icon

Nevyhodia mi na letisku gél na holenie?

12. máj 2023

Ahojte chcela by som sa spýtať či môžem vziať so sebou do kozmetickej taštičky aj gel na holenie z dm 75ml v spreji. A ešte sa chcem spytat či môžem si rozdeliť ten liter kozmetiky do dvoch tašticiek alebo musí byt len jedna? Ďakujem 😁

Nevyhodia mi na letisku gél na holenie?
Strana
z2
kommune
Odpoveď bola odstránená
kommune
Odpoveď bola odstránená
monikaskorikova
Odpoveď bola odstránená
beata_k
13. máj 2023

@darkswan Ano, uz mi vysvetlili dovod 🙂

stanulienkat
13. máj 2023

@nafka0483 vydedukovala som to z toho, že môže mať jednu mini príručnú batožinu. To znamená, že nejde nikam na dvojtýždňovú, ani trojtýždňovú dovolenku. A keď si môžem zobrať jednu tašku o rozmeroch 30 x 40 cm tak si tam nebudem trepať zbytočnosti. Takže týmto spôsobom som to vydedukovala. Spokojná?
To bol len môj názor. Ona nech si tam zoberie čo len chce.

kacusik69
13. máj 2023

mozes mat tekutiny, aerosoly, spreje, kremy, gely - do 100 ml/g (objem uvedeny na obale, nie aktualny obsah) - nic z toho nevyhodia, pracujem na letisku

nafka0483
13. máj 2023

@stanulienkat Tak neviem ci mne nieco uslo ale ona nikde nespomina ze ide len s prirucnou a ze je to mini prirucna 🤷‍♀️

Okrem toho ja som s prirucnou na (wizzair) isla na 2 tyzdne.

kommune
Odpoveď bola odstránená
kacusik69
13. máj 2023

@kommune pracovna skusenost BTS, osobna skusenost rozne v ramci EU, Europy a aj mimo… nikdy mi nic nevyhodili, a to ani v KSC… ano, moze zalezat aj od zamestnanca, aj od letiska… kazde to ma na svojej stranke uvedene co sa bezpecnostnych podmienok tyka…

lauraa
14. máj 2023

@jenn7 pri nizkonakladovke musis vylozit kozmetiku ale zostava v taske?

jenn7
14. máj 2023

@lauraa pri kontrole vylozit z prirucnej. Ja som si v dm kupila obycajne uzatvaratelne sacky a v tom mam kozmetiku. Fakt sa mi este ani raz nestalo, zeby mi nieco vyhodili.

jenn7
14. máj 2023

@lauraa kam cestujete?

lauraa
14. máj 2023

@jenn7 mallorka, ale az v Juni, este sme takze neleteli, tak mam z toho dost Streß,

jenn7
14. máj 2023

@lauraa oouuu v tom najlepsom zavidim. Uzite si!

lauraa
14. máj 2023

@jenn7 dakujeme!

domak2
14. máj 2023

Mne naposledy vyhodili bryndzu, lebo je to vraj krém 🥲 Dala sa potom kúpiť za bránou, tak nabudúce budem vedieť.

jenn7
14. máj 2023

@domak2 si nou mala kontrolora natriet😂

domak2
14. máj 2023

@jenn7 ved mi až do placu bolo 😅 nabudúce rovno hrniec s haluškami zoberiem asi radsej 😁

moonlight1210
14. máj 2023

@kommune mala som tekuty obvazovy sprej v tasticke s liekmi v taske (nechcelo sa nam brat kufre na 6 dni). Dokonca som ho zabudla na check-ine vylozit a nevyhodili mi ho. Iba ma vzali bokom a urobili mne, kabelke a taske test na vybusniny (rezidua).

Cestou spat som ho rovno vylozila a nechali ho bez otazok prejst.

Ale je fakt, ze to boli letiska nie na Slovensku.

kacusik69
14. máj 2023

@lauraa nezalezi na tom ci nizkonakladovka alebo “normalna” spolocnost… bezpecnostna kontrola je jedna a rovnaka pre vsetkych… napr. v BTS ale ani vo VIE, PRG, DLM, LIS, OPO, PDL a mnohych dalsich letiskach, sa tekutiny uz vykladat nemusia AK vam zamestnanec kontroly nepovie inak

kacusik69
14. máj 2023

@domak2 bryndza je kvoli konzistencii povazovana za tekutinu, a prave kvoli jej konzistencii je obmedzene mnozstvo (a to iste med, pasteky, dzemy atd. atd. atd.)

Ze sa da kupit za kontrolou a teda aky to ma vyznam ze cestujucemu nepustia a kupit sa da, je ten ze tam ide o tovar ktory podlieha “inym” kontrolam a celkovo inak sa to berie…

domak2
14. máj 2023

@kacusik69 ja tomu rozumiem, len pri bryndzy mi to nenapadlo, to ze sa da kúpiť za kontrolou považujem za plus, len som o tom nevedela

zadarmo1
20. máj 2023

@lauraa z BA na Malorku neriešili nič ani von z príručnej to nemuselo byť. Mali sme pre dieťa 3r. zvlast tašku s jedlom a vodou 0,5l a 2x 0,25l a v pohode aj tá prešla. Na Malorke bola kontrola prísnejšia, všetko von z príručnej (lieky a kozmetika) ale tiež prešlo jedlo a voda v taške.

sima2111
21. máj 2023

@zadarmo1 to nie je prísna a menej prísna kontrola. Tam ide o to, aké majú skenery. V BA už majú modernejšie kde netreba vyťahovať tekutiny z tašky.

ghostsgirl
21. máj 2023

S gelom by nemal byt problem, kedze nema nad 100 ml. Ja som bezne mala aj vo viacerych tastickach, lietam vela a nikdy nikdy nebol problem az v septembri v Edinburgu ma pani na kontrole zastavila a vybrala ich vlastny zip sacok, ktory bol dost maly a povedala, ze sa mi musi vsetko zmestit tam a musi sa to dat zapnut, ostatne vyhodia...no bola som prekvapena dost :D nastastie bola pani velmi mila a snazila sa mi to tam vsetko napchat, doslova s tym hrala tetris. Nezmestila mi tam asi iba jednu nejaku skoro minutu blbost, co mi ani teda nebolo velmi luto, ze vyhodila. Takze zalezi od konkretneho letiska a aj od konkrétneho pracovnika, ktory ma sluzbu a aku ma naladu :D teraz su vsak niekde tie nove skenery, tak verim, ze to nebude take prisne

dasakrupova1973
5. jún 2023

@jenn7 mozem sa spytat? chapem, ze max 1 liter v tom uzatvaratelnom saciku, ale mozem mat aj viac kusov ako 10ks, ked mam nizsie balenia - 30ml, 50ml, 75ml...? dakujem

kacusik69
5. jún 2023

@dasakrupova1973 vsak som vam odpisala som do IP

dasakrupova1973
5. jún 2023

@kacusik69 dakujem pekne...prepacte, nevsimla som si...ja som sa len dnes registrovala, este som sa tu celkom nezorientovala 🙂 este raz vdaka

Strana
z2