Omis - postrehy, rady, tipy
Ahojte, zakladam tuto diskusiu napriek tomu, ze o Chorvatsku je tu vela tem, ale je velmi neprehladne v tych vseobecnych temach hladat konkretne informacie. Dufam, ze mi ju admini nezavru.
Chystame sa zaciatkom augusta do Omisu, ak vsetko klapne ako ma. Budeme byvat v dome, cize si budeme ciastocne aj varit. Mali by sme ist 2 rodinky s dievcatkami vo veku 26 a 21 mesiacov. Bola by som rada, keby ste mi napisali nejake uzitocne rady, kde sa da dobre nakupovat , najest sa prip. tipy na nejaky vylet, zabavku pre deti, alebo nieco, co Vas zaujalo, co si vsimnut, comu sa vyhnut a pod. Alebo aj nejake uzitocne rady ohladne cesty, ako sa najjednoduchsie dostaneme do ciela 😀 (mame v plane ist na noc, aby deti spali - dufam, ze to nebude len zbozne zelanie 😀 ) Dakujem 🙂
@bodka13 - myslis v Madarsku? My este stale cestu neriesime, ale coskoro asi budeme, pojdeme k susedom po presne instrukcie - oni to uz dobre poznaju 😀 My zvazujeme tu dialnicu - kvoli poplatkom. Lebo vlastne ideme v strede tyzdna a na noc (ako asi vsetci) a to sme uz poculi, ze nie je vela aut - kedze vacsina turnusov sa meni v sobotu (ci piatok) - tak neviem, asi nebudeme zase vela stat, vyuzijeme, ked budu deti spat... (ak teda budu) 😀 Neviem presne, ake su dialnicne znamky cenovo v Madarsku. Ci sa to oplati usetrit - viem len, ze je 10-dnova, co nam nepomoze, museli by sme ju kupovat 2x. Ale este som nepozerala ceny...
ahojte, super téma, my chodievame do Mimíc, to je kúsok od Omišu a do Omišu chodievame skoro každý druhý deň, aj tohto roku ideme v polovici augusta, možno sa tam stretneme, a aké máte ubytovanie v Omiši?
@bodka13 - jeeej, Ty si poklad 😉 Nam to vyzera tak, ze na Sahy asi... Ale tak my sme z Martina, tak mozno aj keby sme sli nie na Bystricu, ale na Nitru a potom na Komarom - ak by to pomohlo... Co vyzera, ze ano, lebo ako kukam do mapy (mam taku, co bola teraz v Pravde, ze cestna mapa do Chorvatska aj s dialnicnymi vyjazdami) - je dost podrobna, tak tam to vyzera tak, ze sa ide len uplne popri okraji Budapesti. Ked sa ide cez Sahy, tak tam by sa mala obchadzat skoro cela Budapest... Ale mm ma kolegov, ktori tiez chodia, tak aj on sa este popyta 🙂
@katrinka8 taktiež cestujeme cez Maďarsko po diaľnici okolo Balatonu, teraz vyjde poplatok na cca 12 eur na 10dní, cesta je takto o niečo dlhšia, ale je to pohodlnejšie, ako sa túlať po maďarských cestách, a tiež sa nám už podarilo zablúdiť v Budapešti, s malou sme vyrážali na noc a pekne spinkala, myslím, že to máte dobre vymyslené, tak len šťastnú cestu prajem a príjemný pobyt
@helimama - no, my ideme na 10 dni pobytu plus 2 dni cesta, takze budeme si musiet kupit 2 dialnicne znamky 4-dnove, co vychadza spolu do cca 10€ (ako som nasla na nete) Ideme prvykrat do Chorvatska, tak som zvedava, ako sa nam to podari 😀 Ale ideme aj s kamaratmi, co maju dcerku rovnakeho veku ako nasa, a oni uz boli dakedy davno v Chorvatsku - tak uvidime, ako to cele dopadne, ale dufame, ze dobre 😉
Juj, to mate dobre to ubytovanie, ze je priamo na plazi. My budeme byvat cca 15 minut od pieskovej plaze a cca 5 minut od kamienkovej. Ale budeme v dome, ktory prenajima 1 pani a len nam vlastne, cize tam budeme sami - teda, ona asi bude byvat dole a my na poschodi 🙂 Povodne sme chceli blizsie k plazi, ale sme sa dost neskoro zbadali vybavovat a potom sme si povedali, ze aspon sa trocho prejdeme - ze nemusime len lezat 😀 Ale vraj sa da blizko pieskovej plaze parkovat za 5 kun na den - ta nasa znama nam ukaze, kde presne to je - tak by sme to autom mali za 2 minuty, keby bolo najhorsie 😉 Ale tak mne to az tak nevadi, ja som na chodenie zvyknuta, 15 minutova prechadzka je fajn. Okrem toho premyslame, ze by sme aj obcas sli niekde inde sa pozriet na ine plaze v okoli 😉 Aj ja prajem krasnu dovolenku a hlavne stastnu cestu a stastny navrat potom domov 🙂
ďakujem, užite si to 🙂
@dado01 - no u nas to zatial predbezne vyzera na Sahy - ale este to nie je iste 😉 Tiez dialnicou okolo Balatonu a potom az pod Split kusok, kukam, ze sa tam da vyjst vyjazdm Blato na Cetini, co je najblizsi vyjazd pri Omisi - je to este kusok pod Splitom 😉
My mame 1 dcerku (2 roky a 2 mesiace bude mat) a nasi znami maju tiez 1 dcerku (1 rok a 8 mesiacov bude mat) - tak snad sa stretneme v Livingstone. Je to bar, pri ktorom je jedine volejbalove ihrisko na mestskej plazi, hned za mostom doprava 😀 (moje teoreticke znalosti)
aj my ideme do omis duce,6.8 vyrazame..tesime sa....strasne mooooc
@habo568 - my ideme v utorok 😀
@dado01 - nakoniec sme sa rozhodli, ze ideme cez tie Sahy a riskneme to priamo cez Budapest, chceme vyrazit okolo 21:00, tak to vychadza na Budapest okolo polnoci a nemal by to vraj byt problem. Naspat sa Budapesti asi vyhneme, lebo to tam budeme asi rano, tiez chceme naspat ist na noc.
Tak my sme uz spat, bolo super 😀 Sli sme cez tie Sahy a priamo cez Budapest (nie obchvatom), vsetko slo ako po masle 😉
Omiš -Duče super, práve sme sa vrátili.
ano, aj my sme šli na blind. zastali sme na veľkom parkovisku pri pláži, deti sa šli kúpať a manžel išiel hľadať ubytko, ktoré sme mali za 5 minút. Ten pán ktorý zbiera parkovné zavolal svojej známej. mali sme šťastie. iba treba dať pozor, aby ste nešli veľmi vysoko, čo najbližšie k pláži, lebo majú sakramentsky strmé uličky.
super ,aj my sme sa tam kúpali
Baby, spaky sice boli - ale celkom v pohode, my sme ich v Omisi nemali nejak extremne vela, aj ked by to mohlo byt lepsie, na to, ze maju modru vlajku... . Boli sme aj v Duce na plazi inak kuknut, tam sa nam velmi pacilo 🙂 A aj na tych malickych kamennych bolo pekne - najma ta voda nadherna 🙂
Ahojte,
my sa chystame tento rok do Omis, ale zaujima ma platba lodou na Bol, viete pribliznu cenu? Lebo je tam nadherne 🙂
@bodka13 Dobrý deň, neviete mi prosím Vás poradiť nejaké lacné ubytovanie v súkromí -pre 5 osôb v Omiš - Duče? Vďaka a prajem všetko naj...

@katrinka8 my sme vyskúšali aj po starej ceste aj diaľnicu ....vyhrala diaľnica 🙂 je to rýchlejšie,odpočívadlá na benzínkach sú čisté s tečúcou vodou a wckom a dosť husto za sebou...