Odporučíte nám alternatívu k Turecku na dovolenku?
Ahojte, posledne roky sme si zvykli na Turecko, ale nejak zacinam pokukavat po inej krajine. Co nam odporucate? Jedno male dieta do 5rokov, uprednostnime dovolenku letecky, let do 3h, transfer do hotela aby netrval dlho (max 1,5h) cize destinacia nie daleko od letiska. All inclusive nemusi byt, ale nech nas stravovanie nezruinuje 😀 v letnych mesiacoch teple more, pekne ciste plaze a moznost navstivit nejake historicke centrum a pod. Promenada je bonus, pripdne tio na hotel s aquaparkom este vacsi bonus, ale kludne staci poznat len destinaciu ☺️ dakujem za rady
Mallorca určite 🙂
Ja len , ze si treba uvedomit,ze si platite za sluzby-ubytovanie, letenky,strava, neplatite za more. To len na margo toho,ze ake je more v Turecku a v Grecku. Bola som aj aj a jednoznacne Turecko vedie,co sa tyka sluzieb . A to si platite,nie more. Ked som si porovnala ceny Turecko a Grecko ,tak v Turecku za danu sumu dostanem toho viac ako v Grecku.
@autorka my sme boli najprv v lindos princess a ten postavil latku veľmi vysoko. Mala som problém nájsť porovnateľný hotel v Turecku. Napokon sme nasli - nevyzeral sice tak nadherne, bol menší, ale mal lepšie more ako rodos. Ale zas - mne na rodose viac chutilo ako v turecku
V lindos princess je lepšie byvat mimo hlavnej budovy, je to blizsie k moru. Smykacky funguju dlhsie ako v turecku, su tam slovenskí animatori. Tento hotel je porovnateľný s tureckom, medzi Slovákmi veľmi obľúbený a dobre hodnoteny
@misana84 nie kvoli jedlu (ja som 90% casu na ovoci, kedze zaludok mam aky mam). My si ideme oddychnut. Vypnut… na nic nemysliet… nechat sa “obsakakovat”… ved uz pochopte, ze kazdy sme iny a kazdy preferujeme iny typ dovolenky. My sme momentalne rezortove typy… ako mam sa za to hanbit alebo co 🤷♀️🤣
My sme boli aj na Rodose (Lindos princess), aj viackrat v Turecku, teraz sme boli na juznom Cypre a boli sme nadšení. Krasna plaz (Nissi), cistucke priezracne more, ubytko v pohode, bolo ciste, len mensie. Najlepsia strava. Ziadny tobogan, ale my teda do bazenov pri mori nechodime. Cenovo nas to vyšlo viac ako Turecko, ale zase tento rok sme T. vôbec nepozerali, tak neviem, ci aj tam nestupli ceny.
@gab1sol ani doma nedávas tringelty? Oni nežobru baksis jak v tunisku, ale na baroch maju boxy na tip, my davame. Robia ti potom krajsie koktaily 🤣.
No sak hotel je krajší, izby, vyssia uroven, že mad viac moznosti na jedlo, viac restauracii, vacsi výber. Co je tazke pochopit , ze su lepsie služby.
No ja som asi jediná čím ma Turecko neočarilo ani hotelmi. Tie boli síce pekne aj izby, ale tak všetko. Jedlo mne tam nechuti. 200 druhov koláčov a všetky na jedno kopyto. Salámy, šunky, syry tiež. Na oko to vyzerá super, ale po pravde sme furt jedli len to iste. Chuťovo všetko obdobne. Oveľa chutnejšie sme mali v Grecku aj v Španielsku. More je najškaredšie v Turecku. Za mňa je všetko lepšie ako Turecko okrem Tunisu. Tam zasa všetko otras úplne, ale zasa more krásne. A nezabudnúť na otrašvnych turkov v miestnych obchodoch s fejkami
Ahoj. Ja teda trošku z iného súdka - odporúčam Bulharsko Sunny Beach. nikdy by som nepovedala, že ma to miesto tak uchváti. dobre - nie je to Turecko, ale bolo tam čisto, more aj pláž jak z obrázku, hotel a služby perfektné. v blizkosti je historické a mega romantícké mesto Nessebar. plánujeme sa tam ešte raz vrátit, lebo je to miesto pre deti ako vyšité 🙂
@gab1sol mozem sa opytat aj co vyjde dovolenka v top sezone? Teda podla toho na ako dlho a kolko osob
Poraďte super hotel podobný tým v Turecku, All inclusive, veľké tobogány, okrem S.Cypru
@sasa1310 prosim ta (aj ostatni) co sa nepaci na tureckom mori? 😀 my sme boli tento rok v hoteli v side na plazi v evrenseki a mne sa more pacilo, teple, plaz piesocnata ale piesok nebol taky priserne jemny ako sme zazili x rokov dozadu v bulharsku napr. Mam pobehanu aj malorku, bola som na ibize, v chorvatsku na par miestach, atd, ale mne sa nezda zeby more v TR bolo o tolko horsie. Len teraz mam rodinu, uz necestujem ako nezadana zabavy chtiva, tak uprednostnujem take ine dovolenky 😀
@oliverceky ja som pozerala tento. Ale teda zatial je nad nas rozpocet. Uvidim ako bude vo FM…
https://www.satur.sk/produkt/amada-colossos-resort
Ja som bola v Side viac krát aj Evrenseki a Colakli ale to more je také kalnejsie z piesku. Nam to vadilo . Mame radi azúrove more ako je Červené more alebo Grécke more alebo juh Talianska to sú také priezračné tyrkysové moria
@lakebabe jaaaaj taaaak, to chapem aj mne to vadilo, ale isli sme dalej od brehu a tam bolo more o cosi menej zakalene. Nezvyknu v GR alebo IT vypustat dole odpad blizko brehov?
Vieš čo juh Talianska a Sardinia a tade nie, to sú nádherné plaze , v Grécku tiež som sa s tým nestretla
asi si nevidela ešte pekné more. Turecké more ako je v Evrenseki v Side a podobné letoviská majú more podpriemerné. Bez farby bez čistoty s obyčajným hnedým pieskom.
Baby ved sa tu uz tolko nedotahujte. Niekomu sa paci v turecku, niekomu nie… pre niekoho je podstatne more, pre ineho nie. Niekto chodi cez CK, iny po vlastnej osy…niekto miluje AI a iny si rad vari alebo sa stravuje v miestnych restauraciach…kazdy sposob, kazdy pohlad, kazde travenie dovolenky a kazdeho preferenciu su absolutne v poriadku, ked to vyhovuje danej rodine… nedehonestujme sa tu len preto, ze mame ine predstavy o dovolenke 🙂
@sasa1310 tak ano tie instagramove som videla len na obrazku 😀 ale aj na malorke som bola na peknych plazach, aj na formentere, ale na dovolenku s detmi by som sem nesla. Preto tato tema a preto som sa aj pytala, co sa babam nepaci na tureckom mori ☺️
@anonymous87 toto je problem otazok na MK, ze vzdy sa najde niekto kto si pride rypnut 😀😀
Nevideli ste ešte instagramove pláže? Iba na obrázku? Tak za nimi treba vycestovať, nie sú pri hotelových rezortoch… jedine obrázkova pláž blízkosti hotelov bola Nissi( aj to treba ísť tam ráno keď tam nie je ešte veľa ľudí)
A isto aj na Malorke, Sardínii, Kréte, nájdete take pláže… máte pocit, že ste naozaj na tom obrázku
prečo rypnúť? Prečo to berieš ako útok? Že som napísala, že všade je lepšie ako v Turecku? No naozaj treba vycestovať viac ako do Turecka a uvidíš ten rozdiel na vlastné oči. človek ti ide poradiť, a ešte sa cítiš urazená

@gab1sol v Turecku sme tringelty nikdy nedávali. Sú nauceni na starostlivosť o klientov. Máš stravu úplne na inej úrovni ako v Európe. All inclusive v lepších hoteloch je taky , že je všade všetko v ultra all 24 hodín denne. Nonstop k dispozícii drinky jedlo od výmyslu sveta . Na to sa žiadne európske krajiny nechýtaju. Hotely veľké, rôzne bazeny, aquaparky, animátori sú úplne najkvalitnejši, večerné programy, koncerty , penové party , detské škôlky sú úplný top. Aj plážový servis je super všade kde sme boli. V Európe sú tie služby slabšie omnoho aj v tých lepších hoteloch