Odporúčania na dovolenku v lete 2012
Ahojte, pridávam diskusiu na základe včerajšej rodinnej rady, kde sme sa uzniesli jednohlasne, že tento rok musíme bezpodmienečne v lete vypadnúť... 😀 Nie ako posledných 5 rokov...kedy zostalo len pri plánoch.. Naozaj chceme ísť a máme predstavu o Taliansku, napr Kalábria, Sardínia.. Boli ste niekto?? Odporučíte konkrétny hotel...? Bola by som nesmierne rada, keby táto diskusia bola nápomocná aj vám pri výbere oddychovej vysnívanej destinácie.. Tak prosím, neváhajte a prispejte svojimi tipmi na letné leňošenie.. Kde ste boli, ako ste sa mali, čo sa vám tam najviac páčilo a na čo sa naopak musíme obrniť nervami a trpezlivosťou... 🙂 😉 Jáj..a ideme s dvoma deťmi.. tak prosím prihliadnite nám na to..🙂
@albireo aha vidíš.. 😀 toto ma nenapadlo..priznám sa... My sme zatiaľ vždy boli s CK, nemám skúsenosť s individuálnym cestovaním.. Ale ako tip je to fantastické, ako si to zhrnula do bodov 😉 Pravdupovediac, vždy sme boli s tou istou cestovkou, s TIP Travelom, nikdy to nebola úplná katastrofa ale zase nikdy sme neboli ani celkom unesení z dovolenky.. Bola by som veľmi rada, keby sem dávali aj príspevky s konkrétnymi skúsenosťami s cestovkami a aj nejakými hotelmi...
My sme zatiaľ boli v Chorvátsku v Opatii, hotel Belveder (bolo to ešte v r. 2000 žiadna extra super dovča,ale boli sme ešte s manželom slobodní a boli sme len dvaja, tak sme si užívali večerných programov na promenáde a pod. Nepáčili sa mi tam vstupy do mora z móla a staršne studená voda, ale hotel tam bol fajn, jeden z tých čistejších a udržiavaných), potom sme boli v Hurghade v hoteli Aida Verdi v r. 2002, (to bolo celkom fajn, ale ďalej od mora, čiže ak sme nestihli hotelový autobus, dlhšie sme si počkali, alebo po tom úpeku odšľapali, strava ako kedy, celkom fajn, aj program, nepáčilo sa mi, že za všetko tam domorodci natŕčali ruku a ak si náhodou nedal, tak si sa potom k ničomu nedostala, ani k toaleťáku.., ale to je tá ich mentalita, treba dať na to pozor), v r. 2004 sme boli v Chorvátsku na Kačjaku ( je to na zváženie, niekomu by možno vyhovovalo, ale mne sa nepáčilo, že je to poloostrov s jedným kioskom a ak si chcel niečo kúpiť alebo prejsť po meste Cirkvenica, musela si vláčikom a ten jazdil len za priaznivého počka..a nám 4 dni pršalo a boli sme uväznený a unudený v chatke, potom mi veľmi vadilo, že na pláži neboli ani sprchy ani wc a ak to niekoho draplo, pekne šľapal 300m do kopca do chatky, alebo s prepáčením obsraté bolo všetko naokolo..), 2005 sme boli v Čiernej Hore Sutomore, hotel Korali - to bol úplný prepadák, tam by som nikoho neposlala.. ak niekto chce ísť do Č H tak jedine severnejšie, nikde v okolí Budvy, boli sme tam na výlete a tam to je celkom o inom, veľmi pekné, príjemný ľudia, viac možností vyžitia, prosto, tam si vážia turistu.. )
Odvtedy sme neboli, len v Prahe a po Slovensku, malé výlet y a tak... teraz by sme si radi konečne vychutnali fantastický oddych za primeranú cenu.. 🙂
@csina tiez ti mozem odporucit zamerat sa na rakuske CK, skus napr. www.5vorflug.de, zadas si tam svoje kriteria, a vyber je obrovsky, ceny nizsie ako v nasich CK, a sluzby su tiez lepsie
konkretnu destinaciu, co ti mozem odporucit je Malorka a hotel Pionero, resp. Santa Ponsa Park (su hned pri sebe, vlastni ich jedna spolocnost), je fakt na velmi dobrej urovni, nikde z neho nie je daleko, a strava bola super, taktiez personal vyborny, a Malorka je krasna, my sme ju s priatelom presli uplne celu, a je tam co vidiet, kazdy si tam najde nieco, je to aj pre rodiny s detmi, ale aj pre pary
@liz_lemon vďaka za tip.. dnes sme boli v TUI, ale trošku sme sklamaní.. všetko, čo nám núkala podľa našich kritérií bolo max s raňajkami či polpenzia a my sme chceli all inclusive.. a tie ceny... brr, v TIPe nám to asi vyjde o kúsok lacnejšie a s all... a tetuška bola z nás trošku nesvoja, nepáčilo sa mi ako vyrukovala, že prečo sme si vybrali Sardíniu, veď tá je veľmi drahá... 🙄 , že s deťmi by nám bolo fajn do Turecka..ale my nechceme nič s Arabmi, ani radšej v Grécku, bojím sa štarjku a nepokojov a pod... tak hľadáme ďalej..
Prosím ťa, tá Malorka, môžeš mi bližšie priblížiť ako to tam vyzerá, najmä bazény, pláž...? teda tvoja spokojnosť, tvoj pohľad, obrázky si nájdem.... 🙂 😉
@liz_lemon ďakujem, Malorka je isto krásna, ešte som tam nebola... 🙂 podľa tvojich hodnotení si asi bola naozaj spokojná.. len jedno je pre mňa trošku otázkou...prečo bolo more kalné? mňa totiž, keďže mám 2 r dcérku asi minú všetky tie krásne fakultatívne výlety a spolieham najmä teda na pláž a more... to je jedna z hlavných priorít.. ale o pár rôčkov, keď už by zvládla aj výletíky, by to bolo super.... 🙂 ďakujem za odporúčania, veľmi si ma potešila..
@csina tam su skoro vsetky dobre 🙂 napr. http://www.itsbilla.at/, http://www.tui.at, http://www.neckermannreisen.at/
@csina skús aj www.lastminute.at, tam sú všetky rakúske aj nemecké CK, do vyhľadávača treba zadať miesto odletu a všetky ostatné kritéria. Tam Ti nájde hotel, ktorý vyhovuje zadaným kritériam a nájde všetky cestovky, ktoré ho majú v ponuke, takže sa dá jednoducho porovnať cena.
no baby. šialenstvo... pýtajú za leto pri mori pre nás 4 4300 eur... 😢
@csina zalezi,co pozeras kedy , kde a na kolko dni ....minuly rok som spolu so sestrou kupovala mame k okruhlym narodeninam zajazd na Kretu(jej volba) pre dve osoby , v septembri, 4* hotel, 10 dni , program all inclusive. Cela sranda stala 2800 eur. Podla fotiek a rozpravania, prebehol pobyt presne podla popisu v katalogu CK.
@csina ahoj, pridavam sa do diskusie, kedze uz zacinam aj ja spekulovat nad dovolenkou. My chodime stale lastminute a celkom sa nam to osvedcilo. Mallorku odporicam aj ja, boli sme tam predminule leto a bolo fantasticky.
Skus pozerat terminy od 30. juna. my sme tak boli dva roku o sebe. je to este posledny termin, kedy je cena nizsia ako v hlavnej sezone, co je jul-august. a o tie pripadne 2 dni skor mozes vybrat deti zo skoly v pohode.
my si vzdy vyberame dovcu cez ck, ale k tomu este sledujem recenzie hotelov na tripadvisor.com. vacsinou nesklamali 🙂
@pempusik jáj, tak to som rada, že už sme tu viaceré dovolenky chtivé.. 😀 ja by som rada aj od toho 30-teho, ale má to jeden háčik..je to dosť blbé, ale mne zrovna na začiatok mesiaca vychádza menzes a nerada by som trávila v tom čase dovolenku, všetci sa slnia a kúpu a ja niekde v kúte ticho trpím... a keďže kojím, tak nechcem ani hormonálne to nejako posúvať, hoci sa to dá... preto radšej na stred mesiaca plánujem...
@pempusik ešte k tomu Španielsku.. neviem prečo, ale manžel nemá veľmi chuť ísť do Španielska, má také hlúpe predsudky, že Španieli sú špinaví a čo ja viem čo.. to sa ale čudujem, čo sme robili v Sutomore...? 😀 😀 vraj sa mu ešte nepáčia tie mega veľké poschodové hotely, jeden na druhom a pláž s ležadlami od nevidím do nevidím.. ja osobne neviem posúdiť, nikdy som tam nebola, ale on dávno vozieval ako sprievodca pre nejakú CK zájazdy do Španielska... tak neviem... 😒
@csina Spanieli su v pohode, na Malorke (a nielen tam) je vsetko velmi pekne upravene, a ciste, ovela horsie je to v Grecku, tam je bordel, je vidno, ze su to lenivci, rozdiel v sluzbach tychto dvoch krajin je markantny
ja som presla vacero greckych ostrovov, ale ked clovek ide do Spanielska, pochopi, ze sa to da robit aj inak
@csina - ahoj, ja keby som si mala vybrat naozaj podla svojich predstav, sla by som do Spanielska - Andaluzie. Ale cenovo to asi bude trochu drahsie ako ostatne Spanielsko. Ale je to naozaj krasny kraj - stravila som tam 6 tyzdnov a chytilo ma to za srdce (a to milujem Barcelonu) 😉 Alebo Canarias, tam som sice este nebola, ale vela ludi si ich chvali pre kvalitne sluzby a tiez prijemnu klimu aj na jar (mala pravdepodobnost zleho pocasia) ci prostredie 🙂
@csina co sa tyka tych obrovskych hotelov, viem o com hovoris. ale na Malorke sme mali sice vacsi hotelovy komplex, ale boli to take ako keby bungalovy a hotel mal sukromnu plaz, taku malinku, v zalive, takze tam nebolo milion ludi. Spanieli nie su az taki spinavi. to skor greci su a su aj lenivi. a na krete sme mali tiez sukromnu plaz.
@liz_lemon @pempusik @katrinka8 nechhala som sa inšpirovať, zatiaľ mám predvýber v rámci Španielska hotel Iberostar Malaga Playa v Andalúzii.. 🙂 vyzerá to veľmi lákavo a v recenziách veľmi chvália stravu, čo je tiež dôležité, lebo mám dve deti a tie sú veľmi prieberčivé..a muž miluje morské plody, tak si isto príde na svoje.. len jedno ma trápi... je tam taká pláž z tmavého hrubého piesku a na niektorých foto som videla, že to veľmi kalí more s vlnami.. je to veľmi nepríjemné, keď máš plné plavky piesku lenva vstúpiš do mora, zažila som to v Čiernej hore..ale tam to bol des, tam okrem piesku plávalo v mori teda aj všeličo iné....fuj..
no..vychádza to asi 3400 eur, na 10 dní pre nás 4, čo je síce dosť ale máme priplatený rodinný apartmán, tan som zvedavá, čo to bude...
@csina vyzera to dobre 🙂. a cez aku cestovku to je? ja spekulujem nad menorkou, aj ked moj drahy by bol skor za ibizu, kvoli klubom, ale aj tak to stoji dost penazi.
Inak my sme boli minule leto na krete v jednom z hotelov siete iberostar a mali to tma dobre vymyslene. skuzby a tak.
@pempusik ja som bola na Ibize pred 4 rokmi, a mna to teda dost sklamalo, je to maly ostrov, nebolo tam velmi co robit, plaze boli pekne, presli sme viacere, ale boli aj meduzy (sem tam), my na diskoteky nie sme, ale vstupne je extremne drahe cca 50 E
urcite sa vyhnite San Antoniu, je tam priserna plaz
na Menorke bola zase kamoska, a hovorila, ze more sa jej nepacilo (uz neviem preco), ze ziadny nocny zivot, takze oni stravili celu dovolenku len v hoteli (aspon mali AI)
@liz_lemon dakujem za info. nuz urcite simusime premysliet, co chceme. ci nocny zivot a zurky alebo naozaj pokoj a stravit vecery v hoteli. Malorka ja podla mna podobna ako Menorka. Vacsinu casu sme stravili v hoteli, vela sme spali, citali si. Kedysi som sa smiala mame, ze si musi pribalit do kufra motyku, lebo nevie oddychovat, tak aby mala co robit 😀. No a dnes som na tom podobne ako ona. takze mi chvilu trva, kym si zvyknem, ze nic nerobim a lentak lenosim 🙂
@pempusik myslim, ze sa to da sklbit 🙂 na Ibize su tie diskoteky vacsinou mimo civilizacie, takze kto sa chce bavit, moze ist za zabavou, a kto chce oddychovat, moze ist len na prechadzku do mesta
mne Malorka nepripadala nudna, cez den sme stale niekam chodili,a vecer vacsinou do hlavneho mesta, a tam je zivo
ja neviem oddychovat nic nerobenim, vzdy si to tak planujem, ale pre mna je najvacsi oddych, ked chodime po vyletoch 🙂
@pempusik tak zatiaľ sa zdá, že cez Satur.. dnes sme boli na Inchebe kvôli tomu cestovnému ruchu a zobrali sme nejaké katalógy a aj info.. ešte stále ma láka Sardínia,ale vychádza draho a Kalábria, ale všeko robia len týždňovky alebo dvojtermíny a to už je veľmi drahé... Ešte sme si v katalógu Saturu našli niečo, čo sa nám páči a na nete sme to nevideli.. Tiež Andalúzia blízko Gibraltaru, hotel H10 Estepona Palace... ešte ten si dáme vyrátať, kvôli blízkosti Gibraltaru, lebo tam chceme na výlet..za opicami 😀

@csina Z tvojho prispevku nie je celkom jasne, ci chces ist cez cestovnu kancelariu, alebo si vsetko chcete organizovat sami. My si zvykneme cestu organizovat sami.Vyzera to priblizne takto:
1.vyberieme destinaciu. Kupim si prislusny diel Lonely planet, plus jednoduchu konverzacnu prirucku z ich produkcie( nasa skusenost je,ze aspon zakladna znalost jazyka sa vzdy zide a navyse v takom Taliansku mimo velkych miest sa velmi lahko moze stat,ze miestni nehovoria ani AJ, FJ alebo NJ.)
2. kupime letenky
3. na zaklade referencii vyberieme hotel na
http://www.booking.com/
4. Prip. objedname prenajom auta na mieste,ak sa planujeme viac presuvat
Ak chcete ist cez cestovku, vrelo doporucujem pozriet ponuky rakuskych CK, maju casto nizsie celkove ceny za rovnake sluzby ako slovenske CK