Risknete ísť tento rok do Grécka?
My sme chceli ist tradicne do Chorvatska. Neviem co sa tento rok Chorvatom porobilo, ale tusim strasne zdrazeli. Co sme zistovali, tak len cisto ubytko by nas vyslo cca 1200 eur. A to sme este nic nejedli, netankovali, nepoistovali sa.... Kvoli podmienkam, cenam, babyfriendly a roznym inym veciam zvazujeme bud Turecko, alebo Grecko. Ja sa toho Grecka trochu bojim. Akoze ani nie sluzieb v rezorte, ale skor, ci zrovna v den nasho odchodu si niekto, kto ma na to vplyv nezmysli strajkovat, alebo nieco podobne. Co vy na to??
@tweetinka.co min. rok sme boli v Stalide pri Malii... len s mužom, decka ostali doma, a mužovi sa nechcelo nikam chodiť tak len sedel pri mori (inak by sme si asi vzali auto), ja zas neznašam take organizovane vylety, tak som si to trochu obehala obyčajnymi linkovymi autobusmi- aj Knossos, aj Agios Nikolaos, Eloundu a Spinalongu, doslova za par eur a bola som kde som chcela koľko som chcela ... jedno čo som sa naučila, treba si brať do linkoveho autobusu hruby sveter, tam to bolo čím menej stupnov, tym je šofer vačší frajer, čím viac pružkov, tym viac adidas 😀
@fra my sme bomi s krpatou, na opacnej strane, viem si prefszavit viac precestovat. Hlavne kretske zakutia.. ked niekefy pojdes, rozhodne odporucam preveli.
@tweetinka.co pred par rokmi sme boli na zapad od Chanie, vtedy sme prešli tie povinne jazdy ako Elafonissi, Balos, Falassarna, ale stále toho máme ešte kopu pred sebou, tam može človek chodiť cely život a vždy sa nájde ešte niečo pekné čo nevidel 🙂
@fra poznas aj ine take krasne ostrovy? Alebo ktore mas navstivene?
@tweetinka.co nemam ich zas nejako veľa prechodených, lebo radi chodievame často aj kade- tade do Talianska prípadne Španielska, ale takou mojou srdcovkou je Skopelos- to je taky hornaty ostrovček že na nom nie je ani letisko a treba isť trajektom, samé borovicové lesy, male domčeky, žiaden turisticky priemysel, cely ten ostrov je taký úhľadný a domácky - len je trochu viac na severe, takže tam možno nie je až tak zaručené počasie ako napríklad na Krete...
@fra dobry vkus. Skopelos je pre mba ostrov ostrovov. Sice sme tam noli len ns vylete na 1 den, ale ucaroval nam.. napr skiatos ze fajn, ale nie pre nas.. a uzasne, nekomercne spomienky mame z lesbosu.. tiez nadhera. Ked sa nam podari spanielsko, pi ktorom tuzim, pridem po rady. Ak mozem
@karkulka1 ĎAKUJEM MOC !!!
Ja len ešte jednu malú mini pidi otázočku, tou našou cestovkou (cez ktorú ste išli do Heraklionu a na Spinalongu) myslíš Hydrotour ? Alebo ? S gréckou cestovkou teda idete na ktorý výlet ? Lebo už som zmätená 🙂
@fra Ďakujem za odporučenie, kniha prečítaná pred pár rokmi, mám ju aj doma a začínam cez víkend ešte raz, aby som stihla pred dovolenkou 🙂 . Súhlasím, prekrásna kniha !
Moj ciel na Krete ked si prenajmeme auto sú Istro a Voulisma pláže 🙂
Zienky, pozeram pocasie na severe Krety a je tam 30 stupnov...cize sa tobtam da v pohode vydrzat? Nie je tam veelmi horuco?
@dynnora Ahoj,akurat sme sa odtial vratili,priprav sa na to,ze pocitovo je tam este teplejsie,toto je iba klasicka meteorologicka teplota merana v tieni.Na nebi nebolo ani mracika,len cista blankytna modra farba,takze keby obcas nepofukoval vetrik,asi by sme sa boli uvarili... Mne to vyhovovalo,mam horucavy rada,ale moj manzel uz na treti den "skuvinal",ze chce ist domov...pri mori vydrzal max.hodinku,a potom uz utekal radsej k bazenu pod slnecnik...
Ahojte..my sme momentalne na Rhodose v oblasti Faliraki -hotel Pegasos Beach. Je tu naozaj super...pocasie perfektne, ani oblacik, vietor pofukuje prijemny, aspon nie je az tak horuco.. Strava super, vela na vyber aj na ranajky, aj vecer.. Obedovat zvykneme vonku kde sa podavaju snacky typu gyros, cestoviny, pizza a ovocie ako melony, hrusky, slivky.. Proste super.. Je to velkyhotel, ale nikde necakame..dokonca aj vytahy to v pohode zvladaju.. Mysice chodime peso v ramci nejakeho pohybu 😊 more super- teple, krasne, ciste... Male vlny, nas syn sa tam vie prehrat hodiny s pieskom a kamienkami...jedine minus -na plazi su lehatka za poplatok,ale to je vsade..
@viktoriasz Bohužial nemáš pravdu, lehátka za poplatok nie sú všade. Bol som na dovolenke tak viem. Lehátka sme mali rezervované na pláži, nakoľko patrili k hotelu. Tie sme si nemuseli vôbec kupovať, tie boli zaúčtované v cene pobytu.
@viktoriasz Takže nie je tam moc veľký úpek??My ideme o dva týždne 🙂
@rumcas nam povedali ze vsade na Rhodose, resp.konkretne tu vo Faliraki
@monica8882 nooo dnes som uz na piaty den povedala muzovi, ze uff uz je riadne teplo, ale vzdy sa da ist schladit do mora alebo bazena pripadne do hotela 😊
Ahojte😉 My sme uz doma z ostrova Korfu-boli sme v hoteli Mayor capo di corfu. Ostrov je krasny, s velmi prijemnou klimou, nie su tam az take horucavy ako na Krete alebo na Rhodose. Dokonca pocas dvoch vecerov som si musela prehodit sveter-bolo mi chladno😉 More pri hotely krasne krystalovo ciste, pieskova plaz, len pri vstupe malinke kamienky a cez noc more nanosilo na breh riasy-tie priebezne na furikoch odvazali prec. More bolo plytke prvych cca200m max po kolena, takze odporucam pre rodiny s malinkymi detmi-a takmer ziadne vlny. Ubytovanie v hotely v prizemnych bungalovoch-my sme mali rodinnu izbu s prizemim, kde bola rodicovska postel a poschodim-loftom, kde boli dve postele pre deti. Celkom fajn, len trocha stresove, kedze nas 2r krpec vkuse chodil po schodoch horedolu😉 Strava ok, ale nic extra-sme rozmaznani z turecka😉 Minus je, ze si nemozte nikde nabrat sami vodu, dzus pripadne kavu, takze sme boli casto smadny, lebo kym prisla obluha aj k nam a doniesla pitie-bolo to utrpenie. Takze hotel hodnotim na prijemne 4* -da sa tam stravit prijemna oddychova dovolenka🙂
@summerlili cez hydrotour sme boli v knossose- to určite odporúčam kvôli výbornej sprievodkyni a super výkladu a cez hydrotour sme boli aj na spinalonge - toto by som uz pokojne šla aj cez grécku cestovku. Cez grecku cestovku som bola na Santorini, isli sme tam aj späť luxusným trajektom highspeed 7, cesta trvala 2 hodiny. Do heraklionu sme šli busom od supermarketu pred hotelom. Sprievodca bol Nemec tam žijúci uz 12 rokov a hovoril po nemecky a anglicky. A este nás cez grécku cestovku čaká ostrov chrissi. Jedno dopoludnie sme navštívili to minojske nálezisko cca. 1,5km od hotela. Vstupné 6€ dospelý dieťa zadarmo, pozreli sme si to sami a potom som šla ešte na prehliadku a nemeckým sprievodcom- ten bol super. Na rodinu alebo pár pýtal ešte 5€-ja som bola sama, tak som už neplatila nič. Ináč lunch packet nič moc- jedna 0,5 fľaša vody, malý hnusny dzusik, 1 pomaranč, 1 jablko alebo broskyna
NAejak mi to odoslalo... a este malý kus babovky, takže s tým treba ratat, ze to nie je veľa. Ináč co sa tyka trj obuvi
'
@summerlili ináč co sa týka tej obuvi do vody - ak budete chodiť na tú pláž úplne vľavo (neďaleko toho minojskeho naleziska) tak tam je to oveľa lepšie a tam by ste ju nepotrebovali. Ináč da sa kúpiť skoro v každom supermarkete.
Tak sme práve na ceste domov z letiska. Boli sme na Kréte, Hotel Petra mare. Všetko super. Izby skromnejšie, ale dá sa priplatiť zrenovovanú. Jedlo super, stále a veľa. Služby super. Miniklub v aj. Hotel na pláži, izby s výhľadom na more. Môžem len odporučiť.

@fra ahoj, kde ste boli na krete? My sme boli aj min rok aj tento a snad sa zadari.