icon

Riešenie rozdielnych rozpočtov pri spoločnej dovolenke

18. nov 2025

Uz dlhsie sa zamyslam nad situaciou a ako ju vyriesit. Muzova sestra je rozvedena a ostala s dvomi detmi, nie su hladni, oblecenie im nechyba, aj na kruzky ma, v lete nejaky tabor … ona sa pocas roka nedostane (z casovych ani financnych dovodov) na ziadnu dovolenku, welness ani nic podobne. Jediny jej cas oddychu je letna dovolenka. Kedze byvame dost daleko od seba vidime sa naozaj len par krat do roka (my chodime za nou) cez prazdniny (jarne nam zial nevychadzaju rovnako) - velkonocne, letne, jesenne ak sa da a vianoce - samozrejme deti si berie aj jej ex takze ten cas je este aj o to obmedzenejsi. Este s manzalom zvykli chodit do chorvatska ale na dlhsie (minimalne 2 tyzdne) a tento standard sa snazi ponechat aj svojim detom. Posledne 4 roky sme isli spolu do chorvatska (vyhovovalo to aj nam z inych dovodov) ale uz minuly rok manzel namietal ze chce ist all inclusive a letecky. Tu je ale problem, ze svagrina na taku dovolneku proste nema. Cestovky vobec nerataju s dovolankami jednorodicov a jej jedno dieta rataju za plnu osobu. Pozerali sme aj first minute a o 1/4 drahsie ako ju stoji dovolenka na 14 dni v chorvastku co je pre nu naozaj vela (samozrejme cez cestovku sme pozerali cca 10 dni, na menej nechceme ist uz ani my, nie to este ona ked je to jej jediny oddych). Tak sme teda zase bookli chorvatsko. Vzdy berieme vacsi apartman nech sa pomestime vsetci a samozrejme cenovo sme nesli na polovicu. Pozerali sme zo zaujimavosti aj pocas sezony last minute a nic sme nenasli (to co by bolo ako tak v jej rozpocte tak zle recenzie). Teraz uz zacali ponuky na leto so zlavami, my by sme si aj nieco vybrali ale “problem” je zase svagrina …Ak pojdeme v lete na dovolneku bez nej, deti budu smutne ze sa neuvidia, dalsiu dovolenku pri mori s nou nebudeme moct absolvovat (cas + finacie). Manzelovi som aj navrhovala ze jej par 100€ prispejeme ale on nevidi dovod, ved nech ide tam kde na to ma, on sa nechce a nebude obmedozovat (zase dat chorvatsko koli nej) ked aj on si chce oddychnut a preco mame z naseho platit … naozaj neviem ako toto vyriesit, so svagrinou si rozumieme, aj manzel ju ma rad a nema problem s nou travit cas, deti sa na seba tesia a su radi ked su spolu, nam by tych par penazi na doplatok jej dovolenky nechybalo, aj ked principialne chapem aj manzela. Moje starsie dieta sa vyjadrilo ze radsej chorvastko autom s nimi ako all inclusive bez nich..

Strana
z7
anonym_20c10a
19. nov 2025
@maciatkolulu

@marsmykkok pri všetkej úcte,nemyslím,že tu niekoho zaujíma,čo chcela ty a kam....a ani tvoje cestovateľske minulosť a preferencie. Myslím,že téma je o inom

@maciatkolulu nie, nevedela som ze rodinna izba v penzione = izba s kuchynkou. Myslela som, ze rodinna izba = 2 miesnosti. Taku mam ja skusenost

ku_uk
20. nov 2025
@anonym_autor

@ku_uk na sr dovolenku cez leto netravime lebo chceme ist k moru, uz je len svokra a ta neviem co ma stym ze nase deti sa chu spolu vidiet a stravit cas? Svagrina neziada strazenie deti ale obom nam vyhovuje spolocne straveny cas

@anonym_autor že môže prispieť a nie strážiť 🤷‍♀️

Inak s tebou komunikácia je extrémne nepríjemná, na bsetko máš odpoved neviem na čo píšeš nech ti ľudia niečo poradia, keď každého odjebeš lebo hento lebo tamto. Ty radšej uprednostniš mužovu sestru pred vlastnym manželom, manžel chce ísť na dovolenku kde si oddýchnete ako rodina a ty potrebuješ nasilu tlačiť niekoho niekam, keď na to nemá. Mne to príde, ako som písala vyššie, že tieto výhovorky používaš aby si nemusela byt na dovolenke len a vlastnými detmi a muzom.

autor
20. nov 2025
@ku_uk

@anonym_autor že môže prispieť a nie strážiť 🤷‍♀️

Inak s tebou komunikácia je extrémne nepríjemná, na bsetko máš odpoved neviem na čo píšeš nech ti ľudia niečo poradia, keď každého odjebeš lebo hento lebo tamto. Ty radšej uprednostniš mužovu sestru pred vlastnym manželom, manžel chce ísť na dovolenku kde si oddýchnete ako rodina a ty potrebuješ nasilu tlačiť niekoho niekam, keď na to nemá. Mne to príde, ako som písala vyššie, že tieto výhovorky používaš aby si nemusela byt na dovolenke len a vlastnými detmi a muzom.

@ku_uk manzel by tiez rad isiel na dovolneku so svojou sestrou, ale neriesi ako to vymysliet aby to vyhovovalo vsetkym - len jemu. Deti budu radsej na dovolenke so sesternicou/bratrancom ako na AI a my ako rodina na dovolenku chodime aj sami takze toto nie je urcite dovod.
Dostala som tu par napadov ako to poriesit a manzel s tym nema problem, ani svagrina

lauricka
23. nov 2025

@anonym_autor to je super brat, fakt. A tiež tata, že rieši, čo on chce bez ohľadu na to, čo chcú deti a je mu ľúto 100 eur pomôcť vlastnej sestre, keď vidí, že je sama a prosto tie peniaze nemá kde zobrať. Presne ako tu niektorí písali, aj v rámci nejakého darčeka sa to dá vyriešiť. Ak on má na all inclusive letecky s rodinou, tak to nemôže byť problém. Myslím, že najlepšie by bolo, keby ste išli na dovolenku aj sami a potom ešte na lacnú s ňou. Alebo ten jeden týždeň budete spolu v lacnejšom a druhý týždeň sa presuniete na All inclusive niekde alebo najprv a potom prídete za ňou na ten druhý týždeň. Naši švagrovci chodia sami letecky a potom ešte na spoločnú lacnejšiu so všetkými niekde v Chorvátsku v apartmáne. Tiež aj preto, že deti chcú byť spolu a tak ich to najviac baví. Veď buďte trochu kreatívni.

autor
24. nov 2025
@lauricka

@anonym_autor to je super brat, fakt. A tiež tata, že rieši, čo on chce bez ohľadu na to, čo chcú deti a je mu ľúto 100 eur pomôcť vlastnej sestre, keď vidí, že je sama a prosto tie peniaze nemá kde zobrať. Presne ako tu niektorí písali, aj v rámci nejakého darčeka sa to dá vyriešiť. Ak on má na all inclusive letecky s rodinou, tak to nemôže byť problém. Myslím, že najlepšie by bolo, keby ste išli na dovolenku aj sami a potom ešte na lacnú s ňou. Alebo ten jeden týždeň budete spolu v lacnejšom a druhý týždeň sa presuniete na All inclusive niekde alebo najprv a potom prídete za ňou na ten druhý týždeň. Naši švagrovci chodia sami letecky a potom ešte na spoločnú lacnejšiu so všetkými niekde v Chorvátsku v apartmáne. Tiež aj preto, že deti chcú byť spolu a tak ich to najviac baví. Veď buďte trochu kreatívni.

@lauricka nie je to len 100€ ale par 100€, dve dovolneky nestihame z casoveho hladiska a ani financneho. Manzel chorvatsko nechce a tam AI vychadza podstatne viac ako take grecko, turecko … takze napad s presunom po tyzdni tiez nie je riesenie.

Dakujem vsetkym za napady, podnety a komentare. Uz som to zariadila a ideme spolu letecky - vlk syty, ovca cela, manzel aj deti spokojne a svagrina tiez ..

princezna_bosorka
25. nov 2025

@anonym_autor tvoj manzel sa sprava ako chuj. Tak ma ju rad ale pomoct jej nechce? poslite manzela na poriadnu dovolenku sameho a vy ostatni chodte do chorvatska.

Alevo im doplatok darujte sko vianocny darcek...

anonym_2f3568
25. nov 2025

Nedocitala som toto dokonca, ale ako vidim @autorka riesi aby bol spokojny manzel, svagrina, jej deti, svagrinine deti… Okrem toho to rozobera na fore a diskutuje s kazdym aby prisla na naj riesenie. Nevidim nikde zaujem o to aku dovolenku si praje autorka?? Riesi toto jej muz, diskutuje na nejakom fore a snazi sa vyriesit spokojnost vsetkych??? “Urcite”. A este tu citam obvinenia aka je sebecka ze muzovi nedopraje…Predpokladam ze este celu dovolenku hlada a organizuje.. @autorka prosim ta pre cele zenske pokolenie dopraj sebe dovolenku aku si ty prajes a zasluzis 🙏🙏🙏

autor
27. nov 2025
@anonym_2f3568

Nedocitala som toto dokonca, ale ako vidim @autorka riesi aby bol spokojny manzel, svagrina, jej deti, svagrinine deti… Okrem toho to rozobera na fore a diskutuje s kazdym aby prisla na naj riesenie. Nevidim nikde zaujem o to aku dovolenku si praje autorka?? Riesi toto jej muz, diskutuje na nejakom fore a snazi sa vyriesit spokojnost vsetkych??? “Urcite”. A este tu citam obvinenia aka je sebecka ze muzovi nedopraje…Predpokladam ze este celu dovolenku hlada a organizuje.. @autorka prosim ta pre cele zenske pokolenie dopraj sebe dovolenku aku si ty prajes a zasluzis 🙏🙏🙏

@anonym_2f3568 dakujem za komentar a ano celu dovolenku hladam a organizujem ale uz je vybavene 👍 vlk syty, ovca cela a vsetci spokojni - vratane mna

betulinka1
27. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_2f3568 dakujem za komentar a ano celu dovolenku hladam a organizujem ale uz je vybavene 👍 vlk syty, ovca cela a vsetci spokojni - vratane mna

@anonym_autor ako si to nakoniec vyriesila?

Strana
z7