icon

Prvá dovolenka rodinky s puberťákmi

7. jan 2023

Akú destináciu by ste odporučili rodinke s puberťákmi ktorá plánuje cez letné prázdniny cestovať letecky k moru prvý krát v živote?

hrabovo
8. jan 2023

@zara0201 malta je úžasná, krásna. Ale deti som sem nebrala, nežili by si to, pre nich je ideálna Mallorca, to už je taka naša druhá domovina 🙂

luliu
8. jan 2023

V slušnom hoteli je to nereálne, máš staršie deti, v takom veku sa už berú ako dospelé. Naozaj možno Tunis, ale to by bol taký hotel, do ktorého by som nešla. To radšej ešte dosetrit a ísť o rok

zara0201
8. jan 2023

@hrabovo jasné,ak môžeš tak pošli. My sme celkom scestovaní,muž robí v CK. Už sme boli kade tade na vlastnú päsť, Malta nás nezlomí 🤣 ale tak určite je dobré vedieť nejaké vychytávky a priame skúsenosti sú na nezaplatenie.

nafka0483
8. jan 2023

Autorka ppocitas s tym, ze ked pojdete letecky cestovkou tak sa z letiska budete presuvat autobusom? A ze transfer moze trvat aj 2 hodiny? Podla toho ako je hotel vzdialeny od letiska.

autor
9. jan 2023

@nafka0483 na mnou vyhliadnutú dovolenku by bol presun od nás na letisko 150 km-pauza-let-pauza-50km hotel. Čo je vonkoncom o dosť menej ako cesta do Chorvátska ktorá by trvala aj 10-12 hod.

autor
9. jan 2023

@loginexistuje toľko torecanu čo dostala malá už počas chemo, by stačilo na niekoľko životov, vlani mi povedali v lekárni že už sú iba tablety a infúzie

autor
9. jan 2023

@lucik194 už tu budem pomaly nazvaná klamárkou.
Sesternica sa vydala do Maďarska, žije tam už roky, ubytovanie vybavovala ona, u nejakého známeho. Mali sme tam iba jednu malú izbu kde boli.iba postele, kuchyňa , tv, wc,kúpelňa spoločná. Bral nás bratranec tam aj domov, oni sú súrodenci. Koľko mi bolo povedané toľko som zaplatila. Nebolo to v hoteli s All inclusive, ale v domčeku ďalej od pláže.

klarolinne
9. jan 2023

Vážne nechceš zvážiť to Chorvátsko mimo sezóny - jún, september vlakom? Myslím ze pre dcérku by to mohlo byt pohodlnejšie a menej namáhavá ako lietadlo.

nafka0483
9. jan 2023

No ale 50km do hotela ti nebude v buse kazdu chvilu zvracat? Na to som narazala ci to bude ok.
Mne z toho vychadza ze vlakom do chorvstska asi najlepsie. Znami isli vlakom do Bulharska - to by mohla byt alternativa?

negymama
9. jan 2023

mne napr. byva viac zle v lietadle ako v aute.

negymama
9. jan 2023

ale to si mala cenu v Madarsku po znamosti a low cost kvalita. My chodime do Madarska roky rokuce, takmer 18 rokov, tolko ma najstarsia dcera, cca 3-4 roky dozadu uz bola bezna cena v apartmane v sezone 10-11 eur osoba/noc - tie lacnejsie vzdialenejsie od kupalisk. Inak 14-15 eur. Este viac rokov dozadu tak 7-8 eur, ale to boli ine priem. prijmy. Mame pochodenu velku cast Madarska, hlavne vychodnu cast, ovladame aj jazyk /ja najhorsie, zvysok rodiny plynule/

Teraz v jeseni sme mali 17 eur osoba/ noc. Na silvestra, ale to beriem ze su drahsie ceny 25 eur osoba/noc. Ak chces byvat ako clovek, mat deti v osobitnych izbach, mat aj nejaky priestor, k dispozicii pekne moderne vybavenie, terasu, moznost grilovania vonku atd.
Hotelove ubytovanie s polpenziou je min. 2x tak drahe. Raz sme vynimocne vystihli 13 eur os/noc v peknom hoteli aj so sved. stolmi, ale bolo to mimo sezony, plus nejaka cenova akcia.

autor
9. jan 2023

@klarolinne na svoju prácu som v robote sama, nikto ma nezastupuje obdobie od 6.4.do 25.7 a 5.9. do 31.10. a v druhej práci zas od 1.3 do 30.6. sú obdobia keď je nárazovo viac roboty niekedy aj dvojnásobne, vtedy sa nedá brať dovolenka

autor
9. jan 2023

@negymama ak niekoho vykopnú z práce,kvôli väčšiemu počtu očr(väčšinou hospitalizácie) hoci som bola potom denne 18hod. práci, viac x tak si vážim aj to málo čo mám.
Všetky naše dovolenky či už SR či HU boli low cost. Vždy sme si varili sami, ako bola možnosť brali sa suroviny z domu. deti už dávno vedia čo si môžeme dovoliť a čo nie. Hoc by sme mali k dispozícii do leta.okolo3tis, vieme že . minimum 1tis.treba na palivové drevo na zimu.

klarolinne
9. jan 2023

Autorka, my všetci chápeme že to máš náročné, nikto nespochybňuje. Ale jednoducho ceny pri dnešnej inflácii a iba cez leto, lebo inokedy sa ti nedá, proste šialené. To sa ti tu baby snažia povedať. Na low cost nie je nič zlé, len teda nemôžeš porovnávať lepšiu cenu po známosti s klasickou. Plus to bolo aj pred covidom a touto krízou.
Držím palce nech sa to nejako podarí. Ale osobne som radšej bez mora ale s pohodlím, než s morom a musieť variť. Ale rozumiem ze je to kvôli zdraviu dcéry. No treba hľadať.

nafka0483
9. jan 2023

Este mi napadlo... ked chcete more hlavne kvoli dcerinmu zdravotnemu stavu a ma onlologicku diagnozu tak neslo by to cez nejake organizacie/nadacie? Ze by isla aspon ona? Zvyknu organizivat taketo veci, aj pre deti z domovov a pod. ako tabor. Mozno by si nieco doplacala, ale len jej.

autor
14. jan 2023

Prečitala som si kvantum rezenzií hotelov atď.už som si istá že ak cestujeme tak to nebude žiaden štát na ,, T.
Ba ma viac spochybnili v rozhodnutí o All inclusive.

autor
14. jan 2023

Kvôli špeciálnemu stravovaniu by som sa viac priklonila k ubytku s kuchyňkou. Aj keď tu každý preferuje All inclusive. Ako to riešite pri rozsiahlych alergiách,. potravinových intoleranciach?

sundew
14. jan 2023

@zara0201 malta je super! Na pamiatky ale aj zabavu, vsetci hovoria anglicky, nieje velka, talze sa da prejst cela.len co si pamatam ceny boli vyssie ledze je tam kopa studentov

matabb73
14. jan 2023

Pri alergiách je možno lepšie ísť do apartmánu s vlastnou kuchynkou a variť si. Ale aj v dobrom hoteli s all inslusive sa dá vybrať. Strava býva v dobrom hoteli pestrá. Máš švédske stoly a vyberieš si čo môžeš.

autor
14. jan 2023

@matabb73 je zrejmé, že tú cenovú kategóriu si nemôžeme dovoliť.

tiezjedna
14. jan 2023

S puberťákmi by som zamierila na Ibizu👍

tiezjedna
14. jan 2023

Inak do Chorvátska môžeš letieť👍 my už tam 4 roky inak necestujeme, z Viedne za hubičku

matabb73
14. jan 2023

Ak sa ti podarilo nájsť niečo do tej sumy?

galioska
14. jan 2023

tak napriklad moje deti su take ze su furt vo vode, nepotrebuju vzruso vecer. Idu sa s nami prejst a potom zalahnu zarovno s nami.

autor
14. jan 2023

@klarolinne ja by som žiadne dieťa nenechala doma. Boli bezo mňa niekoľko mesiacov v kuse počas 2-3 rokov. Trochu boli s otcom, potom so starými rodičmi, raz u kmotry, raz s bratom inokedy s naj.kamaratkou.
Výsledok. Všade sa cítili ako ,, piate kolo na voze,,. Odsunuté. Nechcené. Deti mi to začali vyčítať už v skorej puberte. Ale prvé znaky bolo badať už skorej. No nikto miesto mňa na oddelení nevydržal viac ako 3-4dni. Psychológa navštevujú do dnes.

autor
14. jan 2023

@tiezjedna tie veci v Chorvátsku sa mi nezdajú

autor
14. jan 2023

@matabb73 áno ubytko s kuchyňkou s priateľnou cenou som našla v Bulharsku, Taliansku aj Španielsku tam to ubytko je trochu ďalej od mora. Termínom od konca augusta do začiatku vyučovania

luccija
14. jan 2023

Taliansko musíš rezervovať veľmi dopredu august majú Taliani dovolenky a všetko býva obsadene

yanni
Autor odpoveď zmazal
yanni
14. jan 2023

uz ste nieco vybrali?