Prvá dovolenka rodinky s puberťákmi
Akú destináciu by ste odporučili rodinke s puberťákmi ktorá plánuje cez letné prázdniny cestovať letecky k moru prvý krát v živote?
Za 1800 letecky cez cestovku pre štyroch bez šance. Jedine že by ste si sami kúpili letenky a cez booking našli ubytovanie. Aj tak pochybujem, že by ste sa vošli do tej ceny.
Ak máš staršie deti, tá cena je nereálna, to naozaj radšej Chorvátsko autom. Letecky ťa to vyjde minimálne 4000
Ja teda airstop pozeram pravidelne, dovolenky zacinam pozerat tam, ked hladam napr starym rodicom. To si ako vyklika, ktory je to hotel, 4 na izbe alebo 2 izby po dvoch? Lebo mne to tu sumu nenaslo. A velakrat, ked si kliknem na iverenie ceny, tak to vyskoci.
No uz som to nasla. Ja osobne by som isla za tu sumu fakt radsej do chorvatska. Ak vam bolo odporucane "morske ovzdusie". Ta cena je v pripade ze budete vsetci na jednej izbe, a hodnotenia toho hotela su celkom strasidelne.
Škoda že ste dovolenku neriešili v decembri keď boli najväčšie zľavy. Do tak nízkeho rozpočtu sa zmestíte možno ak by ste si zajednali hotel bez stravy a mimo sezónu
@zuz_ka
@queen_mary v rôznych cestovkách som našla zájazdy Bulharsko pod 370 Turecko aj za rovných 400/os.
Keď rodinka v pohode dovolenkoval po Tatrami za pätstovku s toho dva dni v aquaparku či pri Balatone za podobnú cenu... nemám čo dodať
No ved dobre. A teda pointa tvojho prispevku? Ked jedine co hladas je dobra cena a morsky vzduch, tak bez k moru tam, kde vam to cenovo najlepaie vychadza.
@queen_mary pointa je tam že rodinka je zvyknutá zrejme na nižší štandard, ako iný,. Hľadám miesto čo dokážem ako samoživiteľka zaplatiť bez úveru či väčšieho zásahu do rozpočtu . Poznám naše reálne finančné možnosti.
Ďakujem
Žiadne relevantné info si nenapísala, nikto ti tu neporadí. Základná info je vek detí, to vie cenu veľmi zvýšiť či znizit
Ale to ti neporadi nikto tu 😀 tie ceny nie su pausalne. Bud pohladaj cez cestovku alebo individualne ako ti tu uz pisali. Letenky a ubytko zvlaat. Napr ryanair a booking
@luliu 16+16+14 s toho jedno vegetarián, jeden s potravinovými alergiami a jedna s vážnou diagnózou
teraz su leta velmi horuce, chodte v juni alebo prelom augusta septembra letecky do Bulharska, je tam aj lacna strava, ak je v hoteli stravovanie svedske stoly, vyberie si kazdy svoje,
Áno oni napíšu cena za osobu ale cena sa odvíja od termínu, počtu a veku ľudí, poistenie, letiskové poplatky..
@zuz_ka čiže ak pri hľadaní zadám vek osôb alebo v našom prípade 3dosp 1 dieťa, dovolenka uvedené 400/os. reálne stojí koľko? 3-4tis. ako to niekto písal hore v kommente?
Ahoj, v slovenských cestovkách neviem, či sa zmestite do rozpočtu. Odporúčam tiež airstop - to sú rakúske a nemecké cestovky, ceny majú oveľa nižšie. My sme minulý rok išli štyria do Turecka za cca 2100, SK cestovka mala rovnaký hotel za cca 3000. To len pre porovnanie aké sú rozdiely. Na airstop si vieš pekne vyfiltrovať aj max.sumu na osobu, aby Ti ponúkalo len zájazdy, kde sa zmestíte finančne. Ja hľadám vždy až cca mesiac-dva pred plánovaným odletom a vždy nájdem. Držím palce ❤️
@lulabelka cez rôzne cestovky som/ aj airstop /som našla dovolenky aj za 350-400e/ os. s čím by som sa v pohode zmestila do rozpočtu, ale zatiaľ každý písal že je to nereálne
A čo tak Chorvátsko s vlakom? Ak nemáš možnosť ísť autom, prípade mi to ako fajn alternatíva. Alebo ak šoféruješ, možno si skúsiť od niekoho požičať auto, hoci to sa asi ľahšie povie než zrealizuje. No ak inak nebude, tak by som vzala iba zo choré dieťa, ktoré dostalo odporúčanie zo zdravotných dôvodov. Nech to už vyznie akokoľvek hnusne, ak rozpočet nepustí ostatné deti nechať u starých rodičov, alebo otca. Pochopia, ved už sú dosť veľký, a najmä keď je to zo zdravotného dôvodu. Samozrejme ich to bude mrzieť, ale zdravie súrodenca je dôležitejšie než dovolenka. Celú rodinu by som vzala potom do Tatier alebo kam by chceli, na menšie výlety. Držím palce ❤️
Podľa mňa by sa to mohlo podariť. Nejaký 3* hotel v Turecku mimo hlavnej sezóny by sa teoreticky mohol podariť. Odporúčam ale termíny buď máj/jún, čo ale bude chladnejšie more, alebo potom koniec augusta/začiatok septembra, prípadne ak to umožňuje škola, kľudne september - to je teplé more, v Turecku ešte teplučko a za zlomok ceny oproti sezóne. My chodievame posledný augustový týždeň/prípadne aj pár septembrových dní kým začne škola a cena je neporovnateľne nižšia oproti top sezóne. Nám to ale takto vyhovuje, nemáme radi preplnené hotely. Koncom augusta/začiatkom septembra je to prázdnejšie a bonusom je nižšia cena.
V lete za 400 Eur na osobu , to je bez šance. Veľa cestoviek píše neuplnu cenu. Napríklad bez letiskových poplatkov. Dobre ceny má cestovka Fifo. Pri kalkulácií treba zadať vek detí a vypočíta ti celkovú cenu. Najlacnejšia európska krajina je Bulharsko. Lacnejší býva Egypt a Tunisku, ale tam je v lete veľmi teplo. Hľadaj radšej júnové termíny, lebo júl, august sú najvyššie ceny.
Tu na MK je skupina "Letná dovolenka", a tú spravuje veľmi milá baba, ktorá má cestovnú agentúru tuším v Košiciach. Vie ti nájsť dovolenku priamo na mieru. Ženy, ktoré cez ňu boli, ju chválili. Skús sa pridať a osloviť ju. Ponúka aj zahraničné cestovky.
Skúsila som zo zvedavosti Bulharsko cez Fifo 20.06. Hotel s raňajkami. Vyšlo to 2100 Eur.
Ja len dodám, že keď máš dieťa s vážnou diagnózou a druhé s potravinovou alergiou, určite si k zájazdu nezabudni priplatiť aj najdrahšie poistenie.
a nemozes ist na dovolenku len ty s tym dietatom pre ktore je more ten benefit to by ste sa do tych 1800 ak pojdes na zaciatku alebo konci sezony mohli zmestit
a pri chorom dietatku urcite kvalitnu poistku a plus navyse hotovost ak by si platila lekarovi v hotovosti ak by cokolvek bolo treba
Sla by som cestou letenka zvlast a hotel zvlast. Pri tolkych pubertiakoch all inclusive. V restikach sa nedoplatis ;) tu som kukla koniec augusta, ubytko s all inlcusive, tak pories este vlak alebo letenky
@matabb73 kde nájdem tieto informácie?

Aj máte nízky rozpočet, choďte autom do Chorvátska alebo Grécka. Ceny dovoleniek letecky už idú do riadnych súm a za puberťákov už budete platiť plnú cenu ako za dospelých.