Risknete ísť tento rok do Grécka?
My sme chceli ist tradicne do Chorvatska. Neviem co sa tento rok Chorvatom porobilo, ale tusim strasne zdrazeli. Co sme zistovali, tak len cisto ubytko by nas vyslo cca 1200 eur. A to sme este nic nejedli, netankovali, nepoistovali sa.... Kvoli podmienkam, cenam, babyfriendly a roznym inym veciam zvazujeme bud Turecko, alebo Grecko. Ja sa toho Grecka trochu bojim. Akoze ani nie sluzieb v rezorte, ale skor, ci zrovna v den nasho odchodu si niekto, kto ma na to vplyv nezmysli strajkovat, alebo nieco podobne. Co vy na to??
teraz to dávali o tej Hechter cestovke na Markíze
@summerlili na izbe sme mali po príchode 3 fľaše vody-pollitrovky (sme 3) a dopĺňame si vodu do nich + uz sme si aj na vylete nejaku fľašu vody kupili. Strava je v podstate OK, ja jedavam veľa zeleniny a výber je dobrý. Mäso a koláče (výber a chut) sa mi zdali lepšie vlani na Korfu, nie je vôbec toľko ospevovana cokoladova fontana😕Tie topanky do vody radsej berte. Minule som si porezala palec na kameni na tej pláži s hlavne pieskovym dnom ☹
My sme v pokojnejsej časti Malie, ináč ta je dosť rusna a z mora som trochu sklamaná. Farby úžasné ale dosť zle morské dno a na pláži pri hoteli prilis velke vlny, na pláži trochu dalej menej vĺn.
@jelus Ahoj, čítam, že ste boli min. rok v Lindos Princess. Boli ste spokojní? Môžem poprosiť o nejaké info? možno nejaké postrehy. Čítala som si toho dosť aj na nete a recenzie. Viem, že sú tam kamienky na brehu, tak sa chcem spýtať či odporúčaš topánky do vody pre deti, či sú kamienky aj vo vode....Jeden rok v Turecku v Beleku sme mali tiež taká 2m pás kamienkov na brehu, ale to bolo celkom v pohode...A ešte sa nejako desím toho stravovania, nejako som v poslednej dobe čítala veľa recenzií, že je to kapacitne veľmi poddimenzované a že sa dosť čaká, či na jedlo, stôl....budem rada, ak budeš mať čas a napíšeš nejaké info 😉 . Veľmi pekne ďakujem.
@summerlili ta cestovka bola v mali i na takej akoby hlavnej ulici, potom sme našli ešte ďalšie 2 v takých ruských uličkách. Ináč ta lepšia plaz- 2 lehatka a slnecnik stoja 7€. Dnes sme boli na Spinalonge. Bolo to pekné a aj sme si zaplávali v takej zátoke s nádhernou tyrkysovou vodou.
@yidaky ahoj,boli sme min.rok na konci juna,uz vtedy bolo dost ludi,najhorsie to bolo s mnozstvom ludi pri veceri,ale my sme chodili hned na zaciatku,aby sme si obsadili stol. Pri pultoch s jedlom to bolo horsie,velmi vela ludi,cakanie,ale jedla dostatok,strava dobra.Vstup do mora bol zatial najhorsi,aky sme mali. Boli kamene,ani nieze kamienky. Aj dospeli sme mali problem,detom by sa asi zisli topanocky podla mna.Areal krasny,vsade cisto. Ubytovali nas najdalej od vsetkeho samozrejme,neboli sme v hlavnej budove,ale v tych bungalovoch. Ale boli to tie najnovsie bungalovy,takze pekne,ciste.Uz si nepamätam presne ci kazdy den,ale urcite kazdy druhy sme mali doplneny minibar. Je tam aj miniklub,nas maly tam nechcel byt. Detske ihrisko fajn. Lehatka pri detskych bazenoch obsadene hned od rana,na plazi sme vzdy nejake nasli. Vecer minidisco,ale hrozne vela deti,nezmestili sa na podium. Animatori sa snazili. Bolo fajn,ale ozaj je to masovka. Tento rok v Esperides sa mi pacilo asi trochu viac. Ak este nejake otazky,kludne napis.
@karkulka1 ĎAKUJEM MOC, ty môj poradca na Modrom koníku 🙂 . Topánky pôjdeme kúpiť určite.
Keď ste boli na Spinalonge (cez tú grécku cestovku), oni vás brali priamo z hotela alebo ... ? A boli ste aj v Agios Nikolaus (alebo tak nejak) keď ste boli na výlete na Spinalonge ?
Písala si, že pôjdete aj do Heraklionu a Knossosu ? To tiež s gréckou cestovkou ? Aj s výkladom ?
@jelus Ahoj, nič iné ti neostáva ist do Talianska, a na Grécko zabudni. Bol som tam dva týždne viem o čom hovorím, respektíve píšem. Pláže piesočnaté, žiadne kamene, jedlo perfektné, každý hotel mal ležadlá na pláži, nie ako v Legane, tam si musíš kupovať každý deň, ležadlo, bohužial aj v Caorle. Stále píšem o pláži v Bibione.
My sme boli cez hechter, akurst v tdrmine, kedy kauza vypukßa a vsezkoo uplne v pohode. Poculi ste, ze by mal niekto, zakaznik problem? Skor sa mi to vidi, ze konkurencia....
@summerlili ahoj práve som sa vrátila z knossosu. Super česká sprievodkyňa, veľmi zaujímavý výklad. Tento výlet a aj na spinalongu sme boli cez našu cestovku a boli sme aj cca. 1 1/2 v Agios Nikolaos. Ten Knossos by sa dal aj na vlastnú päsť ale ten výklad stál za to. Do Knossosu a archeologického múzea stojí kombinovane vstupné 16€ pre dospelých, deti su zadarmo a fakt neľutujem ani cent- mňa história zaujíma. Co sa týka sme ubytka dostali sme izbu so zdielanym bazénom a ta je super. A aj jedni moji známi tiež dostali takto izbu a platili za štandard. Je cela prerobena vrátane kúpeľne. Za trezor sme doplácali 3€ na deň a to sme platili platobnú kartou.
A
@summerlili ahoj práve som sa vrátila z knossosu. Super česká sprievodkyňa, veľmi zaujímavý výklad. Tento výlet a aj na spinalongu sme boli cez našu cestovku a boli sme aj cca. 1 1/2 v Agios Nikolaos. Ten Knossos by sa dal aj na vlastnú päsť ale ten výklad stál za to. Do Knossosu a archeologického múzea stojí kombinovane vstupné 16€ pre dospelých, deti su zadarmo a fakt neľutujem ani cent- mňa história zaujíma. Co sa týka sme ubytka dostali sme izbu so zdielanym bazénom a ta je super. A aj jedni moji známi tiež dostali takto izbu a platili za štandard. Je cela prerobena vrátane kúpeľne. Za trezor sme doplácali 3€ na deň a to sme platili platobnú kartou.
@summerlili áno brali nas od hotela - pri hotelovom dupermarkete a máme dohodnuté aj s greckou cestovkou ze nas zoberu od hotela. Sorry za chyby blbo sa mi na tomto mobile píše.
Dnes sme sa vratili z paralie, nemozem povedat jedno zle slovo!!! Dovolenka skvela, lacna, more teple, ciste, plaze pieskove na volny vstup, ale aj lezadla za poplatok..jedlo uzasne, lacne, celkovo grecko bezpecne a odporucam naozaj vsetkym, niet sa coho bat, to len media z neho robia hrozbu pre ludi!! Imigrantov sme videli jedine raz, aj to na madarsko-srbskej hranici, nikde inde. Fakt sa niet coho obavat 😉
Zdravim Vas chceli by sme s priatelkou ist do Grecka ale neviem kam presne kde je hlavne bezpecne 🙂 kedze media stale hovoria o migrantoch za kazdu odpoved velmi dakujeme 🙂
@rumcas mozes jej kupiť Ty,a nech si potom skusi ten pocitac strcit do vrecka,tak ako mobil...nechapem,co to riesis fakt :-I
má niekto skúsenosti s hotelom golden beach letovisko hersonissos plaž a podobne
@maxi101 bezpečne je prakticky kdekoľvek v Grécku, hoci ak chceš mať takú psychologickú istotu, vyhni sa radšej tym ostrovom, ktoré sú úplne blízko pri tureckom pobreží (Samos, Kos) - nevravím, že tam niečo je, no ale len tak pre istotu ... inak napríklad my sme boli minulu jesen na Krete a tam široko daleko nikto z domacich nechyroval ani o jedinom utečencovi... ale nepochybujem, že je to tak skoro všade inde...
@rumcas Z Teba- Nie "s Teba" a po papuli - nie "po papule". Manzelovi nenadavam, je to slusny a prijemny chlap. Na rozdiel od Teba a Tvojich prizemnych vyryvacnych poznamok. A mmch - keby si precestoval viac Talianska - vedel by si co je krasa tejto krajiny- nie len masove Bibione so skalenym sedym pieskom.
Ok, ospravedlnujem sa za kazenie temy o tak nadhernej krajine akou Grecko je, na Rumcajza uz nereagujem. 😉
@summerlili nezabudni si pred cestou na Spinalongu prečítať knihu o nej, uvidíš, že sa budeš pozerať celkom inými očami 🙂
.
od Victorie Hislopovej, volá sa Ostrov maju ju napríklad tu http://www.kniha.sk/detail_tovaru.php?UG_page_z... ale v angličtine ju majú aj všade na Kréte... ked som ju čítala, veľmi som tužila tie miesta uvidieť- no a čo sa nestalo, o rok som tam už bola, celkom neplanovane 🙂
@mirage dokonca na niektorých miestach je v IT oveľa krajšie ako v Grécku máš pravdu ale zas si musíš dosť priplatiť ja som bola už v IT niekoľko krát a nedám na neho dopustiť juh je strašne krásny a europsky karibik Sardínia niekedy sa aj Grécko môže schovať ale tak každý ide podľa toho kam chce a koľko chce investovať peniažkov a už sa nehádajte 😉

@jelus baby teraz nedávno písali aby si ľudia dávali pozor na hechter že im ukončili zmluvu poisťovňa pre prípad úpadnu kancelárie takže ak skončia peniaze už neuvidíte lebo že neplatili dávajte si pozor