Nočné cestovanie autom s väčšíimi deťmi

pele
12. jún 2018

Ahojte, chcem sa opytat na vase skusenosti s nocnou cestou autom s vacsimi detmi. Chystame sa na cca 5 h cestu v noci, vyrazali by sme okolo jednej, aby sme rano boli na mieste.
S detmi sme este v noci nesli, len cez den. Obavam sa, ci nebudu plakat, ze im je nepohodlne, tie vacsie sedacky su celkom kolmo, nie velmi na lezanie, nebude sa im v nich asi dobre spat. Normalne sa s detmi da dobre dohodnut, vydrzali by, ked treba, aj taketo horsie podmienky, ale ked su rozospate, nie je to to iste. Ake su vase skusenosti? Prespia deti cestu alebo sa budia, placu a je to narocne? Budem rada za skusenosti, neviem sa rozhodnut, ci sa na to dat, alebo radsej zrusit. Dakujem.

tetapetra
12. jún 2018

5h? Veď to dáš krásne aj cez deň. Radšej choďte skoro ráno cca o 5 alebo večer okolo 21:00.

jasminet
12. jún 2018

5 hodin s vacsimi detmi? kludne aj 9 za bieleho dna s 9 mesacnym dietatom... deti ked spia tak proste spia. ty musis vediet ci su zvyknute cestovat. nase su od narodenia a nemame problem. isli sme cez den aj 16h s 2r a 5r a dali to lepsie nez my dospelaci.

janickacrazy
12. jún 2018

@pele s takýmito deťmi by som išla radšej skoro ráno ako v noci, 5 hodín je pohoda, ja som išla s 2ročným 18 hodín a to sme museli robiť prestávky, vám stačí jedna prestávka a je

janinah
12. jún 2018

Ten deň po tajkej nočnej ceste budeš ako zdochlina aj ty dospelá,deti tiež...ak vyrazíte o 5-6 ráno,tak naobed ste na mieste a do večera ešte toho postíhate habadej...

3009
12. jún 2018

Išli sme s 1,5 roč. autom do Grécka a pohoda. Zastali sme keď bolo treba a potom v noci sme síce prespali, ale žiadny problém. Takže choďte radšej veľmi skoro ráno alebo okolo 22-23 hod. a s prestávkami tam budete skôr ráno, ale určite nie o 1 hod. v noci.

conspi
12. jún 2018

Tiež som toho názoru, že keď vyrazíte okolo piatej ráno, tak to v pohode dáte. Na čo kaziť noc a nasledujúci deň, keď ide len o tak krátku cestu 🙂

pininka
12. jún 2018

Nasi spali v pohode aj viac hodin. Teraz sa vsak chystame na dlhsiu cestu a deti su tri, tak si ideme pozicat tranzit

laska201
12. jún 2018

Veru raz sme boli zaviest babku do kupelov Ciz.Teda rano o 5 sme vyrazili z domu a prisli spet domov o 7 vecer a to v aute 4 deti babka a ja s muzom.Deti to uplne v pohode dali aj si pospali aj mala a to nemala ani 2 roky a v pohode.Ale ja sa skor obavam cesty na dovolenku busom ako to tam zvladnu od 14hod do rana 8.hod.

pele
autor
12. jún 2018

Dievcata nevieme to posunut na skoro rano, rano uz musime byt tam, takze bud ist takto ako pisem, alebo den vopred pojdeme cez den a musime si zaplatit ubytko. Takze zvazujem, ci by sme to dali alebo radsej platit.

3009
12. jún 2018

Tak radšej zaplatiť jednu noc ubytovanie a nenervačiť sa.

katulienkax
12. jún 2018

Pre mna osobne je najhoršie cestovať ked musím v noci vstať napriklad o 2 aby som cestovala. Na druhý den som zbitá jak pes. My radsej cestujeme cez den a obetujem jeden den na cestu ako cestovať v noci a další den byt ako zbity pes. Samozrejme ak clovek cestuje busom 24 hodin tak musí aj v noci ale my bezne chodíme aj 7 hodin s detmi cez den. Zvykli si.

hettinka
13. jún 2018

@pele pozerám, že deti majú 3, 6 a 7 rokov, prepána, ved to musia zvládnuť, aké vyplakávanie v sedačke. Podľa mňa, ak pojdete nad ránom, bud ešte zaspia, alebo im daj tablet s rozprávkou. Do auta vezmi malé vankúšiky pod hlavu a lahučkú dečku cez kolená, nejakých plyšákov, do rádia detské pesničky ... my sme v takom veku dávali HR 12 hodín, na noc a decká zvládli. Skôr som riešila vtedy mladšieho (mal 16 mes.), ako staršiu 7-ročnú. Paradoxne, staršia spala celú cestu a mladší pozeral z okna.

cmulinko
13. jún 2018

Tak co sa tyka cestovania nastastie moje deti nikdy nemali ziadny problem. V pohode zvladaju dlhe cesty...takze takych 5 hodin to je uplna pohoda. Ja som extremne stastna, ze ziadne vaznejsie cestovne problemy nemusim riesit. Dost by mi to skomplikovalo zivot. Od 4 mesiacov kazde z mojich deti zvlada 2,5 tisicovu cestu 2x rocne a to spia iba v aute. Za 3 tyzdne nas tych 2,5 tisic caka tiez...5 deti, 1 pes , stresny box a 4 bicykle. Bude veselo 😃 lebo ja cim som starsia a cim mam viac deti tak to zvladam horsie lebo ja som v tom aute clovek na vsetko ci pre manzela ci pre deti a uz nemam taku trpezlivost ako kedysi. Sluzka co nema kam utiect 😀. A väčšinou ja som ta co robi cirkus v aute 😀. No poznam rodiny ktorym deti robia cirkus uz pri 30km a prerevú celu cestu. Naozaj neviem cim to je. Ci je mozne to dieta nejak naučiť zvladat aj dlhe cesty lebo napr moje deti od narodenia su dost casto vozene v aute aj na dlhsie cesty.

montemotherone
13. jún 2018

@pele cestujeme zásadne v noci, aj 8-9 hodín a v pohode 🙂 Každé 2 hodky pauza, poprechádzať , pobehať, niečo zjesť... S dcérkou sme šli keď mala 1 rok, so synčekom keď mal 6 mesiacov. Deti väčšinou v aute spia, takže normálne v pokoji spali. Cez deň to bolo horšie. Stáli sme každú hodinu...

katren
13. jún 2018

@pele my ideme na dovolenku a caka nas 9 hod. jazda...ideme okolo 21 z BA rovno na noc, nech spia decka v aute...rano budeme na mieste 🙂 ideme s troma

janickacrazy
13. jún 2018

@montemotherone
@katren ono veľa záleží od dieťaťa, nie každé dieťa v aute spí, my sme raz išli so 6mesačným 12 hodín a nespal ani minutu!!! Bol to des, ja som bola už taká unavená, ale teda on bol fakt extrém a ked sa niečo dialo, tak nevedel spať.

stvura
13. jún 2018

@pele to vacsie deti su tie co mas ty? Ja mam 9r, 7r a 6r deti. Uz stvrty rok pravidelne chodime smer Chorvatsko v lete na dovolenku. Skusili sme rozne casy no najviac sa nam oplatilo od nas (juh slovenska) odist o jedenastej v noci a tam sme rano o siedmej rano. Deti spia v noci. Ten najstarsi sa prebudi obcas ale po chvilke zaspi. Cez den co sme skusali bolo des s nimi cestovat, nudili sa, hasterili...takze ee, ostaneme pri tejto klasike.

pele
autor
13. jún 2018

Dakujem baby, som rada, ze niekto to uz ma odskusane v pozitivnom zmysle, verim, ze to aj my zvladneme🙂

hettinka
13. jún 2018

Nás mladší už má 11 a v aute nezaspi od mala. Ale ani neplače, rozpráva, spieva, hra sa na mobile (doma nesmie, tak mu to je vzácne), alebo len tak pozoruje okolie. Chodíme do HR aj 2x do roka, buď nadránom, alebo cez deň.

nikto44
23. jún 2018
nikto44
23. jún 2018
ukulela
23. jún 2018

@pele pozri, zalezi, co mate dalej na plane, ci len pokracuje dovolenka, alebo to ma byt nejaka akcia, ci si decka budu mat kde pocas toho dna oddychnut ... lebo ak ich v noci pobudis, o jednej das do auta, tak si v tych sedackach ozaj velmi neoddychnu ... a tiez teda, ci ich nechas do polnoci spat - aby potom v aute neobzivli ... ozaj zalezi od porgramu, co bude po prichode na miesto.

sense
23. jún 2018

Nasa ma 5rokov a v pohode da 12hodcestu a radsej chodime v noci ako cez den lebi cwz den nezavrie ani oko ani pusu...a bez tabletu ju nezabavim taku dobu...v noci polku prespi,mame sadacku kt saneda polohovat aice do lahu ale da sa oosunut cize nie je kolmo a tym padom jej nepada hlava a nohy si moze vylozit nevisia jej cely casdolu kedze priestor pod sedackou jej vyplnam

henikav
23. jún 2018

@pele podla toho ci su deti na dlhsie jazdy zvyknute v aute, ale 5 hodin je v pohode, ci uz cez den alebo v noci. Teraz je otazne ci ty tam musis na mieste fungovat, idete nieco pobehat alebo nejaka akcia, alebo ked prides mas veget. Ak mas normalne fungovat, mala by si ist den vopred, hlavne ak nie si naucena tolko jazdit. Zbytocne ti ja budem pisat ze jazdim vyse 20 hodinovky s detmi od narodenia a v noci mi pekne spia. Nie je dieta ako dieta a tiez nie je sofer ako sofer. Treba to prisposobit vasim schopnostiam a zvyklostiam a tiez tomu co vas tam caka. Hlavne vezmi deckam nejake aktivity a kadeco na chrumkanie, ked aj nezdrave ale nie cokoladu, lebo sa roztopi a bude vsade