Risknete ísť tento rok do Grécka?
My sme chceli ist tradicne do Chorvatska. Neviem co sa tento rok Chorvatom porobilo, ale tusim strasne zdrazeli. Co sme zistovali, tak len cisto ubytko by nas vyslo cca 1200 eur. A to sme este nic nejedli, netankovali, nepoistovali sa.... Kvoli podmienkam, cenam, babyfriendly a roznym inym veciam zvazujeme bud Turecko, alebo Grecko. Ja sa toho Grecka trochu bojim. Akoze ani nie sluzieb v rezorte, ale skor, ci zrovna v den nasho odchodu si niekto, kto ma na to vplyv nezmysli strajkovat, alebo nieco podobne. Co vy na to??
@ajkalc mohla by som poprosiť o viac info ? kľudne aj do IP; na rok už chceme ísť do Grécka bez CK, tento rok sme to ešte stihli s Hechterom 😀, neviem ako hľadať lacné letenky, ako si to sledovať; čo sa týka ubytka riešili ste cez booking alebo inak ? prenájom auta koľko asi vyšiel ? páči sa nám práve Zakynthos, aj keď ostrov môžeme ešte zmeniť, ďakujem moc vopred 😉
Skuste pozriet last minuty cez inviu, my chodime kazdy rok takto
http://last-minute.invia.sk/?aid=2928855
My sme boli na pevnine v grécku sa malým 1,5 ročným synom a úplne pohoda, všetko bolo skvelé, žiaden problém nebol
@bielavila My tiež a nedám na dovolenky v GR dopustiť!
@bubuliatkova my sme boli na pevnine prvý krát,ale vážne veľká spokojnosť a malyvtam bol ako v raji, báze,more,ihriska,detske kluby a animátormi... proste parada
@bielavila Tak my bez hotela a animátorov (v apartmáne, strava v gréckych tavernách) prejdeme autom okolie a popozeráme všetko, čo sa dá. Zakúpili sme si aj fakultatívne výlety a neľutujeme. Našla som jednu srbsko-maďarsko-anglicky hovoriacu CK v našom mestečku a veľmi lacno náš vyšli výlety so skvelou delegátkou. Ostatné CK ako napr.Hechter majú dvojnásobné ceny fakultatívnych výletov.
@bubuliatkova
Tak to ste mali parádne,aj my rozmýšľame že budúci rok do apartmanu
@tweetinka.co
@dynnora
@monica8882 my sme boli na Zakynthose...ale bola to fakt bieda...strasna spina, len by "ryzovali" na ziadnych sluzbach, nehovoriac o tom, ako ma tam skoro kazdy druhy Grek ,,opaloval" -bolo mi to neskutocne neprijemne. Moj mm to diagnostikoval ako jednu velku cigansku osadu 🙂 no sklamanie neskutocne a pred dvomi dnami mi to potvrdila aj suseda, co bola v Grecku a nepacilo sa jej tiez prave pre ten bordel...🙂 ako ja nechapem tu dementalitu si neupratat, ale za mna su to spinosi, lenivci a prizivnici 🙂
Preto to sme nedávno preberali s kolegom. Obaja sme boli toto leto na Korfu, nezávisle od seba. On bol v penzione, bez stravy - a vravel, že ľudia neochotní, špina presne použil výraz "cigánska osada".
My sme boli v hoteli, all-inclusive - všade čisto, všetci sa usmievali - až mi to bolo tie prvé dni divné, časníci, upratovačky, recepčné - všetci vedeli po anglicky a boli ochotní. Na výlete v hlavnom meste sme dostali na vyhliadkovej terase dostali grátis vodu a chipsy.
A spina - taka ako u nas - tie pohodene vrecia s odpadkami 🙄
@u2jana No my sme boli v hoteli all inclusive - uz nikdy viac, proste toto nie je dovolenka pre mna, najlepsie mi bolo ked sme pozicali na 3 dni auto a brazdili ostrov a stravovali sa v miestnych podnikoch. sli do dedin kde boli len 3 babky na priedomi, rozbite domy a macky. A ta babka na rukami nohami ukazala cestu ked sme sa nevedeli vymotat a detom dala vodu. V malej taverne nam uz nevychadzali peniaze na napoje, tak casnik ze : deti to maju gratis, na nas podnik, autobusar nam vysvetlil co a ako, a kde je lepsie vystupit atd atd.
pre mna Grecko urcite znovu, a aj Kreta - len inde - neda sa to cele prejst naraz ale hotel uz nie. Bol prerobeny, kvalitny, ale toto nie je moja salka kavy.
ja som bola toto leto v Grécku prvý krát,minulý rok Turecko...a bola som velmi milo prekvapená...krásny,čistý hotel,výborná strava a tak ako pracoval personál tu som nezažila nikde inde...v momente zozbierané taniere zo stola,hneď uprataný stôl,velmi milí...my sme boli naozaj spokojní
My sme sa práve vrátili s Krety z hotela Lyttos beach....rozmamzani tri roky v Tureckú ale boli sme až na malé nedostatky veľmi spokojni....čo bolo najhoršie bolo to že dva dni sa strašne schladilo a fúkalo...ani do mora nás nepustili..inak veľmi fajn...boli sme dokonca s 10 mesačným babom ....áno greci sú trochu lenivi....ale celkovo veľmi dobre bolo....
@sobicatko ja som bola teraz po dlhych rokoch opat v grecku. neviem, ci predtym (ked som bola mlada a naivna 🙂 ) som to vnimala inak, ale tentokrat musim zdielat nazor tvojho manzela. greci su zvacsa vychcany a lenivy, skoro ako nasi cigani 🙂 ceny prehnane, uroven sluzieb veelmi slaba, vsade spina, najma ked clovek prejde kusok od rezortu. hotel s 3 hviezdami na urovni nasej 1 hviezdy. ked sme sa stazovali na spinu v izbe (matrace, kupelna, dlazky..), vsetci okolo nas chodili ofucany, ze nikto iny sa nestazuje, len my 😠 . Co ma tiez dost prekvapilo, ze olivovnikov a teda aj oliv tam maju po milu jarmilu a ceny oliv trojnasobne vzssia ako u nas. nehovorim, ze dovolenku sme si nakoniec neuzili, ved more maju skvele, aj pocasie vyslo, ale dalsiu dovolenku budeme asi vyberat mimo grecka.
@wladka tiez sme boli v hotely evi. a my sme boli ubytovani cez sk cestovcku na 3 posch.. zas 2 roky dozadu tam boli vacsinou rodiny s detmi . moj maly mal vtedy 2 roky.. to ako bola vzdialnea plaz ( inak chodili sme na jendu bocnu, kde sme vzdy boli takmer sami 🙂 ) tak nam len vyhovovalo, lebo maly spal v kociku a my sme sa presli vzdy. 2 roky dozadu v plnej sezone prelom jul-august, a rady na napoje, boli akuratne, nikdy som nestala viac ako povedzme 2-3 minuty.. na izbe sme mali vacsi balkon, na ktorom sme potom sedeli do skorych rannych hodin s jednym mladym parom ,s ktorym sme sa tam zoznamili...
maly sa tam hral s dalsimi chlapcami v jeho veku, tak ako pisem, v nasom temrine tam bolo vela deti. aj detsky animacny program bol super. zazila som uz viac animatorov, tito boli super, vedeli pekne zabavit 🙂
strava ako pises, taky priemer, aj ked za tu cneu som cakala nieco viac...
mame pobehane viacere hotely, penziony a ubytka, po europe .. na to vsetko to bolo predrazene. kedze sme sli 2 dosp. + infant a za 12 dni all inclusive sme zaplatili 1300 € a dalsich 700 sme tam oplieskali...
teraz si buchame hlavy o steny, ze sice dovca, super, obehalis me cely ostrov, ale po tom co uz vieme, sme za tie iste peniaze mohli mat kludne aj maledivy, pripadne inu exoticku destinaciu, na ktoru by sme sli cez booking a sebou kupenu letenku .
@rainbow1 letenka cez wizzair z Budapesti cena 530€ 2 dospeli a jedno dieta+ kufor. Ubytko cez booking. Letenky sledujem denne aj 2-3x. Cakam na fajn cenu. Najviac sa oplati sledovat dlho pred sezonou. My pozerame ceny uz november/december. A zvyknu mat aj akciu, ze napr 30% zlava na vsetky lety a vtedy zvyknem letenky kupit. My cez CK vobec nechodime. A radsej si zoberiem hotel bez stravy a bud si nieco rychle uvarime, alebo chodime kazdy vecer na veceru. Aj tak sa to oplati lepsie cenovo, ako allincl. Ked ten hotel nahodou nie je dobry a ty vysoliz za dovolenku 2500€, tak ta to potom mrzi. A takto ked sa nam nepaci niektora restika, tak tam nejdeme a ideme do inej. A nemusime nadavat, ako vela ludi nadava na grecky allinclusive. A chodime na nakup do Lidla tam a kupime si co chceme. A nemusime pit tie hotelove lacne napoje a alkohol v programe allincl. Lebo, povedzme si pravdu, kvalitne a chutne veci velmi zadarmo nerozdavaju. Auto nas stalo 145€ na tyzden. Mali sme C1. Male, ale pre rodinu s detmi uuuuplne postaci. A ani vela nezozerie, tak ani vela za benzin nedas. A druhy tyzden sme mali stvorkolku. Ta stala 110€ na tyzden. Paradny adrenalin. Traja na stvorkolke. A takto sme este aj lidlove nakupy zvladli. 🙂)))
@ajkalc Hovoris mi z duse. Nas stalo Grecko 2400 plus sme k tomu na vylety / pozicanie auta a strava na vyletoch/ minuli par stovak navyse. Preboha to uz za to buduci rok pojdem do Karibiku. Strava AI mi vobec nechutila, ani napoje... V tavernach bola strava uzasna. Ale kazdy sa ucime na vlastnych chybach 🙂
@ajkalc ďakujem moc za užitočné informácie, budúci rok by som rada išla už týmto spôsobom, uvidim ako presvedčim zbytok rodiny 😝 😝 tiež mám v Grécku radšej ubytko bez stravy, majú úžasné pekárne a reštiku si môžeš vybrať, aj sme tak robili aj keď sme boli cez cestovku - do apartmánu a stravu separé, ale už sa bojím cez CK, skrachuje a je po dovolenke aj peniazoch ☹ , pekný večer prajem 😉

@lenka1199 Let asi 2,20 hod. Transfer cca hodinu. Dalo sa to vydržať, pozerali sme krajinu 😉. A inak sme boli celkovo spokojní. Deťom sa páčili bazény, aj more. Kamienky nám nevadili. Chodili sme aj na minidisko, aj na program. To sa im páčilo. Inak tam dobre fungovali kluby pre deti, rozdelené podľa veku a ozaj sa venovali deťom. Animátori a aj personál boli milí, nápomocní...Ubytovanie sme mali všetci super /boli sme 3 rodiny/. Upratovali každý deň, obdeň dopĺňali minibar na izbe. Akurát nestíhala "kapacita" hlavnej reštaurácie na raňajky a hlavne večere. Chodili sme skôr aj ráno a aj večer. Vtedy to bolo v pohode. Aj deti si zvládli zobrať samé...Nám to až tak nevadilo, ráno skôr vstávajú, takže keď sme boli okolo 8,00-8,30 tak to bolo naozaj ok. A obedy sme riešili vo vonkajšej reštaurácii. Takže sme sa nemuseli prezliekať z plaviek. Nápoje boli robené z miestnych produktov, takže to bolo také presladené, ale to bolo aj v Turecku tak. A ešte, ak sme chceli mať lehátka pri bazéne, obsadzovali sme si skoro ráno, ale to je o ľuďoch. Inak sa to jednoducho nedalo. Pri mori sme našli hocikedy. Inak sme boli autobusom aj v Lindose a ešte aj taxíkom (14€ cesta). Aj neďaleko hotela bolo niekoľko supermarketov, bolo tam lacnejšie ako v hotelovom...takže celkovo hodnotím dovolenku a hotel 4* veľmi dobre. Nechcelo sa nám ísť domov.