icon

Ryanair batožina - rozmerové požiadavky kufra

kris988
3. okt 2025

Zdravím, dokúpila som si k letenke malý kufor do podpalubia (10kg). Dnes som si bola kúpiť kufor a teraz pozerám že má rozmery 58x38x23 ale veľkosť tejto batožiny má byť 55x40x20. Počula som že Ryanair teraz sprísnil tieto kontroly batožín, myslíte si že to bude ok ak vojdem do tých 10kg ? Ďakujem

sarika7
Autor odpoveď zmazal
petamich
3. okt 2025

Kufor do podpalubia nezvyknu kontrolovat, kontroluju tie, ktore idu do lietadla 🙂 bude to v pohode

janai1
3. okt 2025

@kris988 treba si najprv ujasniť čo si si vlastne kúpila - 10kg batožina s rozmermi 55x40x20 nie je kufor do podpalubia.
Takže tento kufor ti kontrolovať kľudne môžu a nezmestíš to tam.

Ak si si kúpila do podpalubia tak tam je rozmer 120x120x80

biba_18
3. okt 2025

@janai1 ale áno, môže to mať ako podanú batožinu. využívajú to ľudia ktorým netreba veľkú batožinu ale majú v nej veci čo na palubu nemôžu…

biba_18
3. okt 2025

ale či to budú kontrolovať? hádam nie, to skôr kontrolujú váhu… ale na 100% to neviem… na palubu by to kontrolovali…
ale tam je asi iba 10€ pokuta, kebyže ti to skontrolujú…

abbey1
3. okt 2025
@biba_18

ale či to budú kontrolovať? hádam nie, to skôr kontrolujú váhu… ale na 100% to neviem… na palubu by to kontrolovali…
ale tam je asi iba 10€ pokuta, kebyže ti to skontrolujú…

@biba_18 Ta pokuta je minimálne 60 eur.

biba_18
3. okt 2025

@abbey1 za rozmer alebo za váhu?
hovoríme o podanej batožine

amelie2017
4. okt 2025

Ak je do podpalubia, rozmer ti kontrolovat nebudu, len vahu, ked ho budes odovzdavat. Jasne, ze ak by bol velky ako klasicky, nepresiel by, ale kvoli 3 cm nebudu mat ziadne "podozrenie".

marca12
4. okt 2025
@sarika7
Odpoveď bola zmazaná

@sarika7 pred rokom ta mozno nekontrolovali,no dnes zamestnanci dostavaju odmeny za zachytenie vacsej batoziny. Dnes tazko prejdes bez kontroly.

melanta
4. okt 2025
@sarika7
Odpoveď bola zmazaná

@sarika7 lietam viac krát mesačne a vždy, naozaj vždy vidím ako Ryanair meria a ľudia sa tam dohadujú. Čiže to, že tebe nekontrolovali je náhoda, na ktorú sa nemožno spoliehať.

melanta
4. okt 2025

@kris988 ak máš mať rozmer 50 (do podpalubia podľa mňa 55) a máš 58, bude to problém. Zaplatíš si zbytočný príplatok.

melanta
4. okt 2025
@janai1

@kris988 treba si najprv ujasniť čo si si vlastne kúpila - 10kg batožina s rozmermi 55x40x20 nie je kufor do podpalubia.
Takže tento kufor ti kontrolovať kľudne môžu a nezmestíš to tam.

Ak si si kúpila do podpalubia tak tam je rozmer 120x120x80

@janai1 ale áno, Ryanair má aj 10kg batožinu do podpalubia, tá má svoje limity na rozmery.

sense
4. okt 2025

Do podpalubia kontrolujú hlavne váhu, ale teda ja osobne by som radšej šla vymeniť kufor ako sa doťahovať pre 3cm. Alebo rátala s tým že ak náhodou ty "budeš mať šťastie" tak budeš musieť zaplatiť a teda veľakrát je suma vyššia ako celá letenka. Ja osobne by som sa nikdy nespoliehala na to že Janka alebo Betka povedali že ich neskontrolovali.

biba_18
4. okt 2025

@melanta tak ako mne sa to fakt ešte nestalo, lietam priority, klasické kufre, nekontrolovali nás ešte ani raz… 🤷‍♀️

zuzubb007
4. okt 2025

Mňa zaujíma koľko sa doplaca za batožinu cez Ryanair 10 a 20 kg prosím?

melanta
4. okt 2025
@biba_18

@melanta tak ako mne sa to fakt ešte nestalo, lietam priority, klasické kufre, nekontrolovali nás ešte ani raz… 🤷‍♀️

@biba_18 ja lietam z Viedne tak 3-4 krát do mesiaca. Zakaždým tam Ryanair kontroluje, ešte sa asi nestalo, žeby tam bol kľud. Určite majú chvíle, kedy nekontrolujú, ale to nemožno brať ako samozrejmosť, že človeka neskontrolujú. Proste treba mať takú batožinu, za akú si človek zaplatil alebo potom akceptovať doplatok, ak ho skontrolujú. Lebo nie je normálne mať úmyselne väčšiu batožinu ako si zaplatím a potom nadávať, že som musela doplácať.

muchotrafka298
4. okt 2025

Pokial je tam urceny presny rozmer batoziny, treba ho dodrzat. Ryanair ma aj podplalubnu do 10 kg. A hlavne tam dodrzat aj tu hmotnost, lebo to ides normalne na check-in, kde je batozina prevazena automaticky. Davas ju na vahu.
Co sa tyka kontrol, tak som to zazila viackrat, tykalo sa to ale rozmeru a hmotnosti batoziny do lietadla. A nielen u Ryanair, naposledy vazil v Kodani Austrian a tiez aj meral.

niekto2hy
4. okt 2025
@zuzubb007

Mňa zaujíma koľko sa doplaca za batožinu cez Ryanair 10 a 20 kg prosím?

@zuzubb007 Pozri si cennik.

zuzubb007
4. okt 2025
@niekto2hy

@zuzubb007 Pozri si cennik.

@niekto2hy pozerala som nevyznám sa v tom, ceny sú od do tak neviem presne zistit

muchotrafka298
4. okt 2025
@zuzubb007

@niekto2hy pozerala som nevyznám sa v tom, ceny sú od do tak neviem presne zistit

@zuzubb007 cena zalezi od toho, ze kedy si danu batozinu kupujes a tiez niekedy aj od destinacie. Takze sa to neda pausalne povedat, ze kolko stoji. Stoji od do ako pises s tym, ze najdrahsie je jej zakupenie priamo na letisku. Ze prides na checkin s tym, ze chces odbavit batozinu. Oplati sa Ti kupit na ich stranke.

niekto2hy
4. okt 2025
@zuzubb007

@zuzubb007 Proste by si musela mat vestecku gulu...
https://www.ryanair.com/cz/cs/uzitecne-informac...

alenka58
4. okt 2025

tak ako píše melanta@ kontrolujú a nemilosrdne aj v iných štátoch čo som bola svedkom v septembri, ja by som sa nespoliehala a netŕpla hlavne či áno či nie, nestojí to za to

biba_18
4. okt 2025

@melanta ja nevravím že nekontrolujú - ja píšem že mňa nekontrolovali ani raz, mám bežný kufor, nijako nenarvaný aby bil do očí, ani výrazne odlišný, proste normálny bežný kufor - a nekontrolovali mi ani raz 🤷‍♀️

janai1
4. okt 2025
@melanta

@janai1 ale áno, Ryanair má aj 10kg batožinu do podpalubia, tá má svoje limity na rozmery.

@melanta čo keby si si najprv prečítala celú tú správu čo som napísala? Posledná veta - 10 kg kufor do podpalubia má rozmery 120x120x80