V jeseni chodíme na dovolenky spoznávanie. Napríklad Londýn. Nedá sa tam za pár dni všetko vidieť a všade byť. A rovnako si chceme oddýchnuť ale už nie len vylihovať. No ani sa ubehať k otlakom na nohách. Kvôli bývalým úrazom ani nemôžem veľa chodiť. A tak si vyberieme pár pamätihodností a tie si maximálne a v kľude vychutnáme. Ak je ale niekto akčný a musí na dovolenke pri mori navštíviť aj miestne atrakcie nech sa päči. Potrebuje to a to je jeho forma oddychu.

lion777
4. aug 2025

Tak sú dva druhy ľudí v tomto. Ja by som tam bola od rána do večera. Na Slovensku more nemáme a ja sa neviem toho nabažiť. Bežné sme chodili pár km po plazi a kúpali sme sa tam, kde sme zastali. To je len preto tak, lebo milujem more. Ale príklad niekto iný, nevie obsedieť, lebo nevidí tu krásu, ktorú vidím ja. 🙂 a tebe to môže byť jedno, čo si kto myslí, ide o vypnutie. Ja vypínam na pláži.

katrin21
4. aug 2025

@anonym_autor od 10 do 18 byt vonku uplne staci, aj to co popisujes vyzera fajn, hlavne ak si na dovolenke sama . Nie si divna, niekto ma rad hory niekto more, niekto poznavacku,niekto v tieni cita knihy.
Rada do buducna, najdi si podobne ladeneho partnera,vyhnes sa nezhodam

vilsonka
4. aug 2025

Pre mňa sú všetci divní, čo komentujú spôsob života iných. Oni môžu, ale naopak to neplatí 😂No skús obrátiť kartu a začni sa “kamarátkam” obúvať do toho ich života, uvidíš akú “schytáš” odpoveď…

sfet
4. aug 2025
@katrin21

@anonym_autor od 10 do 18 byt vonku uplne staci, aj to co popisujes vyzera fajn, hlavne ak si na dovolenke sama . Nie si divna, niekto ma rad hory niekto more, niekto poznavacku,niekto v tieni cita knihy.
Rada do buducna, najdi si podobne ladeneho partnera,vyhnes sa nezhodam

@katrin21 js som ,,schytala" partnera práve úplne ineho razenia, ja teda chápem jeho vylihovanie na pláži, on zase moje tralaganie po horách a nezastavenie sa. Preto dovolenku vyberame tak,aby tam bolo nieco pre oboch.

martina588
5. aug 2025

Ja to mám takisto

barbara9456
5. aug 2025

Ešte že sú aj 3-4 hodinové vstupné 😀

Strana
z2