Obavy z prvej dovolenky pri mori so synom
Ahojte, mame 8 rocneho syna a ešte nikdy sme s nim neboli na dovolenke pri mori. Chceli by sme ist tento rok, lenze cim viac sa to blíži tým viac mam obavy. Vravi, že lietadlom sa boji ist, že radšej ostane doma u starkých a my nech ideme s mužom sami ale to samozrejme nechcem. Dalsia vec, neviem si predstavit ako bude tu dovolenku tráviť. Je celkom živý, potrebuje mat okolo seba stale kamarátov keďže je jedináčik. Ako vydržali vaše deti na dovolenke? Rozmyslam či sa ten tyzden nebude nudiť keď budeme vacsinou len na pláži alebo pri bazene. Ake mate skusenosti vy?
Tak my vzdy berieme so sebou aj nejake hracky, u mojho to byva lego, balicek plasteliny a pripadne nejaka knizka. Ale na plazi sa zabavi, to problem nie je, jemu staci aj piesok a kamienky. Ak je tvoj spolocensky, tak pravdepodobne tam budete mat aj ine deti a zoznami sa, to sa bezne deje, ja som sa na ako dieta takto obcas zoznamovala, problem nebol ani jazykova bariera.
Vy ste 8 rokov neriešili nič ako rodina? Rodicia + dieťa? Však máš veľkého chlapca, tak hádam dokážete fungovať aj b3ez kamarátov ked bude mat iny program.
Moje dieťa robí na dovolenke to co my. Leží na pláži, kupe sa, nájde si niečo na robenie vždy. Keď tak.berie si knihu, časopis, hocičo.. aj krížovky odkedy je školáčka mi.ukradne. potom sa na dovolenke chodí na obed/večeru, prechádzky, aktivity tam bývajú, výlety.. proste to co robíte aj vy, bude robiť aj dieťa. Nikdy v živote mu dcéra pri mori nepozerala telku/seriály 😂
Véd nebude sám. Bude tam so svojimi rodičmi. Trochu sa mu prisposobite vy, trochu on vám. Idete určite na miesto, kde na deti čaká množstvo atrakcií, animátori, aj partiu si nájde, neboj. No hlavne na rodinnej dovolenke ma byt s vami a užiť si vasu rodinu, nemyslíš?
A boli ste s nim vobec niekde ako rodina? Doma sa s nim nehrate? Mne toto pride uplne absurdne, aby rodic nevedel, co bude robit s 8 rocnym dietatom. Keby mam dilemu, co tam budem robit s trojmesacnym, ok. Ak sa boji letiet, k moru sa da aj autom.
Kupu sa v mori, jedia, vyberame hotely s toboganmi, aby mali zmenu… ale vacsinou sme na plazi… vecer nejaka prechadzka, program 🤷♀️ neviem. Nejak som sa nad tym nikdy nezamyslala
Tak chodte na taku dovolenku kde su nejaké atrakcie pre deti.
My sme pri mori počas celých letných prázdnin a nestalo sa ki aby sa nudil. Tento rok ma 9. Každý deň sa kupe počas dňa v mori, keď na pláži nie je poblizku žiadna partia deti, stačia mu vlny a nafukovacka, hádžeme si loptu, lietajúci tanier, staviame hrady alebo kopeme diery alebo si proste len hodí do vody prázdnu fľašu a naháňa ju vo vlnách popri kraji keď si chcem trošku posedieť na pláži. Ku večeru ešte chodí do bazéna lebo v komplexe ma stale nejakých partakov. Večer chodíme na promenádu, na zmrzlinu, kukuricu, kolotoče, prejsť sa, alebo sa pozrieť na nejaký program. Keď sa dokáže počas celých prázdnin zabaviť moj a nemá tendenciu ťahať sa domov, tak na par dni bude zen tvoj nadšený, len netreba rátať s tým, že vy sa budete opaľovať a dieťa sa zahrá. Dovolenka je o čase strávenom spoločne, ver že dieťa to ocení
Robí to čo my, nechodíme do rezortov takže animácie a program pre deti nemáme...ale tak ideme na pláž, pohrala som sa s ňou , boli sme vo vode, hrali sa, nejaký ľahký obed , poobede bazén (kompromis keďže chlap radšej more a dcéra bazén) , knižka, tablet, prechádzka, večera a deň za nami , ďalší deň výlet, bicykle atď a týždeň ubehne ako voda
Ono je to hlavne o čase strávenom spolu, pre mňa to nie je taký oddych štýlom vypnem a mám od všetkých a všetkého pokoj. Ale o intenzívne strávenom spoločnom čase viac ako hodinku dve. A o Tom že neriešim varenie, pranie a domácnosť.
Ak chcete ty oddych štýlom lezania na pláži s mať vlastný kľud to radšej nechajte syna u babky. A oddýchnite si s muzom
Náš vtedy 6 ročným bol celé doobedie v detskom klube, šli sme na dovolenku cez Hydrotour a oni mali v hoteli vlastný klub a slovenské animatorky. O siedmej som kvôli nemu vstávať musela lebo chcel ísť každé ráno do klubu ... V bazéne sa nenudil a v mori už dupľom. Večer ešte minidisko a ani hračky mu nebolo treba celý týždeň. V hoteli mali aj bicykle a kolobežky na požičanie
No ja mám tri deti, takže sa to nedá porovnať, keďže ony majú vlastné od narodenia nejakých rovesníkov okolo, ale teda základ dovolenky je premna vždy to, že máme kopa výletov.. čiže síce sme ubytovaní na jednom mieste, každý deň sme niekde inde a spoznávame krajinu.. keď sme pri mori (chodievame na jednu horskú a jednu morskú dovolenku) tak na pláži sme len doobeda, na obed ideme dnu, pozrú si nejaký film a potom ideme niekde do mesta (zväčša každý deň do iného, alebo ak je obrovské a zaujímavé tak aj viac krát do toho istého) tam pochodime všetky zaujímavosti, atrakcie ktoré mesto ponúka a vraciame sa neskoro večer zase do apartmánu.. deti majú naše dovolenky veľmi radi a ja ešte viac.. su ale tak zvyknuté od malička a preto chodíme do krajín kam sa môžeme dostať autom, pretože ho využívame celú dovolenku.. ak ideme do veľkomesta, tak ho tiež pochodime celé ale už hromadnou dopravou..
No a keď sú dovolenky takéto spoznavacie, ešte sa nikdy nestalo že by sa nudili.. tak skúste vymyslieť plán kam pôjdete, čo všetko si pozriete a čo navštívite..
Tak neviem kam idete, ale byvaju v letoviskach animacne timy. Popripade aquaparky rovno v arealy hotela.
Asi zalezi, ci idete s cestovkou alebo nie. Satur a Hydrotour mavaju klubiky pre deti rozneho veku - prakticky sa zbavis na cely den dietata 🙂
@natalka13 tak ked nevedia dieta inac zabavit? Nase travilo cas pri mori kupanim (popripade babranim sa v piesku ked bol naozaj mensi)... ale asi to ma kazdy inac. Nas nechodil do tych klubikov, ale vidime kazdy krat, ako sa tam o decka staraju (v ktorejkolvek destinacii)...
Zase je to fajn sluzba, ked si chcu aj rodicia oddychnut.
Tak každé dieťa je iné. Niektoré 8-ročné baví behať po pamiatkach (ja také dieťa nepoznám 🙂). Moje deti boli nonstop vo vode a my vlastne tiež. Potom na lehatku rozne hry, karty a tak. Večer sa prejsť do mesta.
? Ked sa nenudilo moje dieta ako 4rocne jedinacik, mega zive ,nebude sa nudit ani on. Teraz ma 9 a nenudi sa stale. A keby sa nudi a nic nechce,poviem mu ; no tak bud znudeny 💁♀️
Moze byt vo vode, hrat sa na piesku, s loptou, dnu rozpravku pozriet. Ja dietatu animatora nerobim. Ale pravda, jeho otec ano, to jak dve deti ( ked sa mu chce).
Jaam sice deti 2 8rocnu a 11 rocneho
Minuly rok boli na dovolenke pri mori lrvy krat a hned 3krat. Na prvej dovolenke si kazdy z nich nasiel kamosov. Syn uz na letisku v ke kedze sme meskali 2hodiny. Isli do toho isteho hotela. Bol sam s mamou s tou som sa skamosila ja. Dcerka si na hoteli tiez nasla kamosku. Na druhej dovolenke prisli na dalsi den nejaky z nasho mesta tak tiez uz bol s tym chlapcom dcerka si tiez nasla kamosku polku v rovnakom veku na plazi z vedlajsieho hotela. Na tretej som bola len s dcerou tam sa skamaratila s nejakym cypercanom v hoteli a bola s nim . Ona po slovensky on po svojom ale rozumeli si. Sni som o svojich detoch na dovolenke nevedela. Smykali sa plavali v mori v bazene. Same si chodili po jedlo pitie..
Prečo by sa nudil, bude robiť to čo vy. Ved doma keď idete na výlet tak co robí? Toto hádam nemyslíš vážne túto otázku....
Bude robit to co robi doma cez prazdniny, ked maju rodicia volno. Akurat nebude spat vo svojej posteli, nebude jest doma a zvysok dna stravi tak ako sa bued dat. Ci aj doma mu robite v kuse animatorov?
Tyzden pri morizbehne ako nic..prvy a posledny den ani nerataj kedze vetsinou su lety take ze z dvoch dni nic nemas. Ja s mojimi uz idem na 10 a 11 noci..lebo ked este date nejaky vylet ozaj to zbehne ako voda. Este sa mu domov nebude chciet ist..
Inak my mame vzdy tal na striedacku program, kupanie, aj nieco vidiet, vela miest ma nejake atrakcie pekne ako akvaria a nejake zabavne parky, minigolf. Vobec sa toho nebojte. Syn uz v 4 rokoch zvlada pobyt inde bez placu, rad lieta. Vzdy sme mu to mesiac predtym detailne vysvetlili na knizkach
@belllinka nikdy sme take nezazili ze by sa nedalo niekam chodit...
@simca06022011 ja nehovorím, že sa nedá, ale keby som dala deťom na výber, že buď voda alebo nejaké historické centrum mesta, tak mi je jasné, čo si vyberú.
@belllinka Rozumiem, vsak jasne, ze kazdy to rad inak, ja som predosly prispevok tvoj necitala 🙂 napriklad ja nedavam vyberat (maximalne tak den kedy kam pojdeme sa dohodneme), lebo ak uz sme niekde, treba si aj nieco pozriet a nieco sa naucit :D inak sa tam dostane len prstom na mape a na googli. cast dna lezime, cast dna sa flakame. Na balkane su poznavacie vyletne lode a kadeco. V zivote sme neprelezali celu dovolenku :D to mozem doma na terase lezat.
@simca06022011 veď ok. My totiž neležíme, ale sme vo vode a ja keď si mám vybrať, tiež radšej vodu, ako pamiatky.
@simca06022011 a načo vlastne idete k moru, keď sa nekúpete, ale iba ležíte na brehu a chodíte po pamiatkach? Nie je lepšie ísť mimo sezóny a tepla na poznávačky?
@belllinka keď niekto ide s deťmi mimo sezóny na poznávacky, zase je tu na MK pranierovany ako nevychovanec, lebo deti ťahá zo školy keď nie sú prázdniny 🤪

A co robi doma? Bude plavat, snorchlovat, lovit kraby, budete s nim hrat rozne hry, sem tam pozre serial cez obedny oddych pojdete na zmrzku palacinku...