Pobyt v 4hviezdičkovom hotely a dress code na večeru
Ahojte vsetci Mam dilemu mame ist na pobyt do 4hviezdickoveho hotela a na veceru sa treba obliect v kode: smart cassual......akoze ako sa obliect??? Jasne ze nechodim v teplakoch do spolocnosti ale mam rada rifle. No tie asi nemozu byt. Skuste mi nieco vhodne poradiy. 🙂 vdaka
Neviem čo to niektorí tak prežívajú, ideš síce do hotela ale obyčajná večera nie je to ples ani divadlo....a platíš si to(aj keď to bol darček niekto to zaplatil). Kludne sa obleč normálne, len nie žiadne tepláky alebo priveľký výstrih....všetko ostatné je ok - kludne pekné tričko a riflová sukňa alebo pekná blúzka a rifle....Ide o obyčajný hotel kde budú dovolenkári, nie o luxusnú reštauráciu....Väčšina dovolenkárov bude oblečená športovo...Trapas by boli rifle do divadla, ale na večeri v hoteli plnom dovolenkárov by si bola elegantne oblečená skôr výnimkou....
@mogaa Vies a to je prave to chyba. Ak je vyzadovany dress code, tak sa ho aspon minimalne drzim. Teda dam si top a nohavice,suknu ci bezne saty, nic extremne, ja co si pamatam, tak sa hotelovi hostia ako nemci a rakusania obliekli slusnejsie, slovaci a cesi dosli v kockovanych sortkach, a slapkach a nafuckou v ruke rovno z plaze
Ale to nie je o peniazoch....nohavice,ci suknu,koselu,ci nejaky top ma doma kazdy....netreba super nieco a uz vobec nie mat kazdy vecer nutne nieco uplne ine
A budem mozno hnusna,ale ked mam na 4*hotel,hadam mam na bezne,normalne,slusne oblecko....
Lenze...a to sa mi potvrdilo uz x-krat,najnevhodnejsie chodia na mnohe miesta prave majetnejsi Slovaci-leeeebo su nad vecou....a zaklad je vzdy ukazat,co a na co mam.
Akosi tomu nerozumiem....ja keď idem na dovolenku, tak si elegantné veci so sebou neberiem. Beriem si niečo športové a normálne na bežný deň. Kvôli jednej večeri nebudem ťahať na dovolenku lodičky či elegantné veci. Ano bežné normálne šaty ano, niečo v čom sa cítim dobre a pohodlne. A čo na dovolenke vynosím. A chlap v normálnom tričku a rifliach, ide síce o hotel, ale obyčajná večera. A aj keby tam boli všetci v róbach, môže mi to byť uplne jedno čo si kto pomyslí. Do práce dres code pochopím ale nepochopím do reštiky v hoteli....
@mircalla ja som ale napísala že aj keby tam boli všetci v róbach(nie že ich musia mať) tk by mi to bolo jedno.....ja také vec neriešim, obliekam sa podľa seba je mi jedno či sa to niekomu páči a uzná to za vhodné....Samozrejme do divadla by som v rifliach nešla, ale ide o obyčajnú večeru v nejakom welnes hoteli.
@mogaa To je tvoja vec, ja vidim casto vela strasne zle oblecenych ludi, malo slovakov (a to sa tyka najma chlapov) ma minimalny vkus a vie, co je vhodne na aku prilezitost a co nie. To plati o neuveritelnych kombinaciach ci fakt hroznych kuskoch. O style vacsinou casto tazko vobec hovorit. Vytahane tricko s potlacou o 2 cisla vacsie a vytahane neforemne fifle, ktore nesadnu, k tomu hrozne tenisky a zabije to ladvinka - pomoc. Cest vynimkam. U zien je to ovela lepsie, zial niektore maju pocit, ze cim vulgarnejsie tym lepsie a nechapu, ze do ZOO sa naozaj lodicky na 10 cm opatku nehodia. Ja ked vidim napriklad Talianky ci Talianov, vzdy tlieskam, ako su obleceni, u Cechoch ci Rusov plati pravy opak. Aj tu na MK je par albumov, kde baby maju ozaj vkus
Este ma fascinuje pasikave tricko a vzorovane sortky, to ked vidim.....Tricka s nazvami futbalovych klubov u muzov, velke retaze na krku....no naslo by sa toho dost
@mircalla dnes som v Zoo bola....a veru cipkove saty som tam.nasla....aj lodicky cierne lakove a o make up-e vecernom ani nevravim
Takze,zrejma to ozaj bude o ludoch a ich slusnosti,resp.uvedomeni sa
Tu nejde o pohodlie,ci nrpohodlie,snad dospely clovek uz nieco vie vydrzat a vie,co sa kde patri
A neverim,ze jeden muz nedokaze ydrzat bez rifli jednu,ci dve vecere....ani cierne nohavice nie je nikde prikazane obliect....zena ma moznosti do aleluja
@mircalla to naozaj je pre zivot tak velmi dolezite mat styl a dodrzat dress code? Ja som asi divna ale mne to vobec dolezite nepride, ved ide na dovolenku, nech sa oblecieme pohodlne a je. A mimochodom kto udava Co je stylove a Co nie? Kazdy ma nejaky styl, ina vec je ci sa tebe a inym paci alebo nie. Keby sa kazdy viac pozeral na seba ako hodnotit inych. Neviem preco by ma malo trapit ako chodia obleceny iny ludia.
@frerik Dodrzat dress code je dolezite. Je to zakladny prejav slusnosti. Tak ako pri stole negrgame, neoblizujeme noz, na svadbu nejdeme v rifliach a podobne, tak isto sa patri respektovat ak ma restauracia alebo hotel urceny dress code.
Kto to respektovat nevie, ten nech chodi na miesta, kde dress code nie je, alebo je taky, ze vyhovuje.
Povazujem za riadnu drzost prist niekam, kde je vopred oznamemy dress code s obliect sa mimo neho - lebo ja si na to nepotrpim, mne je takto pohodlne a pod.
@frerik mozno preto,ze vhodne sa obliect na rozne situacie by mslo patrit k zskladom spravania sa. Vychodna europa je v tomto unikat. Ludia nemaju zaklady slusneho spravania,neovladaju zaklady bontonu. Su ako telce. Zaklad je,aby mne bolo pohodlne. Nic speci od vas nikto neocakava,len sa SLUSNE obliect. Na mnohych dovolenkach som sa veru hsnbila,co si Slovaci a Cesi dokazu obliect na hotelovu veceru. Vrchol elegancie je u obeznych ziem tricko o dve cisla mensie a veeela flitrov.
@pininka nie je restauracia.ako restauracia,ani divadlo ako divadlo...slusnost nepusti
Ja osobne nobl hotely rada nemam,ale ked sme tam uz boli,nejdem sa tvarit,ze netusim,kam som prisla....a je mi to jedno.
@terezka1947 ja som uz pisala predtym prispevok precitaj si ho, ze je smutne, ze ludia v dnesnej dobe nevedia ani zaklady etikety a kludne idu do nobl restiky v rifliach. Ja by som urcite nesla. Som z domu naucena, kde a ako sa mam obliect a dodrziavaju to aj moje deti. Autorka sa ma pytala ci moze tristvrtove slusne nohavice. No ja by som si ich nedala, ale ak sa ona chce citit nie tak zavazujuco tak je to urcite lepsi napad ako sortky, alebo rifle.
@pininka chapem,prepac
Nie každý sa oblieka ako módna ikona a hlavne ak niekto ide na dovolenku a ide s deťmi, tak rieši iné záležitosti ako aby bol oblečený na večeru v dres code. Slušnosť podľa mňa nemá nič spoločné s tým čo si kto na seba oblečie ale ako sa správa. Niekto môže byť oblečený podľa najnovšej módy a pritom ak otvorí ústa a urazí personál tak je to stále obyčajný hulvát a to nezachráni žiadny dres code...Nehovoríme o spoločenskej udalosti, hovoríme o obyčajnej večeri a žiaden hotel nie je nóbl reštaurácia kde sa treba obliekať elegantne. Stále je to obyčajná reštaurácia, kde sa idem s deťmi najesť...Nehovorím ak je niekto špinavý ale nepredpokladám že niekto do takejto reštaurácie príde v montérkach alebo vyslovene v teplákoch či plavkách....Takže ak je oblečený aj športovo, je to len jeho vec a nikto nemá právo ani mu diktovať čo si má obliecť ani ho odsudzovať. Každý máme svoj vkus a svoj spôsob obliekania.
@peptina ak sa dobre citis v rifle ach, tak si ich kľudne daj, ale pekne, slušne a hlavne neroztrhane. Na nohy lodičky, s tým nič nepokazis, alebo keď aj balerinky, pekne sandále. A na vrch zase top, ale tiež slušný, kvalitnejší materiál. Chlap môže ísť tiež v slušných rifliach, k tomu pekná košeľa s vyhrnutymi rukávmi, na nohy mokasiny a budete ok 🙂
@peptina mozno by nebolo zle hodit link na ten hotel, nech sa tu zbytocne nehadaju o tom, kto ma a kto nema vkus😉
My sme tak boli a vo výťahu bolo napísané čo áno a čo nie 😀 jednalo sa iba o to, že "zakázané" boli žabky, tielka, kraťase... 🙂
Hotel Fis jasna

@pininka urcite ze ano. A tristvrtove elegantne nohavice a nejaku peknu bluzku. To moze byt ci?