icon

Prvá dovolenka rodinky s puberťákmi

7. jan 2023

Akú destináciu by ste odporučili rodinke s puberťákmi ktorá plánuje cez letné prázdniny cestovať letecky k moru prvý krát v živote?

uglybetty1234
Autor odpoveď zmazal
uglybetty1234
Autor odpoveď zmazal
matabb73
8. jan 2023

Fifo.sk

matabb73
8. jan 2023

Do filtra si daj dovolenka letecky, destinácia Bulharsko, počet dospelých a detí, vek detí, termín som dala jún a vyhodí ti hotely. Vybrala som hotel len s raňajkami a dala vypočítať cenu.

simca06022011
8. jan 2023

Ako napr. costa brava sme boli este ako deti, tam bolo dost divoke more teda a vra je to tam bezne... neviem pre niekoho kto ide prvykrat, by som isla hocikam. Idete kvoli moru a nie aquaparkom, akcie, vylety sa daju robit vsade. Aj v chorvatsku, taliansku a pod. Promenady vecer su hadam vsade ak nejdete to nejakej dedinky na samote. Isla by som cestou cestovnych kancelarii, normalne si to obehni, popozeraj, pozbieraj katalogy... vytypuj, porovnaj na internete, a kupte si to komplet aj s transferom z letiska atd
A teda by ma zaujimalo aky standard vyzdujete, lebo 500EUR napr na tyzden pri balatone je dost malo. Kdeze este pri mori. Makarska nas ubytko na sukromi vyslo pre 4 (2izby) bez stravy a pred uz 5rokmi na 1000EUR na tyzden. IBa ubytovanie. Ano dali sa aj lacnejsie, niekde na valande kilometer od mora.

autor
8. jan 2023

@simca06022011 malá dedinka pri Balatone cena za jednu izbu pre 4os v prepočte 20e/ noc , pekná pláž vstupné pár sto Ft. Vlakom sa všade dalo dostať. Veľa výletov po okolí. Tri roky dozadu iná destinácia v HU penzión v bazénom v prekrásnom prostredí 17e/ noc na 4 osoby . Strava väčšinou vlastná.

jaja20
8. jan 2023

Autorka,ale mysli aj na to, že ak nekúpiš zájazd napr. s all inclusive, veľmi sa ti v konečnom dôsledku predraží kôli kupovaniu nápojov, zmrzliny, snackov alebo celkovo jedenia pre vás všetkých. Veď tí teenageri už zjedia v podstate ako dospelí a pri mori je úplne iné podnebie, než na Balatone alebo v Tatrách, budú tam stále smädní.

marsmykkok
8. jan 2023

@jaja20 Presne tak, napríklad Cyprus 3 roky dozadu, 2 poháre čistej vody a jedno malé pivo 12 eur. Teraz to bude možno aj 20. Jednoznačne kvôli pitnému režimu sa oplatí all a preto na iné dovolenky k moru ani nechodím, lebo by sa mi to predražilo. A zbytočne si človek kúpi napríklad lacnejšiu vodu chladenú v obchode, ak už cestou na pláž je taká horúca, že by si mohla z nej urobiť čaj, nie ju piť.

autor
8. jan 2023

@jaja20 samozrejme.
Napr. vlani ma zarazila cenotvorba slovenského hotela, kde v rámci školenia sme mali zaplatenú plnú penziu ale za džbán obyčanej vody pri obede naúčtovali nekresťanské peniaze.
Ale ak cestovka udáva cenu 360/380/400e za osobu s leteckou dopravou All inclusive ...aká je reálna cena dovolenky?

matabb73
8. jan 2023

@marsmykkok nemôžeš porovnávať Cyprus a Bulharsko. V Bulharsku je strava stále lacnejšia ako u nás. My sme si aj na Rodose kupovali vodu na pitie, ale v normálnom obchode 1,5 litra. Stála do 1 Eura. Inde v Grécku sme si raňajky kúpili normálne v pekárni za cenu ako u nás a kávu som si uvarila sama na apartmáne. Takže, dá sa aj bez stravy a nemusíš preplatiť, ale dosť to závisí od destinácie.

jaja20
8. jan 2023

Veď práve preto sa ti snažím poradiť,aby ste neboli prekvapení.
Cestovky ako prvú sumu udávajú cenu za ubytovanie, letenky a zvolené stravovanie. Ale v konečnom dôsledku k tomu treba pripočítať ešte víza za vstup do krajiny, letiskové poplatky,niekde aj palivový príplatok, samozrejme aj poistenie a až vtedy zistíš celkovú cenu zájazdu.

matabb73
8. jan 2023

Plus letenky a letiskové poplatky. Veľa ceztoviek uvádza cenu bez toho. Ešte plus poistenie, ktoré ti odporúčam to drahšie, lebo bežné nemá v plnení chronické ochorenia. Ja som minulý rok musela dovolenku stornovať kvôli covidu a vďaka dobrej poistke mi vrátili plnú sumu.

queen_mary
8. jan 2023

Ale ona pozerala cez airstop. Tam uz mas vsetko (poistenie mas volitelne, to si vies sama poriesit/neporiesit), ale vsetko ostatme uz je v tom.

Autorka, lacnejsie ako cez airstop nezozenies nikde. A je to normalne sproatredkovatelska agentura, moji stari rodicia cez nich boli 2x v exotike (ja som to riesila vtedy)

autor
8. jan 2023

@jaja20 ok , to chápem. Veď kvôli tomu som sa pýtala kde nájdem tieto poplatky..ich výšku...Podľa mojich info na vstup do krajiny ako Bulharsko a pod. víza nepotrebujeme.

jaja20
8. jan 2023

Do Bulharska nie, ale baby tu radili napríklad Tunisko,čo je naozaj úžasná dovolenka za super cenu,tak tam by bolo treba. No a tú celkovú sumu za zájazd zistíš, keď sa postupne preklikáš jednotlivými ponukami hotelov.
Ja vždy odporúčam vyhľadávač na Invii,je veľmi prehľadný a zrozumiteľný,sama si určíš vaše požiadavky a možnosti, dátum,kedy by ste chceli ísť,stravu, letisko, odkiaľ chcete odchádzať a vyhodí ti to všetky možné ponuky. Invia zastrešuje všetky slovenské a veľa zahraničných cestovných kancelárií,tak určite nájdeš niečo vhodné.

lucik194
8. jan 2023

myslim si ze zijes v nerealnej predstave o cenach pri Balatone 3 roky dozadu a cenach ako idu teraz.....

ten rozpocet co uvadzas je naozaj nizky, to jedine mimo sezonu (jun resp september) a realne bulharsko

lulabelka
8. jan 2023

Milá autorka, ešte na napadla jedna vec - pisala si, že dcérka je v zlom zdravotnom stave a nechceš riskovať cestu autobusom - treba brať do úvahy, že aj cestovanie lietadlom je časovo náročné - presun od domu na letisko, na letisku treba byť cca 2 hodky pred odletom, v lete sa stáva, že let mešká + transfer z letiska do hotela tiež trvá zvyčajne takú hodinku a viac v závislosti od vzdialenosti. Je to pomerne úmorné a treba zvážiť, či realizovateľné podľa stavu. Možno netreba uplne zavrhovať napr.to Chorvátsko busom, pripadne Taliansko

autor
8. jan 2023

@lulabelka otázka na zamyslenie čo má robiť rodič , šofér keď jedno dieťa zvracia stále každých 20-30 min, aj keď nebude jesť piť predsa musí, (v lete lekárom odporúčaných min 3l)? Aj keby sme mali nejaký sáčok.
Ako by si sa cítila ty ak meter od teba niekto neustále zvracal?
To predsa cítiť, nie?
Nie je to príjemné.

luccija
8. jan 2023

Zvracia aj, keď má lieky?ako ste teda zvládli Balaton?nepíšes čo dcérke je, ale baby majú pravdu polka našich známych v lete sedela nekonečné hodiny na letisku kvôli odloženým meškajúcimi letom.

autor
8. jan 2023

@luccija áno aj s liekmi...viezol nás bratranec, stali sme každú chvíľu .
Taký príklad lieky večer a ráno pred odchodom, cesta do Čierneho Balogu cesta cca 1. hod sme šli 3hodiny..
Ochorenie nechcem špecifikovať, stav má roky stabilizovaný ale vyliečiť sa nedá.

hrabovo
8. jan 2023

@zmrzlinka2021 malta je fajn, ale za mňa to nie je dovolenková destinácia pre deti, skôr poznávanie ostrova, to hej. Ale pláž.... No, jedna bola okej, za ktorú sme si aj zaplatili. Inak je Malta nádherná

hrabovo
8. jan 2023

@zara0201 my sme využilo autobus hop on, 20 eur na osobu, južná a severná časť, nastúpis, vystúpis, počkáš na ďalší bud 🙂

lulabelka
8. jan 2023

Ja Ti to nevyhováram a ani Ta neodradzam, len som chcela spomenúť aj tento fakt, ze letecky zájazd v podstate zaberie tiež dost veľa casu. Ale samozrejme ber to len ako konštatovanie, dcérku poznáš najlepšie a vies najlepšie, co áno alebo nie. Držím palce nech sa Vám podarí nájsť co najlepšiu dovolenku 🍀

zara0201
8. jan 2023

@hrabovo jazdí medzi mestami?

loginexistuje
8. jan 2023

a nebude mt provlem aj v lietadle predsa len dve tei hodky pre odletom potom k lietadlu prevoz atd atd je to urcite narocnejsie ako presun napr do talinska na sever autom kde mozes zastavit kedy chces
a mozno skusit cipky proti vracaniu napr torecan

hrabovo
8. jan 2023

@zara0201 ten autobus ide po najväčších zaujímavostiach ostrova, jedna trasa je južná časť a druhá je severná časť, tak sme si to aj rozhodili na 2 dni.
Kde chceš vystúpis, pozrieš lepšie, a môžeš nastúpiť na ďalší.... Kde ta to láka, tam ostaneš.
Niektori predajci lístkov ponúkajú k autobusu aj výlet loďou, čo sa oplatí, nam ju dali zadarmo. Bývali sme v časti gzira/sliema, hneď oproti hotelu sme mali lodné taxi, tuším za 1 euro, ktoré išlo presne oproti do Valetty

laurita285
8. jan 2023

Turecko za takú cenu otočíte avšak môžeš očakávať ploštice v hoteli a fakt dosť zlú stravu

zara0201
8. jan 2023

@hrabovo super,toto som potrebovala. My ideme vyslovene na poznávačku.

mironka
8. jan 2023

https://koala.sk/dovolenka/korfu/blue-sea/

Skuste si pozriet ceny cca 400..boli sme minuly rok...let 1,5 hodiny...deti to zvladnu...je tam krasne...teraz je zlava na deti...len neviem,aky je vekovy limit...a nejake zlavy...

hrabovo
8. jan 2023

@zara0201 tak toto je potom ideálna voľba 🙂 tak spoznáš celý ostrov, je dobre si pozrieť aj kde vás to láka, nech mate aspoň ako taký prehľad. Keď chceš, môžem ti do správy poslať moje foto okolia 🙂 dovolenka nás vyšla inak celkom dosť lacno, čakala som vyššie výdavky. Aj sme chceli auto požičať, ale sme si rozmysleli, keďže jazdia po opačnej strane ako blaaaazni 🙂 z letiska sme mali vybavene taxi na hotel, už nás čakal chalanisko. Ale na letisko,ked sme šli domov, tak sme využili MHD, cca 2 eura na osobu vyšla. Môj drahý to chcel skúsiť, zrusil taxi a šli sme takto, celkom zábava, keďže doma autobusom vôbec nechodíme, tak sme to tuna trosku dobehli 🙂