Prvýkrát do Tuniska: Tipy na cestovky a rady
Dobrý deň,plánujeme ísť prvý krát do Tuniska,ostrov Djerba a zároveň aj prvý krát na dovolenku letecky koncom augusta,resp začiatok septembra. Sme rodina 2+2. Cez ktorú cestovku,s ktorou máte skúsenosť odporúčate ísť? Ďakujem za každú radu a prajem pekný deň. 😀
Djerba je krasna a to more a piesok je fakt uzasne. My sme si na hotely požičali auto a isli same dve baby po ostrove. Ziadny problem. V meste netreba panikáriť, ides s davom a trúbis s nimi 🤣🤣🤣. Nemas sa tam coho bat. Zakladne pravidlo, nepozerať sa chlapom do oci a daju pokoj aj pri nákupoch. Treba si ist pozriet zoo krokodílov, vylet loďou je super, treba skocit aj do mesta, dat si v meste caj a vodnú fajku. Plati to iste co v Egypte. Nepijes vodu, neumývať si ani zuby. Ked idete prvykrat, nedávajte si ani ľad do nápojov. My co mame tieto krajiny radi, uz pijeme cokolvek ale uz podla mna mam imunitu aj na ich vodu. Ak by bola hnačka, kupuj si lieky miestne, maju aj na recepcii. Dajte si hned pri prvych priznakoch, ze smradľavé prdy alebo trosku bola redsia stolica. Taky co cakali, potom si uz dovolenku neužili vobec. Ruky dezinfikovať pravidelne, nosit pri sebe gel. Rodicia pravidelne si davajte aj tekutu dezinfekciu ideálna 40+. Neviem ake velke mas deti ale za malu lyzicku by som supla aj im kazde rano. Netreba sa bat, vsetko si super užijete.
@betulinka1 v hoteloch 4+ majú balený, kupovaný ľad, veď ani oni tú svoju vodu nepijú..
Áno, slivovicu nosím a rozlievam personálu tiež, väčšina si dá, aj moslim😅
Zuby umývame balenou, pár krát som sa zabudla aj prehltla a nič mi nebolo vôbec..
A ostatné robíme podobne, akurát sa všade vozíme na koči s konikmi, vždy nás ochotne kočiš počká, minule s nami bol aj na krokodílej farme a vybavil mi kŕmenie krokodílov… netreba sa nikoho báť, byť k ním milý, občas hodiť dolárik do vačku a dovolenka lepšia ako v Dubaji😄 za pár drobných☝️
@macatt dolárik to urcite. Na to som aj zabudla. To aj beriem automaticky. Ano davaju balený ale tak hadam nebudu len v hotely. Pisala som to vseobecne. Lebo my za túlame kade tade.
Tam som bola pred rokmi. Slané more, otravní chlapi - predajcovia. Celkovo nič moc.
My sme boli minulý rok v júni na Djerbe. Chodíme cez cestovku TUIreisen... more krásne a teplé. Služby v hoteli boli dobre aj jedlo bolo dobre. Treba sa však pripraviť na smeti v uliciach a hovienka od tiav na plazi ...není ich malo 😀. Deti spokojne 3 a 6r. My tiež. Tie smeti netreba moc riešiť všade je niečo. Nie sme nároční dovolenka sa nám páčila ja odporúčam. Boli sme v krokodílej farme , vyskúšali stvorkolky, boli sme na lodi. Ceny za výlety vyborne.
@miselkanalu my sme boli César Thalasso, Zodiac Hammamet, Meninx Resort Spa & Aqua ešte som bola v nejakých 3* a to neodporúčam..
Mne sa Djerba páči veľmi, nie je taká komerčná ako ostatné už predražené časti Tunisu, natrafili sme vždy na úžasný prersonál, ktorý urobí prvé posledné pre spokojnosť, vymenia vám izbu, posteľ, upracú lepšie, len sa treba usmievať a netváriť sa ako prezident sveta..
Za 1 dolár sme mali vždy prestretý a nazdobený stol a vždy pre nás rezervovaný, naliate víno a nemuseli sme sa naháňať za taniermi a pribormi😄
A tie pláže hotelové v norme, ale všade ťavy a ich trus, ale dá sa ísť vždy kúsok ďalej🙂
Zlaté kľučky tam nemajú, ale my už vieme o čom to je, sú to ľudia milujúci svoje zvieratá a život a na niektorých veciach nezáleží, ja vždy prídem úplne inak nastavená a to tam aj vždy dostanem..
@macatt ahoj mozem sa opytat ako sa ti pacilo v cesar thalasso?

Boli sme v Tunise,a mali tam vela europskych jedal,takze sa dalo pekne vybrat.Kolace,zmrzlina,ovocie bolo tiez.Nam za 20eur vymenili izby,lebo sme ich mali dost od seba,za peniaze nebol problem.Boli sme v Monastire hotely Liberty,no cez cestu na plaz.
Teraz sme vybrali hotel priamo na plazi SOl AZUR BEACH,HAMMAMET.