icon

Risknete ísť tento rok do Grécka?

vieruna
8. jún 2012

My sme chceli ist tradicne do Chorvatska. Neviem co sa tento rok Chorvatom porobilo, ale tusim strasne zdrazeli. Co sme zistovali, tak len cisto ubytko by nas vyslo cca 1200 eur. A to sme este nic nejedli, netankovali, nepoistovali sa.... Kvoli podmienkam, cenam, babyfriendly a roznym inym veciam zvazujeme bud Turecko, alebo Grecko. Ja sa toho Grecka trochu bojim. Akoze ani nie sluzieb v rezorte, ale skor, ci zrovna v den nasho odchodu si niekto, kto ma na to vplyv nezmysli strajkovat, alebo nieco podobne. Co vy na to??

zuzkamark
26. aug 2016

Ahojte. Ak niekto uvazuje nad Kretou, dobry je tento hotel
http://hotel.invia.sk/grecko/kreta/nicolas-vill...
Kamarati tam boli a boli velmi spokojni 🙂

bubuliatkova
27. aug 2016

My sme nenároční, mne osobne stačí slnko a more, ubytko, kde je posteľa a sprcha...

Náš vyšla dovoelnka pre troch takto v Pierii takto:

*komplexné cestovné poistenie 40€
*cesta autom tam aj späť (dieslák) nafta + diaľničné nálepky + mýta 250€
*ubytko cez booking.com 40€/noc x 10nocí = 400€
*vreckové, ktoré sme minuli na jedlo, darčeky a dva výlety (Meteora, Skiathos) zaplatené v miestnej ck = 560€

1250€

Vlani sme boli na Chalkidiki a vyšlo nás to rovnako.

lenka1199
27. aug 2016

@yidaky neposlala by si mi na facebook nejake fotky?cez aku cestovku ste isli?

oli18
6. sep 2016

@danulkaja1 napíš názov hotela, už pár dní hľadám, radšej by som na doporučenie niekoho 🙂

oli18
6. sep 2016

@sobicatko v koľko * hotely si bola?

cervikpepik
7. sep 2016

@nelly3 ahoj,prosim Ta,chcela by som sa opytat ako na tom bol hotel ohladom drogerie na izbe?myslim mydlo,sampon a sprch.gel...bolo to sucastou kupelne?dakujem

danulkaja1
7. sep 2016

@oli18 cactus beach

nelly3
7. sep 2016

@cervikpepik
vies co nieco tam bolo, myslim sprchac a sampon, odlic. tampony, vatove tampony, ale uz si nespomeniem co este 😉

oli18
7. sep 2016

@bubuliatkova prisediaci odborník na dopravu hovorí, že 250 e na palivo a cestné poplatky je žalostne málo 🙂

karkulka1
8. sep 2016

@bubuliatkova ak som dobre pochopila, ubytko ste mali bez stravy. Tak potom to vychádza na 1 deň na stravu pre 3 osoby 56 eur+ k tomu si prirátala darčeky a 2 výlety. Pochybujem, že za 56 eur na deň pre troch si mala teplé jedlo v reštike, raňajky a večeru.
Takže mi to vychádza tak, že ste mali asi zásoby z domu, resp. ste si varili, k tomu žiadna zmrzlina, ovocie a pod.
Ináč dovolenka, kde by som musela variť, pre mňa nie je žiadna dovolenka. 😉

bubuliatkova
8. sep 2016

@karkulka1 Nevadí, že mi neveríš, ale ponaučenie pre mňa: neprispievať do fóra. 😉

Nevyšlo nás to ani o cent drahšie a variť som nevarila.😃😃😃

Ďakujem za pochopenie.

anit05
8. sep 2016

@babuliatkova @karkulka1 musím dať za pravdu @babuliatkova, naozaj sa dá na deň prestravovať za 56 E, dovolenka v Grécku na vlastnú päsť má svoje čaro, chce to len trošku CHCIEť a potom si užívaš Grécko štýlom :cestou na pláž si kúpiš raňajky - koláč + kávičku posedíš si v pekárni, šup na pláž, na obed sme si nosili na pláž ovocie príp. si detská kúpili gyros a večera stála do 10 E na dosp. osobu a to bola Večera, my sme boli 2+2/10r, 12r/ na 20 dní na Chalkidiky a tiež nás to vyšlo pomerne slušne 2000 E, ja som asi 4x navarila, inak iba taverny

cervikpepik
8. sep 2016

@nelly3 dakujem,ideme totiz s dietatom do dvoch rokov,ktory nema narok na batozinu,no ma najviac veci 😉 preto zistujem,kde by som mohla usetrit vahu a miesto
Mozem sa este opytat,aku ste mali izbu?

nelly3
8. sep 2016

@cervikpepik
my sme mali velmi peknu, ale nie vsetky take boli 😉

floren
8. sep 2016

@anit05 v Grecku sa to da v pohode. My sme boli 2 a na jedlo sme minuli ani nie 20€ a to sme mali zmrzlinu aj ovocie a nijak sme sa neobmedzovali. Tak ked sme boli teraz v Taliansku a za obed vypytali 50€, tak ma skoro vystrelo

mirage
8. sep 2016

@floren A co ste jedli? Napr ja ked som si dala kalamare stali 10 eur a grecky salat 5. Muz cerstvu rybu a salat tiez a to sme este nepili a deti nejedli. Kopcek zmrzky 1.40. Ja sa takto lacno prestravovat neviem.. Asi robim niekde chybu 🙂

cervikpepik
8. sep 2016

@nelly3 skôr som myslela veľkosťou,boli ste dvaja dospelí?

nelly3
8. sep 2016

@cervikpepik
ano dvaja dospeli, uplne v pohode 😉

karkulka1
8. sep 2016

@anit05 nám by sa nikto koláčom a kávičkou na raňajky nezavďačil a synovi už vôbec nie 😉 Asi málo chceme 😀 My jedávame veľa zeleniny a tá v Grécku nie je práve najlacnejšia, aspoň čo som obzerala v obchodoch a na trhu. A na dovolenky môžeme chodiť len v top sezóne.
V každom prípade len darčeky pre rodinu nás vyšli vyše 150 eur a to sme nekupovali žiadne blbosti, ale quasi regionálne produkty. Preto cena 560 eur na 10 dní so stravou pre 3 osoby, darčekmi a 2 výletmi mi prišla dosť podhodnotená. Nuž každý jedáva asi niečo iné...
A záleží zrejme aj na destinácii...
@mirage nemáš sa "prejedať" a musíš si dať len ten šalát 😎 Však Anita písala, že to chce len trošku chcieť. Ale ja mám takú istú skúsenosť ako ty.

momoqui
8. sep 2016

@cervikpepik ja s malou mavam vzdy spolocnu batozinu a vzdy mi to staci a sme kazdy den v cistom 🙂 detske veci su male a kezde ma dieta let (takmer)gratis nema narok na checkin batozinu

221girl
8. sep 2016

@bubuliatkova
tak my sme boli tento rok 2 dospelí na Korfu bez stravy (a podotýkam, že ostrov je ešte o niečo drahší ako pevnina) a teda do 56 eur na deň sme sa tiež zmestili s tým, že sme boli totálne ale totálne prežratí. Napríklad raňajky feta koláč 1,80 obed v reštaurácii tých 6-7 eur a to bol taký obed že souvlaky, zemiakový šalát, hranolky, grécky šalát, tzatziki, obloha + grátis predjedlo pita s nátierkami a po jedle grátis melón. Cestou z pláže každý deň ovocie od predavačov z áut ( celý žltý melón - 1,50, broskyne a podobne) a večera klasika gyros 2,50 + zákusok 2 / zmrzlina a koktejl každý deň - 3,50

Čiže @karkulka1 zmestili sme sa do tej sumy bez najmenších problémov. Sama som bola zvedava koľko to vyšlo, čiže 17,30 osoba / deň s tým, že sme mali všetko čo sme chceli, kuchyňu som využila minimálne ako aj zásoby z domu boli tentokrát minimálne. Stále si teda dovolím tvrdiť, že strava sa v grécku v hoteloch platiť neoplatí.

floren
9. sep 2016

@mirage no ako pozeram tak vy ste mali ceny o dost vyssie...asi zalezi od toho,kde si....v Limenarii bola akcia 2kopceky zmrzliny 1,5 €....takze uz tam mas dost rozdiel

oli18
9. sep 2016

@bubuliatkova radšej neprispievaj, lebo tu sme šikovné baby a nepravdivé veci sa odhalia šmahom ruky. Presadiť svoju pravdu oproti mase nemáš šancu. hlavne ak si podhodnotila fakty 🙂

momoqui
9. sep 2016

@221girl ahoj kde presne ste boli na Korfu?

bubuliatkova
9. sep 2016

@oli18
Máš pravdu, vážne som podhodnotila. 😀 😀 😀

Môj odborník na prepravu tiež sedí pri mne. 😀 😀 😀

Takže kalkulácia:

vzdialenosť Šahy-Olympic Beach 1150km x 2 (rozumej tam aj naspäť)= 2300km
nádrž má 67l, takže na Slovensku sme tankovali iba raz, potom už len vo FYROme
spotreba auta 5,2l/100km = 119,60l x 1,1€ (ale 2x sme plnú nádrž tankovali vo FYROMe, kde je cena nafty pod 1€) = 131,56€

diaľničná nálepka v HU (ale mali sme mesačnú, tá je drahšia, lebo sme v júli boli na Balatone) - 4780HUF = cca.15€

mýta po ceste (nafotené na fotke)
spolu to vydalo 38,80€

celkovo teda 185,36€.....riadne som pridala, že 250€....to uznávam, sorry 😀 😀 😀

221girl
9. sep 2016

@momoqui sidari

karkulka1
18. sep 2016

@anit05 @221girl @bubuliatkova pri vašom opise jedálnička sa to dá vopchať do vami stanovenej ceny. Btw. dobrý koktail za 3,5 (myslím s alkoholom) nekúpim v normálnom bare - nie v pajzli, ani doma v našom meste, nieto ešte na dovolenke. 😉

Pri tom, čo jedávame na dovolenke my, sa pri 3 osobách do 56 eur s darčekmi a 2 fakultatívnymi výletmi nezmestím, to by som musela ísť s kvalitou a pestrosťou stravy dosť dolu (resp. byť riadne lakomá pri darčekoch 😎 ). A je to trochu aj tým, že zrejme chodievame do iných oblastí v Grécku a hlavne na ostrovy.

Čiže my nejedávame žiadne hranolky (tie nejedávame ani na SK, max. 2x do roka!), gyros a souvlaki nám stačia tak raz- 2x za celú dovolenku. 😎 Celkovo vyprážané veci nemusíme. 😝 Za to, keď už sme pri mori, tak si dáme často rybu (nie a la pangasius). alebo morské potvorky a veľa zeleniny. A beriem to tak, že dovolenka je od slova dovoliť si. Takže na strave nešetrím. Neprežierame sa, ale ani nie som len na gyrose, souvlakoch a hranolkách.

221girl
18. sep 2016

@karkulka1 tak ja z mäsa dam do ust len kuracinu. Cize zijem na nej a zelenine a priserky by som nedala do ust ani za svet. Cize v tom je cenovo dost rozdiel to berem. A zalezi hlavne od destinacie. Ver tomu ze za 3,50 zozenies na pevnine vyborne koktejli nad 5 eur uz ani ceny nejdu. Ale ked sme boli na juhu pri atenach to bola ina cenova relacia, to mne sanka padala z toho ze si dokazali pytat aj dvoj troj nasobok ceny ako na severe grecka cize tam sa zas dost uz predrazuju aj darceky.

palomka
29. jan 2017

Bol niekto na Santorini v maji?

sana15
25. feb 2017

@bocjanka ahoj,prosim vies poradit.aky je rozdiel medzi castou Christine a Butique v Kalogrii? ja som dala zarezervovat izbu v Butique,ktora vychadzala drahsie, s tym,ze v cenovej kalkulacii je prirátaný "príplatok za novorekonštruovaný komplex K.Butique". Ty pises,ze ste mali novoprerobene izby v Christine. Tak som z toho teraz zmatena. Tie komare ma aj najskor odradili, ale nic lepsie s nasim odletovym miestom do 3tis. som nenasla.Mas nejake tipy? stacilo natriet repelentom vecer, doniest nejaky odpudzovac do zasuvky?