icon

Risknúť dovolenku s cudzími ľuďmi? Skúsenosti a názory

2. jún 2024

Ahojte, riskli by ste dovolenku s neznámymi ľuďmi? Zareagovala som na FB ponuku skupinovej dovolenky. Ide o 5-7 ľudí približne v mojom veku (muži vs ženy cca. 50:50) s tým, že by sme si rezervovali dovolenkový dom a každí by si kúpil letenku na rovnaký termín. Dohadujeme to v spoločnej skupine. Vidím profily a fotky ľudí s ktorými by som šla. Na pohľad mi to prídu normálni ľudia, žiadni podivíni. Väčšinou som cestovala na dovolenku s priateľom alebo kamarátmi. No teraz nemám s kým a ak sa chcem dostať ku moru, je to moja jediná možnosť.

Aký na to máte názor? Šli by ste v mojej situácii na dovolenku aj s neznámymi ľuďmi? Tí čo ste takto boli aké s tým máte skúsenosti?

glorikarebeka
2. jún 2024

Radšej sama ako takto s cudzími a už vôbec nie s nimi bývať v jednom dome....ja milujem svoje súkromie

thereisabear
2. jún 2024

V žiadnom prípade. Veď môžeš ísť normálne do hotela.

kitycat
2. jún 2024

A preco nejdes k moru sama?

mikadooo
2. jún 2024

Nie. Fotky na fb nezaručujú absolútne nič.

slovenka753
2. jún 2024

ja som takto bola na turistike s uplne neznamimi ludmi 5 dni mimo civilizacie. pohodicka, spoznala som super ludi. tiez som bola na jachte dva tyzdne kedze nikto z mojho okolia ist nechcel. toez ziadna negativna skusenost.

takze podla mna vela zavysi od tvojej povahy. ak sa das ,do pohody, s tym ze ti nevadia blbosti je to ok.

ale dajte si predtym aspon obed, aby ste sa videli.

autor
2. jún 2024

@kitycat Neviem až tak dobre jazyk a je to istejšie keby sa prípadne stal nejaký úraz. Aj by som si chcela požičať auto a stálo by ma to veľa peňazí jazdiť v ňom sama.

klementinka58
2. jún 2024

chod cez cestovku, ta vsetko zariadi, ak sa stane uraz delegat to zariadi tam jazyk az tak nepotrebujes

2ivana5
2. jún 2024

Ahoj, ja som takto išla dva roky dozadu do Talianska. Bolo nás 5 dievčat, dokopy som ich dala ja. Nepoznali sme sa, ale tiež som nemala s kym ísť na dovolenku, tak som hľadala cez fcb skupiny. Ako bolo to fajn, bola sranda, nasmiali sme sa ale nejaké veci mi aj vadili. Proste 5 báb je asi veľa 😀. Ja som bola dosť taká akčná a oni skôr na pláž. Tak keď som chcela niekam ísť tak som aj sama išla 🙂 takze za mna to nebolo úplne ideál ako s naj kamoškami ale inak fajn 😀

thereisabear
2. jún 2024

Môžeš používať prekladač v mobile a ísť niekam, kde si nemusíš požičiavať auto.

zeldia
2. jún 2024

Ono to závisí aj od veku, v 20tke je človek tolerantnejsi, prispôsobí sa rýchlejšie, je menej zodpovedný a ochotnejší podstúpiť riziko. V 30tke už je to horšie už sa nechce prispôsobovať chce klud už nie je taký bezstarostný lebo už zažil veci. V 40tke už povedzme že ma peniaze aby si zaplatil komfort tak aby mohol bývať v samostatnej izbe v hotelovom komplexe kde ti vybavia auto so soferom/taxik mozes si tam zaplatiť delegáta CK ktorý komunikuje s recepciou ak nevieš jazyk a podobne. Ísť sama nie je problém ale vzhľadom na moj vek ja by som s cudzími ľuďmi ktorí sa budú napríklad každý den ozierat lebo sú cool a nic im nevadi no nechcem. Neviem koľko dni máš dovolenky ale pokaziť si za svoje peniaze to trocha volna čo mám len aby som videla more? Nie.

mane01
2. jún 2024

Ja by som isla v pohode. Ked su to ludia v tvojom veku, tak preco nie. Mozno si fakt sadnete a bude to super dovolenka. Ak nie, nemusis travit cely cas s nimi.

macatt
2. jún 2024

Kamarát tak chodí po svete, ale teda je to chlap..niekoľko krát do roka, vždy s nejakou inou partiou.. vždy mal len pozitívnu skúsenosť s ľudmi na rovnakej vlne..

dominikamacakova
2. jún 2024

@zmrzlinka2021 ja by som nešla sama ani do hotela

luccija
2. jún 2024

Nie, nešla by som.Mne vadilo aj, keď sme boli so susedmi na dovolenke🙂)a to trávime spolu veľa času a poznáme sa roky výlety atď, ale 10 dni som dala a nikdy viac.Dohoda bola, že nebudeme ako siamsķe dvojičky realita oni určovali kedy, kde sa najesť, na výlet loďou my sme bol rok predtým tak jej muž urazený, že nejdeme, lebo ich dieťa sa tam bude nudiť, dcéra každé ráno klopala k nám na izbu, lebo sa chce pohrať oni vstávali o 6 my ledva na budík 8:30 nech stihneme raňajky.bola som z nich unavená a to som sa vždy sťažovala, že chodíme len my 3
S úplne cudzími by som nešla a ani sama🙂)

marca12
2. jún 2024

Nesla by som s cudzimi. Ja ani s kamosmi nejdem na dovolenku v tomto som sebec a mam rada svoj rezim a klud,neznasam sa prispisobovat. Cely rok sa v praci musi clovek prisposobovat,tak aspon na dovolenke chcem byt panom svojho casu a nepocuvat cudzie dristy. Ale ak ty znesies cudzich ludi,kludne chod. Bat by som sa nebala,ze by mi ublizili alebo podobne.

11bodka11
2. jún 2024

Urcite nie. Raz sme boli so svagrinou a svagrom aj to bol9 hrozne. Vlani boli muzove sestry s muzmi a detmi a tiez povedali ze nikdy viac 😀

eternity24
2. jún 2024

Ani náhodou

jarnajar
2. jún 2024

@dominikamacakova prečo nie? Len ma to zaujalo, nemyslím to v zlom. Kedysi som dosť pracovne cestovala a tým pádom bežne sama v hoteli. Aj na pár výletov som išla sama, nie komplet dovolenka, ale výlet 1- 3 noci v hoteli.

fido69
2. jún 2024

Nesúď ráno pred večerom. Najprv sa všetci ohľadne dovolenky na pár hodín stretnite. Spoločne preberte dôvody prečo tam chcete cestovať, záujmy čo chcete vidieť a spoznať a tiež detaily ubytovania - kto bude kde a s kým bývať a možno detaily ďalšieho cestovania (napr. prenájom auta). Sama uvidíš čí sa vaše ciele dovolenky prekrývajú alebo nie. Bližšie sa spoznáte a nakoniec tam možno stretneš aj niekoho sympatického. 😉
Já hodne cestujem a rád spoznávam nových ľudí. Napríklad na túre v horách častokrát stretávaš neznámych ľudí, dáte sa do reči a ak je vám to príjemné, tak vzájomne prispôsobíte tempo a pokračujete spoločne. Je to hodne aj o tvojom vnútornom nastavení a schopnosti prispôsobiť sa. 😉

pinkgirl
2. jún 2024

Nie nerob to. Je tam veľa vecí a faktorov ktoré nemusia nakoniec dopadnúť dobre. Môžeš dostať na izbu niekoho s kým si nesadneš, spoločná kuchyňa a striedanie sa v nej, rovnako kúpeľňa či osobné návyky (fajčenie, posedavanie do noci....).
Radšej si odlož peniažky a choď cez cestovku do samostatnej izby. V hoteli budeš mať kľud, nikomu sa nebudeš prispôsobovať, pri bazéne či tematickom večeri sa zoznámiš s niekým.
My sme raz boli len v Maďarsku na dome s ďalšou rodinou - poznáme sa, naši muži chodia spolu von, synovia boli vtedy spolužiaci. Nesadli sme si - ona vkuse cez deň obvolavala rodinu na Slovensku - čo sestra, čo neter, ako sa má xy-tá dievčina... so mnou sa skoro nebavila. Nakoniec aj deku si rozkladali na opačnom konci kúpaliska, chceli iné bazény. Takže sme síce boli spolu v jednej destinácii ale nešla by som už s nimi na dovču.

danica2711
2. jún 2024

s úplne neznámymi ľuďmi ani náhodou. Sama v pohode a s radosťou

klaudia90210
2. jún 2024

Ja by som išla určite si dajte stretko pred dovcou otukate sa to že idete spolu neznamená že musíte byt 24h spolu každý si ide svoje ak sa inak nedohodnete , prečítala som všetky komenty a teda som zhrozená 😄že nikto by nikam nešiel , ja by som sama k moru určite nesla tak držím palce a poprosime info aká bola dovca

princezna_bosorka
2. jún 2024

jj, sla. Z jednej dovolenky som sa takto vratila zadana v 2018, teraz je to moj manzel a mame 2 deti...

princezna_bosorka
2. jún 2024

@fido69 to su dobre tipy

greentrees
Autor odpoveď zmazal
bubuzu
2. jún 2024

Ale ak si to auto prenajmete spolu, budete ho aj spolu využívať. To znamená, že ty budeš chcieť ísť na pláž, ale oni na výlet, z ktorého prídu až večer, napr...boli sme tak 4 kamoši a už bolo občas náročné sa zladiť.

duppka13
2. jún 2024

Ked som mala 20 som tak bola s jednou babou co sme sa nepoznali predtym a boli to celkom fajn ale potom sme sa uz nikdy nestretli. Teraz uz mam skoro raz tolko rokov a uz by som tak neisla, a uz vobec nie s 5 cudzimi, to radsej sama.

dominikamacakova
3. jún 2024

@jarnajar nešla by som lebo by som sa bála, že ma niekto unesie z izby, napadne... Čítala som článok kde letušky odporúčali, že pred vstupom do hotelovej izby treba pod posteľ hodiť fľašu a čakať či vyjde druhou stranou, lebo sa môže stať, že tam niekto čaká. Pozrieť skrine, za závesmi 2x. Kľúče od izieb má celý personál, nikdy nevieš či si ťa nevytipuje psychopat. Aj keď som videla dokument o Medeline, tiež ma utvrdilo, že sama na dovolenku by som nešla a už vôbec nie s deťmi. Ja som malá, mám 162 cm, 50kg, blondína s dlhými vlasmi a považujem sa za ľahký objekt na únos 😀

tilly
3. jún 2024

Ja by som išla kľudne sama. Aj som bola, keď som mala všetkého a všetkých po krk.
Hmm, s partiou cudzích ľudí neviem... ja síce vyjdem s každým, ale neviem... keby to bola taká partia, že aspoň každý pozná aspoň jednu osobu, kľudne a musela by som mať svoju kúpeľňu a spálňu

dankabg
4. jún 2024

No...ako ja by som sa tých mužov bála. Nie preto, že si o každom myslím, že je minimálne násilník, ale kvôli tomu, že ich skrátka nepoznám a z cudzích mužov mávam strach, aj keď sú milí, priateľskí. Skrátka mi dlhšie trvá, než si s nejakým porozumiem( to sa týkalo hlavne doktorov v práci a v mojej profesii musi byť súlad lekár/PS/sestra 100% nakoľko sme spolu zavretí celý deň v jednej miestnosti)
Skrátka s chlapmi by som nešla. Hoci by mohli byť fajn, stále by som sa bála,že má predaju na orgány😶( tiež veľa netflixu🙄)
Nájdi si menšiu skupinu báb dajme tomu dve, to stačí, a chod s nimi.
Ja som tento rok prvýkrát šla na joga pobyt na 4 dní. Poznala som len moju učiteľku, nikoho iného. A tam som spoznala množstvo super ľudí, naozaj som sa zabavila a hoci to bol takmer čisto ženský a veľký kolektív, bolo to super.