Risknete ísť tento rok do Grécka?
My sme chceli ist tradicne do Chorvatska. Neviem co sa tento rok Chorvatom porobilo, ale tusim strasne zdrazeli. Co sme zistovali, tak len cisto ubytko by nas vyslo cca 1200 eur. A to sme este nic nejedli, netankovali, nepoistovali sa.... Kvoli podmienkam, cenam, babyfriendly a roznym inym veciam zvazujeme bud Turecko, alebo Grecko. Ja sa toho Grecka trochu bojim. Akoze ani nie sluzieb v rezorte, ale skor, ci zrovna v den nasho odchodu si niekto, kto ma na to vplyv nezmysli strajkovat, alebo nieco podobne. Co vy na to??
@celasapremenim Ja som si to nevztiahla na seba 🙂 , len ma nejak zarazili Tvoje slová.
Kréta preto, lebo sme tam ešte nikdy neboli, doteraz zatiaľ väčšinou Taliansko. A taverničky jednoducho nie sú pre mňa, okrem intolerancie BKM mám ešte aj HIT a to je už iná káva ☹ . Tak zatiaľ nepokúšame osud a radšej strava AI, minimálne pre mňa.
A ideme 3 rodiny (6 dospelých a 4 školopovinné deti), takže len čisto cez leto, staršiu zo školy počas skúškového obdobia na 2 týždne vziať nemôžem. Vždy sme si našli hotel, ktorý bol čo sa týka časov jedla, benevolentný a ústretový. Vždy max spokojnosť.
A ktovie, keď budem mať svoje stravovanie pod takou kontrolou, že sa odvážime aj na niečo iné, tak vyskúšame aj Tvoj spôsob cestovania.
Podla mna aj na Krete, Korfu, Rhodose a Thassose su plaze a miesta kde komercny turista nezavadi. Cize z mojho pohladu nezalezi ani tak uplne ktory ostrov, ale vediet co a kam na nom. Kreta ma napr. tolko uzasnych divokych plazi, napriek tomu ze nie su zname su esteticky vymakane a aj cez sezonu ste tam sami, ze urcite by som tento ani dalsie menovane ostrovy nebrala ako synonymum nejakeho preflaknute ostrovu kde je vsetko objavene a masove. A ked niekto ide z CK a pozicia si auto a pobeha siroke daleke okolie, ma to to iste...az pravda na tu cenu, co je dan za to, ked sa niekomu nechce samemu vyhladavat, ale nema tu zakladnu odvahu. Ale co sa tyka zazitkov aj tak ma sancu z toho vytrieskat dost, resp. prave to co chce.
A naopak, niekto sa moze aj bez cestovky vybrat na ostrov kde cestovky normalne ani nechodia a aj tak chodit len medzi par najblizsimi plazami, alebo je sice na akoze neznamom ostrove ale pekne plaze tam ani nie su, tak len ten dojem exluzivity ze chodia inde nez kde sa bezne.
Ja som len rada ze existuje vacsina, ktorym staci rezort a plaz pri nom. Nakolko oblubujem presny opak, chodenie po ostrovoch a skumanie zakuti. Keby to roboli vsetci, caro by sa stratilo a vsetko bolo precpate.
@summerlili oni ti greci vela toho nepridavaju do tradicnych receptov, by som povedala, ze menej ako slovaci
pri hit intolerancii by som teda ani ja nejedla kadetade, to ta uplne chapem, to dobre robis
je mi luto, ze taketo one musis riesit
horana, no na ostrovoch kde som bola, boli take plaze, ze dovidenia dopocutia a aspon tridsat :D:D:D:D
auto mam od letiska ...po letisko :D z toho par dni aj dzip, aby sme sa dostali aj medzi tulene :D
mozno niekto chce nadobudnut dojem exkluzivity, urcite su aj taki ludia, lutujem ich :D
nam ide o to, aby sme prezili krasnu dovolenku na takmer prazdnych plazach, 15 dni cisteho kludu a nadherneho priezracneho mora s horami nad hlavou, aj na tie sa vzdy chodime tulat ax jo
uz som v snivajucom mode :D
inak prekrasny ostrov je aj samos.....odporucam.....taka lefkada, skopelos, skiathos, samos, tam jazdia bezne aj ine cestovky aj ceske aj rakuske, len lokalitu si uz clovek potom tazko vyberie, ak sa ti paci nieco ine ako je v ponuke
co nam uplne vzdy :D
taka juzna kreta je prekrasna, na krete by som isla asi do plakiasu alebo do paleochory byvat, achlia je krasna, ale na nas moc ticha
na rhodose by som si tazko vyberala lokalitu, ale kebyze nemozem ist ani zaboha inde, tak mozno tam do stegny, ale teda no je to na chvoste u nas
thassos bolo krasne trypity volakedy oblast sa mi viac lubila, ale vsade uz aj tam je megahotel na plazi vystavany, korfu mozno ich liapades oblast......kasiopi by sa mi pacio byvat, no v sezone tam po tebe ludia slapu po plazi....tak lepsie inam ked uz sa tam lieta
my sme boli na tych ostrovoch aj styri pat krat uz, ak teraz skusame novy, karpathos, nie je tak zeleny, ako ja si predstavujem svoju dovolenku, ale snad sa nam bude pacit, risk je zisk :D
@kajkape relax je celkom ok :D
@celasapremenim Megali Petra je aj moja najoblubenejsia plaz na Lefkade !!! 😵 Naposledy sme ju zazili s uplne kludnou hladinou bez vlnky a ten stupen tyrkysovosti toho odtienu, co mala voda, bola ale uplne ze gyc (v dobrom) 😎, vsetky tie fotky co su o nej na nete je to presne pravda a este aj viac, uplne to tahalo oci. Paci sa mi na nej ze vacsina ludi zostane na konci asfaltky pri parkingu co je ta mala cast s par velkymi kamenmi a malo si preslape terenom az k tejto casti, co je na tvojej fotke..
dievčatá, za seba som rada, že po niekoľkých "komerčných dovolenkách"sme objavili čaro dovolenky na vlastnú päsť, je to o niečo náročnejšie, ale benefity sú nádherné. T. roku nás čaká spomínaná Lefkáda, tak som neodolala a pridala môj postreh, prajem nám všetkých peknú dovolenku 🙂
@horana presne, ani to musim nijak upravovat zo zrkadlovky, tak to tam vypada vsetko
inak este sa nam pacilo naposledy celkom na avali, v zalive doprava od megali, lebo tam spravili mladasi super bar, bolo tam dokopy pat ludi a za zadkom prestrete, no nechod tam
a predpokladam, ze aj doukato ste boli pozriet a klastory a vobec
lefkada dovidopo
inak sme si nasli vo vassiliki, blizko, plaz pred agiofili, na ktoru nikto nechodi a ani niektori domaci nevedia na nu cesticku :D tak sme tam boli cely den sami
tri krat tusim tu dovcu, tiez sa nam to ratalo
ale porto katsiky, megalopetra, gialos, milos bay a hentie smer zapad, to nema chybu
:D to som rada, ze som tu stretla takeho nadsenca, lebo ja uz posobim ako naspidovana
a samos je pecka :D to je moja srdcovka nedam na neho dopustit
ano ano, ta lefkada, to je cisty gyc, ono ma vapenec zapadne pobrezie v mori dost, tak preto je to tam take modromodre, tolko modrych inde nezbadas :D:D:D
@anit05 bolo zemetrasenie na lefkade, neviem ci to ti lenivci stihnu poopravovat, myslim, ze sa zrutil pristup na milos, na porte padla ta pekna vyhliadka a na egremni schody, mozno to stihnu
no a spojnica medzi vassiliki a zapadom bola uplne zahadzana balvanmi este v aprili
ked to nestihnu, tak su to truby
horana, este k tomu koncu asfaltky, raz sme tam ostali aj my, tiez to ma svoje caro, ale vacsinou ideme az za balvan, lebo je tam krasny piesocek :D
@celasapremenim Nestiham odpisovat, vela prace, ale ja som to inak nemyslela tak ze na menej znamych ostrovoch nie su pekne plaze (aj ked su take kde prakticky fakt nie su), a uz vobec nie ze ty by si si ich vyberala preto... skor som to pisala ako protiklad k tomu ze aj na tych znamych su a nie su podradne. Napr. sa tu najviac skolnuje asi ta Kreta. Juzna Kreta veru mame radi Paleochoru ako vychodisko, "tam" (v tej oblasti) je nasa naojblubenejsia plaz Kedrodasos (davam z netu fotky, nemam pri sebe nase),
https://pbs.twimg.com/media/CSAwItFXIAA5H0a.jpg
http://www.tocrete.com/images/stories/CHANIA/ch...
ked sa to vezme ze je kusok autom vedla znamej Elafonissi, ale ta je plna ako na korze casto uz pred sezonou, na Kedrodasos je nikto alebo minumum.
Potom plazicky Agios Pavlos s kostolikom:
http://www.alonia.gr/uploads/agiospavlos163.jpg
alebo Marmara s dostupnymi jaskynami:
http://cretamap.com/wp-content/uploads/Marmara-...
http://static.panoramio.com/photos/large/408426...
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/e2/ca...
..je toho dost.
A niekedy aj uz celkovo zaludnene plaze, nie su az tak vseobecne zname, napr. kolko ludi bolo v Chanii na dovce a bolo na Seitan Limania, ktora je kusocek od letiska:
http://cretamap.com/wp-content/uploads/Seitan-L...
http://www.elizabethestateagency.com/imgs/beach...
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/99/ca...
ano ano, ja kretu poznam, viem, ze sa tam da najst
nam zatial je lepsie chodit na male ostrovceky :D kvoli tomu, aby sme boli rano rychlo v cielenom kute :D
ta kedrodasos je prekrasna :D
inak tiez tu teraz podavam jedlo dvom synom a dcera este len na ceste...zo skoly :D inak by som asi na ten karpathos neletela tento rok :D:D:D:D, doo sme boli nakupit, hrat sa na dvore, s kavou v ruke s kamoskou :D
Lefkadu dam teda na buduci rok, alebo na jesen 😵 .. aj my sme samostatni dovolenkari (vsetko sami),..cez cestovku niekedy, ked sa oplati..vlani Gran Canaria sa oplatila cez Tui (dieta 198€, 1dospely 402€)- neni o com.. sledujem to.. Rhodos je o 3tyzdne, tesim sa na neho.. je to po dlhych rokoch zase grecko.. 😉 akosi mi prisla nan chut...
@celasapremenim Joooj, no Karpathos, dalsia z lasok. Tam aj tazko povedat ktora plaz je naj, oni maju skor vsetky super atmosku. Tam aj na Apelle aj ked je dost ludi, mam pocit ze sme na konci sveta a taky ten zmysel pre to byt v niecom nekomercnom, aj ked u deti vyhrala asi Diakoftis.
@horana no co ti poviem, tieto dve mam na plane uplne akoze velmi :D a na achate ste tiez boli? chcem aj jasne dedinky obehat, manolatos, diafani a tak.....no co som pozerala, tak sa tam chodi na ine tuneliny na sever, co je tam ta nati a tak podobne, to treba jeap :D
mame objednane auto a tipek sa vobec neoziva, musime ho nahanat zase :D hruza s nimi, na vsetko maju cas
ja chcem odskocit na menorcu a sardiniu a ked bude klud s emigrantmi, na korziku
ale zatial nejak nestihame
inak chcem strasne ist na ithaku :D ale strasne :D
baby, ten hotel Lindos Princess, kt. ste tam boli, ake ma vyhody, preco sa vam tak paci a co ponuka pre deti? pacia sa mi fotky...ale chcela som vela vodnych atrakcii pre deti a tam je ich len par na fotke...dik za info...
pripadne mi mozte odporucit iny hotel pre deti....
jezisi neozyyyyva sorry
inak ktora plaz naj, to clovek zisti ako sa vracia na tie ostrovy, ze to je strasne tazke povedat
aj na samose vies, no sever uzasny, tie okolo kokkari, nad kokkari a deti sa tiez tahali aj do limnionas a na psilly amos na druhej strane ostrova :D tak ale asi tsabou, uzas, malo ludi a este aj bohovska taverna
a vsade je tam jednoducho dobre a hlavne kazda ta plaz ma uplne iny podklad no.....axjo
Takú debatu ste tu rozprúdili že až 🙂. Hneď by som letela. A túto debatu si odkladám medzi obľúbené položky na tipy na budúce roky 🙂.
nam to dakedy rozhodne dobra cena leteniek, ako tento rok :D
@celasapremenim o zemetrasení viem, @shania338 sa práve vrátila z Lefkady a písala, že pláže sú krásne, dostali sa aj na Egremni, tak dúfam, že všetko bude OK
@palesandra je tam bombovo. odporucam. nemate nad cim vahat, kopu atrakcii pre deti. 🙂 sem-tam CZ/SK obsluha :D
@anit05 a teda to stihli uz opravit???? ci ako? :D to ma velmi zaujima
@anit05
@kika1441
@celasapremenim
baby zvazujeme grecko - nejaky ostrov, boli sme na rhodose, thassose, ako je to teraz na ostrovoch s emigrantami? Zakyntos alebo korfu zvazujeme jeden z ostrovov. dakuejm 😉
@nelly3 to chodte radsej na kefaloniu
@celasapremenim tuto v diskusii to @shania338 písala, príp. jej napíš //https://www.modrykonik.sk/forum/dovolenka-v-zahranici/autom-do-grecka-2/
@nelly3 Zakynthos aj Corfu su obe krasne, rozhodne stoja za navstevu oba. Si hodte eurom a na dalsi rok na ten druhy. Na Zakynthose je toho menej lebo je mensi, ale zaroven je komornesji a da sa lepsie obehat prenajatym autom. Cofru je velky a neda sa prilis strikovat vramci dna prenajatym autom uplne zo severu na uplny juh. Nemam teraz tolko casu, ale skusim bud vecer alebo v priebehu zajtrajska nalinkovat ktore plaze sa mi na ktorom z ich pacili...

@celasapremenim Nie, rovno oproti, ak sa nemylim, sithonia. No uvidime, ci nam to lenosenie vydrzi, my sme celorocne dost akcni, tak je mozne, ze predsa len nejaky ten mini-vylet podnikneme 🙂 Krasnu dovolenku aj vam (my ideme az koncom augusta)!