Rozdielne pohľady na dovolenku
Ahojte ženy, manžel prišiel s nápadom, že by stačilo chodiť cez Airbnb. Na prvy pohľad to vyzeralo super, väčšie súkromie, domáca atmosféra ale potom mi to došlo čo by to znamenalo v praxi pre mňa. Varenie, behanie do obchodu, upratovanie apartmánu. Úprimne to nie je pre mňa top dovolenka. Pre mňa je to o tom, že presuniem starostlivosť o domácnosť z jedného miesta na druhý. Ako to vnímate vy? Je pre vás tento typ dovolenky oddychom? Doteraz sme vzdy chodili minimálne pol penzia, finančne sa nám nepohoršilo. Obidvaja zarabame dobre. Poprosím o slušnú diskusiu.
@anonym_autor dik, aj mne sa pozdavaju ... a zacali sme uz na velku noc a skoncili na konci sep. a stihli sme min. rok : Ibizu ( Spanielsko) , Krk ( Chorvatsko) , Bibione ( Taliansko), Korfu ( Grecko). Snazime sa kazdy rok otocit more 2x ( syn a muz alergici) ale minuly rok to nejak vyslo az 4x a nechodime cez cestovku ani do hotela.
@dankabetka ako sa ti páčilo na Ibize? Je to tam vážne také hlučné? A Korfu? Budúci rok premyslame nad Gréckom
@dankabetka ako sa ti páčilo na Ibize? Je to tam vážne také hlučné? A Korfu? Budúci rok premyslame nad Gréckom
@anonym_autor Ibiza je aj o inom , nie len o diskoteke... pozicali sme auto a prelietali sme ju hore dole, nasli sme nejake majaky, nejake krasne vyhlady, zabehli do hlavneho mesta a pri Ibize je aj Formentera ( ide na nu trajekt), pravda je, ze hudba na plazach bola hlucnejsia ako inde, kopec mladych ludi a drahy alkohol 😀, mna sklamalo trosku jedlo ... boli sme rok predtym aj na Menorka a Malorke ( chceli sme pobehat vsetky balearske ostrovy) a popravde prave na Ibize hodnotim jedlo ako najslabsie z tychto 3 ostrovou( moj subjektivny nazor..samozrejme) , ak by som si mala vybrat kam sa vratim, Ibiza by to nebola ( ale my mame zasadu, ze 2x na rovnake miesto nechodime). Na Korfu, sme si pozicali aj auto a aj lod, ( aj v nejakej jaskyni sme boli) takze to bolo zas ine, stravu hodnotim ako vybornu a Tzatziki tam davali vsade k jedlu ( nebol den aby sme ich nejedli aspon 2x 😀), zabludili sme aj na nejaku ich oslavu v meste.
Ak mam vybrat Korfu alebo Ibizu, tak Korfu za mna bolo lepsie. a tam je urcite velmi zaujimava pristavacia draha letiska ... pod nou je most pre pesich a lietadlo pristavalo ponad nase hlavy.....
@anonym_autor Ibiza je aj o inom , nie len o diskoteke... pozicali sme auto a prelietali sme ju hore dole, nasli sme nejake majaky, nejake krasne vyhlady, zabehli do hlavneho mesta a pri Ibize je aj Formentera ( ide na nu trajekt), pravda je, ze hudba na plazach bola hlucnejsia ako inde, kopec mladych ludi a drahy alkohol 😀, mna sklamalo trosku jedlo ... boli sme rok predtym aj na Menorka a Malorke ( chceli sme pobehat vsetky balearske ostrovy) a popravde prave na Ibize hodnotim jedlo ako najslabsie z tychto 3 ostrovou( moj subjektivny nazor..samozrejme) , ak by som si mala vybrat kam sa vratim, Ibiza by to nebola ( ale my mame zasadu, ze 2x na rovnake miesto nechodime). Na Korfu, sme si pozicali aj auto a aj lod, ( aj v nejakej jaskyni sme boli) takze to bolo zas ine, stravu hodnotim ako vybornu a Tzatziki tam davali vsade k jedlu ( nebol den aby sme ich nejedli aspon 2x 😀), zabludili sme aj na nejaku ich oslavu v meste.
Ak mam vybrat Korfu alebo Ibizu, tak Korfu za mna bolo lepsie. a tam je urcite velmi zaujimava pristavacia draha letiska ... pod nou je most pre pesich a lietadlo pristavalo ponad nase hlavy.....
@dankabetka Ďakujem za skvelé info. Konkrétne o Ibize som čítala nie velmi dobré recenzie. Vynecháme ju zo zoznamu. Veľa pekných zážitkov prajem.
@anonym_autor je to len Tvoje myslenie, nastavenie hlavy. To ze ideš cez Airbnb predsa vôbec neznamená ze budeš variť a upratovať. Je to hlúposť.
Luxovať kúpeľňu, utierať prach pri ubytovaní v súkromí?
Tak to hádam nie.. toto mi už príde naozaj prehnane..
Stačí predsa udržiavať bežný poriadok, možno občas zotrieť vodu v kúpeľni, prebehnúť umývadlo v kúpeľni hubkou, či pozametat.. tak aké upratovanie?
@anonym_autor ja teda neviem... obedy jeme vacsinou v restikach, ranajky a vecere doma, vacsinou mame umyvacku a sme v pohode. Ak mas vsetko upratovanie a varenie riesit sama, asi treba zmenit priatela
@anonym_autor my sme boli raz cez booking v apartmáne. Jeden krát som chystala raňajky a obed a muz povedal ,že kašleme nato pojdeme do restiky sa najest. Premna to není dovolenka,zabíjať čas s varenim a umyvanim riadu. Odvtedy chodime cez CK na all inclusive a sme spokojný.
Ked vidim tie mzdy ktore ste tam pisali, neviem ako usetrite este aj na najeky hotel?
Pre mňa dovolenka znamená že ma tam nečaká práčka, sporák, mop a podobne 😂
@anonym_autor chodime aj aj ... ja vidim pozitíva ubytovania v súkromí v moznosti väčšieho priestoru, súkromia a voľnosti. Ak je tam umyvacka a veľká terasa ( najlepšie s dokonalým výhľadom) tak vyložiš raňajky na terasu, omrvinky vietor rozfuka, riad umyvacka umyje a cez den sa najesť tam kde aktuálne ste. Ubytovanie v súkromí neznamená, že musíš varit a riadiť.
ako si to nastavis tak budes mat ... my sme nakupili len easy jedla - salam pasteka pizza a nieco na zahryznutie a zvysok -hlavne jedla boli vonku ... ziadne take usetrime tym,ze vsetko spravis ty ...
Tak ono zalezi na vasom vzajomnom nastaveni. Ja si neviem predstavit byt zavreta v hotelovom rezorte. Chodime do apartmanov a casto aj cez dovolenku spime na roznych miestach, deti si zvykli a bavi ich to. U nas all inclusivw nwprichadza do uvahy nakolko mam ja a aj syn silne potravinovw alergie. Ale napr ja na dovolenke nevarim ze vobex ak si nieco robime na jedenie ribi to vzdy manzel, tak ito 1x do dna vzdy jeme vobku tak aby sme nemuseli varit. Na kavu ideme do kaviarne s muzom. Co sa tyka upratovania vzdy hladame apartman s urcitym vybavenim ako mycka, klima a tak aby pre nas bolo kin prace. Deti su naucene ze sa dokazu same vybalit aj pobalit, ustlat postele pozametat, upratat si po sebw aby sme my nemuseli. Pre mna to uz je naozaj dovolenka. Ale ja chodim na dovolenky aj s kamoskami aspon na vikend sem tam a to volame mentalny reset.
Tak toto není dovolenka, ak ide len o jedenie. Čo je pre teba dovolenka? Ešte ti poviem jednu vec , v IT chceli po nás, aby sme upratali, v Gr mali vždy upratovačku, v Fr tam zrátali aj lyžičky.
Dovolenka je pre mňa, že idem ráno na pláž, zjem nejaké raňajky, ideme sa kúpať, siesta , malý obed, kúpanie, potom ideme na promenádu večer, prídeme v noci. Na apartmáne len spíme, sprchujeme sa a prezliekame. To je dovolenka u mňa. Niektoré dni sú výlety, pekne je to rozdelené. Veď jesť môžeš aj doma, umývať apartmán, si sa zbláznila 🙂.
Naj mám Gr , tam sú taký najnormalnejsi, alebo mi sedí ich mentalita a to ich Gyros Pita. Nemáš to na pláži ako v IT, vsade lehátka a plat. V Gr si to môžeš hodiť kde chceš, prejde kilometre pláži a okupes sa kde chceš. My sme aj takto trávili dní.
@anonym_autor Moj je nazoru, ze cez dovku nema zena co varit.
Nevyskúšaš, nevieš
My tiez chodime vela cez airbnb a je to ako hovris, treba aj obchody, aj varenie, riady... aj sa neciti clovek uplne tak, "ze je postarane o mna". My sme sa vzdy dohodli, ze aspon cast obedov budeme chodit do restauracii, ved vacsinou aj tak sme chodili na vylety a pod. A uz tie ranajky vecra, nic svetoborne nie su. To miesto vacsinou je na nezaplatenie voci hotelovej izbe, u nas kazdy inak vstava, chodi spat, tak toto je taky komfort.
Kým sme nemali deti,nevadil mi tkyto typ dovolenky.Pripadne len raňajky,Max polpenzia.Ale odkedy máme deti,pokiaľ sa jedná o dovolenku pri mori,jedine All inclusive.Ozaj nemienim riešiť neustále zháňanie pitia,zmrzlín,snackov,a všeobecne
jedál.To isté robím doma celý rok,dennodenne.
Pokiaľ ide o kratšie víkendove pobyty,prežijeme aj na vlastnom stravovaní, máme za sebou už aj stanovacku s deťmi,varenie na dvojplatnicke,opekacku na večeru,no takú tú "poriadnu" dovolenku pri mori fakt len bez starosti.
Zaujalo ma ináč, ako píšete viaceré, že s deťmi už len all in, že kým neboli, dali sa aj apartmány... lebo u nás to je presne naopak :D Kým sme boli dvaja, tak sem tam bodla aj taka lážo plážo dovolenka v hoteli, ale odkedy sa nám narodil syn, mňa to ani nenapadlo dosť dlho.
Lebo s uplne maličkým načo, čo by som tam s ním robila, do roka by som ho nedala do žiadneho verejného bazéna ani v hoteli, no a potom som tiež mala taký názor, že preboha načo by som kazila pobyt iných ľudí v hoteli, vrátane seba, čo by som z toho mala? :D AKo takto: náš syn je extremne kludne, flegma dieťa, ktoré sa správať vie, ale predsa je to dieťa. Minulý rok, keď už mal štyri a pol sme si prvýkrát trúfli all in dovolenku vo veeeeeelmi baby friendly hotely (animácie a spol.) - čo bolo ináč úplne super, lebo on bol nadšený a mali aj wellness zónu len pre dospelých, ktorú sme využili a malého zatiaľ nechali v dteskej herni pod dozorom (dalo sa), ale ja osobne som po týždni mala sakra dosť tých detí... v kuse, v jednom kuse, kedykoľvek som vstala po jedlo, som zatvárala mrazničku so zmrzlinou po deťoch ostatných hostí.. pobehovali tam, jeden rodič jednou rukou pchal do seba jedlo, druhou drindal v kočíku dieťa, druhý zatiaľ naháňal po jedálni druhé dieťa. Bordel po tých stoloch, pod nimi... naši teraz tiež vychytali hotel, kde bolo veľa rodín s deťmi a pritom to nebol vyslovene že hotel pre rodiny s deťmi (my sme do toho pekla išli dobrovolne) a vrátili sa dosť vyčerpaní, že oni už na takúto dovlenku nemajú nervy a vrátia sa radšej k prísne adult friendly hotelom, ako chodili predtým. Práveže kým som usúdila, že syn je ešte malý a proste do hotela nepatrí, tak nám bolo lepšie niekde na chate s výbehom pre neho, bazénikom... horský vzduch, resp. by mal morský, ak by sme boli pri mori.. vedela som pre neho pokojne zohriať jedlo, nemusela prosiť čašníkov, či chodiť do hotelovej kuchynky pre mamky s deťmi. Nikoho sme nerušili, keď plakal, tak plakal. Pre mňa to bolo práveže takto pohodlnejšie a lepšie.
Zaujalo ma ináč, ako píšete viaceré, že s deťmi už len all in, že kým neboli, dali sa aj apartmány... lebo u nás to je presne naopak :D Kým sme boli dvaja, tak sem tam bodla aj taka lážo plážo dovolenka v hoteli, ale odkedy sa nám narodil syn, mňa to ani nenapadlo dosť dlho.
Lebo s uplne maličkým načo, čo by som tam s ním robila, do roka by som ho nedala do žiadneho verejného bazéna ani v hoteli, no a potom som tiež mala taký názor, že preboha načo by som kazila pobyt iných ľudí v hoteli, vrátane seba, čo by som z toho mala? :D AKo takto: náš syn je extremne kludne, flegma dieťa, ktoré sa správať vie, ale predsa je to dieťa. Minulý rok, keď už mal štyri a pol sme si prvýkrát trúfli all in dovolenku vo veeeeeelmi baby friendly hotely (animácie a spol.) - čo bolo ináč úplne super, lebo on bol nadšený a mali aj wellness zónu len pre dospelých, ktorú sme využili a malého zatiaľ nechali v dteskej herni pod dozorom (dalo sa), ale ja osobne som po týždni mala sakra dosť tých detí... v kuse, v jednom kuse, kedykoľvek som vstala po jedlo, som zatvárala mrazničku so zmrzlinou po deťoch ostatných hostí.. pobehovali tam, jeden rodič jednou rukou pchal do seba jedlo, druhou drindal v kočíku dieťa, druhý zatiaľ naháňal po jedálni druhé dieťa. Bordel po tých stoloch, pod nimi... naši teraz tiež vychytali hotel, kde bolo veľa rodín s deťmi a pritom to nebol vyslovene že hotel pre rodiny s deťmi (my sme do toho pekla išli dobrovolne) a vrátili sa dosť vyčerpaní, že oni už na takúto dovlenku nemajú nervy a vrátia sa radšej k prísne adult friendly hotelom, ako chodili predtým. Práveže kým som usúdila, že syn je ešte malý a proste do hotela nepatrí, tak nám bolo lepšie niekde na chate s výbehom pre neho, bazénikom... horský vzduch, resp. by mal morský, ak by sme boli pri mori.. vedela som pre neho pokojne zohriať jedlo, nemusela prosiť čašníkov, či chodiť do hotelovej kuchynky pre mamky s deťmi. Nikoho sme nerušili, keď plakal, tak plakal. Pre mňa to bolo práveže takto pohodlnejšie a lepšie.
@oblecenie99
Pre vysvetlenie, k moru sme išli zatiaľ 3x s deťmi,maju5 a 7.Ziadne lietanie s kočíkmi, aj keď v Tom čase bol Covid,s dieťaťom pod 3 roky ja som sa na trasy k moru neodvážila.Prvu sme mali v Maďarsku,AllIcl.v Baby friendli hoteli.Dovtedy len SVK. Práve preto odkedy máme deti a ideme s nimi k moru AllIncl,lebo ako bezdetná som mala nepomerne menej povinnosti doma,asi preto mi to nevadilo riešiť jedlo len pre mňa a muža aj na dovolenke
Deti mi nevadia,inak by som nemohla s nimi pracovať 😉 ak mi niečo vadí,tak rodičia,ktorí im nenastavia hranice a potom to s nimi vyzerá na dovolenkách tak ako popisujes vyššie.
@dankabetka Ďakujem za skvelé info. Konkrétne o Ibize som čítala nie velmi dobré recenzie. Vynecháme ju zo zoznamu. Veľa pekných zážitkov prajem.
@anonym_autor
Neviem či sa tu vobec oplatí rozpisovať, pri toľkých odpovediach, ale my chodíme aj aj, ja si robím tak ako to najviac vyhovuje nám a neriešim nikoho a nič a keď nechcem vedieť nič konkrétne ani sa nikoho nepýtam a to odporučím aj Tebe a načo? Sto ľudí sto chutí každémi vyhovuje niečo iné a to jeho a musí sa prisposobiť viacerým veciam…
K dovolenke my to zas máme úplne naopak kým boli deti menšie vyhovovalo nám viac autom vlastná strava je to aj o tom aké deti máte, nemusím to asi matkám vysvetľovať, cestu skoro celú prespali, teraz samozrejme vobec napr..a sú vo veku keď ešte nie su moc v tichu a cesta gombička…keď boli menší boli aj viac vyberaví takže AI úplna zbytočnosť plus problémy so spánkom rozhádzané režimy vobec sa mi ich ma dofči mechcelo budiť na raňajky my še niekedy nestíhali ani tie do 11 😂deti po sebe a furt niečo keď sa pred odhcodom na 3 x po💩🙏 ( na odľahčenie 😂)
Atď aťd, čiže Ai sa vraviame pomaly naspat ako ked sme tam chodivali ešte samy dvaja, skúsili sme aj s malými ale som si povedala že na čas nikdy viac 😂, na zatiaľ tam teraz vyhovuje vlastná strava a cesta, objavujeme kadečo skúšame a nesilime nič keď sa nam nechce tak ideme cez deň do reštiky aj 2 x, keď máme chuť pripravíme si svoje..no problem, prisposobujeme si všetko situácií, únave a chuti..
A tiež viem že sa to rokmi zmení a zas budeme preferovať niečo iné..tak rok dva a budeme zase viac na Ai …ale jedna vec čo som postrehla naozaj to takto výde menej ako Ai, my sme za tú cenu ma dofči dosť dlho..(muž má dobrú robotu, može robiť odkiaľ chce..)
Asi tak by som to zhodnotila, užite si všetci dofču v zdraví…ja som vďačná hlavne za to zdravie s akoukoľvek dofčou alebo aj bez 😂😂😂
A mám občas aj psychotické stavy z domácich prác 😂😂😂a niekedy ich zas robím s chuťou
Airbnb neznamená, že budeš musieť variť a upratovať. Alebo to manžel očakáva? Viete chodiť von do reštaurácií a nejaký zbežný poriadok predsa človek udržuje aj v hotelovej izbe, nikdy som nemusela viac upratovať
@mirokub tak cacsou blbost som este necitala 🤣🤣🤣
Ak k moru tak jedine allinclusive keď sme na Slovensku tak raňajky večere si robíme obed v reštaurácii. Ale to kvôli tomu že nájsť ubytovanie plná penzia na Slovensku za normálnu cenu sa nedá. A ja s mužom napr raňajky nejeme iba deti. Už keď sme išli k moru tak cez cestovku a o všetko mám postarané
@anonym_autor tak ja si myslim, ze ked si chce clovek oddychnut a fakt nic nerobit - dovolenkovat je lepsie byt v hoteli a su tam ranajky a tak… a na obed restika a na veceru daco male v obchode napr. Ale keby ste airnb tak by to bolo to co mas doma len v inom štate. Ja som tiež tak chcela ist, ale moj muz mi povedat toto iste. Tak on chce ist radsej na pobyt aj s jedlom nech my alebo ja nemam starosti.
@anonym_autor tak ja si myslim, ze ked si chce clovek oddychnut a fakt nic nerobit - dovolenkovat je lepsie byt v hoteli a su tam ranajky a tak… a na obed restika a na veceru daco male v obchode napr. Ale keby ste airnb tak by to bolo to co mas doma len v inom štate. Ja som tiež tak chcela ist, ale moj muz mi povedat toto iste. Tak on chce ist radsej na pobyt aj s jedlom nech my alebo ja nemam starosti.
@7komorova je to velmi individualne, ja nemam rada velke hotelove restauracie, rady ludi, vadi mi pozerat na urcite narody, ako si naberaju plne taniere jedla, ktore potom nedojedia, vadi mi ta uniformnost. Ja si radsej zajdem do restauracie, ked chcem ist do vychytenej spravim rezervaciu uz doma pred odletom, alebo sa len spontanne pri prechadzke rozhodneme, kam sa ideme najest. Na ranajky do pekarne, sadnut k malemu stoliku, alebo ist do pekarne a priniest na izbu.

@dankabetka tieto vaše dovolenky nezneju vobec zle. Ja robím v školstve takže dovolenkovať môžem maximálne v lete. A kde ste pochodili minule leto? My Cyprus, teraz Španielsko.
@anonym_autor dik, aj mne sa pozdavaju ... a zacali sme uz na velku noc a skoncili na konci sep. a stihli sme min. rok : Ibizu ( Spanielsko) , Krk ( Chorvatsko) , Bibione ( Taliansko), Korfu ( Grecko). Snazime sa kazdy rok otocit more 2x ( syn a muz alergici) ale minuly rok to nejak vyslo az 4x a nechodime cez cestovku ani do hotela.