Prečo by nemali malé deti lietať?
Tento rok som už letela 4x. Naposledy sme sa včera vrátili z dovolenky. Prosím vás, rodičia, nelietajte s veľmi malými deťmi. Vždy počas vzlietania a pristávania tie detičky plaču až sú bordové.. včera jednému pri pristavani dokonca tiekla krv z uška. Takto malé deti nemajú čo robiť v lietadle. Zmeny tlaku, atd.. hovorila som včera s letuškou a povedala, že toto majú s malými deťmi, cca do 2 rokov na kazduckom lete..
@top_manazerka nezvelicuj, letela som s babatkom a nic sa take nedialo
My s mužom sme tiež lietali dosť veľa kým som otehotnela. S malým prvých 12-15 mesiacov lietať neplánujeme, ale uvidím, čo prinesie život.
Mne oveľa viac vadia dospelí, ktorí zalomia ešte pred vzletom a prechrapu s otvorenou hubou celu cestu. A vedľa sedí ich spokojna zenuska a ani ju netrkne, že by to niekoho mohlo obťažovať. Fuj. Podobne ľudia, čo majú potrebu potahovat sopliská v nose 10 sekundovych intervaloch, lebo hygienické vreckovky este do ich dediny nedosli 🤮. O všelijakých bosích nohách, ktoré pedi videli maximálne tak z toho lietadla sa tu rozpisovať ani netreba. Staršie decka na vlastnom sedadle s tabletom a samozrejme bez slúchadiel tiež potešia. Ale čo narobím? Ja som sa rozhodla letieť, musím strpieť aj toto, keďže na private jet momentalne nemám 🤷♀️.
A takým v tých lietadlách potom zrazu najviac prekáža plač babatiek. Obhajujú to síce tým, že “myslia na dobro toho dieťaťa, ako chudatko trpí”, ale čo je ich je po tom? Dobro dieťaťa snad posudzuje jeho vlastný rodič (a znáša vsetky následky!). Netvrdím, že plač deti v lietadle neregistrujem, ale je mi to fuk, keďže sa odo mna neočakáva, že ho ja utíšim. Skôr súcitim s tým rodičom, že možno to nečakal a samému mu to nie je príjemne no nevie to vyriešiť…
@top_manazerka zhoda okolnosti .. lebo už som stihla zazriet požiar v grecku, pohodu a ešte zo tri na stene 😂 a aj bahno v tatrách ale medvede ešte dnes neboli beriem
@doriiis ano divna doba ved si sama povedala ze nemas vlacit deti po festivaloch ..presne lebo je to len vlačenie deti , co oni maju z toho????????a chcem relevantnu odpoved, co m a dieta z festivalu???bez nadavok ze som zastarala...co ma dieta 5-6 rocne z festivalu alebo dieta v kocari?dakujem za odpoved,čakam teda, že ti co obhajujete brať deti na festivaly mate relevantnu odpoved na tuto obycaajnu otazku
Berte, berte a berte. Tiež si zaslúžia cestovať. Koľko krát za život si letela? Ja lietam tak 4 krát do týždňa, nie do roka. Deti nikdy problém neboli. Dospelí áno. Prestaňte už s tou diskrimináciou. Nedáme ich do podpalubia len preto, že sú to deti.
Určite sa teba budeme pýtať ;) my budeme určite letieť s dieťaťom od jeho 1.roka. Ideme s ním do Indie k manželovej rodine. A ako inak sa tam dostat ako letecky? Teraz nemá vidieť starých rodičov, iných príbuzných až kým nebude veľký? Už takto stačí, že ich uvidí prvykrat až keď bude mať rok aj niečo, čo je tiež dosť. A je jednoduchšie pre nás prísť, keďže sme len traja, ako by sa mala trepať jeho celá rodina k nám, keď nemáme pre nich ani miesto na ubytovanie 🙂 niektorí ľudia si nevyberú. Budeme si platiť letenky ako každý iný, pokiaľ chcete mať kľud tak nech sa páči, môžte ísť do prvej triedy.
Ja lietam niekolkokrat rocne a iba raz sa mi stalo to, ze dieta bolo az fialove od placu, plakalo 4,5 hodiny v kuse na cele lietadlo tak, ze ani sluchadla nepomohli. Rodicia nanho pozerali a tym to pre nich koncilo. Bolo to dieta do veku 2 rokov, priputane pasom na matke. Ona ani okom nemihla, otec tiez nie. Ale toto bol extrem, skutocne som toto nikdy nikdy nezazila.
Inak to je taka blbsia otázka,co ma dieta s festivalu ci dovolenky.. no co ma z každého výletu,oslavy narodenín, návštev príbuzných ci každého objatia? Nič s toho si pamätať nebude. Nič. Len vnútorný pocit,aký mu vďaka tomu dali rodicia - a ak oni budu šťastný,bude dieta šťastné. Prvé roky dieta učíme hlavne emocnej stabilite a sebadovere.. inak je mu úplne jedno,kde je. Rodičom nie. A aj rodič "zije" napriek deťom ďalej a nedá si stopku na par rokov. Ti, co si tu stopku dali a cusia doma a všetko len rezim a rutins, áno potom sú tu temy o materským burn oute a o tom,aké je to psychicky náročné XY rokov doma s deťmi. No áno,ked sa niekto dobrovolne odstrihne od života a od sveta..m
@angelinja ...to isté,čo majú deti v kocaroch z nákupných centier,amfiteatrov,koncertov pre deti,divadiel pre deti a iných udalostí,kde takéto deti berú.
Ja by som dieťa v kociari na festival nebrala teda iba z čisto sebeckých dôvodov.Festival si chcem užiť.Takze beriem svoje väčšie deti.
@top_manazerka teraz je to také in, ťahať pomaly babo vo vankusi na dovolenku... Kvôli zážitkom... Skúste sa spýtať pediatrov na ich názor
Podľa mňa autorka témy chcela naznačiť, aby ste neboli egoisti a kvôli vašim dovolenkám, kam si idete vyvaliť svoje šunky, netýrali svoje malé deti. Malé deti znesú toho oveľa menej ako dospelí.
@top_manazerka pobavilo... elektrické auto ekologické??? 😄😄😄 Zatiaľ utópia...
@sevrin moje deti praveze toho vzdy zniesli viac ako my dospeli 😅 a nevidim velmi rozdiel medzi cestou na dovolenku autom, iba v tom, ze jedno je 8 hodin alebo druhe 2.
Ja neviem co niektorí z tých detí robíte. Veľa krát deti zvládnu viac ako dospelí. Moje dieťa išlo letecky xy krát, išli sme aj do Ománu a let prebehol bez jedinej chybičky, ani nezaplakal. Ja viem, že niektorým ľuďom skončí život pri dieťati, ale dajte pokoj tým, ktorým neskončil. Už začínam byť alergická na ľudí čo útočia na rodičov co svoje deti berú na dovolenky, festivaly a ja neviem co ešte. Co z toho to dieťa má? Mam milión fotiek co z toho to dieťa má. Mam milión spomienok co z toho to dieťa má. Ta radosť v očiach, objavovanie, spoznávanie sveta, iných kultúr...a nie ihrisko s jednou smykalku a pieskoviskom v hornej dolnej.
Ak dá dieťaťu cumlík tak bude s tlakom ok…. Musí žuvať… moja keď mala 2,5 mala ešte cumel a teraz jej dávam gumené cukríky keď sa tlaky menia… to je vlastne pri odlete a pristátí
@top_manazerka ja som teraz letela sdetmi na dovolenku prvy krat. A ano plakali deticky ale to uz v hale este pred odletom kedze vsetky lety mali meskanie min 3hodiny. Mensie plakalu vetsie vystrajali behalu boli im dlho. Co sa tyka samotneho letu zoadne dietatko neplakali
@lucia13022023 súhlasím so všetkým… tomu dieťaťu aj keď si rodičia nemyslia sa rozšíria obzory… moju 3,5 ročnú sme povodili po celej Kréte, prešla autom 1000km… teraz sme na Cypre a pýta sa kedy berieme auto a ideme na výlet
Syn lieta od 6 mesiacv kazde 4 mesiace. Ani raz neplakal. Ma 3 roky 🤷♀️ lietame od Europy po exotiku. Dlhe a kratke lety a syn je lepsi ked sa niekde ide ako doma.
@misana84 presne. Ja ti tlieskam, iní by povedali co si to za matku. Akože bežne sa k tomuto nevyjadrujem, pomyslím si svoje ale niektorí ľudia robia s rodičov ktorí berú svoje dieťa na dovolenku totálnych tupcov co si idú "valat šunky" k moru🤦♀️🤦♀️
My se tento rok leteli s malými deťmi ,ani sme nevedeli že ich mame ...ani iné detičky ,a to islo teda vela deticiek.Ja som letela za svoj život zatiaľ len 7x ale vzdy pohoda ,asi som mala šťastie.
Ale prosim ta, revu, lebo nemaju sami ako zvladnut zmenu tlaku. Ak to rodicia nevedia, treba im poradit, kazdy ma snad so sebou pre dieta vodu/mlieko/dudel/cukriky pre vacsie decka. Treba prehltat a je dobre😂 deti zvladaju let rovnako ako dospeli, my sme sli kopec krat a ani raz nereval syn. I ked pre nas to zabava nebola, zabavit male dieta xy hodin v malom priestore je fuska😂
@top_manazerka okí ak si to zelas budem ich odteraz posielať popredu autobusom
@top_manazerka súhlasím s tebou je to stres pre tie deti. Lenze rodicia nevedia sa dočkať kedy konečne mozu cestovať a dieta nech sa prisposobi. Nehovoriac keď idú s detmi do 3 rokoch do rôznych exotických krajín ja by som sa bála kvoli rôznym chorobám a parazitom
@mclissa a myslis ze je to zdravé pre dieťa take časte lety ?
Deti placu aj v aute, aj tak, ze su bordove. A cestuj v jednom aute 8 a viac hodin s takym dietatom. Sofera moze rovno trafit. Male dieta do 1r ani moc nezabavis, nevie sa este, ma len 1 ciel, dostat sa z vajicka preč. Je jedno ako je unavené.
Dalsie zase grcaju v aute. Tiez super cesta je to potom.
S malymi detmi sa komplikovane cestuje hocijakym dopravným prostriedkom. Kto take dieta nezazil, nepochopi..

@top_manazerka ja som posledny mesiac letela 4x. Videla som viacero babatiek, neplakali.