Odporučíte nám alternatívu k Turecku na dovolenku?
Ahojte, posledne roky sme si zvykli na Turecko, ale nejak zacinam pokukavat po inej krajine. Co nam odporucate? Jedno male dieta do 5rokov, uprednostnime dovolenku letecky, let do 3h, transfer do hotela aby netrval dlho (max 1,5h) cize destinacia nie daleko od letiska. All inclusive nemusi byt, ale nech nas stravovanie nezruinuje 😀 v letnych mesiacoch teple more, pekne ciste plaze a moznost navstivit nejake historicke centrum a pod. Promenada je bonus, pripdne tio na hotel s aquaparkom este vacsi bonus, ale kludne staci poznat len destinaciu ☺️ dakujem za rady
Alebo keď sa vám páči štýl Turecko tak skúste Egypt… tá nová oblasť Marsa Matruh… more tam vyzerá fakt dobre, čistý Karibik aj služby budú isto na úrovni a možno vás zaujme nejaký výlet…
Boli sme minulý rok v Turecku ( trendy verbena beach) a dnes sme sa vrátili z Cypru ( salamis bay conti) a teda na Cypre bolo oveľa lepšie more krasne, časnici taký že nečakali bakšiš a lietali okolo nás, animacny program pre všetky vekové kategórie. Jedine izby boli krajšie v Turecku inak nič. Ale zas more fakt že naj naj bolo v Tunise v mahdii.
@sasa1310 co? Urazena? Btw ten koment nebol o tebe 😀😀😀 pre mna ked niekto napise nieco v zmysle “ludia to fakt chodite na dovolenku kvoli jedlu a ubytovaniu” tak je to rypnutie. Sice tu nik nepisal, ze chodi na dovo kvoli tomuto, neviem odkial to komentujuca vzala, ale keby aj, je to kazdeho vec. Ja som jasne popisala co hladam, myslim ze komentujuci mi pekne poradili, vysvetlovala som, ze aj ked mam uz nieco pocestovane, tak nie ako rodic, preto si necham poradit od skusenejsich ☺️
Autor tak to bol môj koment tak predstav si, že sa dá cestovať a objavovať aj s deťmi… aj ja som rodič a moja 2,5 ročná dcera prešla cely Rodos, ako 3,5 ročná dala 1000km na Kréte a teraz ako 4,5 prešla Cyprus a teší sa na Kefaloniu….a mna nebavi tu citat aké majú v Turecku služby a v Talianksu, Grecku, Spanielksku ich nemajú??? Možno nie take umelé lebo oni majú iné čo ponúknuť ako milión jedla a koláčov v podstate rovnaké len v inej farbe…
@misana84 a co sa ta na tom tak dotklo? Ano turci su v sluzbach top… ano, nemaju take pekne more a taku historu ako ine staty…preto si to takto kompenzuju…preco mas problem akceptovat, ze kazdemu vyhovuje nieco ine? Vam vyhovuje objavovat, chodit hore dolu, ist po vlastnej osi. A je to absolutne v poriadku… nam vyhovuje vyvalit sa na lehatka a nic neriesit…a prestav si, ze aj to je absolutne v poriadku… ja si TR nezastavam, ved tak este len idem… ale napr.grecko, aj ked je krasne, ma neuveritelnu historiu, nadych a podla mna je to jedna z najkrajsich krajin, nema sluzby ako TR a Severny cyprus… je absolutne v poriadku, ze ta turecko nelaka…
@misana84 resp.takto urcite ma aj Grecko a spanielsko sluzby ako TR, bohuzial, ale mnohi si to uz dovolit nemozu (ano, vratane nas, lebo moj strop je 5000€ a vsetko co som nasla v GR alebo Spanielsku, aby splnalo co chcem, prevysovalo moj rozpocet)
@anonymous87 ale mna sa to nedotklo… veď som jej napísala úplne prvá, že Cyprus keď má take požiadavky…Tam je krásne more a keby chceli môžu ísť do historického centra Famagusty, Salamis, Varosha…ale potom začali tu riešiť služby…a ake krásne izby tak idem na dovolenku kvôli izbe? Sak doma mám tak zriadené ako sa mne najviac páči aj jedlo … hľadám niečo čo doma nemám…
Aj v Grecku nájdete hotel do 5000€ my sme chodili stále do lacnejšieho ale musel mat dobre recenzie! Nikdy nebol problém so stravou už vôbec . Ale je pravda, že snažím sa vybrať čo najprijateľnejšie ubytko aby som potom mohla investovať peniaze tam
@misana84 ano, pre mna je podstatna aj izba, aj prostredie, aj personal, aj upravenost hotela 🤷♀️ ina uz nebudem. A deti chcu tobogany (no to uz je na gulku do hlavy)…takze bohuzial v dnesnej dobe som nenasla hotel, ktory by nam v grecku vyhovoval. A ano aj jedlo je pre nas dolezite (aj ked ako pisem vyssie, ja tomu vela nedam)…proste vy mate ine predstavy o dovolenke a oddychu, ine rodiny zas ine… mne len ide o to, ze sa naucme akceptovat aj pre nas ine a nepochopitelne veci. Aj keby niekto isiel a vyberal dovolenku kvoli jedlu, je to absolutne v poriadku, ked mu to vyhovuje…
Proste tym, ze niekto napise ze v turecku su najlepsie sluzby, neznamena, ze dehonestuje ine destinacie (castokrat s krajsimi plazami, historiou)… a to ti pisem ako clovek, co povedal, ze do Turecka v zivote nepojde. Ale minuly rok na severnom cypre ma presvedcil, ze oni su v tomto uplne inde a ze nam to fakt takto vyhovuje…tak sme zajednali na toto leto turecko
@anonymous87 áno ale severný cyprus je krásny… tie pláže sú 😍aj história, majú čo ponúknuť…
@misana84 skor juzny. My ked sme boli na severnom, tak okolo nic nie je. Aj ked more je krasne… ale stale su to turci z ich sluzbami…
Ale teda ukoncim to, aby som nespamovala autorke prispevok… proste uzime si kazdy dovolenku taku, aka nam vyhovuje… niekto aktivne, niekto sa ako my vala pri mori/bazene ako tulene, niekto si naklada 5 cez deviate lebo AI…. Niekto rad vari aj na dovci. Kazdy jeden sposob je absolutne v poriadku. Taktiez je v poriadku destinacia, ktoru si vyberieme…a tiez je v poriadku, ked niekto napise, ze mu dana krajina nevyhovuje a nepaci sa mu 😀
Nevadí Ti škaredé more? Veď kvôli tomu idem na dovolenku v lete, že sa chcem kúpať v peknom mori. Či? Grécke more je omnoho krajšie.
@anonymous87 práveže veľa historických pamiatok je práve na severe ale je potrebné požičať auto a ísť za nimi, v rezortoch nie sú….tak isto aj v Grecku nenájdete tie najkrajšie miesta v rezorte 🤷♀️
@misana84 vieš nie každý chce na dovolenke sadnúť do auta a chodiť po pamiatkach , obzvlášť s malými deťmi a keď je 40+ vonku. Môj muž posledné roky odmieta na dovolenke vidieť auto , šoféruje tak strašne veľa doma , že na dovolenke chce oddychovať. Kazdy ma rad iný typ dovolenky. Niekomu stačí vyjsť z rezortu a poprechádzať sa po meste nepotrebuje objavovať schované plaze .
My chodíme na výlety všade a veľa loďami, ale keď tam vidím tie unavené deti, keď je vylet od rána do večera v tom teple , ani sa veľa ľuďom nečudujem, ze sa im nechce. Grécko , Taliansko juh a tieto krajiny mam aj ja pochodene, aj Turecko x krát, Cyprus veľkú časť Egypta , Tunisko ale vždy si vyberiem dovolenku podľa toho či si chcem oddýchnuť alebo objavovať. Podľa nálady to striedame. Preto sa vždy vrátim aj do toho " skaredeho" Turecka a podobne
@misana84 ale my momentalne mame nastavenie, ze chceme byt v rezorte a neriesit. Neviem preco mam pocit, ze sa mi snazis podsunut, ze to je hlupe a ze len tak ako vy aktivne travite dovolenku je to jedine spravne orechove (ale priznavam, ze v pisanej komunikacii mnohe vyznieva inak ako je nysleme)… proste nie, my sme rezortovi momentalne. Skus to akceptovat
@misana84 a to nie každý tak chce behať , niekto chce na dovolenke ležať na lehatku a nerobiť nič. Iba sa prejsť večer po meste. V júni sme boli na dovolenke tak,že sme prešli loďami všetky ostrovy v Egypte, nadherne divoké plaze , na ktoré sa ani Grécko nechytalo, každý deň sme chodili na hotel až v noci.
V septembri zvažujeme, že si dáme zase jednu leharo dovolenku v Turecku , lebo sa nám nechce nikde behať po vyletoch. A oželiem aj to skaredsie more. Aj keď sme si po minulom roku povedali, že tam dlho nepôjdeme
@anonymous87 nevnucujem len nesúhlasím, že na Severnom Cypre nič nie je….
@misana84 dobre
Cyprus aj Rhodos boli tiez fajne. Pri EU treba pozerat od 5*. Turci maju ale ovela lepsie sluzby.
Este k tomu Cypru - da sa tam v pohode vyjst z hotela a ist sa prejst po meste, pokukat bazare, nejake pamiatky a pod.?
Severny cyprus je to turecka cast a uroven hotelov porovnatelna s Tureckom.
Na severnom nie. Rezorty su na samote. Ale cestovky robia vylety… na juznom vies ist aj do mesta
@anonymous87 oki dakujem, cize bud juzny Cyprus alebo potom rodos mi vysiel z tejto konverzacie.
Na juznom cypre bazare nemas
Turecko 5 alebo 6 hviezdičkou sú top hotely
@katka533 zle som sa vyjadrila sorrac 😀 nemyslim bazare, ale myslim take tie promenadky s restikami, obchodikmi, nejaky parcik s hojdackami pre deti a taketo cosi
@gab1sol My sme boli tento rok v Turecko a všetko bolo na vysokej úrovni. Nedávali sme žiadne tringelty. Iba, keď som videla krajšie upratanu izbu a vedela som, ktorá žena upratovala (zastihla som ju na chodbe), tak som jej dala 2€ 👍 Celá bola rada. V Turecku podľa mňa aj záleží, do ktorého hotela idete. Nie všetky sú podľa mňa dobre.

Autorka:neberiem to akoze ako rypanie zas… len proste kazdy mame pocit, ze len ten nas nazor, travenie casu, pocity a pohlady su tie jedine spravne. Tiez sa mi to velakrat stane, priznam sa. Ale snazim sa vzdy uvedomit, ze iny tu istu vec nemusi vnimat rovnako ako ju vnimam ja 🤣
Ale teda ak nechcete turecko, tak mi vychadza pre vas Grecko, juzny cyprus. Kedze chcete aj vyzitie mimo hotel/rezort. Severny cyprus je taky “na samote u lesa” 🙂😀